Декоративно зайче
Публикувано: 04 March 2010 - 02:18 PM
Какво ли не слушах от колеги за тия зайчета , че щяла да мирише цялата къща , че ще изяде всичко !!!
Моля Ви ако може малко да ме въведете в някой неща , просто съм притеснена малко.Имаме кученце Чау Чау, страотни са двамата, много е добричък нашия Майки и си играят , той не го стресира понеже не лае , и е спокоен .
Благодаря Ви
Публикувано: 04 March 2010 - 03:10 PM
Публикувано: 05 March 2010 - 09:49 AM
Публикувано: 09 March 2010 - 01:41 PM
Ако можете и да ми препоръчате гранулирана храна , талаш ,сено ще съм ви мн благодарна :)
А и да ви питам коя порода точно е малка , пухкава топчица с малки и прави ушета ,защото искам да си взема точно такава :)
Публикувано: 09 March 2010 - 03:43 PM
Публикувано: 09 March 2010 - 04:21 PM
Ами ние сме решили да му пригодим едно корито ,което е за 2 годишно дете. В смисъл ще го направим на клетка , иначе ще го пускаме в стаята в която спим защото няма кабели.За съжаление това време сутрин ще бъде мн по-кратко , освен събота и неделя , защото ходя на училище.Но съм мн въудушевена и с нетърпение чакам съботата за да си го взема. Кучето също е голяма отговорност , изисква ежедневни грижи. Спяциялно моя е голяма порода и му трябва доста време за разходка.Ще трябва да се разберат двамата кой колко време ще получава от вниманието ми
Публикувано: 09 March 2010 - 09:34 PM
Ако можете и да ми препоръчате гранулирана храна , талаш ,сено ще съм ви мн благодарна :)
А и да ви питам коя порода точно е малка , пухкава топчица с малки и прави ушета ,защото искам да си взема точно такава :)
Да си вземеш каквото и да е животно е отговорност! Зайчето може да прави пакости, а може и да е много кротко - това е въпрос на характер и няма да можеш да го предвидиш или да го разбереш за пет минути в зоомагазина/развъдника. Те не миришат - мирише урината им. На мъжките повечко, но с почистване на клетката поне два пъти седмично, няма да имаш проблеми. Голямото куче не е проблем, аз имам голямо куче, което не пропуска да оближе/измие/ целия заек щом го види, а заека се гушка в кучето винаги, когато то е легнало. Ако кучето ти е агресивно това може да е проблем,но всичко зависи от кучето - ти най-добре трябва да го познаваш. Заека не се поддава на дресировка, като кучето - може да се научи да върви след теб, но циркови номера не очаквай да научи. Малката пухкава топка, която ще си купиш няма да остане такава вечно - всички животинки порастват - това е логично и естествено. Декоративния заек в зависимост от породата си ще стане от 1,5 кг. - до около 3кг. Поразрови се, в нета има много инфо разгледай породите и прецени коя ти харесва. За талаша, сеното, храната, ваксините и всичко останало ще говорим, когато помислиш и прецениш дали въобще искаш и можеш да поемеш отговорността за още едно животинче. Помисли си добре!
Публикувано: 09 March 2010 - 09:47 PM
Мойто куче мн се радва на зайчета. На село гледаха зайци и решихме да видим как ще реагира кучето. То така се зарадва , че колкото и да го биеше заека ,кучето все го ближеше.
А иначе то ще живее с мен и приятеля ми, а кучето ми е при родителите ми.Но за около 4 дни ще се наложи да са заедно ,тъй като приятеля ми ще заминава , и аз ще се прибера в къщи.
Готова съм да си имам зайче.Отгледах предишното и сегашното си куче ( ти като кучкар знаеш каква отговорност е гледането на куче) И специялно се интересувах именно за малките , ама най-малките зайчета ,които са с малки прави ушета. По принцип не обичам да командвам животните си , кучето ми знае само стандартните команди , не е циркаджия ,затова питах за заека дали мога да го науча сам да си влиза и излиза от клетката без да изяжда кабелите :D. Тъй като ще го взимам в събота затова искам да знам за храните , за да съм подготвена. И честно да ви кажа нямам търпение .
Публикувано: 09 March 2010 - 11:28 PM
Благодаря много :)
Публикувано: 13 March 2010 - 09:14 PM
Честито да ти е живо и здраво .. качи снимки да видим малкия сладур

Вход

Горе
Цитиране +