Dog.bg Форуми : Декоративно зайче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (134 Страници) +
  • « Първа
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Декоративно зайче

#2261 Потребителят е офлайн   ~~~Vikito~~~ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 March 2010 - 08:02 AM

Най добре да го види лекар dry.gif да не е паднало -ударило някаде - или да се е уплашило dh_188.gif

#2262 Потребителят е офлайн   maiachanova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2010 - 02:18 PM

Здравейте всички , от една седмица имаме декоративно зайче , чувства се много добре и ние много си го обичаме.
Какво ли не слушах от колеги за тия зайчета , че щяла да мирише цялата къща , че ще изяде всичко !!!
Моля Ви ако може малко да ме въведете в някой неща , просто съм притеснена малко.Имаме кученце Чау Чау, страотни са двамата, много е добричък нашия Майки и си играят , той не го стресира понеже не лае , и е спокоен .
Благодаря Ви

#2263 Потребителят е офлайн   bugs_bunny Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 March 2010 - 03:10 PM

За миризмата не мисля че ще вмерише цялата къща аз поне никакъв проблем нямам ..просто е хубаво да се пази добра хигиена вътре в клетката .... аз на 2 дена му сменям талаша . За храна му взимам специални за мини зайчета + витаминчета във вид на курабийки му слагам сутрин и вечер " вкус на ягоди или моркови " , крекери му слагам за по 3-4 часа на ден служи като добавка към храната , има специален камък да си трие зъбките , постояно трябва да има вода и сено :) Дано съм ти помогнал ... може да качиш няколко снимчици ae_085.gif

Цитат
че ще изяде всичко !!!
Просто ще го наблюдаваш като го пускаш да се разхожда вътре :P обичат да гризат кабели мебели ... Аз бъни го пускам в една празна стая дето няма какво да гризе "щот съм малко лош и затова го пускам там дане ми прави бели" общо взето е това :)

#2264 Потребителят е офлайн   ~~~Vikito~~~ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2010 - 03:22 PM

То зависи и от зайчето -нашето например не яде нито кабели нито мебели и тапети ab_041.gif

#2265 Потребителят е офлайн   bugs_bunny Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 March 2010 - 03:36 PM

Еми мойто не изяло за сега ab_041.gif ab_041.gif Но го пускам в стая дет несе използва за по лесно дане мисля за него af_089.gif да прави каквото си иска :D

#2266 Потребителят е офлайн   maiachanova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2010 - 09:49 AM

Много Ви благодаря просто сте невероятни, ние когато си взимахме кученцето какво ли не слушах , че щяло да направи косми, и още какво ли не , но нищо такова .Само че купих талаш който е с миризма на лимон но не мирише на лимон , и ми казаха че имало някакви силиконови. За гризането незная , дано да не глизе че у дома е всичко в дърво , но каквото стане , много е сладко ще качиме снимки .Още веднъж много благодаря !!!

#2267 Потребителят е офлайн   bugs_bunny Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 March 2010 - 11:18 AM

Цитат
Само че купих талаш който е с миризма на лимон но не мирише на лимон
И при мен е така има малко зеленикав талаш вътре нали ab_041.gif сменяй го през 2 дена никакъв проблем няма да имаш ;)

#2268 Потребителят е офлайн   zuzeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:музика, филми, животни и те такива неща :P
Публикувано: 09 March 2010 - 01:41 PM

Здравейте! С приятеля ми сме решили да си вземем мини зайче. В началото бях мн ентосиязирана , но вече почнах да се двуумя тъй като чувам мн различни мнения относно зайче в къщи. Някои ми казват ,че е мн добра идея и няма да имам никакви проблеми, а други ,че ще ми прави само пакости.Също така и че много миришели.Искам да ви питам вашите зайчета правят ли ви бели когато ги пускате извън клетката и наистина ли миришат токлкова? А и тъй като аз имам куче и съм се занимавала само с кучета,а пък в интернет пишеше ,че зайците се учат сами да влизат и излизат от клетката си без да правят бели, та интересувам се зайчето поддава ли се лесно на дресировка като кучето ,лъжейки го чрез лакомства ,или трябва някаква по-специялна дресировка?
Ако можете и да ми препоръчате гранулирана храна , талаш ,сено ще съм ви мн благодарна :)

А и да ви питам коя порода точно е малка , пухкава топчица с малки и прави ушета ,защото искам да си взема точно такава :)

#2269 Потребителят е офлайн   ~~~Vikito~~~ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2010 - 03:43 PM

Моето зайче не мерише и не прави бели ако не броиме че някои път се изпишка върху стола или паркета ae_085.gif струвами се обаче че едно зайче е по-голям ангажимент от куче dry.gif не можеш да го водиш с тебе като кучето а си има ежедневни грижи-ако го оставиш при някои да го гледа-свиква трудно а се и стресира по някога smile.gif прецени сама ако седи постоянно в клетката (трябва да е много голяма) може би ще се гледа по лесно - но ако свикне да излиза трябва да седи по 1 2 часа сутрин и вечер - голям купон става понякога ab_041.gif

#2270 Потребителят е офлайн   zuzeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 March 2010 - 04:21 PM

Цитат(~~~Vikito~~~ @ Mar 9 2010, 03:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Моето зайче не мерише и не прави бели ако не броиме че някои път се изпишка върху стола или паркета ae_085.gif струвами се обаче че едно зайче е по-голям ангажимент от куче dry.gif не можеш да го водиш с тебе като кучето а си има ежедневни грижи-ако го оставиш при някои да го гледа-свиква трудно а се и стресира по някога smile.gif прецени сама ако седи постоянно в клетката (трябва да е много голяма) може би ще се гледа по лесно - но ако свикне да излиза трябва да седи по 1 2 часа сутрин и вечер - голям купон става понякога ab_041.gif

Ами ние сме решили да му пригодим едно корито ,което е за 2 годишно дете. В смисъл ще го направим на клетка , иначе ще го пускаме в стаята в която спим защото няма кабели.За съжаление това време сутрин ще бъде мн по-кратко , освен събота и неделя , защото ходя на училище.Но съм мн въудушевена и с нетърпение чакам съботата за да си го взема. Кучето също е голяма отговорност , изисква ежедневни грижи. Спяциялно моя е голяма порода и му трябва доста време за разходка.Ще трябва да се разберат двамата кой колко време ще получава от вниманието ми ab_041.gif

#2271 Потребителят е офлайн   ~~~Vikito~~~ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2010 - 09:00 PM

Щом ти е голяма порода кучето dog.gif трябва много да пазиш зайчето да не го схруска без да иска dh_188.gif

#2272 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2010 - 09:34 PM

Цитат(zuzeto @ Mar 9 2010, 12:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте! С приятеля ми сме решили да си вземем мини зайче. В началото бях мн ентосиязирана , но вече почнах да се двуумя тъй като чувам мн различни мнения относно зайче в къщи. Някои ми казват ,че е мн добра идея и няма да имам никакви проблеми, а други ,че ще ми прави само пакости.Също така и че много миришели.Искам да ви питам вашите зайчета правят ли ви бели когато ги пускате извън клетката и наистина ли миришат токлкова? А и тъй като аз имам куче и съм се занимавала само с кучета,а пък в интернет пишеше ,че зайците се учат сами да влизат и излизат от клетката си без да правят бели, та интересувам се зайчето поддава ли се лесно на дресировка като кучето ,лъжейки го чрез лакомства ,или трябва някаква по-специялна дресировка?
Ако можете и да ми препоръчате гранулирана храна , талаш ,сено ще съм ви мн благодарна :)

А и да ви питам коя порода точно е малка , пухкава топчица с малки и прави ушета ,защото искам да си взема точно такава :)

Да си вземеш каквото и да е животно е отговорност! Зайчето може да прави пакости, а може и да е много кротко - това е въпрос на характер и няма да можеш да го предвидиш или да го разбереш за пет минути в зоомагазина/развъдника. Те не миришат - мирише урината им. На мъжките повечко, но с почистване на клетката поне два пъти седмично, няма да имаш проблеми. Голямото куче не е проблем, аз имам голямо куче, което не пропуска да оближе/измие/ целия заек щом го види, а заека се гушка в кучето винаги, когато то е легнало. Ако кучето ти е агресивно това може да е проблем,но всичко зависи от кучето - ти най-добре трябва да го познаваш. Заека не се поддава на дресировка, като кучето - може да се научи да върви след теб, но циркови номера не очаквай да научи. Малката пухкава топка, която ще си купиш няма да остане такава вечно - всички животинки порастват - това е логично и естествено. Декоративния заек в зависимост от породата си ще стане от 1,5 кг. - до около 3кг. Поразрови се, в нета има много инфо разгледай породите и прецени коя ти харесва. За талаша, сеното, храната, ваксините и всичко останало ще говорим, когато помислиш и прецениш дали въобще искаш и можеш да поемеш отговорността за още едно животинче. Помисли си добре! smile.gif

#2273 Потребителят е офлайн   zuzeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 March 2010 - 09:47 PM

Цитат(~~~Vikito~~~ @ Mar 9 2010, 09:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Щом ти е голяма порода кучето dog.gif трябва много да пазиш зайчето да не го схруска без да иска dh_188.gif

Мойто куче мн се радва на зайчета. На село гледаха зайци и решихме да видим как ще реагира кучето. То така се зарадва , че колкото и да го биеше заека ,кучето все го ближеше.
А иначе то ще живее с мен и приятеля ми, а кучето ми е при родителите ми.Но за около 4 дни ще се наложи да са заедно ,тъй като приятеля ми ще заминава , и аз ще се прибера в къщи.

Готова съм да си имам зайче.Отгледах предишното и сегашното си куче ( ти като кучкар знаеш каква отговорност е гледането на куче) И специялно се интересувах именно за малките , ама най-малките зайчета ,които са с малки прави ушета. По принцип не обичам да командвам животните си , кучето ми знае само стандартните команди , не е циркаджия ,затова питах за заека дали мога да го науча сам да си влиза и излиза от клетката без да изяжда кабелите :D. Тъй като ще го взимам в събота затова искам да знам за храните , за да съм подготвена. И честно да ви кажа нямам търпение .

#2274 Потребителят е офлайн   bugs_bunny Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 March 2010 - 10:59 PM

Ми храни готови грануливани храни за зайчета , може витамини крекери да му взимаш всякакви глезотии , сено ще ти предложат в зоомагазина ще си избереш и талаша също :)

#2275 Потребителят е офлайн   zuzeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 March 2010 - 11:28 PM

Цитат(bugs_bunny @ Mar 9 2010, 10:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ми храни готови грануливани храни за зайчета , може витамини крекери да му взимаш всякакви глезотии , сено ще ти предложат в зоомагазина ще си избереш и талаша също :)

Благодаря много :)

#2276 Потребителят е офлайн   bugs_bunny Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 March 2010 - 01:42 PM

Цитат
Благодаря много :)
af_089.gif

Пак заповядай :)

#2277 Потребителят е офлайн   zuzeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 March 2010 - 09:04 PM

Най-накрая и аз днес се сдобих със зайче. Много е сладко , порода лъвска глава е :) мн съм щастлива ,че си го имам даже обмислям да си взема и клепоух след известно време.

#2278 Потребителят е офлайн   bugs_bunny Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 March 2010 - 09:14 PM

Цитат(zuzeto @ Mar 13 2010, 09:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Най-накрая и аз днес се сдобих със зайче. Много е сладко , порода лъвска глава е :) мн съм щастлива ,че си го имам даже обмислям да си взема и клепоух след известно време.

Честито да ти е живо и здраво .. качи снимки да видим малкия сладур smile.gif

#2279 Потребителят е офлайн   zuzeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 March 2010 - 09:30 PM

Благодаря! В темата за снимки вече го има сладурчето. Ама е мн щуро, и обича да се гушка и явно се кефи на компютри , с голям интерес гледа лап топа ab_041.gif

#2280 Потребителят е офлайн   bugs_bunny Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 March 2010 - 09:41 PM

хах бравО на него , научи го да борави из нета af_089.gif

• (134 Страници) +
  • « Първа
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115