Dog.bg Форуми : Каква порода ще ми препоръчате?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (32 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Каква порода ще ми препоръчате?

#161 Потребителят е офлайн   Asmatika Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 August 2006 - 11:10 PM

Ако можете да оцените кучето по снимката ще съм ви благодарен!Чакам Вашето мнение!
Качена снимка

Моля те, прочети това, за да знаеш как се смаляват снимки, тази беше огромна.
bushkata

#162 Потребителят е офлайн   Asmatika Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 August 2006 - 11:12 PM

Също така бих Ви помолил да ми предложите качествени развъдници за НОК в софия и област! d) d) d)

#163 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 August 2006 - 11:17 PM

По този въпрос има тема в ПОРОДИ:НЕМСКО ОВЧАРСКО КУЧЕ.Има снимки ,хората с развъдници също пишат и са сложили фотографии на кучетата си.Влез ТАМ ,чети и пиши във форума за н.о.к.Успех!Виктория

#164 Потребителят е офлайн   mimkata Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 August 2006 - 09:00 PM

Моля,помогнете!
Смятам да си взема кученце от тези малките от рода на пинчер,дакел и т.н.т.

s) ПРЕДЛОЖЕНИЯ?s)

#165 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 26 August 2006 - 09:12 PM

Качена снимка
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#166 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
    https://www.anfarisking.com/
    https://www.facebook.com/share/1H7dgdd5np/

Публикувано: 26 August 2006 - 09:31 PM

Вushkata, ти е показала страхотен руски тои териер.
Иначе понеже съм пристрастна препорчвам пинчер или чи хуа хуа. И тоитата са много хубави и поне има късоксмест и дългоскосмест вариант на породата и са дребни.

#167 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2006 - 09:34 PM

Дакел си вземи!
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#168 Потребителят е офлайн   Sn@kebite Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2006 - 11:18 PM

Цитат

Моля,помогнете!
Смятам да си взема кученце от тези малките от рода на пинчер,дакел и т.н.т.

s) ПРЕДЛОЖЕНИЯ?s)

Едни мои съседи имат мини пинчер. Изключително гальовно и миловидно създание. Веднъж ги срещнах с моето хъски, а пинчерчето го залая и ухапа по носа! Значи става и за куче-пазач l) l) 1super
User's Signature

SIBERIAN HUSKY - your best friend

#169 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 26 August 2006 - 11:20 PM

mimkata, а защо въобще искате да си вземете куче ?

#170 Потребителят е офлайн   POWERPUFF Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2006 - 04:56 PM

Здравейте,
сега и аз да си кажа изискванията за бъдещото ми куче, пък вие да ми предложите подходяща порода:
искам едро и силно куче, което да може да ме защити в случай на нужда и да има охранителни качества, но да не лае за щяло и нещяло, да може да живее целогодишно на двора (живея в южна България и зимата не е много студена)
а кучето вече има чакаща го чудесна двойно изолирана колибка с инсталирана кварцова лампа за отопление а също и волиера 20 кв.м където кучето да стои когато няма никой вкъщи и през ноща, а през останалото време ще си тича свободно из двора
а и да се спогажда с други кучета - няма нищо по-красиво от две играещи си и боричкащи се кучета а и ще трябва да дели квартира с тази красавица, т.е. трябва ми мъжко куче
и държа да е от сорта на молосоидите, ама ротовете нещо не ме кефят
моля ви помогнете ми да си намеря най-подходящата порода
благодаря предварително и чакам с нетърпение предложения
п.п. от по-"сериозните"породи съм отглеждал боксер и пит

Прикачени файлове

• Прикачен файл  ______.jpg (42.58K)
    Брой сваляния: 90

#171 Потребителят е офлайн   AnGeL Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 03 September 2006 - 07:03 PM

Здравейте super best
И аз като другите ще ви помоля за малко помощ. w) Искам да имам куче,да не е малко от рода на дакелите,пекинезите......но да не е и като санбернара,дога.Да може да живее в апартамент с котка,да не иска голямо бягане като излезе,да е красиво b) не е задължително е да пазач и да не е злобно.Моля ви помогнете victoryVVV

#172 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 September 2006 - 07:07 PM

Може би бигъл.Много са готини!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#173 Потребителят е офлайн   vili4ko_mili4ko Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 September 2006 - 01:23 PM

Здравейте на всички. На първо място искам да благодаря на създателите на форума защото е просто невероятен. С удоволствие ще продължавам да участвам активно в дискусиите... Относно моят проблем. Реших да се занимавам с отглеждането на куче, но не знам какво да си взема. Живея в София с родителите си в малък апартамент. До нас има парк в който мога да разхождам кучето. Искам животинчето да не е много голямо да е общително и податливо на дресировка. За сега сам се насочила към чау-чау ( много са сладки ). Вие какво мислите по въпроса? А и на каква цена и от каде мога да намеря съответното куче... d) d) d)

#174 Потребителят е офлайн   Ина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2006 - 10:01 AM

AnGeL, предлагам ти кокер или друг шпаньол.
vili4ko_mili4ko, чау-чау е много хубава порода. Относно обучението засега съм на мнение, че това зависи най-вече от теб и характера на кучето, а не толкова от породата, въпреки чи и тя оказва влияние. Това е само моето виждане, нека по-опитните кажат, те знаят повече! 1super
Късмет! Похвалете се като си вземете кученца! w)
User's Signature

Неуспехът не означава,че си пропилял времето си,а че имаш причина да започнеш отначало.

#175 Потребителят е офлайн   POWERPUFF Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2006 - 10:44 AM

Цитат

Здравейте,
сега и аз да си кажа изискванията за бъдещото ми куче, пък вие да ми предложите подходяща порода:
искам едро и силно куче, което да може да ме защити в случай на нужда и да има охранителни качества, но да не лае за щяло и нещяло, да може да живее целогодишно на двора (живея в южна България и зимата не е много студена)
а кучето вече има чакаща го чудесна двойно изолирана колибка с инсталирана кварцова лампа за отопление а също и волиера 20 кв.м където кучето да стои когато няма никой вкъщи и през ноща, а през останалото време ще си тича свободно из двора
а и да се спогажда с други кучета - няма нищо по-красиво от две играещи си и боричкащи се кучета а и ще трябва да дели квартира с тази красавица, т.е. трябва ми мъжко куче
и държа да е от сорта на молосоидите, ама ротовете нещо не ме кефят
моля ви помогнете ми да си намеря най-подходящата порода
благодаря предварително и чакам с нетърпение предложения
п.п. от по-"сериозните"породи съм отглеждал боксер и пит

еее,
никой ли няма предложения

#176 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 September 2006 - 05:27 PM

ПаурПуфф според мен Кане Корсо напълно отговаря на описаните до тук претенции към търсене на порода за..теб.Прочети темата за кане корсо ако искаш.Успех! d)

#177 Потребителят е офлайн   MiSs SuNsHiNe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2006 - 10:20 PM

Az isakm da popitam kakva porada kote moje da jivee zardno s kuche na 4 godini(makar che moeto kuche e po malko i ot kote). Moje da mi preporachete i kuche koeto shte sajitelstva v rzabiratelostvo s kucheto mi i bade6tata mi kotka. Moqta Siska mejdu drugoto e krastoska mejdu Pincher i Bolonka. c) d) nok
User's Signature

Качена снимка

#178 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Деца, котки, пътешествия, фотография

Публикувано: 19 September 2006 - 01:15 PM

Имам нужда от съвет. На сестра ми внучка/5 г./ е много депресирано дете поради загуба на родителите, лични особености като изключителна чувствителност и съпричастност към околните, затваряне в себе си и отказ от храна. Аз като специалист и колеги с клинична практика препоръчваме личен топлокръвен домашен любимец. Тя не иска котка, а куче. Хареса Джак Ръсел териер, но специалистите казаха не е за малко дете. Какво да бъде? Ние имаме шпиц, но не го харесва, също и пекинез, пинчер и дакел. Хареса на снимка Черния руски териер и всички други териери. Хареса малиноа, НОК и почти всички овчарки, но ми изгледждат кучета с изисквания към стопанина. Мисля за пудел,но права ли съм? Или пък шелти? Определено има нужда от приветливо, доброжелателно, състрадателно, интелигентно куче. Да може да живее в апартамент и да може да понесе толкова много обич и надежди на едно малко дете. Моля ви да ми пратите на ЛС разумно предложение/ или не много разумно/. Цената в някакви граници няма значение, също може и пет клас. Ако е необходимо ще почакаме известно време за да се появи породиста / с гарантирани качества/ кучинка.
User's Signature

Обичам всички котки, вашите също.

#179 Потребителят е офлайн   milenka_bs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2006 - 01:42 PM

Цитат

Имам нужда от съвет...

Показа ли кокер шпаньол? Толкова са добронамерени и имат толкова голямо желание за живот, че си мисля че стават за малко дете. Честно казано мен ме уморява вече прекалено, но е толкова "занимателно" куче и с тоя поглед - нищо не можеш да му откажеш. Не ти пиша ЛС защото за цена незнам нищо.

#180 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2006 - 02:01 PM

Детенцето е мъничко, значи изцяло възрстните около него ще са заангажирани с възпитанието на кучето. Искате по-малко куче и е разбираемо. Но ми прави впечатление, че детенцето харесва по-големите. Мъничките кученца са чудесни, но наистина териерчетата са едно кълбо от енергия, спонтанност, импулсивност. Може би куче с по-уравновесен характер ще е по-подходящо. А много от по-едрите породи с такива. Малиноа-то също знам, че са много дейни и енергични кучета, нуждаещи се от постоянна ангажираност с някаква активност (Божке, как си изкълчих езика да го кажа oleeee ). Размерът по принцип няма значение, тъй като всяко едно кученце се нуждае от правилно възпитание и с времето става неповторим и верен другар. Вие имате кучета и ме разбирате. Но пък характерът на всяка порода е специфичен. Нещо като съвет, който се опитвам да дам може би е да послушате детето и да се насочите към някоя от породите, които харесва. Може пък да има нужда да се потопи в прегръдката на някое голямо куче...

ПП: Аз съм отскоро омъжена. Пред перспективата да имам деца, дай Боже и необходимостта от другар-куче съзнателно си взех лабрадор. Кучетата с най-социален характер, изначално дружелюбни към всеки човек и животно, безкрайно обичащи децата, и при добро и съвестно възпитание - незаменими другари във всичко. Не случайно са най-използваните кучета за помощ на деца, слепи, болни хора... Но най-добре е да си поговорите с хора, притежаващи и други породи, да събирате детенцето, ако имате възможност в домашна обстановка с различни кучета и да видите, как то реагира на тях, какво то търси в едно куче. Малко е детенцето, но може би то най-добре знае...

• (32 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни