Кокер спаньол
Публикувано: 27 February 2008 - 10:30 PM
ПО-спокойно, по-спокойно! мисля, че сме се събрали, за да се забавляваме и да си помагаме, а не да се обиждаме всички взаимно! дайте да се върнем към нормалното общуване и да забравим тези тежки думи!
мисля,че има много повече неща, които ни свързват, отколкото такива,които ни делятт???!!!!!
Публикувано: 27 February 2008 - 10:47 PM
Предлагам всеки да сложи снимчица на своето сладурче и да разкаже как са минали последните дни докато във форума имаше напрежение.
Започвам аз.
Кара вече напредва с ходенето по нужда където трябва но само когато ние сме си в къщи да я наблюдаваме.Днес така се омаза в една нейна тортичка че се наложи да я поизкъпем и стана една пухкава и мекичка.Вече се опитва и да се качва /катери/ по мебелите.Скоро и тях няма да мога да опазя :rolleyes: Иначе лудее и хапе всичко по пътя си ;D
Публикувано: 27 February 2008 - 10:48 PM
Публикувано: 28 February 2008 - 08:08 AM
Публикувано: 28 February 2008 - 09:37 AM
Попаднах там по покана на собственика,който беше много горд от своя "развъдник".Отидох от любопитство да видя един български развъдник(не да си търся куче) и очаквах да видя точно това,но....Така наречения развъдник представляваше кален двор с навързани на къси синджири кучета от всякакви породи-кокери,сетери,хъскита,питбули,пекинези,шпицове и т.н все търсени породи.Вместо къщички имаха по един обърнат варел.Всички те бяха в ужасно окаяно състояние-слаби, мръсни,наплашени.Някои имаха видими дефекти,куци или с проблем в очите.Едната женска била блъсната от кола и не можеше да ходи нормално,но можеше да ражда....Всички те- машини за раждане,тяхното състояние нямаше значение,важното било колко могат да произведат....Повечето, които се опитах да погаля се напишкаха от страх,други обезумяло се защитаваха и не успях да ги доближа."Не се цапай!" -беше съвета на собственика..
Естествено имаше и така нареченото"родилно отделение"-няколко малки закрити клетки.Смрадта, която се носеше от там беше толкова остра и задушлива,че въпреки желанието ми да видя малките,не можах да остана там повече от една-две минути.
Всичко това собственика ми показваше със гордост и непрекъснато говореше за това как ще вземе още кучета и как ще се разрастне "развъдника".Излишно е да казвам,че купувачите му никога не ходят там и не виждат къде и как са започнали живота си любимците им.Той им носи бебетата.
Никога повече не видях този човек-по мое желание.Ще ми се да можех да направя нещо повече,но в тази наша държава явно това е невъзможно.Виждам обаче обявите му-навсякъде-с гръмкото име развъдник....
Меридит е права,че докато не видиш нещо такова с очите си не можеш наистина да го почувстваш.
Йолето,ако искаш още един кокер и нямаш средства да си купиш от истински развъдник(не като този по горе) изчакай и следи обявите в "без дом".Както сигурно си забелязала има и много кокери които си търсят нов дом.Последната такава сложи Бушката преди няколко дни,можеш да се върнеш няколко страници назад и да я видиш.Така поне със сигурност ще направиш едно добро.Никой не те обижда или гони ,хората тук се опитват да ти помогнат да не направиш грешка,за която после можеш да съжаляваш.
Публикувано: 28 February 2008 - 10:06 AM
Целия развъдник беше един голям двор и завързани повече от 40 кучета-повечето овчарки,гончета...все големи,но имаше и един пекинез,вързан с доста голям синджир-направо останах втрещена като го видях.Имаше и пуснати кучета,които се разхождаха спокойно,а двора не беше ограден целият.Представям си какво би станало,ако мине от там някой човек пеша.
Повечето от кучетата бяха мръсни,но не бяха слаби и имаше храна при тях-собственикът доколкото знам е ловец.Нямаха видими болести,изглеждаха добре,доколкото може да се каже.Ние попитахме за немска овчарка,но се оказа,че в момента няма.Показа ни 4 български овчарки на 4 месеца,които се разхождаха свободно и бяха доста големички.Аз исках да си вземем бебе за да може да свикне с нас и с Рея.И тогава собственикът ни изнесе от сградата едно кученце на 2 месеца и половина-беше много хубаво.Решихме да го вземем.А освен това видяхме и бащата-беше огромен,здрав-очарователно куче.Малкото беше мръсно,цялото с трина и миришеше лошо.Дори имаше бълхи.
Но сега всичко се оправи-няма бълхи,яде хубава храна и много обича да си играе с Рея.Няма никакви здравословни проблеми и като цяло съм доволна от избора си.

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 28 February 2008 - 11:42 AM
ralica_v, много се радвам, че малката се развива добре, те първа ви предстоят лудориите. ;D Няма как за сега да изразходвате енергия на вън, с другите кучета, та ще имате малко екшън в къщи! ;) ;D
В по- горния пост бях дала линк,но добре, че са вече изтрити обиди и нападки, беше много грозно! :(
Публикувано: 28 February 2008 - 11:45 AM
Публикувано: 28 February 2008 - 11:56 AM
Публикувано: 28 February 2008 - 11:58 AM
Цитат
А по-често зареждат зоомагазините с тези нещастничета.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 28 February 2008 - 12:19 PM
Публикувано: 28 February 2008 - 01:23 PM
Публикувано: 28 February 2008 - 01:46 PM
Публикувано: 28 February 2008 - 01:55 PM
Публикувано: 28 February 2008 - 02:20 PM
А сега какво излиза , имаме закон , ама кой се оплаква от тези "псевдо развьдници "-никой ! Така излиза , че всичко е ок в нашата мила родина -кучетата се гледат в прекрасни условия , майките не раждат постоянно , собственика дарява всяко едно с достатъчна любов и грижи...и сьответно никой не се е оплакал , няма и проблем!Защо да не си увеличи и породите и да се разрасне още повече !
Публикувано: 28 February 2008 - 02:26 PM
Насочен е към всички нас , които сме загрижени , че все пак може нещо да се направи . Пьк ако даже само и един човек се откаже да даде и 50 лв за куче от такьв "развьдник" с писането по форумите , това все пак е нещо!
Публикувано: 28 February 2008 - 02:42 PM
включвам се по средата на спор /или диалог/, който за съжаление не мога да прочета целия, просто нямам достатъчно време в момента, въпреки, че и на мен ми е болна тема и бих искала да се включа /както винаги в такива теми/.
Не бях влизала около седмица, имам проблеми с нет-а, искаше ми се да прочета всичките изпуснати страници, но след поста за загубата на любимата Айра не можах да продължа. След мъката и болката, които бликнаха в душата ми просто зоомагазините и марките храни, големината на гребените, прическите и продължителността на разходката ми се видяха някак далечно безсмислени. Загледах се в очите на моята кокерка и когато допуснах, че и тя ще си отиде един ден мъката стана още по-голяма.
Вени, плача заедно с теб, мила. Мъката няма да си отиде, знам, защото моята също не си отива.
Хора, просто си обичайте животните, те го заслужават. И се молете един ден съдбата да даде възмездие и на добри и на лошите хора. На тези, които се борят за правдата и доброто на всички животни и на тези, които са останали бездушни и мислят само за пари. Вярвайте, че справедливост ще има, защото иначе сме загубени.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 28 February 2008 - 04:19 PM
samotnata, добре ни дошла, да се надявам, че сега по дълго ще останеш тук! ;)
Публикувано: 28 February 2008 - 06:22 PM
idol ike , го е казала:
Цитат

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +