Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#2921 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 05 August 2007 - 11:45 AM

Обещаните снимки:

На Сара любимото занимание, лов на камъни в реката:
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

И посещението на езерата и тичане по най-огромната полянка, която някога бяхме виждали:
Качена снимка
Качена снимка

Тук как се е хвърлила в езерото смело, само тя си знае:
Качена снимка
Качена снимка

Спирам до тук, защото иначе ще ми направят голяма забележка за многото снимки ;)

Полянките:
Качена снимка
Качена снимка
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#2922 Потребителят е офлайн   tigyrcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 August 2007 - 03:41 PM

Здравейте, на всички!
Искам и Памела да е толкова игрива и бягаща, като Саричка w) Благородно ви завиждам за купона който става с нея b) dribble

ace, честито за новото попълнение. Алис е един невероятно сладък ушко :) Относно ушите и храната, наистина няма да имаш проблеми когато мине на гранули, но все пак като поотрасне можеш да и вземеш от онези металми купи които са под лек наклон и така ушите им остават навън.
Аз когато взех моя сладур, тя отказваше упорито да яде гранулирана храна. Каква ли не пробвахме, от най-висок до най-нисък клас и не. Затова докато се хранише с манджички и захващах ушите с щипка за пране. Но не самите уши r) , а само косъмчетата.
А за какво ви е свирка? Няма смисъл от нея, освен ако няма да я ползвате за лов?! Аз лично само ловни кучета съм виждала да се викат така. Не е ли то да се развикаш на поляната пред блока Алис-Алис, а тя да си тича ли тича.... l)
И все пак ето един адрес където има всичко:
http://www.bg-pet.com/
Поздрави на цялото кучешко семейство!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2923 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2007 - 05:35 PM

Честито бебенце. Живо и здраво да ви е. Прочетете колкото можете повече от всички теми за хранене, възпитание, всичко за малкото кученце. Ще намерите много полезна информация. Може да си купите някоя и друга книжка за отглеждане на кученца, повече информация никога не е излишна.

Свирчицата аз поне ползвам вместо викане в междублоковото пространство. Чува се леко свистене и сутрин и късно вечер е особено подходящо, когато търчи малкото под прозорците на хората. Но трябва обучение. Всеки ден, постепено, постъпателно, много за кратичко, с много търпение и много любов.
Преди всичко сега кученцето е само бебенце. Интересува го само папото и спането, а акането и пишкането си остава... за вас b) - то не го прави на пук, просто не може да стиска като всяко бебе.

Билянка, снимките и явно и самото изкарване са великолепни. Прекрасна ваканция за Сара. Това е щастие за всяко куче - планина, поляни и вода.

#2924 Потребителят е офлайн   ace Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 August 2007 - 05:41 PM

ухх помагайте...първия проблем...как да я предразположа да ходи по малка нужда на определно място..по голяма се оправя няма проблем...ама по малка не иска и не иска ): заплюла си е балатума в коридора и все там ):

#2925 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 05 August 2007 - 06:57 PM

Мда, Дианче, просто невероятно беше изкарването. За мен не чак толкова, че ми се случиха неприятни неща, но само като погледнех Сара колко е щастлива и забравях за всичко. Тя най-накрая отслабна. ДОказах си, че тя не е дебела, а много яде и по-малко се разхожда. И че кастрацията няма никакво значение за пълнотата. Сега й се виждат даже две ребърца d)

асе, има тема, много хубава, в раздела за обучение. Прочетете всичко написано там и се опитайте да го приложите. Балатум пак е за предпочитане в сравнение с килим, например.
User's Signature

#2926 Потребителят е офлайн   ace Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 August 2007 - 07:02 PM

да и майка така каза b) хехе ще се разровя ама викам да ми кажете вие как сте се справили..така де тези който са започнали с малки кученца, защото до колко си спомням ти си я взела по-големичка..както и да е...а за свирката...както каза Diyana Char я искам за да не вдигам всички съседи на главата си (:

#2927 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 05 August 2007 - 07:23 PM

АМи повечето са се справили именно прочитайки темата със съветите на специалистите и преминалите вече през това. Затова отиди и прочети темичката. Аз съм се справила по същия начин, с уговорката, че да, Сара дойде по-големичка и имаше изградени някакви навици.
User's Signature

#2928 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2007 - 08:02 PM

Цитат

Мда, Дианче, просто невероятно беше изкарването. За мен не чак толкова, че ми се случиха неприятни неща, но само като погледнех Сара колко е щастлива и забравях за всичко.

r) Наистина и аз обичах да гледам Чарли сред природата. Както казваш - това ми стигаше, за да забравя всичко, каквото и да е. Пренасяше ме в друго измерение. Само да го гледам как подскача и се суети сред храсталаци и треволяци, как се рови в сухите листа, когато дойде есента и нарочно шуми с крачета, как вее уши сред полята, как подскача в снега и го лапа с наивна детска възхита...
Само да го гледам... това ме изпълваше с живот...

Значи Сара била дебеланка l) l) l) Аз пък сега разбрах. Ако по принцип не може да изразходва достатъчно енергия с градските разходки с намаляването на дажбата дали не можете да контролирате фигурата й?

#2929 Потребителят е офлайн   ace Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 August 2007 - 08:12 PM

хмм...доста прочетох и доста неща понаучих и още сега ще пробвам това с вестниците един върху друг...малко ме съмнява, че ще ги хареса ама все ще измисля нещо не съм просто момче b) b) само да се събуди след поредната дрямка w) w) w) w)

#2930 Потребителят е офлайн   Светла Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2007 - 08:13 AM

Здравейте пак! Какви сладурчета има в кокерското семейство! Да са ви живи и здрави! Като ги гледам така ме е яд и ми е гадно, че не мога да продължа да се грижа за Роки, толкова беше мъничък като дойде при нас. Едно малко съкровище, по-нагоре писах защо търся нов дом за него....помагайте, защото се чувствам все по-зле, а не искам да го изхвърля просто така. Сега единия стои в едната стая другия в другата, но не се получава. Ако някой иска едно прекрасно кокерче, да пише. Роки е на 1 год и 5 месеца, направени са му всички ваксини и обезпаразитявания до момента, здрав е, чудесно момче, изградени хигиенни навици, много е игрив като всички дългоушковци...
Така се чувствам зле като пиша тези редове s) s) s) . Толкова ми се къса сърцето, че ....незнам вече.....

#2931 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 06 August 2007 - 09:58 AM

http://dog.bg/f/inde...=ST&f=44&t=9162

Хора, помогнете, моля ви!!!!!!!! Прочетете темата!!! s) s) s)

#2932 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 06 August 2007 - 11:02 AM

Прочетох я, но няма да се обадя. Ако бях аз на мястото на момичето досега 10 пъти да съм откраднала кучето и да съм го завела на лекар. Не е спазен закона, жената могат да я глобяват, да й вземат кучето.... Кучето не е регистрирано, не се плаща данък, не се полагат нужните грижи... никой нищо няма да каже, ако го откраднат за да го спасят. Надали ще се намери лекар, който да отиде в друго населено място да лекува куче. А и по описанието е нужна операция за изваждане на осила, ако има време още де....Единствения вариант е взимане на кучето и закарване.... или евтаназия s)
User's Signature

#2933 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 06 August 2007 - 11:22 AM

Цитат

Прочетох я, но няма да се обадя. Ако бях аз на мястото на момичето досега 10 пъти да съм откраднала кучето и да съм го завела на лекар. Не е спазен закона, жената могат да я глобяват, да й вземат кучето.... Кучето не е регистрирано, не се плаща данък, не се полагат нужните грижи... никой нищо няма да каже, ако го откраднат за да го спасят. Надали ще се намери лекар, който да отиде в друго населено място да лекува куче. А и по описанието е нужна операция за изваждане на осила, ако има време още де....Единствения вариант е взимане на кучето и закарване.... или евтаназия s)

Адски много си права, и аз ако бях щях направо да забия един шамар на бабичката и да гепам кучето, обаче изглежда на момичето или не й стиска или няма пари да заведе кучето на вет. Затова поисках да ми каже кое е това забутано село дето "хората мрели" и не им дреме за кучетата. NNN

#2934 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 06 August 2007 - 11:36 AM

За съжаление ситуацията в държавата ни в момента е много объркана по отношение на животните като цяло. Да не говорим за морала и манталитета на повечето хора. В такива случаи просто правиш каквото можеш, бориш се до край и заспиваш с мисълта, че си опитал.... s)
User's Signature

#2935 Потребителят е офлайн   ace Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 August 2007 - 01:40 PM

Цитат

За съжаление ситуацията в държавата ни в момента е много объркана по отношение на животните като цяло. Да не говорим за морала и манталитета на повечето хора. В такива случаи просто правиш каквото можеш, бориш се до край и заспиваш с мисълта, че си опитал.... s)

съжалявам, че го казвам ама страна не се грижи за хората си камоли за животните.....както казваш ти...най-хубаво да грабне кучето и да направи каквото може....бахти стопаните.....ако му било писано.....пфффф bash bash

#2936 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2007 - 04:51 PM

Здравейте, приятели! Ние с Айра от планината отидохме направо на море. :) Обаче за мое най-голямо разочарование Айричка я беше страх от морето!... cry2 cry2 Не посмя да влезе, когато нямаше вълни, затова я вкарах насила, уж да се престраши, не и не! Цялата ме издра да се катери по мен! Кокерска му работа... Ама все пак- тя на седем години за първи път видя такава голяма "локва", някои от дните имаше и големи вълни, ама както и да е. Поне й хареса да тича по мокрия пясък... d) l) Снимки сега няма да мога да ви покажа s) , но към края на месеца ще ви покажа какви ги вършеше... l)
Поздрави на всички и целувки на ушковците! w)
User's Signature

Качена снимка

#2937 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2007 - 10:20 PM

Vesela_5,samotnata,мили хора-благодаря ви,че проявихте съпричастност!
Вие ме разбрахте,веднага се наехте да помогнете!
Точно сега се прибирам в къщи-снощи цала нощ се тормозех,плаках и от мъка по това кученце,но и от яд-как може хората да сме станали така бездушни...овълчени...Разбирам,че има възрастни хора,които нямат пари-живеят с това,което изкарат от градината си,от кравата и прасето-но кучетото ти да е болно и да го сложиш в изпражненията в обора,"топличко било там",да не го заведеш на ветеринар-защо ще го водиш-каквото му е писано n) то месо не дава? a)-е това си е зверщина... Направо нямам думи!
Вчера се разправяхме цял час-събрахме махленските клюкарки-кучето трябвало да си умре на спакойствие,намериха се идеоти,които да се изкажат,че било добре да сме го треснели с нещо по главата,за да не се мъчело!Ех,полудях!Днес с приятеля ми пак отидохме до селото-без много приказки-като не става с добро,има и дуги начини!Просто побутна жената и влезна,взехме кучо и веднага на лекар.Според ветеринаря няма осил,но това мен ме съмнява,защото все пак не може да се определи без специален уред.Кучето няма болезненост при пипане на главата около ухото.Изтиска аналните жлези,би инжекция,аспирин-всяка сутрин.Според мен не са само жлезите.Срядя сме пак на д-р.,но ще търся друг,за 2 мнение,защото аз самата преди седмици видях,че кучето си тръска главата,накланя я-гледала съм кокер и сме минавали по този път!Така че-стискайте палци за кученцето!Такъв е обичливко-само3-4 пъти ме е виждал,а като го гушках,ми даваше лапичка,напъва се да стане,но не може-и само тази лапика надига...Душичка...Гледа те с тези ужасно тъжни очи и те обича...А какво добро е видяло то в живота си-нищо! s)
User's Signature

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!

#2938 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2007 - 09:54 AM

Здравейте отново. От вчера Айра повръща, не иска да се храни и да пие вода и е много отпусната. Храня я с гранули Нутра Нъгетс, вчера на обяд и дадох малко сготвен ориз от нашия обяд. Не искаше да яде дори кашкавал- а тя го обожава! Заведохме я на ветеринар, казах му за какво става въпрос, той дори не я прегледа, каза, че ще й бие две инжекции, от които ще се оправи за 2-3 дни. Не знам какви бяха, едната я постави зад ушите, другата на врата и каза, че от втората ще я засърби за малко и така стана. След около един час Айра живна, дори изяде с голям апетит малко картофи. Вечерта обаче пак повръщаше, не искаше да пие и вода, гледаше ме отпуснато и заспало. Има и разстройсво. Тази сутрин пи вода, но пак не искаше да яде. Впрочем даже и да беше поискала да яде, аз нямаше да й дам, явно не й е наред стомаха, обаче това е много странно за нея- знаете какви са лакомници кокерите... s)
Мисля си, че може да е от рязката смяна на климата- за три седмици сменихме планина, море и сега сме в града... Дали е възможно?
Моля ви, ако някой е имал подобен проблем, да сподели опит, аз съм много притеснена дали не е нещо по-опасно, и аз не знам какво... s) worthy
User's Signature

Качена снимка

#2939 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2007 - 01:33 PM

Blinki,много съжелявам,че Айричка не се чувства добре.Единственото,което мога да те посъветвам,е да я заведеш на друг д-р,отново.Може и да е стомашно неразполажение,но все пак кокер да отказва храна,да е вял,да не ми се играе-изглежда претиснително.Заведи я за2-ро мнение!Дори да се окаже,че е просто временно неразположение от смяната на климата,още по-хубаво!Искайте от вет.д-р винаги да ви казват какви медикаменти дават на кучето.От опит знам,че не го правят,даже и да ги помолиш,често отказват,но настоявайте и си записвайте всичко в паспорта на кучето.
Стискам палци-дано да е съвсем временно неразположение и да се оправи бързо!
User's Signature

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!

#2940 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 07 August 2007 - 01:34 PM

Кокерите са с чувствителни стомаси по принцип. СПри й водата, храната, нищо не й давай. СЛед 24 часа започни да й даваш по една-две обикновенни бисквитки. И така през 1-2 часа по бисквитка. След 12 часа й дай вода, след няколко часа една малка шепа гранули. АКо след тази "диета" не спре да повръща и да е с разтройство се обадете на Гери, защото повръщане и разтройство може да се дължат на много неща.
User's Signature

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена