Dog.bg Форуми : Глутница кучета разкъса възрастен мъж

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (83 Страници) +
  • « Първа
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Глутница кучета разкъса възрастен мъж Оцени темата: ***-- 4 Гласове

#941 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 April 2012 - 01:15 PM

Именно, сбъркването е на централно ниво.
Аз съм сигурна, че общините искат да се справят, но едно, че са тромави. Да не ви разказвам какво губивреме е една работна група там. Второ, обаче, те не разбират ЗЗЖ и това, което толкова се дебатира. Те трябва да работят по него, но като емил от враца викат - бе, кой верва у тая простотия, я да чекаме да я махнат.

Иначе и за слепия е ясно, че ако една община се справи с кучетата, ще извлече огромен дивидент, в този смисъл аз не мисля, че те искат да има кучета, за да вадели пари, ще извадят повече пари, ако се справят с кучетата. Просто в голямата си част са некомпетентни (не разбират защо законът е такъв) и безхаберни, затова някакви светнати (фирми и оп-та) се намърдват и започват да крадат.

#942 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 11 April 2012 - 01:16 PM

Мил всеки път се кефя на компетентните ти изказвания. Да и аз съм на същото мнение, че общините са като спънат кон и прехвърляйки им отговорност сами да се справят с проблема държавата само си измива ръцете и негласно им казва "спасявайте се" , а при липсата на какъвто и да е контрол те си правят каквото си знаят най- добре - трепят. При писмо до финансовото министерство за злоупотреби с кучетата в Перник , финансовото министерство казва на кмета на Перник сам да си направи проверка. И Община Перник от отговарят : Кастрираме си и си връщаме, както си е по закон. А Елица само си измисля"....Въпреки грешките , които се забелязват и в София в изпълнение на програмата мисля, че трябва да ви завиждам за кмета и за дамата от общината, която беше вчера на участие в Референдум- тя говореше на един език с нашите представители. Е те такова животно в Перник нема.....
User's Signature

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953

#943 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 01:20 PM

Искам да вметна една забележка относно мечтания Контрол. Напълно съм съгласна, че такъв на практика по отношение на развъждането на кучета у нас няма, но е истина и това, че поради манталитета ни, у нас трудно се осъществява контрол дори по съществуващи вече механизми,
а какво остава за такива, които тепърва трябва да се създават.
Не искам никого да защитавам, но според мене това, което не достига, не е точно решителност. По-скоро има остър недостиг на "know how" - как да се организира и осъществи този контрол ефективно.
Аз мисля, че едно от нещата, с което може да се дръпне бързо напред, е да се натиснат за регистрация "с предимство" всички кучета, които се намират по стопанските обекти. Те не само са най-"продуктивни". Те са и по-лесни и достъпни за проверка, а и по-уязвими към наказания. :md_064:
Но най-големитят ни проблем си е липсата на обществено разбирателство относно важността на добросъвестното придържане към мерките за справяне.
Аз си спомням преди години колко трудно беше да бъде глобен някой в трамвая. В момента, в който нарушител биваше заловен, се започваше една тирада от страна на пътуващите, едно оплакване от тежкото положение, и защо глобяват мене, а не глобяват Пешо...
Днес вече не е така. Хората, макар и бавно и мъчително, накрая разбраха, че гратисчията бърка в техния джоб, и днес вече гратисчиите много рядко биват защитавани, а и като цяло броят им е силно намалял... (Което е оптимистично, щом като за билетчетата се научиха, и за кучетата ще могат....)
Дадох примера с градския транспорт, за да се разбере, че не е само до това, да има кой да глобява. Трябва и обществото да помага, или поне да не пречи.

ПП. Ясно е, че не може всичко да се направи отведнъж. Но трябва да се разчертаят някакви срокове относно въвеждането на всички предвидени мерки - в рамките на възможното и осъществимото, и да се опитат (опитаме) да ги спазят (спазим). Може би това трябва да искаме. Аз лично поне искам точно това. Не искам М. Найденов да си подава оставката, а да представи точно този план. И нямам нужда да ми казва, кога ще "изчезнат" уличните кучета. Искам като срок само да зная кога ще видим ефективното прилагане на глобите и контрола.
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#944 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 April 2012 - 01:29 PM

Права си, JL.
Обаче ето какво става: докато се дебатира Вечния въпрос (да избиваме или не), нищо друго не се прави.
Начи Агенцията и Министерството щом са приели такъв закон, би трябвало да го защитават и тяхна работа е да обучат общинарите, които пък от своя страна да образоват хората.
А то какво - тая година ще трепем, другата ще кастрираме, после ще изтрепем каквото сме кастрирали и през цялото време само ще спорим за това, за това и за нищо друго.
Ми аз си мислех доскоро, че на Вечния въпрос е отговорено, кой разбрал, разбрал, да действаме! Обаче не, пак се дебатира и пак и пак и пак и една голяма нула.
И затова казвам, че единственият шанс е да влезе в сила Европейско законодателство, белким спрем да дебатираме. Ама вече ми е все едно, ако ще Европата да каже да избиваме, ама само да спрем с това бягане с всички сили на място.
Начи много мразя да чекаме Европата да ни свърши нещо, ама много. Но не виждам кой друг може да спре тоя идиотски дебат, просто тоя дебат вече го виждам като един Джаба, като едно охранено мазно чудовище, което само се ояжда. И ми е криво, че и аз всеки път не издържам и се включвам и аз го храня туй гадно чудовище.

#945 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 01:37 PM

Показване на мнениетоmil_, в 11 April 2012 - 01:29 PM, написа:

Права си, JL.
Обаче ето какво става: докато се дебатира Вечния въпрос (да избиваме или не), нищо друго не се прави.
Начи Агенцията и Министерството щом са приели такъв закон, би трябвало да го защитават и тяхна работа е да обучат общинарите, които пък от своя страна да образоват хората.
А то какво - тая година ще трепем, другата ще кастрираме, после пак ще трепем и през цялото време само ще спорим за това, за това и за нищо друго.
Ми аз си мислех доскоро, че на Вечния въпрос е отговорено, кой разбрал, разбрал, да действаме! Обаче не, пак се дебатира и пак и пак и пак и една голяма нула.
И затова казвам, че единственият шанс е да влезе в сила Европейско законодателство, белким спрем да дебатираме. Ама вече ми е все едно, ако ще Европата да каже да избиваме, ама само да спрем с това бягане с всички сили на място.
Начи много мразя да чекаме Европата да ни свърши нещо, ама много. Но не виждам кой друг може да спре тоя идиотски дебат, просто тоя дебат вече го виждам като един Джаба, като едно охранено мазно чудовище, което само се ояжда. И ми е криво, че и аз всеки път не издържам и се включвам и аз го храня туй гадно чудовище.

Мил, не е невъзможно дебатът да си върви, а пък мерките да се прилагат, нали.
Контролът е важен и при двата варианта.
Освен това, поне в момента, ние печелим от това, че има дебат.
Тъй като това дава възможност логиката на "кастрирай и върни" с малко повече търпение и добронамереност (каквито вчера проявиха дебатиращите в Референдум - пак ги поздравявам) да стигне до съзнанието на повече хора. Те все още просто не я разбират, защото досега винаги е имало някакво фалшиво деление на "обичащи" и "мразещи". А сега разделителната линията успя да тръгне по направление "отговорни" и "безотговорни". Което е :ba_025:
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#946 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 April 2012 - 01:44 PM

Ами да, ама дебатът гълта всички сили.
В моя микросвят докато съм супер разстроена от случващото се и само търся видеа и публикации и викам давай наще, ми аз си зарязах кучетата, бе хора, не си ги гледам както трябва в момента, не търся достатъчно активно дом на Джинджър, какво да ви кажа за собственото ми здраве, просто ми се изпива енергията, така е и в макросвета - остава някаква микроскопична част енергия за вършене на истинска работа покрай дебатирането.

#947 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 01:56 PM

Показване на мнениетоkoniarska, в 11 April 2012 - 09:45 AM, написа:

Добре кажете ми сега,това нормална реакция ли е на министър?

"Поискахме оставката на министър Найденов и отговорът му не закъсня:
.....................
Толкова приятно би било да осъдим както този вестник, така и уважаемия министър с богатото въображение. ....

Той сега не може да се занимава с вас , защото събира скрап. Наредил да се нарежат за скрап напоителните съоръжения.
човек ще си помисли , че е по-изгодно да поиска поправката им. Или охрана , за да не бъдат разграбвани и унищожавани.

Вие : кучета, та кучета.
Човекът метал събира/продава !

http://news.ibox.bg/news/id_635680294
...Найденов е издал разпореждане да бъдат бракувани, нарязани и предадени за скрап съоръженията на Напоителни системи. Така трябва да се бракуват и нарежат на скрап близо 15 000 тона черни метали,...
...Министерството на земеделието и храните ликвидира съоръженията на Напоителни системи, а без напояване няма българско земеделие...

Искаме оставката на Мирослав Найденов, настоя Корнелия Нинова..
.

И като искате оставката му, наредете се на опашката, не сте единствените :ab_041:

#948 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 02:05 PM

Показване на мнениетоmil_, в 11 April 2012 - 11:51 AM, написа:

Ето защо символичното искане за оставка беше много правилно към министъра Найденов. Ако ви направи впечатление (и в Референдум, и другаде) госпожата от СОС Лорита Радева е доста в час, тази жена наистина иска да работи и го прави не от вчера, тя наистина работи в тоя СОС и е читава за разлика от разни сосовци като Москов, Джамбазки, оня при Милен му забравих името, които само веят байраци и грам не са в час, не зацепват и не искат да зацепят. Бояджийска ми е малко по-неясна.

+1
`
Искрено се надявам, че достатъчно интелигентните и съобразителни хора, ще проумеят съществото на проблема и поне, ще започне да се РАБОТИ (визирам всички, които имат желание за разрешаване на проблема...от държавни институции, до най обикновенния гражданин) и имам в предвид доказано функциониращите в доста проблемни страни практики, като програмата "кастрирай и върни"..Дайте поне ние да свършим нещо по същество(кой, каквото му е по възможностите :ba_025: )...независимо, че някои откровенно плиткоумни и повърхностни хора, се опитват да пречат.

п.п.Не мога да проумея нещо...Ако примерно Пешо, Драган и Петкан тръгнат да убеждават някой в нещо , дали функционира или не...и съответно Шопа се запъне като магаре на мост, ей така за идеята(все пак, кои са тия , та ше му дават наклон, като той знае всичко и е компетентен по всичко?!)...Ама Световната Здравна Огранизация и един куп Световно доказани специалисти да се опитват да ти влеят в канчето, кой е правилния, ефективен и вече ИЗПИТАН път...и ПАК позицията на запъналия се и невдяващ, да не се променя или дори да не се показва желание за замисляне и проумяване...Не говори добре :dh_188:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#949 Guest_gorbyron_*

• Група: Гости

Публикувано: 11 April 2012 - 05:00 PM

Прекалено са се "опиянили" някои тук, гледали нещо си по тв... Ами, време е да "поизтрезнеят", мъничко поне...Какъв тотален контрол над кучкарите, какви шокови масови кастрации, какви пет лева? Ми, то някой и да е имал намерение да си регистрира песът, четейки тук за мероприятията, които предлагате (масови кастрации; такси от по 200 до 2000 лева; задължителна застраховка ГО за кучета; и други "умотворения"), ще се откаже съвсем. А и за какъв насилнически контрол ще ми говорите да се провежда в една демократична държава... или точно такива са им мераците на някои - покрай кучешките "проблеми" да се превърнем в държава на полицаите и охранителните фирми (за техния бизнес пък най-много допринасят ромите, които никой не закача)... Под каква форма ще нахълтвате в домовете на хората, за да ги проверявате аджеба имат ли куче или не? Ще ги обявявате за престъпници и ще изисквате съдебни заповеди ли, как... или пък директно ще нахлувате маскирани, ... или ще ги молите на вратите да ви пускат, за да им претърсвате домовете? На теория може да ви се струва много лесно..., ама ако беше и на практика така, мислите ли, че досега нямаше да се възползват от тази възможност, за да си пълнят "бюджета"? Не си мислете, че само вие сте откривателите на "топлата вода"... А и още повече става въпрос за бедна държава ( иначе по злоба сме на челните места) ... Предполагам, че всеки е чувал за "който сее ветрове, ще жъне бури"... А насилническите мерки за контрол над непречещи с нещо хора, не се знае какво точно биха могли да "родят"...Всякакви аналогии с трамвайното билетче са абсурдни - там искат да си плащаш за нещо, което ползваш реално и на момента... За да се сравнява с билета в трамвая, нещата би следвало да се вършат по доста по-различен начин... Примерно, да се обособят множество терени, където кучетата да могат да тичат и играят на воля - достъп само за изрядните платци...за останалите - вън от тези терени, и на повод и с намордник, разхождайки се по улиците; ветеринарите също могат страшно много да поощряват множенето на редовните кучкари ( писал съм го и преди някъде), облекчавайки ги с множество отстъпки от цените на услугите си(предостатъчно са им раздути цените, че да не могат да го сторят)... Има ли желание да се използва поощрителна политика, винаги може да се измисли как да се насърчават хората...И най-важното, всички биха били доволни... без да има каквито и да било ексцесии, породени от нечие недоволство... Като сте толкова благородни закрилниците на бездомните, бъдете благородни и с мерките, които предлагате да се прилагат... а не да сечете хората до кръста им, заради непростимия "грях", че не са си кастрирали песовете... Със сигурност ще спечелите огромен брой привърженици... Припомнете си приказката за Вятъра, Слънцето и Човека с кожуха...пък ако сте я забравили, нека Деси от Пловдив я разкаже - тя няма начин да не я знае :md_064:

#950 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 April 2012 - 05:11 PM

Пуснах ги във ФБ, пускам ги и тук - ЗА ВСИЧКИ , ЖАДУВАЩИ СМЪРТ :

Гледайте внимателно снимките и си пуснете хубаво звука - така звучи така копнеещата от вас евтаназия:

1

2

#951 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 05:33 PM

Показване на мнениетоgorbyron, в 11 April 2012 - 04:00 PM, написа:

Като сте толкова благородни, бъдете благородни и с мерките, които предлагате да се прилагат... а не да сечете хората до кръста им, заради непростимия "грях", че не са си кастрирали песовете...

:smile: Хм, ами какво да ти кажа освен да не се тревожиш, чак толко излишно и да не хвърляш чак толко емоции на вятъра...Споко, никой няма да ти отреже нищо, което не заслужаваш :md_064: ( за разлика от някои случаи, които се отминават с непукизъм) , а пък , ако трябва да съм напълно искрена...УБЕДЕНА съм , че ще ти хареса да живееш в общество, в което Има някакви правила и се спазват :ae_085:
User's Signature

#952 Guest_gorbyron_*

Публикувано: 11 April 2012 - 05:35 PM

Показване на мнениетоelrisha, в 11 April 2012 - 05:11 PM, написа:

Гледайте внимателно снимките и си пуснете хубаво звука - така звучи така копнеещата от вас евтаназия:

1

2

Пък ти си запиши звука, когато се кастрира куче без упойка, и си го слушай отвреме-навреме...

#953 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 05:44 PM

грешка в цитирането...
User's Signature

#954 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 05:55 PM

Показване на мнениетоgorbyron, в 11 April 2012 - 04:35 PM, написа:

1

2

Пък ти си запиши звука, когато се кастрира куче без упойка, и си го слушай отвреме-навреме...

Би ли ми обяснил, къде в България се случва факта, който твърдиш...а именно кастриране на куче, без упойка???Щото аз от минималния ми опит съм чувала за убийство без упойка, ама за кастрация, малко ми звучи филмово :mg_062:...Еееее не , че нещо би ме учудило на този етап и предвид създалата се истерия.Чакам конкретен отговор. :mg_062:
User's Signature

#955 Guest_gorbyron_*

Публикувано: 11 April 2012 - 05:56 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 11 April 2012 - 05:33 PM, написа:

Като сте толкова благородни, бъдете благородни и с мерките, които предлагате да се прилагат... а не да сечете хората до кръста им, заради непростимия "грях", че не са си кастрирали песовете...

:smile: Хм, ами какво да ти кажа освен да не се тревожиш, чак толко излишно и да не хвърляш чак толко емоции на вятъра...Споко, никой няма да ти отреже нищо, което не заслужаваш :md_064: ( за разлика от някои случаи, които се отминават с непукизъм) , а пък , ако трябва да съм напълно искрена...УБЕДЕНА съм , че ще ти хареса да живееш в общество, в което Има някакви правила и се спазват :ae_085:

Правила - да, но не написани като за идиоти,...да ми определят всяка една стъпка... Все пак не сме някакви клонинги, роботи, и не знам си какви още зомбита, в каквито са се превърнали някои тачени от вас нации. А и никой не ти е длъжен, освен юристите, да ти знае всеки един закон, правилник и други подобни текстове. Изключвам Правилника за движение по пътищата - там всичко трябва да се спазва "мотано' , най-малкото заради скоростта, която развиват МПС-та, а и теглото им... :md_064:
Иначе за мен изобщо не бери грижа...нещата тук ги пиша заради другите хора - все пак трябва да има и различни мнения, разведряващи скучната ви полемика между кастраторките... Хорошо?

#956 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 06:05 PM

Показване на мнениетоgorbyron, в 11 April 2012 - 04:56 PM, написа:

Показване на мнениетоgrigo009, в 11 April 2012 - 05:33 PM, написа:

Правила - да, но не написани като за идиоти,...да ми определят всяка една стъпка... Все пак не сме някакви клонинги, роботи, и не знам си какви още зомбита, в каквито са се превърнали някои тачени от вас нации. А и никой не ти е длъжен, освен юристите, да ти знае всеки един закон, правилник и други подобни текстове. Изключвам Правилника за движение по пътищата - там всичко трябва да се спазва "мотано' , най-малкото заради скоростта, която развиват МПС-та, а и теглото им... :md_064:
Иначе за мен изобщо не бери грижа...нещата тук ги пиша заради другите хора - все пак трябва да има и различни мнения, разведряващи скучната ви полемика между кастраторките... Хорошо?

Ахааа, ОК сега вече разбрах....Заради кои други хора бе човек???Не мога да повярвам, че в подобна тема, някои хора могат да бъдат толко ограничени и повърхностни.Ама нищо и т'ва е поучително...Та дано повечето си направят необходимия разбор.
Хайде със здраве и ще помоля да се страхувате По малко от евентуални дадени правила и норми....По страшното за всеки нормален човек е навън да цари Дивия Запад и всеки да разбира от всичко, да не спазва законите, обаче да има същевременно и претенции... :mg_062:

п.п..Аз продължавам да си чакам конкретната информация с данни и факти по отношение извършваните кастрации, без упойка :wb_052:
User's Signature

#957 Guest_gorbyron_*

Публикувано: 11 April 2012 - 06:06 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 11 April 2012 - 05:55 PM, написа:

Показване на мнениетоgorbyron, в 11 April 2012 - 04:35 PM, написа:

1

2

Би ли ми обяснил, къде в България се случва факта, който твърдиш...а именно кастриране на куче, без упойка???Щото аз от минималния ми опит съм чувала за убийство без упойка, ама за кастрация, малко ми звучи филмово :mg_062:...Еееее не , че нещо би ме учудило на този етап и предвид създалата се истерия.Чакам конкретен отговор. :mg_062:

Явно не е съвсем безболезнен процес... но нали не си ти на тяхно място...

#958 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 April 2012 - 06:12 PM

Абе, горбиронче, разбрахме, че за теб некастрацията на ТВОЕТО куче си заслужава масовата смърт на безкраен брой НИЧИИ кучета. Ясно! Ти затуй си за евтаназия, за да не посегне някой на your precious, другото не те бОли.
Ма кой те посече до кръста бе, пиле, кой е тоз лош човек? 1000 декларирани кучета от 150 хил. в СО, баси сечта е паднала и задължителна кастрация няма в законите и няма да има и 24 пари струва да имаш некастрирано куче, голяма драма. Какво ни занимаваш с тези сърбежи вечи толкуз страници.

#959 Guest_gorbyron_*

Публикувано: 11 April 2012 - 06:18 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 11 April 2012 - 06:05 PM, написа:

Хайде със здраве и ще помоля да се страхувате По малко от евентуални дадени правила и норми....По страшното за всеки нормален човек е навън да цари Дивия Запад и всеки да разбира от всичко, да не спазва законите, обаче да има същевременно и претенции...

Страшно е за вас, богатите... Иначе, аз и колата си оставям отключена из града... и никой нищо не пипа по нея... Пък за бедните селяни по селата, където ромите издевателстват над тях, как ги пази Законът... Може и да си чула Б.Б. какво отговори по този въпрос... в смисъл - "наемете си охранителна фирма да ви пази реколтите"...

#960 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 06:29 PM

Показване на мнениетоgorbyron, в 11 April 2012 - 05:18 PM, написа:

Показване на мнениетоgrigo009, в 11 April 2012 - 06:05 PM, написа:

Хайде със здраве и ще помоля да се страхувате По малко от евентуални дадени правила и норми....По страшното за всеки нормален човек е навън да цари Дивия Запад и всеки да разбира от всичко, да не спазва законите, обаче да има същевременно и претенции...

Значи...Можеш да ме цитираш до утре , ако щеш...ама Аз знам, какво съм написала, също знам и , че достатъчно интелигентните хора, ще прочетат, какво съм искала да кажа, като цяло...и ще разберат, за твое най огромно нещастие и заблуда.... :mg_062:

п.п...Продължавам да се интересувам от твърдението ти по отношение кастрации направени без упойка....Моля факти и доказателства, ако ли не просто кажи както в твои предишни постове, че си говориш, колкото да подклаждаш нещо си на някои си хора, ама най лошото без покритие. :ud_009:

п.п.2. А не, не не не...не тръгвай в таз посока(визирам последното ти допълнение в цитирания от мен пост, което преди това го нямаше)...Никой не говори за тези неща...Тук говорим единствено за качествено изпълнение на някакви определени мерки и норми, които биха повлияли успешно на отчайващата ситуация и анархия, която цари в момента.
Знаеш ли колко са ми семпли мечтите във връзка....Аре нема кво да ти обяснявам обстойно...Простичко...Искам да царят правила, норми и народа да му се промени манталитета от днес за утре и да проумее кои мерки наистина са ефективни и кои ни оставят още в графата...Дивия Запад, че даже и по лошо... Точка.:dh_188:
User's Signature

• (83 Страници) +
  • « Първа
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни