Кучето ми се напикава....
Публикувано: 18 October 2011 - 03:48 PM
Ще ми се да споделиш от къде си и дали си финансово независим.безмислено е да се дават съвети за треньор ако примерно си от Мещица да речем и си на 15-16години,а родителите ти нямат възможност или желание кучето да се обучава от треньор.За това мисля,че трябва да започнеш с това.
Поздрави.

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 18 October 2011 - 04:07 PM

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 18 October 2011 - 06:44 PM
Недей да слушаш какво ти говорят разни хора, които очевидно нищо не разбират! Твърдата ръка, за която говориш не значи, в моите очи, а явно и не само, да биеш кучето!
Ето какво мисля аз, тази порода не е шега работа, затова се иска постоянство и настойчивост, мисля че това е думата, която трябва да разбереш! И още по-важно е докато си настойчив да не си агресивен, да не удряш, да не викаш (повишаването на тон е друго) и както ти се каза, да правиш забележка и корекция само когато хванеш кучето докато върши белята, не по-късно, нито секунда по-късно! Винаги като идва при теб да му се радваш и да го галиш и награждаваш, независимо каква беля е направило преди това- става въпрос за разходките! Защото кучето е спряло да върши белята и е дошло и затова трябва да го наградиш! Късането на килими,лесно може да бъде предотвратено, наглеждай го- винаги си личи като готвят някоя пакост и когато забележиш сигналите , му казваш прото и ясно НЕ! Ако захапе килима го дръпваш човешки и казваш НЕ!
Не виждам проблем в качването по леглото, но след като това не ти харесва, като го видиш, че е на леглото му казваш да слезе и му показваш с ръка къде го искаш, ако се налага го подръпваш за нашийника, ще ти е по-удобно ако е с него известно време, дори и вкъщи, и даваш награда и казваш Браво!
Ей това е, спокойно, БЕЗ бой и с МНОГО любов!
Публикувано: 18 October 2011 - 07:15 PM

.....първата на изток тръгна,втората на запад свърна,
третата,не знам защо, кукувичето гнездо
си избра едничка тя и над него прелетя.......
Публикувано: 18 October 2011 - 07:17 PM
Flawless, в 18 October 2011 - 06:44 PM, написа:
Недей да слушаш какво ти говорят разни хора, които очевидно нищо не разбират! Твърдата ръка, за която говориш не значи, в моите очи, а явно и не само, да биеш кучето!
Ето какво мисля аз, тази порода не е шега работа, затова се иска постоянство и настойчивост, мисля че това е думата, която трябва да разбереш! И още по-важно е докато си настойчив да не си агресивен, да не удряш, да не викаш (повишаването на тон е друго) и както ти се каза, да правиш забележка и корекция само когато хванеш кучето докато върши белята, не по-късно, нито секунда по-късно! Винаги като идва при теб да му се радваш и да го галиш и награждаваш, независимо каква беля е направило преди това- става въпрос за разходките! Защото кучето е спряло да върши белята и е дошло и затова трябва да го наградиш! Късането на килими,лесно може да бъде предотвратено, наглеждай го- винаги си личи като готвят някоя пакост и когато забележиш сигналите , му казваш прото и ясно НЕ! Ако захапе килима го дръпваш човешки и казваш НЕ!
Не виждам проблем в качването по леглото, но след като това не ти харесва, като го видиш, че е на леглото му казваш да слезе и му показваш с ръка къде го искаш, ако се налага го подръпваш за нашийника, ще ти е по-удобно ако е с него известно време, дори и вкъщи, и даваш награда и казваш Браво!
Малко се повторих,късно видях

.....първата на изток тръгна,втората на запад свърна,
третата,не знам защо, кукувичето гнездо
си избра едничка тя и над него прелетя.......
Публикувано: 18 October 2011 - 07:22 PM
vesseeto, в 18 October 2011 - 07:17 PM, написа:
Flawless, в 18 October 2011 - 06:44 PM, написа:
Малко се повторих,късно видях

Публикувано: 18 October 2011 - 08:20 PM
Публикувано: 18 October 2011 - 08:42 PM
Ev0luti0n, в 18 October 2011 - 03:58 PM, написа:
Ако е истина, то едно огромно Браво от мен!

Публикувано: 24 October 2011 - 06:50 AM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 24 October 2011 - 07:03 AM
Ариел, в 24 October 2011 - 04:50 AM, написа:
А ама Бенжамин Спок ли възпитава децата в България?Аха ясна била работата.

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 24 October 2011 - 08:45 AM