Кокер спаньол
Публикувано: 02 November 2006 - 06:42 PM
l)
А в Самоков не съм срещала кокери cry2 . Иначе идеята за среща е страхотна!

Публикувано: 02 November 2006 - 06:43 PM
Прикачени файлове
-
scan0011_.jpg (25.41K)
Брой сваляния: 73

Публикувано: 02 November 2006 - 07:08 PM
Публикувано: 03 November 2006 - 12:27 AM
Публикувано: 03 November 2006 - 10:17 AM
Нашия в началото като го взехме се мъчихме да го качваме в леглото да спи, но той не искаше. Постепенно се отказахме от тази идея, а и на мен ми идва много да спя с мъж и куче на тясното легло. Малкия доста време не можеше да си намери мястото и всяка вечер спеше на различно /както дойде/. Преди нялко седмици започна да спи под един пластмасов стол, който обикновено е толкова отрупан с дрехи да не ви говоря. Преместих му спалния чувал /в началото нямахме постелка за него, взехме го много инцидентно и му отпуснахме чувала/ и една тънко чаршавче там. От тогава спи само там, чудестно се аклиматизира. Но приятелят ми го хващам няколко пъти тази нощ да става и да го завива, било му студено на кучето bl), пък аз започвам да се чудя дали не е почнал да тренира за бебе ouu
Публикувано: 03 November 2006 - 10:25 AM
Публикувано: 03 November 2006 - 02:56 PM
За среща - никакви проблеми, където кажете там сме - за Софийска среща.
Относно храната - някой спомена различни манджи - значи различни са били, не защото кучето има нужда от разнообразие, а защото кучето има нужда от пълноценна храна, която ако собственика готви става много сложна, не всички съставки, които трябва да се сложат са подходящи една с друга да се слагат заедно и т.н. Има вариант, в който собственика да готви на кучето, но той е ужасно сложен. Вътре трябва да има определени неща, микро и макро елементи, витамини, белтъчини и въглехидрати и още неща, които трябва да са в определена доза. И понеже не всеки има време, желание пък и разбира от такива неща затова хората са измислили гранулите. Качествените марки съдържат всичко необходимо, има специални видове за бебета, за подрастващи, за енергични кучета, за порастнали, за кастрирани и т.н. съобразени с начина на живот и изискванията на всяко куче.
За спането по-долу ще покажа снимки, но Сара още от първата вечер реши, че ще спи под завивките на мъжа ми. Аз всячески се опитах да я науча да спи на постелка, на одеалце, на какво ли не, но тя ме издебваше да заспя и пак се свиваше под одеалото на мъжа ми. От тогава не си правя труда да я гоня, а когато мъжа ми го няма я пускам под моето одеало, все пак топли ме като мини радиаторче l) Но зимата е излючено да спи на друго място, много й е студено, цялата трепери. И Диана беше споменала за Чарли, който имаше снимка увит в едно одеало. Малко са зиморничави. А другото, което знам за кокерите е, че те мразят да стоят сами. Дивана е бил изяден точно поради тази причина, че кучето не е било пускано при стопанина. Може да не е на легло, да е на постелка, в кошче или на стола, но кучето държи да спи близо до собственика си, някак отвътре им идва така да правят d)

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 03 November 2006 - 03:33 PM
Всъщност това не е за гордост, все пак куче в легло, ама какво да направя като хем се е изнежила, студено й е, гальовна е, тя ми е като дете, а не като куче. И като ме погледне с тез кафеви очички тип "умолявам те" и аз няма накъде да ходя и ми стане мило като се свие на кравайче под одеалото и само черната маслина се подаде w)

Публикувано: 03 November 2006 - 03:55 PM
Тъй като влизам за първи път в този форум,искам да се извиня предварително на всички,ако не съм съвсем "в крак със събитията"! r)
От около година търся златен женски кокер за нашия 3-годишен домашен любимец Лъки,но за съжаление досега неуспешно!
Не знам дали тук е подходящото място,но ще се радвам,ако някой собственик на женски кокер прояви интерес и има желание за създаване на покпление! w)
Благодаря предварително на всички!
Приятен ден!
MOD: Моля, не качвай снимки по-широки от 500 пиксела!
Прикачени файлове
-
post_29_1162562106.jpg (84.72K)
Брой сваляния: 67
Публикувано: 03 November 2006 - 04:16 PM
Публикувано: 03 November 2006 - 04:17 PM

Публикувано: 03 November 2006 - 04:19 PM

Публикувано: 03 November 2006 - 04:56 PM
Цитат
Нещо не можах да разбера!какво имаш предвид под "кварталните кокери "?!
Публикувано: 03 November 2006 - 05:01 PM
Цитат
Цитат
Нещо не можах да разбера!какво имаш предвид под "кварталните кокери "?!
Квартален кокер е всеки кокер без родословие. Вашия определено е без родословен, което не му пречи да е супер сладур. И моят е такъв. b)