Dog.bg Форуми : Глутница кучета разкъса възрастен мъж

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (83 Страници) +
  • « Първа
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Глутница кучета разкъса възрастен мъж Оцени темата: ***-- 4 Гласове

#1281 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 April 2012 - 08:25 AM

Показване на мнениетоbushkata, в 23 April 2012 - 09:15 PM, написа:

Показване на мнениетоJL, в 23 April 2012 - 10:09 PM, написа:

Мда. Някой си е сложил "главата в торбата", не само като организация, но и лично, поемайки отговорността за неагресивността на цели 19 кучета... Нещо, за което куп организации не са се навили преди това. Утре някое от тези кучета може да прояви агресия, да нападне... Този някой е поел ТАЯ отговорност. За 3 от тях не е могъл да я поеме... На този някой, аз искам да му благодаря лично. Защото, както казах лично аз не съм в състояние да поема такава отговорност. Така че, благодаря. :rc_036:

По каква процедура и с какви знания го е направила?
А може би не са се навили, защото е незаконно?

Джей Ел ,за останалите "уж" 19 също не е вярно,не лъжи хората.Готвела се е втората партида умъртвявания вчера,23.4.Разминала се е благодарение на неподписването пак на представителя на БАБХ.Засега..
Големи защитници на неспазването на закони се очертавате,а това е много странно.А и учудващо ни имате и за доста глупави явно:-)И без никакъв достъп до информация.

Учудвате ме драги съфорумци,все очаквах отпор/породисти срещу помияри/,но вие минахте всякакви граници под"уж"благовиден предлог.Главата в торбата и прочие глупости.......П.П.Не се отнася за Македонска и Бушката.казвам го този път като"горд" стопанин на куче от"Голдън Никол"

#1282 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2012 - 09:20 AM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 06 April 2012 - 10:41 AM, написа:

Показване на мнениетоgreeneyed, в 06 April 2012 - 12:18 PM, написа:

В смисъл - какви тестове ще се приложат.
...
Kакъв е тестът , които ще провеждат?
Ако има смисъл, веднага ще изровя използваните в чужди приюти тестове .

В България има много хора, които могат и знаят как да провеждат такива тестове. Имат и ценз за това, правят го от години. Методология също има, не е нужно някой да открива топлата вода. Има и списък на можещи хора (БЕЗ ВЕТЕРИНАРИ, ЩОТО ТЕ ЕВЕНТУАЛНО МОГАТ ДА ЛЕКУВАТ, НЕ И ДА ДАВАТ МНЕНИЯ ОТНОСНО АГРЕСИВНОСТ) на бюрото на Фандъкова. Това, което го няма са добрите намерения и истинското желание за промяна...вече повече от двадесет години.

Преди 30-тина страници ме впечатли това изказване на КОКО-ко. Става въпрос за тестовете за агресия . Според него списъците с хора, които " биха си сложили главата в торбата" за да тестват за агресия , вече са подавани. Само че никoй не им обръща внимание.
Поне така го разбим.
Някои запознат може ли да коментира?

#1283 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2012 - 09:29 AM

Показване на мнениетоgreeneyed, в 24 April 2012 - 08:20 AM, написа:

...

В България има много хора, които могат и знаят как да провеждат такива тестове. Имат и ценз за това, правят го от години. Методология също има, не е нужно някой да открива топлата вода. Има и списък на можещи хора (БЕЗ ВЕТЕРИНАРИ, ЩОТО ТЕ ЕВЕНТУАЛНО МОГАТ ДА ЛЕКУВАТ, НЕ И ДА ДАВАТ МНЕНИЯ ОТНОСНО АГРЕСИВНОСТ) на бюрото на Фандъкова. Това, което го няма са добрите намерения и истинското желание за промяна...вече повече от двадесет години.

Преди 30-тина страници ме впечатли това изказване на КОКО-ко. Става въпрос за тестовете за агресия . Според него списъците с хора, които " биха си сложили главата в торбата" за да тестват за агресия , вече са подавани. Само че никoй не им обръща внимание.
Поне така го разбим.

Етология се учи в трети курс в ЛТУ,само един семестър,оторизиран етолог в България няма.

#1284 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2012 - 10:09 AM

Показване на мнениетоmony6802, в 24 April 2012 - 08:25 AM, написа:

Мда. Някой си е сложил "главата в торбата", не само като организация, но и лично, поемайки отговорността за неагресивността на цели 19 кучета... Нещо, за което куп организации не са се навили преди това. Утре някое от тези кучета може да прояви агресия, да нападне... Този някой е поел ТАЯ отговорност. За 3 от тях не е могъл да я поеме... На този някой, аз искам да му благодаря лично. Защото, както казах лично аз не съм в състояние да поема такава отговорност. Така че, благодаря. :rc_036:

Джей Ел ,за останалите "уж" 19 също не е вярно,не лъжи хората.Готвела се е втората партида умъртвявания вчера,23.4.Разминала се е благодарение на неподписването пак на представителя на БАБХ.Засега..
Големи защитници на неспазването на закони се очертавате,а това е много странно.А и учудващо ни имате и за доста глупави явно:-)И без никакъв достъп до информация.

По кротко бе, момиче. Това, че е възможно да съм изтълкувала погрешно прочетеното и коментирано тук, не ме прави автоматично лъжкиня. Написах това мнение, защото това е другата гледна точка - т.е., когато се прави преценка, щe има има както определени за евтаназия, така и определени като безопасни и да се вторачваш само в едните е половинчато представяне на истината.
А преценката трябва наистина да се прави превантивно, а не само там, където вече е имало инцидент.
Предпочитам да съм права относно 19-те и те да са издържали или да издържат срещу проверка за агресивно поведение... но все пак е важно тя да се прави и превантивно, и обективно (а обективно значи "безпристрастно"..., а "безпристрастно", освен другото, означава и "с по-малко пяна на устата"..., моля! :md_064: ).
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#1285 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2012 - 10:21 AM

Показване на мнениетоJL, в 24 April 2012 - 09:09 AM, написа:

Показване на мнениетоmony6802, в 24 April 2012 - 08:25 AM, написа:

По кротко бе, момиче. Това, че е възможно да съм изтълкувала погрешно прочетеното и коментирано тук, не ме прави автоматично лъжкиня. Написах това мнение, защото това е другата гледна точка - т.е., когато се прави преценка, щe има има както определени за евтаназия, така и определени като безопасни и да се вторачваш само в едните е половинчато представяне на истината.
А преценката трябва наистина да се прави превантивно, а не само там, където вече е имало инцидент.
Предпочитам да съм права относно 19-те и те да са издържали или да издържат срещу проверка за агресивно поведение... но все пак е важно тя да се прави и превантивно, и обективно (а обективно значи "безпристрастно"..., а "безпристрастно", освен другото, означава и "с по-малко пяна на устата"..., моля! :md_064: ).

Извинявай,права си,всъщност споделям абсолютно мнението ти за превенцията.А и изцяло.Просто ми е мъчно,че се борим за законност,а сами я нарушаваме.

#1286 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2012 - 10:25 AM

Пак да се извиня,най вече на Джей Ел.просто загубих интернет връзката и не разбрах дали излезе последният пост.
Та извинявай пак,нямах в никакъв случай предвид,че ти си лъжкиня,съжалявам,че прозвуча така.Факт е,че ни премятат всички вкупом както си искат.Най-вече управляващите,разбира се,но в конкретния случай и тези със"синята кръв".

#1287 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 April 2012 - 10:34 AM

Показване на мнениетоJL, в 24 April 2012 - 10:09 AM, написа:

А кому е нужна тя, след като имаше 3 чуждестранни организации, желаещи да осиновят тези кучета? Те щяха да си им берат гайлето. В Австрия и особено в Германия имат най-строгите правила за агресия в света.
Не, това изобщо не се прави за превенция, за друго се прави.
Освен това те няма да бъдат връщани на място, нали така, независимо от всякакви преценки.

#1288 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2012 - 10:42 AM

Показване на мнениетоmil_, в 24 April 2012 - 09:34 AM, написа:

А кому е нужна тя, след като имаше 3 чуждестранни организации, желаещи да осиновят тези кучета? Те щяха да си им берат гайлето. В Австрия и особено в Германия имат най-строгите правила за агресия в света.

Мил,сама каза,че ще те разберат евентуално след 10 години:(.Нека изчакаме следващия живот,защото няма да е след 10години,а евентуално след няколко поколения,ако съществува човешкият род още въобще.Дотогава поне да не мълчим,когато ни лъжат.За друго не ставаме.

#1289 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2012 - 12:15 PM

Показване на мнениетоmil_, в 24 April 2012 - 09:34 AM, написа:

Освен това те няма да бъдат връщани на място, нали така, независимо от всякакви преценки.

Мдаа,този път влязоха сами в капана.Великите управляващи нарушиха няколко закона накуп.Жалко,че в ЕСПЧ са бюрократи и на принципа на ненамесата в местно законодателство.Но някой ще го отнесе-ПРЕВАНТИВНО!-сори за кап локса ,исках да го видите ясно.За да не правят така следващите.
Топло,Мил,Топло.При нас с морков не става,но става с тояга.

#1290 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2012 - 12:44 PM

Получих достъп до актуалното състояние на търговското дружество"Голдън Никол"чрез търговскиия регистър,Подала съм молба за запориране на сметките на дружествотос цел обезпечаване на бъдещи вземания.С какво основание,няма да коментирам тук,защото чакам реакцията от юристите им.Общо взето е на база неизпъленение по задължения по договор.Ако почитаемият съд удовлетвори молбата ми заповедта за запор се разпраща до всички банки и клонове на територията на София.
П.П да не ме упреквате в дезинформация после.

#1291 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2012 - 02:23 PM

По последна информация в момента при министъра са Явор Гечев,Стела Райчева,Аксиния Боснева,Мария Харбова и Георги Сербезов.Успех хора,глас народен,глас божи!
Без Стела,редактирам се,прекалено им е емоционална.Един емоционален като Аксиния им стигал:-)

#1292 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2012 - 03:42 PM

Показване на мнениетоmony6802, в 24 April 2012 - 09:29 AM, написа:

Показване на мнениетоgreeneyed, в 24 April 2012 - 08:20 AM, написа:

...

Етология се учи в трети курс в ЛТУ,само един семестър,оторизиран етолог в България няма.

Това какво се учи в ЛТУ е далеч от онова, което хората с опит вършат вече повече от 20 години. Не е нужно да се седи един семестър в някакво новоизлюпено учебно заведение, че да се сдобие умеещият човек с някаква на практика нищо незначеща хартийка. Посещавал съм семинари по темата в Германия и Австрия, ако това има някакво значение. И методология за провеждане на такива тестове има, но какво от това? ... Много по важен е натрупаният практически опит, както и признанието и доверието на хората, които не се купуват с пари и не се добиват с измислени дипломи. Ако ще трябва да представям документ за придобита квалификация, мога и такъв да покажа, не е там работата.

В нашата мила родина винаги се появява некой/я като мони да обобщи, да задава въпроси и сам да си дава "логични" отговори. Знам, че бях достатъчно "знаещ" за пред съд и прокуратура, със сигурност ще успея да покажа знания пред община или който и да е там заинтересуван от темата. Важното в случая е, че всякакви монита и ветеринари имат "доводи" и толкоз. Другото няма значение, ТЕ имат последната дума...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1293 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2012 - 03:46 PM

Показване на мнениетоmony6802, в 24 April 2012 - 02:23 PM, написа:

По последна информация в момента при министъра са Явор Гечев,Стела Райчева,Аксиния Боснева,Мария Харбова и Георги Сербезов.Успех хора,глас народен,глас божи!
Без Стела,редактирам се,прекалено им е емоционална.Един емоционален като Аксиния им стигал:-)

Ха...харбова и Боснева ... колко умело се набутаха и в тази каша, ха дано изкарат некой лев тоя път, че да кротнат ...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1294 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 April 2012 - 04:04 PM

KOKO_ko, не може без документ за квалификация. И не разбирам защо се палиш.
User's Signature

Качена снимка

#1295 Потребителят е офлайн   durka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2012 - 04:14 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 24 April 2012 - 02:46 PM, написа:

Ха...харбова и Боснева ... колко умело се набутаха и в тази каша, ха дано изкарат некой лев тоя път, че да кротнат ...

:dry: много пъти вече в тази тема се споменава думата : пари . Но явно никога няма да разбера за какво става дума. Значи не всичко за което се говори са просто митове и легенди.

#1296 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2012 - 04:19 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 24 April 2012 - 02:46 PM, написа:

Коко,май обобщения и квалификации правите вие?Пак пари ли-Харбова и Боснева??ЕЕХ,колко е права Мил.Радвам се искрено,че не съм в тези среди.

#1297 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 April 2012 - 04:23 PM

Моля??? Я по-конкретно да чуем кой и как точно мен не ме е искал в тази група поради "емоционалност"? Цитирай ми източника на тази информация, пък да видим дали все пак нямам и една емоционална страна, която да си споделя с него.

В групата са Надя Станчева - Анимал Рескю София; Марина Иванова - Четири Лапи България; Мария Харбова, Аксиния Боснева и Георги Сербезов, които по техни думи са избрани представители на всички други организации в страната. Заседанието тече вече 3-ти час.
User's Signature

Качена снимка

#1298 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2012 - 04:27 PM

И изобщо това ли ви е болната тема на болшинството?Режисьорът Стилиян май е прав..Вярно тъжна история,ама споко,ще се оправим.Благодаря на бога,че ме издържа мъжът ми основно от Германия,иначе и аз щях да съм на опашката за "някой лев",ха ха.Във вашите представи де.Щото и юристите сме бедни,както повечето в България.Изобщо сме представителна извадка на българския"псевдоелит" воглаве с развъдчиците и ветеринарните лекари.

#1299 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2012 - 04:32 PM

Показване на мнениетоinsult, в 24 April 2012 - 03:23 PM, написа:

Моля??? Я по-конкретно да чуем кой и как точно мен не ме е искал в тази група поради "емоционалност"? Цитирай ми източника на тази информация, пък да видим дали все пак нямам и една емоционална страна, която да си споделя с него.

В групата са Надя Станчева - Анимал Рескю София; Марина Иванова - Четири Лапи България; Мария Харбова, Аксиния Боснева и Георги Сербезов, които по техни думи са избрани представители на всички други организации в страната. Заседанието тече вече 3-ти час.

Стела,това беше шега:-)Кой не те е ли,никой.Бъзик между Мила и мен.Аз подадох репликата,че трябват и емоционални хора,тя ме законтри,че Аксиния им е в повече.И на теб се извинявам ако нещо пак се изтълкува грешно.Единствено,разведрявахме напрежението.Дори не знаех,че не си там,каза го Жени Попова.

#1300 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2012 - 04:34 PM

Олеле,ок,карай се на Мила Бобадова и на мен,и на двете,ама на нея повече!И пак се извинявам.ако искаш да се самоцитирам от фейсбук,че те искаме всякак и емоционална и не толкова.
Впрочем бяха предложили и Мариела Тасева от Варна,ама явно не е имало време.

• (83 Страници) +
  • « Първа
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни