Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 227
  • 228
  • 229
  • 230
  • 231
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#4551 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 January 2008 - 03:54 PM

За пръв път да получа отговори на всичките си въпроси само със един постинг :yahoo:
Мила Тами,съжалявам за приятелчето,което си изгубила преди година,света е пълен със злини и озлобени хора,вярвам че е на по-добро място от това тук!
При гледане на филм от Нешънъл Джиографик разбрах,че кучетата са идвали от различни сташно студени страни...а първата котка е оцеляла на Сибир и по този начин е създала поколение...котките издържали на повече от -70 градуса по Целзии,а кучетата само до 40,но било достатъчно за да се възпроизвеждат...та ми е чудно наистина как са дошли родословията...от НЕ РОДОСЛОВНО куче...намираш куче на улицата,кръщаваш го Хенкел Бах(примерно ;D),правиш му родословие и започваш да го развъждаш само със кучета от неговата порода...а как са се появили другите кучета,които 90% от хората наричат "некачествени"??
Ветеринаря ми смята,че е добре да се разнообразява храната на кученцето(ходих до вета преди 25мин.,ако някой пита)...казах му мненията споделени от повечето от вас...и той ми каза:
-Хубаво е храната на кучето да е разнообразна,но не толкова като на хората...животните имат по заякнали стомаси заразлика от нас и могат да ядат всичко,но ТОЧНО кокерите трябва да се ограничават...защото обичат да обходат контейнерите...

Стана ми смешно като каза това,но си е прав човека...както и тами също...защо да ги ограничаваме от менюто им...на времето са ядяли каквото им падне,листа,трева,плъхове и мишки и тем подобни...уличните дори убиват котките...та мисля,че няма да им станенищо!
Самотната,извинявай за гадното положение което се получи и не само на теб,на Меридит,Идол Айк и всички останали с които се скарахме за едни ГЛУПОСТИ!!
Ядосах се заради това,че полувин месец спори за храната,че не било хранително само манджи,после каза "с кой акъл тръгнали да извеждат кучето преди 3тата ваксина" това за мен също е обида,защото аз я извеждах...ходих до ветеринаря с нея...това неправилно ли е...пуснах я малко да потичка на снега и я прибрах...и все едно съм е*ати простата,че съм си извела кучето,че няма 3та ваксина!!
Ето,извинявам ти се публично,на тебе и на всички останали и не го правя защото просто ми е станало гузно...ами просто думите на тами ме накараха да се замисля...поне малко,че не всички са безгрешни...а аз си знам,че не съм така че ;D

Не си обидила никого Тами...най-малко мен!!!
Вече я нацелувах Беба и имам нови снимчоци!!

Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

Още веднъж,извинете,щото ми омръзна да се караме за ГЛУПОСТИ,най-вече...и това,че съм на 15 само да добавя не ме прави по-тъпа от теб или от който и да било...има хора,които са едва на 10 и разсъждават по-добре от възрастен човек!!!
Замисли се малко ;)
Ча0-Ча0 на всички!!

#4552 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 20 January 2008 - 03:57 PM

Напротив, обидихте ме.  Тами. Най-малкото защото сте чели така избирателно, както ви е изнесло.
И щом ВИЕ казвате, че тук не си гледаме кучетата правилно и само ги ограничаваме за да си спестим миенето... няма проблеми. Вече ще си гледаме кучетата по друг начин.
Аз оставам този път безмълвна, че да не изръся нещо, което да ми довлече бан.
Хвала на Тами, която ми отвори очите, че ме мързи да си къпя кучето.

Джоле, не съм казала никъде, че някой тук е тъп. Просто тук е писано милион пъти, че не е хубаво да се прави еди какво си. СПоделен е опит, споделено е за да се избегне ИЗЛИШЕН РИСК за кученцето. Просто или сте го пренебрегнали или сте си помислили, че не сме го казали сериозно.
Тези неща са препоръчителни, не задължителни. Но щом толкова много хора са ги препоръчали /аз само ги препредавам/ значи може би е имало защо.
Никъде не съм казала, че като си на 15 си по-тъпа от някой. Възрастта я споменахме заради емоционалния начин по който реагира на постовете ни. Защото и аз на 15 реагирах много емоционално, без да вникна в смисъла на казаното/чутото.
Извиненията се приемат само с уговорката, че занапред когато решиш, че не си съгласна с нечие мнение ще го обсъждаме спокойно и с факти.ОК?
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#4553 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2008 - 04:30 PM

Я, да ви питам, на колко време си къпете кучетата? Знам че не е хубаво често да се къпе ... Айде всеки който има възрастен кокер да напише ... и какви шампоани ползвате.

Ира, все още чакаме вести за Голди ... нямам търпение да разбера, дано всичко да е както трябва ... до скоро клубари!

#4554 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 January 2008 - 04:43 PM

Аз моята я къпя веднъж в месеца с шампоан за кучета.Иначе лапите,коремчето и муцунката с вода след всяка разходка.По принцип не трябва да се къпят често,защото им отмиваме защитния слой на тялото,който ги предпава особено през студеното време и кожата им започва да се бели(получава се нещо като пърхот).
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#4555 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2008 - 04:48 PM

Цитат

Аз моята я къпя веднъж в месеца с шампоан за кучета.Иначе лапите,коремчето и муцунката с вода след всяка разходка.По принцип не трябва да се къпят често,защото им отмиваме защитния слой на тялото,който ги предпава особено през студеното време и кожата им започва да се бели(получава се нещо като пърхот).

И аз съм на това мнение, че се нарушава защитния слой, лапите, дупето и муцуната е задължително след разходка!

#4556 Потребителят е офлайн   tami Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 January 2008 - 04:57 PM

Да,1 месец е нормален интервал за къпането на кученцето.Необходимо е да знаем,че измитите естествени кожни мазнини се възвръщат в космената покрива едва 6 седмици след къпането.Затова е задължително да се използва беззвреден,мек сапун,шампоан за бебета,наиддобре шампоа за кучета,ащто той съдържа вещества унищожаващи или отблъскващи паразитите.

#4557 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2008 - 05:05 PM

Цитат

Да,1 месец е нормален интервал за къпането на кученцето.Необходимо е да знаем,че измитите естествени кожни мазнини се възвръщат в космената покрива едва 6 седмици след къпането.Затова е задължително да се използва беззвреден,мек сапун,шампоан за бебета,наиддобре шампоа за кучета,ащто той съдържа вещества унищожаващи или отблъскващи паразитите.

Какво мислите за катранените шампоани, одобрявате ли ги? Да ви кажа сякаш той действа най-добре срещу паразитите ... и други съм пробвала, само имат аромати ...  :-

#4558 Потребителят е офлайн   tami Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 January 2008 - 05:11 PM

Много често съм чувала да ги хвалят,понеже катрана действа много добре на кожата на кучето,не я раздразнява излишно,но някои хора не го предпочитат защото миризмата му е малко по особена.Можете да миете лапите на кучето и с катранен сапун,които можете да си акупите от аптеките-козинката му става по-мека,но самият аромат е по-неприятен.

#4559 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 20 January 2008 - 05:12 PM

Аз използвам един кучешки шампоан, който просто беше първия, който видях и купих, и взе че се оказа много добър.
Иначе Сара я къпя на около 2 месеца, но всеки път е различно. Случвало се е да я къпя на 2-3 месеца, на 1 месец. Зимата не я къпя, освен ако не е много наложително. Лятото пък няма какво да къпя, защото я бръсна и не остава козината, която да се цапа особено.
User's Signature

#4560 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2008 - 05:17 PM

Аз имам един шампоан,който вета ми го препоръча...против паразити,за котки има го и за кучета...
Има аромат на краставица и лайка...козината на котките ми е невероятна след като ги изкъпя със този шампоан...много пухкава и мека ;)
Изтрило се е името на шампоана...но като го видя във ветеринарния кабинет ще ви кажа ;)
И самотната,никой не е казал че те мързи да си къпеш кучето...просто дрешките са излишни...хората ги ползват,за да не се цапат толкова бързо,същото е и при кучетата ;)
И немога да видя точните думи на тами,че не си гледате добре кучетата...тя каза това,което мисли...когато и аз казах това,което мисля...бях залята от нападким,историята се повтаря...стига толкова :)
Не се е заяла с никого и много ми хареса нейния пост защото е много верен за повечето неща...ти също четеш избирателно,затова си разбрала думите и така ;)
Поздрави и официално слагам ТОЧКА с главно "Т" на споровете и всички кавги и караници около "съветите" и "мненията"!!!

#4561 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2008 - 05:30 PM

Цитат

Много често съм чувала да ги хвалят,понеже катрана действа много добре на кожата на кучето,не я раздразнява излишно,но някои хора не го предпочитат защото миризмата му е малко по особена.Можете да миете лапите на кучето и с катранен сапун,които можете да си акупите от аптеките-козинката му става по-мека,но самият аромат е по-неприятен.

Тами, сякаш миризмата на катрана най е подходяща за кучето ми, навик просто, не я намирам за неприятна, приятеля ми каза че мирише на гадно - капризи ... но катранът е лечебен и за човешките гъбички на главата - пърхута ...

#4562 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2008 - 05:37 PM

Уважаема госпожо "Тами",
Моите искрени съчуствия  за загубата на вашето куче.
Не мога да разбера защо така сте останали с такива впечатления , че нещата които правим за нашите кучета са  в ущърб на тях.Облеклото което сте видяли, е нещо което е много полезно лично за мен, американски кокер спаниел  е куче със  страшно  много косъм, за разлика от английския. през зимния период тази кал и киша която се налепя на козината не е най доброто нещо за козината на кучето.Къпането със обилен душ за да се махне не  е желателно , особено по два или три пъти на ден, после следва сушене и така нататък. Тук не се касае за издръжливост а за предпазване навън от мръсотията, има населени места където се слагат и специални химикали навън, което пък е още по вредно.В някои цивилизовани държави , наистина хората не обличат кучетата си поради факата че при тях е чисто и не им се налага, но за съжаление тук не е така. И друго не мисля че любовта към нашите кучета е мания, да се опитваш да правиш най доброто за твоето любимо куче е нещо което е в реда на нещата, не бих казала че може да се квалифицира с мания, и дори така да е формулирана от вас, този вид мания е много по добра от много други, повярвайте,.а за процедурата по рязане на опашки не знам изобщо какъв е смисъл да се дискутира, просто това се практикува единствено от хора които не знаят какво вършат и за какво най вече. 

#4563 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2008 - 05:51 PM

Подходящо време за изкъпване е на една седмица, или цели 10 дни като се разрежда шампоан с вода и с цялата разредена смес се изкъпва кученцето , след това се слага и балсам , който е желателно да бъде отмит много добре. На пазара има голямо разнобразие от шампоани и балсами за дълкосмести кучета естествено като всеки клас козметика и по хубавите са доста скъпи. Може много хора да се учудят на това , но при дългокосмести породи къпането е винаги на малък интервал от време, за разлика от късокосмести.

#4564 Потребителят е офлайн   tami Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 January 2008 - 06:00 PM

Здравейте Меридит!
Разбирам,че американският кокер е много по-окосмен отколкото английския и не може да се къпе всеки ден,разбираемо е да желаете да го поддържате чист.Но все пак не виждам никъква загиженост в това да облечеш английския си кокер в дъждобран с качулка и да го пуснеш да тича,увит целия в този найлон.
Не казвам,че любовта към кучето е мания.Аз обожавам кучетата,дори мен са ме определяли като маниак на тази тема.Но все пак,когато човек реши да направи нещо за кученцето си първо би трябвало да погледне нещата от негова страна-дали определена дреха му е удобна и нужна.За американския кокер дрешката през есента е необходима и полезна,но през зимата за какво му е след като всичко е покрито със сняг,а американеца с гъста козина.

#4565 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 20 January 2008 - 06:08 PM

Заради парното, драга, заради парното. Домашните кокери отдавна не са ловджии и отдавна не се подвизават навън на снега за толкова много време. И когато прекарват 20 часа от деня си в отоплен апартамент изведнъж излизайки на студа амплитудата е доста голяма. И да са издръжливи и да са здрави даже лекарите препоръчват да се слага по един пуловер, за да се избягва срещата с толкова голяма амплитуда.
Направете си труда да прочетете и тогава коментирайте. Не си обличам Английския кокер защото на мен така ми изнася. Да не мислите, че ми е много добре да плета по 2 седмици, да пера всяка седмица и да обличам и събличам по 3 пъти на ден пуловер. Не ми е по-лесно, повярвайте. Но ако не го облека амплитудите й се отразяват зле, на и без това болнавото телце. Хич не ми пука кой какво мисли за кокера ми с пуловер, щом става въпрос за нейното ЗДРАВЕ, а не моето удобство.
User's Signature

#4566 Потребителят е офлайн   Diqna_Stoicheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2008 - 06:28 PM

И аз Томи го къпя на две седмици със бебешки шампоан,че с тази голяма козина е просто наложително,а сега и в това кално и кишаво време след разходка почти се къпем всеки път.А козината му е лъскава със здрав косъм ,отдавам го на това че откакто сме го взели му давам всеки месец по препоръка на нашия лекар комплексните витамини Топ10 -20 дена взима 10 почива  :wub:на всички сладурковци
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4567 Потребителят е офлайн   violeta.di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2008 - 07:07 PM

Аз Голди я къпя на около месец,но ако се наложи и по-често . Когато се налага на по-къс интервал/лятото/ я изкъпвам само с топла вода,за да и махна прахоляка поне,че хич не ходи само по пътеките както другите кучета-кокер ,к 'во да го правиш.Пък и така избягвам честото използване на химия.Иначе ползвам някакъв кучешки ш-н с лайка.  :P    Ира как сте?
User's Signature

Ако всички станем малко по-добри,света ще е по-красив!Качена снимка

#4568 Потребителят е офлайн   violeta.di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2008 - 07:44 PM

Не можах да се стърпя да не ви покажа моите любима снимка.Голди като бебе,пудела Миси и сетера Рекс/вече покойник за жалост/.Двете са на сестра ми ,но често ги гледам. :wub:
User's Signature

Ако всички станем малко по-добри,света ще е по-красив!Качена снимка

#4569 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2008 - 07:54 PM

Едва сега се поуспокоих и идвам да дам отчет.Ами долу -горе сме добре.Очаквах да е много по-зле в интерес на истината.Към 1 часа отидох до кабинета,но не ми дадоха да я видя.Доктора ми каза,че в момента излиза от упойка и не иска да ми я показва така,за да не се притесня още повече.Всичко минало нормално-без усложнения.Използвали упойката и дори и изчистили зъбния камък.Към 4 отидох да си я прибера.Очаквах да е просната неподвижна,а тя скочи на крака да ме посрещне и не спря да върти опашка :blink:.Свалиха й превръзката,за да не се спарва раната(тогава много плака-къде от страх,къде от болка).Вече има страх от доктора-само като се приближи до нея и й се разтреперват задните крака.Взех си я на ръце и право в къщи.Оставила съм я да лежи където си поиска,защото като се опитах да я наместя уж по-удобно ми се скара и се разскимтя.Лежи си до мен и си примрънква,оплаква ми се  :kuchence:.Качи се почти сама на леглото,после слезе сама.Показа ми ,че иска да отиде до тоалетна и ей сега я изведох пред блока.Веднага се изпишка и се прибрахме .Сега пак дреме в легълцето си.Доктора каза да не й давам вода и храна до утре.Тя така или иначе засега не търси вода.Според него се възтановява много добре от упойката и не очаква никакви усложнения след операцията(Дано!)Утре като станем пак ще го посетим,за да я види и да й даде антибиотици ако е нужно.
Раната не е малка и направо настръхвам като видя шевовете.Голди си я ближе често,не я спирам,защото доктора каза,че не е проблем,дори така си я почиствала.
Май пиша много хаотично,ама ще ме извините този път.
Като цяло засега всичко е нормално за ситуацията.Аз съм доволна - очаквах,да не може да стъпва на краката си през първите дни.Отивам пак да си я гушкам.Благодаря ви,че мислехте за нас!
Аа, и май не ми се сърди много - като я приближа и мърда опашка :P :yahoo:

И един въпрос:
Не смятам да я разхождам.Ще излизаме само колкото да си свърши нуждите набързо-пред блока.Проблема е, че улиците около нас са ужасно кални.Ако кални пръски замърсят раната как да я почистя и опасно ли е?Тя сигурно няма да ми даде да пипам там,а и аз не искам-знам,че я боли.Та ако кални пръски попаднат на коремчето какво да правя?

violeta.di ,наистина хубава снимка.Ама че сладко бебе е била адашката.
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#4570 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2008 - 08:15 PM

Ох, божичко, радвам че всичко е минало добре, дано да се оправи бързо, наистина като са упоени кучетата, са малко стресиращи, виждала съм на комшийката ми. Искам да пишеш как се възстановява, да знам и аз на какво ще подложа моята Чаричка. Мерси че писа, Ира, гушки и цунки за Голди от нас.  :wub: :drugarche:

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 227
  • 228
  • 229
  • 230
  • 231
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни