Кокер спаньол
Публикувано: 16 December 2005 - 12:35 PM
Повече внимание и ако има такива компанийки, по-далече от тях една две седмици и всичко ще отмине без поражения.
Стискам палци каишката да свърши работа и да сме цели и здрави всички след празниците.
Весели празници w)

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 17 December 2005 - 10:18 AM
Иначе към края на януари ще му е първата разходка и ще разказвам как е протекла b)
За очите ни казаха, че е нормално да му текат и ни казаха да му ги чистим с памук с вода.Доста му сълзят де.Ако не намалее ще го водим на преглед.
Прави си обикновенните бели за едно бебе, а в момента спи oo cl) b)
Ако ви се гледат още снимки - тука един приятел е ъплоаднал малко ... http://www.martinowa...m/pics/chochko/
Поздрави на всички кокери и кокерици r) и умната по празниците drink super best
Публикувано: 17 December 2005 - 04:11 PM
И на вас весели празници, надявам се да се виждаме още до тогава а и често след това.
Мерси за поздравите, поздрави и на вас, и да растете бързо w) w) d)

Публикувано: 17 December 2005 - 04:24 PM
И има ли нещо друго, което може да се дава на животното и не е вредно за здравето?

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 18 December 2005 - 12:58 AM
Публикувано: 18 December 2005 - 01:29 PM
Цитат
С лекар обезателно ще се консултираме и то лично, а не чрез форума, но попитах и вас понеже може някой да е процедирал по този начин и да има полезен съвет!
А с хапчетата са започнали след като Сара е имала една нежелана бременост, тоест станало е случайно с някакво улично другарче. И после за малките трудно са намерили дом, та затова са решили, че това е добър вариант! Но ще си поговоря сериозно с тях по темата! Нека не излагат животното на излишен риск, тя и без друго много, много не излиза навън, понеже са в къща, има голям двор...
Но все пак благодаря, Анита d)

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 18 December 2005 - 07:54 PM
Дано всичко е наред и не се появят усложнения никога, а тези, които четат по някаква причина това, да знаят, че хапчетата са ужасни и много опасни и е по-добре да не се дават а да се води кучето на каишка, две седмици не са чак толкова много.
Успех

Публикувано: 18 December 2005 - 09:28 PM
И аз се ядосах като ми казаха за хапчетата. Още повече, както и горе споменах, че кучето много рядко излиза на разходки. Има голям двор и там тича на воля. Но и преди е била в двора, като е станала "белята" и сега затова са решили хайде хапчета! По Коледа ще сме там и ще говоря с тях, даже може и веднага на лекар да идем. Ще видим как ще стане! Дано няма проблеми!

Публикувано: 19 December 2005 - 02:03 PM
Стискам силно палци и ще чакам да си дойдете и да разкажеш.

Публикувано: 19 December 2005 - 04:40 PM

Публикувано: 19 December 2005 - 05:44 PM
Ясно е, че хапчетата са най-лошия вариант, защото влиаят на хормоните, а те контролират основните функции на организма, дори разтежа... bl)
Да ви разкажа...
На скоро ужасно се уплаших за Беки... Изведнъж изчезна... виках я... претърсих къщата... помислих, че може да сме я оставили на двора и го претърсих(заедно с бодливите храсти и сняг до коленете)... Помислих, че може да е излязла на улицата и виках из квартала ходих... търсих... Бях в някакво ужасно притеснено-нервно състояние и псувах и удрах всичко на пътя ми... само при мисълта, че скита някъде из града... изгубена и много мокра... s) Започнах да си мисля, как лепя листовки и не мога да я намеря... cl) s) Докато търсех се сетих, че преди това чух странен шум докато бях на компютъра. Как помислих, че е Беки и станах да и отвора на входната врата а тя не беше там... Върнах се в къщи и започнах трескаво да претърсвам всички стаи отново и отново. Спални, тоалетни, мазета, гаражи... Къщата ни е на 3 етажа. На 3-та обиколка на 1-вия етаж пак чух тозе шум... Оказа се, че е Беки, която драска по вратата на фитнеса... тя е стъклена и затова издава такъв странен шум. Фитнеса беше заключен, а докато намеря ключовете се видях в чудо... отключихме и много си я нагушках и милвах(даже май прекалих...) Оказа се, че леля ми е играла фитнес и Беки се е шмугнала с нея вътре. А на излизане Беки е останала вътре и леля ми незнаейки заключила и припрала ключа. После Беки е драскала ли драскала...
Глупаво се получи тази ситуация... но толкова много се уплаших... cl)
Наестина осмислих поговорката: Човек не оценява, какво има, докато не го изгуби... cl)

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.
Публикувано: 19 December 2005 - 08:56 PM
В събота сериозно ще си поговоря с роднините, защото днес по скайпа на компа нещо не ми обърнаха внимание! Викат "те кучетата не живеели толкова дълго, че да се развие такава болест при тях и да се стигне до фатален край!" a) Давали й малки дози, по едно хапче на ден. И тя просто повечко лежала, била ленива и не искала да ходи по мъжки кучета! Иначе си се разгонва, но явно тези хапчета премахват инстинкта за размножаване ... или нещо такова и аз не знам!!!
Но при възможност и тук в София ще я доведем и в ИТА ВЕТ на визитация ;)

Публикувано: 20 December 2005 - 10:04 PM
Весели празници d) w)

Публикувано: 21 December 2005 - 01:45 PM
Казват че съм кокер див,че съм много пакостлив,
че съм лакомник голям,всичко в къщи ще изям!
Винаги съм аз виновен - че е кактусът съборен,
цветето че без листа се оказва вечерта,
че диванът е надран, а тапетът пък съдран!
И каквото и да сторя - все не е по тяхна воля!
Постоянно ми се карат,искат те да ме накарат
да не бягам, да не скачам, никого да не закачам,
в къщи кротко да лежа - туй е тяхната мечта!
Ала аз не ща да зная - искам само да играя!
Може да съм кокер див - но съм толкова красив!
Здравейте на всички участници във форума! Това всъщност е нашето кокерче Съни - наистина голям сладур,но и много непослушен.Той ще навърши седем месеца точно на Коледа и разбира се,и за него има подаръци под елхата.Но наистина е много непослушен.Понякога се виждам в чудо-скача върху мен дърпа ми дрехата,гризе ми ръката, а ако съм седнала скача на гърба ми и ми дърпа дори косата.Да не говорим че изгриза масата, первазите и всички цветя.Скача и по масата-тя е по-ниска и си отмъква каквото му хареса, и след това започва една луда гонитба из цялата стая докато успея да му го взема.Даже се чудя как ще изкараме празника с наредената трапеза! Не зная по какъв начин да да пресека тези поразии,защото дори когато се стигне пошляпване дори и по-силничко, той не се стряска, а започва да скача върху мен не за да ме ухапе, а за да хване вестника например и се разбеснява още повече.Като че ли и това го приема за игра. Пробвам и с наказание-затварям вратата на хола /вече с райбер ,защото той се научи да си отваря сам-скача върху дръжката и готово/,и го оставям сам в коридора-но и от това никакъв ефект.Когато го пусна-продължава в същия дух.Да ви кажа изчетох толкова неща и се стремя да го възпитам както трябва, но нещо не се получава . Много е миличък и много си го обичам ,но понякога наистина ми се качва на главата . Кажете ми и вашите ли кученца са се държали като малки така? Като порасне ще се поукроти ли поне малко?
Чао и весели празници!
Публикувано: 21 December 2005 - 07:50 PM
По темата, Сара беше същата, катереше се по масата, правеше бели, изгриза ми 3 одеала, ръцете и какво ли не още. Но, от мен да знаеш едно, кокерите са ужасни инати и при тях си трябва по-твърда ръка. Вестика в случая не ти върши работа защото го приема за играчка.
Аз как правя със Сара - като направи беля вадя най-ужасно строгия тон за който мога да се сетя, хващам я за кожата на вратлето (не ги боли, така ги носят и майките им) и я поставям на място със строго НЕ! Ако понечи да излезе от местенцето си, НА МЯСТО, пак със строг тон и соча нейното си място, и така докато не разбере, че това, което прави не е правилно.
В краен случай се удря през муцуната, с гола ръка, но ако много не иска да слуша.
При мен подейства, Сара е доста послушна, въпреки че ако ме няма у нас понякога пак си прави бели, но в общи линии е много послушна.
Ако имаш още въпроси - питай, за мен е удоволствие да помагам, а и затова сме тук d)

Публикувано: 25 December 2005 - 05:44 PM

Публикувано: 25 December 2005 - 05:59 PM
Честита Коледа на вас и вашите животни!!!

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !