Кокер спаньол
Публикувано: 18 January 2008 - 08:25 PM
За лапичките, на Кора също се вижда по-тъмно между пръстчетата и отдолу, дори почервенява като не ги подстригвам. Въпреки, че старателно се бършем след миене, все пак от там малко се потят - май единственото място - и по принцип и лятото е доста спаренко, та наистина потъмнява. Все пак нека и лекар да ти каже, ако наистина имаш съмнения. ;)
Публикувано: 18 January 2008 - 09:38 PM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 18 January 2008 - 09:59 PM
samotnata, а така, то си е нормално, лятото лапите изсъхват за нула време, козината няма как да се запарва между пръсти, споко де, няма място за притеснение. ;)
Diyana Char, то и аз съм сънувала Алфи доста години и сега ми се случва често. Снимките му бяха навсякъде, чак на втората година след смъртта му ги свалих...Но няма как, живота продължава, а те винаги ще останат в сърцата ни, и в душите ни...
Публикувано: 18 January 2008 - 10:15 PM

Публикувано: 18 January 2008 - 10:40 PM
Цитат
:izcherven: Много време чаках да се запише поста ми ... явно съм цъкала доста пъти ...
Ако може мод-а да ги поизчисти тези повтарящите се .... ще съм благодарна!
Публикувано: 19 January 2008 - 08:19 PM
Публикувано: 20 January 2008 - 01:20 AM
Diqna_Stoicheva ,Томи направо разцъфтя с тази нова прическа и става все по-хубав!
Самотната,не им се връзвай-просто някои явно карат труден пуберитет :P
Който не вярва на съветите ти да не спори само за да си налага мнението ,а да си направи труда да седне да потърси информация ( не от форумите,а от професионални сайтове,книги и т.н.) и да свери.Пък тогава пак да спори ако има как да обори другия.Но неща от сорта" чувал съм; казаха ми; съседа ми как си гледа кучето и т.н. са меко казано несериозни и смешни. :mazohist: :samoubiec:
Съжалявам ама вече толкова страници едва се сдържам-малките прекалихте просто! Който иска да се учи да пита,който няма желание - да прави каквото си иска,но да не отекчава другите с безкрайните си безмислени тиради.
И така-може би точно днес не можах да се стърпя,защото ми е много притеснено-утре ще водя Голди на кастарация.Мислех да вляза тук,да си разсея мислите малко ,а то какво заварих....Моля,който желае да ни стиска палци и лапки утре всичко да мине безпроблемно и бързо.Въпреки,че след много проучвания,разговори с лекари,мислене и като се има предвид тежките фалшиви бременности които прави на всяко разгонване съм убедена,че това е правилното решение пак се чувствам адски гузна,че ще я подложа на това.Пратете по някоя позитивна мисъл,че да не ме хване шубето и да избягаме от кабинета утре. :izcherven:
А то милото спинка сладко,че и сънува.А аз гриза нокти от сега. :'(
Публикувано: 20 January 2008 - 08:58 AM
Публикувано: 20 January 2008 - 09:42 AM
:)
Публикувано: 20 January 2008 - 10:50 AM
Публикувано: 20 January 2008 - 11:24 AM
Публикувано: 20 January 2008 - 11:41 AM
violeta.di ,не бъди прекалено строга към себе си.Всички правим грешки особено под силен стрес и паника.Горе главата!(това е и за теб и за мен)
:drugarche:
Публикувано: 20 January 2008 - 01:52 PM
Публикувано: 20 January 2008 - 02:45 PM
Диянче, клипчето на Чарли е :'( . Страхотно куче е бил!
Поздрави на всички кокери! :wub:

Публикувано: 20 January 2008 - 03:22 PM
Като я прибереш я сложи на тъмно и топло, гледай да стоиш през повечето време с нея. Да е на земята, че да не реши да скача с прясната рана. Привечер й дай да ближе водичка, нарочно казвам да ближе /от пръста ти примерно/ за да е по-малко количетсвото и да не се задави. Храна ако прояви интерес сутринта й дай. Два-три дни ще изглежда слаба, немощна, тъжна... ти бъди до нея. Всичко ще се оправи за 3-4 дни.
Стискаме палци да кажеш, че всичко е минало както трябва.

Публикувано: 20 January 2008 - 03:30 PM
Често чета страниците на форума,защото и аз имах кокерче,но почина миналата година от старост.Беше на 18 години.През целия си живот Тами беше напълно здрава-с лъскава козинка,влажо носле и блестящи очи-които най-откровено показват верноста и преданоста на притежателя си.
Тами ядеше всичко-гранули,манджи-бульони,месо,ориз,супи,кокалчета понякога(много ги обичаше),плодове,зеленчуци-всичко ядеше...
Скъпи приятели,искам да ви дам един съвет-не ограничавайте кокерчетата толкова много,те са деца на живота,на забавленията и на лудориите,оставете ги да изживеят живота си истински-без толкова забрани.
Аз не разбирам защо им обличате тези меко казано смешни и излишни дрехи,с яка отгоре на всичко.Кокерите са издръжливи кучета.Навремето са гонели дивеч в блата и в шубраци.Вие по този начин им вредите,като излишно ги изнежвате,само за да си спестите къпането след това.
И още нещо искам да ви питам-колко хора от вас са си взели кучето от специализиран равъдник?И защо самотната дава съвети,че кученце се взима само от развъдник и след като тя е намерила своето на улицата и защо казва,с какво го храни след като тя самата признава,че кучето и страда от различни заболявания,които според нея са от преди да го вземе?
Вие в този форум направо сте вманиачени-няма нищо лошо в това да глезите кученцето си-да му купувате играчки,най-качествените храни,но да не ги извеждате много дълго,защото било студено,или да излязат на разходка чак като станат на 3 месеца и половина-това са напълно излишни ограничения.Та кокерите обожават разходките,тичането на воля,особено ако имат някое приятелче.Съветвала съм се с много ветеринари и тяхното мнение напълно съвпада с моето.
И искам да допълня за опашките.Въпреки,че вече е забранено тяхното купиране,много ветеринари продъжават да го правят.Това става като им ударят местна упойка и тогава им режат опашката.В този момент кокерчетата не изпитват болка-усещат чак тогава,когато упойката премине и след няколко дни всичко е забравено.Не съм ЗА рязането на опашката,просто разянявам каква е процедуата,за тези,които незнаят и твърдят,че кученцето изпитва неистови болки :huh: .
Та още веднъж искам да ви кажа-това е форум за кокера-най-игривия приятел.Не го разваляйте с някъкви излишни спорове.Самотната-най-напред към теб се обръщам-нали си студентка-недей да спориш постоянно с другите,колкото и да обичаш кокерите,все пак всеки има право на свое собствено мнение.Научи се да изслушваш хората,без възражения и натяквания на твоето мнение.Кажи го веднъж и край-за да бъдеш послушана.И дори да си по-възрастна от някои във този форум-това съвсем не означава,че и ти не грешиш за някои неща.Аз съм на 40 години и не твърдя,че зная всичко,но ОТ ОПИТ най-вече знам кое е полезно за кученцето и кое-не.И това,че твоето кученце не може да яде готвена храна,понеже има гастрит,не означава,че другите не могат.Много неща си зависят от самия кокер.
Е това е от мен.Надявам се да не съм ви обидила.Целунете кокерчетата си от мен и има дайте цялата си любов,защото те я заслужават.

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +