Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#521 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 16 December 2005 - 12:35 PM

Няма начин да се оправи. И Сара е същата, чуе ли пиратки е на линия, затова дойде ли нова година Сара е на каишка, няма начин. Предпочитам няколко дни да не е тичала достатъчно, но да ми е жива и здрава. Миналата година в 00.00 ми се наложи да я затворя в банята, за да не чува пиратките, защото искаше да скача през балкона за да ги стигне да ги хапе.
Повече внимание и ако има такива компанийки, по-далече от тях една две седмици и всичко ще отмине без поражения.
Стискам палци каишката да свърши работа и да сме цели и здрави всички след празниците.
Весели празници w)
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#522 Потребителят е офлайн   hero Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 December 2005 - 01:15 PM

Ох, така е, така е... Вече и аз се "дресирах"-светкавична реакция при гръм "Не", "Мирно" и т.н., а и скоростта ми на тичане се подобри l) b) d). А на Нова годна Хектор прегракна:)))
Весело изкарване и от мен

#523 Потребителят е офлайн   koshera Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 December 2005 - 10:18 AM

Нашето бебе сигурно много ще го е страх от гърмежите.Хубавото е, че още нямаме право за излизаме и няма опасност да захапе някоя пиратка super
Иначе към края на януари ще му е първата разходка и ще разказвам как е протекла b)
За очите ни казаха, че е нормално да му текат и ни казаха да му ги чистим с памук с вода.Доста му сълзят де.Ако не намалее ще го водим на преглед.
Прави си обикновенните бели за едно бебе, а в момента спи oo cl) b)
Ако ви се гледат още снимки - тука един приятел е ъплоаднал малко ... http://www.martinowa...m/pics/chochko/
Поздрави на всички кокери и кокерици r) и умната по празниците drink super best

#524 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 17 December 2005 - 04:11 PM

koshera, не е нормално така да сълзят очите на което и да било куче, та даже и на т.нар. плачещи булонки. Ако така е казал вашия ветеринар, сменете ветеринаря. Ита вет са доста добри докторки, те казаха за очите на Сара как да ги лекувам. Помогна, опитайте и вие, няма да стане нищо лошо. Но пак казвам, не е нормално, сълзенето е признак, че нещо не е наред в окото или че нещо го дразни. Предполагам няма да имате време покрай празниците, но след нова година ви съветвам да отидете в някоя по-реномирана клиника, да видите там какво ще ви кажат, и отговор "нормално е" недейте да приемате.
И на вас весели празници, надявам се да се виждаме още до тогава а и често след това.
Мерси за поздравите, поздрави и на вас, и да растете бързо w) w) d)
User's Signature

#525 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2005 - 04:24 PM

Да ви питам и аз нещо! Кокер шпаньолката на приятелят ми е вече на 5-6 години, но от доста време й дават хапчета против разгонване! Не ги знам какви са, но всички те са под формата на някакви хормони, нали така? Които понякога могат да бъдат много опасни и дори да предизвикат различни ракови заболявания! Та моят въпрос е дали е удачно да се продължава с тези хапчета или е най-добре да се спрат? Вариант кастрация ми е известен, но кучето живее в малко градче и нямат вяра на лекарите там, а и те не са много! ...
И има ли нещо друго, което може да се дава на животното и не е вредно за здравето?

User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#526 Потребителят е офлайн   anita_ff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2005 - 12:58 AM

Herz, най- добре задай този въпрос във ветеринарния форум. А, за хапчетата..Ми , аз лично никога не съм давала и няма да дам на моята Карлита хапчета против разгонване. А, и за 3 години това, че се разгонва с абсолютно нищо не ми е попречило или смутило! Винаги съм се чудила на кого са притрябвали подобни хапчета. Но щом ги има сигурно на някой му вършат работа...

#527 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2005 - 01:29 PM

Цитат

Herz, най- добре задай този въпрос във ветеринарния форум. А, за хапчетата..Ми , аз лично никога не съм давала и няма да дам на моята Карлита хапчета против разгонване. А, и за 3 години това, че се разгонва с абсолютно нищо не ми е попречило или смутило! Винаги съм се чудила на кого са притрябвали подобни хапчета. Но щом ги има сигурно на някой му вършат работа...

С лекар обезателно ще се консултираме и то лично, а не чрез форума, но попитах и вас понеже може някой да е процедирал по този начин и да има полезен съвет!
А с хапчетата са започнали след като Сара е имала една нежелана бременост, тоест станало е случайно с някакво улично другарче. И после за малките трудно са намерили дом, та затова са решили, че това е добър вариант! Но ще си поговоря сериозно с тях по темата! Нека не излагат животното на излишен риск, тя и без друго много, много не излиза навън, понеже са в къща, има голям двор...
Но все пак благодаря, Анита
d)
User's Signature

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#528 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 18 December 2005 - 07:54 PM

Хапчетата са възможно най-страшния вариант за който са се сетили. Контролирането на разгонванията толкова страшно бърка в организма на кучето, че няма накъде повече. Това е ужасно да се дават такива хапчета, поне това е моето мнение. Това, че е имала нежелана бременност, не значи че трябва да я убиват бавно. Стопаните са тези, които контролират дали да забременее или не кучето. Аз досега не съм имала кой знае какви проблеми, нападали са ме няколко пъти мъжкари, заради разгонената ми Сара, но аз само си я вдигам и изчезвам от мястото. Не е това начина на контрол според мен, но тук се искаше съвет, и моят е: задължително да спрат с хапчетата, да заведат кокерката на изследвания, и ако може да я кастрират, за да не стане нещо страшно, което после трудно или изобщо няма да могат да оправят. Кастрацията не е толкова сложна операция, че да се търси най-най-най- добрия лекар.
Дано всичко е наред и не се появят усложнения никога, а тези, които четат по някаква причина това, да знаят, че хапчетата са ужасни и много опасни и е по-добре да не се дават а да се води кучето на каишка, две седмици не са чак толкова много.
Успех
User's Signature

#529 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2005 - 09:28 PM

Благодаря и на теб за отговора :-)
И аз се ядосах като ми казаха за хапчетата. Още повече, както и горе споменах, че кучето много рядко излиза на разходки. Има голям двор и там тича на воля. Но и преди е била в двора, като е станала "белята" и сега затова са решили хайде хапчета! По Коледа ще сме там и ще говоря с тях, даже може и веднага на лекар да идем. Ще видим как ще стане! Дано няма проблеми!

User's Signature

Качена снимка

#530 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 19 December 2005 - 02:03 PM

Дано! И аз силно се надявам Сара да е добре, и й пратете много поздрави от мойта Сара w) А двор лесно се затваря, така че друго куче да не може да стъпи вътре. На село имам женска Искърска подобрена, на 17 години роди за пръв път и то с разрешение на дядо ми, иначе никой не може да стъпи в двора. така, че това е най-лесното, стига да има желание.
Стискам силно палци и ще чакам да си дойдете и да разкажеш.
User's Signature

#531 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2005 - 04:40 PM

Сериозно ще поговорим с тях и д-р Чернева ме посъветва да ги спират веднага и най-добре кастрация! В петък пътуваме и ще видим как ще стане! А после ще пиша какво все пак са решили, но няма да ги оставяме да ни наддумат ;-)
User's Signature

Качена снимка

#532 Потребителят е офлайн   maccarta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2005 - 05:44 PM

Здравейте,

Ясно е, че хапчетата са най-лошия вариант, защото влиаят на хормоните, а те контролират основните функции на организма, дори разтежа... bl)

Да ви разкажа...
На скоро ужасно се уплаших за Беки... Изведнъж изчезна... виках я... претърсих къщата... помислих, че може да сме я оставили на двора и го претърсих(заедно с бодливите храсти и сняг до коленете)... Помислих, че може да е излязла на улицата и виках из квартала ходих... търсих... Бях в някакво ужасно притеснено-нервно състояние и псувах и удрах всичко на пътя ми... само при мисълта, че скита някъде из града... изгубена и много мокра... s) Започнах да си мисля, как лепя листовки и не мога да я намеря... cl) s) Докато търсех се сетих, че преди това чух странен шум докато бях на компютъра. Как помислих, че е Беки и станах да и отвора на входната врата а тя не беше там... Върнах се в къщи и започнах трескаво да претърсвам всички стаи отново и отново. Спални, тоалетни, мазета, гаражи... Къщата ни е на 3 етажа. На 3-та обиколка на 1-вия етаж пак чух тозе шум... Оказа се, че е Беки, която драска по вратата на фитнеса... тя е стъклена и затова издава такъв странен шум. Фитнеса беше заключен, а докато намеря ключовете се видях в чудо... отключихме и много си я нагушках и милвах(даже май прекалих...) Оказа се, че леля ми е играла фитнес и Беки се е шмугнала с нея вътре. А на излизане Беки е останала вътре и леля ми незнаейки заключила и припрала ключа. После Беки е драскала ли драскала...

Глупаво се получи тази ситуация... но толкова много се уплаших... cl)
Наестина осмислих поговорката: Човек не оценява, какво има, докато не го изгуби... cl)
User's Signature

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.

#533 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2005 - 08:56 PM

Много мъдър извод си направила! Така е! Имаме толкова много, а не го забелязваме и не го оценяваме навреме!
В събота сериозно ще си поговоря с роднините, защото днес по скайпа на компа нещо не ми обърнаха внимание! Викат "те кучетата не живеели толкова дълго, че да се развие такава болест при тях и да се стигне до фатален край!" a) Давали й малки дози, по едно хапче на ден. И тя просто повечко лежала, била ленива и не искала да ходи по мъжки кучета! Иначе си се разгонва, но явно тези хапчета премахват инстинкта за размножаване ... или нещо такова и аз не знам!!!
Но при възможност и тук в София ще я доведем и в ИТА ВЕТ на визитация ;)

User's Signature

Качена снимка

#534 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 20 December 2005 - 10:04 PM

Аз понеже знам как я намерихме нашата Сара, беше в окаяно състояние и знам много добре как не искам да си виждам кучето, затова всеки ден с нея го живея като че ли е последен такъв. От близо 2 години целия ми живот е посветен на нея и всичко останало за мен е по-маловажно. Случвало ми се е да се поизплашвам така понякога, но не е било нищо сериозно. Затова призовавам всички собственици на кокери а и на каквито и да е кучета : Обичайте своите любимци не само когато сте в настроение, а по всяко време.
Весели празници d) w)
User's Signature

#535 Потребителят е офлайн   Suncho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 December 2005 - 01:45 PM

Поздрав за всички кокерчета!

Казват че съм кокер див,че съм много пакостлив,
че съм лакомник голям,всичко в къщи ще изям!
Винаги съм аз виновен - че е кактусът съборен,
цветето че без листа се оказва вечерта,
че диванът е надран, а тапетът пък съдран!
И каквото и да сторя - все не е по тяхна воля!
Постоянно ми се карат,искат те да ме накарат
да не бягам, да не скачам, никого да не закачам,
в къщи кротко да лежа - туй е тяхната мечта!
Ала аз не ща да зная - искам само да играя!
Може да съм кокер див - но съм толкова красив!

Здравейте на всички участници във форума! Това всъщност е нашето кокерче Съни - наистина голям сладур,но и много непослушен.Той ще навърши седем месеца точно на Коледа и разбира се,и за него има подаръци под елхата.Но наистина е много непослушен.Понякога се виждам в чудо-скача върху мен дърпа ми дрехата,гризе ми ръката, а ако съм седнала скача на гърба ми и ми дърпа дори косата.Да не говорим че изгриза масата, первазите и всички цветя.Скача и по масата-тя е по-ниска и си отмъква каквото му хареса, и след това започва една луда гонитба из цялата стая докато успея да му го взема.Даже се чудя как ще изкараме празника с наредената трапеза! Не зная по какъв начин да да пресека тези поразии,защото дори когато се стигне пошляпване дори и по-силничко, той не се стряска, а започва да скача върху мен не за да ме ухапе, а за да хване вестника например и се разбеснява още повече.Като че ли и това го приема за игра. Пробвам и с наказание-затварям вратата на хола /вече с райбер ,защото той се научи да си отваря сам-скача върху дръжката и готово/,и го оставям сам в коридора-но и от това никакъв ефект.Когато го пусна-продължава в същия дух.Да ви кажа изчетох толкова неща и се стремя да го възпитам както трябва, но нещо не се получава . Много е миличък и много си го обичам ,но понякога наистина ми се качва на главата . Кажете ми и вашите ли кученца са се държали като малки така? Като порасне ще се поукроти ли поне малко?
Чао и весели празници!

#536 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 21 December 2005 - 07:50 PM

Добре дошла сред кокерите, радваме се че се присъедини към нас.
По темата, Сара беше същата, катереше се по масата, правеше бели, изгриза ми 3 одеала, ръцете и какво ли не още. Но, от мен да знаеш едно, кокерите са ужасни инати и при тях си трябва по-твърда ръка. Вестика в случая не ти върши работа защото го приема за играчка.
Аз как правя със Сара - като направи беля вадя най-ужасно строгия тон за който мога да се сетя, хващам я за кожата на вратлето (не ги боли, така ги носят и майките им) и я поставям на място със строго НЕ! Ако понечи да излезе от местенцето си, НА МЯСТО, пак със строг тон и соча нейното си място, и така докато не разбере, че това, което прави не е правилно.
В краен случай се удря през муцуната, с гола ръка, но ако много не иска да слуша.
При мен подейства, Сара е доста послушна, въпреки че ако ме няма у нас понякога пак си прави бели, но в общи линии е много послушна.
Ако имаш още въпроси - питай, за мен е удоволствие да помагам, а и затова сме тук d)
User's Signature

#537 Потребителят е офлайн   hero Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 December 2005 - 11:30 AM

Ама са големи сладури, нали! w) Не можеш дълго да им се сърдиш r) Хектор може да докара толкова обиден поглед, когато е наказан s) , че едвам се сдържам да не го нагушкам w)

#538 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 December 2005 - 08:07 PM

Кокер на 6 год.- заведен тия дни в общинския изолатор в Лозенец за евтаназия.
Ако не бъде освободен- другата седмица ще го убият....
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#539 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 25 December 2005 - 05:44 PM

Дай малко повече инфо, плсс, ако можем ще го спасим, ще направим каквото трябва, аз не го знам изолатора къде е, но ако трябва ще го взема ще го погледам и ще му намерим стопани, имам няколко предвид. Казвайте как да помагаме.
User's Signature

#540 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 December 2005 - 05:59 PM

За изоставения кокер-търсете Явор,обществен медиатор за другата седмица в изолатора-тел. му е 9624219.Изолаторът е посл.спирка на трамвай 9 на Хладилника- посока хлебозавода, ляво- черен път.
Честита Коледа на вас и вашите животни!!!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена