Акита
Публикувано: 25 September 2012 - 11:14 PM
Потърси помощ от опитен треньор и направи всичко,което е по силите ти.С това решение без да си опитала и други варианти трудно ще живееш. Искрено ти съчуствам за ситуацията в ,която си изпаднала.
Късмет

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 25 September 2012 - 11:27 PM
ShiBumi_GirL, в 08 June 2012 - 10:21 PM, написа:
Приспиването не е вариант!!!
Просто работете с него.
lilianas, в 10 June 2012 - 07:48 PM, написа:
ShiBumi_GirL Благодаря за съвета относно треньорите- явно не сте чели темата издълбоко!!! Аз си чешам агресивността на Хачи отдавна...всеки редовно пишещ и четящ тук, го знае!!! Имали сме 3-ма треньори, и всите твърдят, че всичко зависи от стопанина...както го твърди и Сизър Милан от прословутите предавания по Нейшънъл Джиографик и Енимъл планет...
САМО ЧЕ...в случая не става въпрос за поведение на стопанина...Както и да е, ясно е, че вината е 50/50. Девойката е твърде емоционална, и си мислеше, че може да озапти и вълк. В същото време Хачи пък си е в къщи, дъвче саламка, и си мислеше, че никой не може да му пипа главата.

Мисълта ми е, че все пак, колкото и да си обичам кучето - то си остава КУЧЕ!!!! И няма право да има такова поведение!!! Явно ние сме му позволили да ни се яхне на тъпите тикви и да се чувства господар. Грешката е основно моя, признавам си го! Никога не допускам чужд човек в къщи, преди да му сложа намордник. Този път, понеже мъж ми си беше у дома, реших, че кучето е под контрол - и много сбърках!!! И до момента ръката й е изтръпнала, с 2 дрена в двете основни дупки (от кучешките), и със сигурност вече няма да си мисли, че владее света на животните. Гадното в случая е, че тя е медицинска сестра и работи с ръцете си - а това е дясната. Добре, че едната й работа е в медицински център, и сега полагат грижи за нея, като за колежка.... отказала е тетануса, защото е домашно животно, и е права според мен, Хачи е ваксиниран за всичко и няма шанс нещо да й се случи. Единствено фактът, че устата е най-мръсното място, е моментът. Явно бактериите са дали резултат. Но да се надяваме, че всичко ще се оправи при нея.
А аз продължавам да съм сериозна, и въпреки всичко, не съм сигурна, че ако отида сега с Хачи и нея във ветеринарна клиника, с нейните явни показания за действията му, те ще искат да го приспят...
Обичам го много, не ме разбирайте неправилно...но всичко си има граници...не съм собственик на куче за първи път, и знам как могат да се държат кучетата....Това просто ми идва в ДОСТА ПОВЕЧЕ!!!
Поздрави на всички и благодаря за постингите!
Публикувано: 26 September 2012 - 06:18 AM
lilianas, в 25 September 2012 - 08:32 PM, написа:

Добре де , това винаги можеш да го направиш /приспиването/. Ама що не пъстъпиш като куче с куче в глутницата когато се борят за първенство? Той определено ви има за такива и той е шефа по една или друга причина. Сега остава да му дръпнеш един хубав бой за да разбере че има по голям шеф от него и да си седне на задника. Борбата в случая е кой да е алфа в групата и за сега определено той е приел тази роля. Ако не му я вземете насила той няма да я отстъпи ей така. Желая ти успех.
Публикувано: 26 September 2012 - 10:38 AM
Лили, благодаря ти за всичко! Нестандартна, пряма, честна, отговорна и до болка откравенна.....да, до болка откровенна! Малко са хората като теб ........С теб съм каквото и решение да вземеш!

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 26 September 2012 - 08:09 PM

Много силни думи, но това предполагам е защото сте му много ядосана. Все пак е захапал детето Ви. Но приспиването не е единственото решение, а най-лесното. Помислете си много добре. Нито едно живо същество не заслужава да си отиде от този свят по такъв начин. Помислете си, как ще продължите напред след това което мислите да направите. Има много добри учители, които биха Ви помогнали, както направиха и с нас. И защо си мислите, че няма да можете да намерите нов стопанин?
Аз отдавна следя темата, харесва ми породата. Не съм запознат много с характера на акитите, но все си мисля че всяко едно куче може да се възпита. С помощта на един добър учител, в момента вкъщи живеят заедно две мъжки догота. Едното на 5г, а другото на 1г 7м. Не беше лесно, но успяхме.
Готов съм да Ви помогна по всякакъв начин, дори и да го осиновя. Помислете си още веднъж преди да предприемете каквото и да било.

gogin
Публикувано: 26 September 2012 - 08:21 PM

Елинор Рузвелт
Публикувано: 26 September 2012 - 08:36 PM
gogin, в 26 September 2012 - 06:09 PM, написа:

Много силни думи, но това предполагам е защото сте му много ядосана. Все пак е захапал детето Ви. Но приспиването не е единственото решение, а най-лесното. Помислете си много добре. Нито едно живо същество не заслужава да си отиде от този свят по такъв начин. Помислете си, как ще продължите напред след това което мислите да направите. Има много добри учители, които биха Ви помогнали, както направиха и с нас. И защо си мислите, че няма да можете да намерите нов стопанин?
Аз отдавна следя темата, харесва ми породата. Не съм запознат много с характера на акитите, но все си мисля че всяко едно куче може да се възпита. С помощта на един добър учител, в момента вкъщи живеят заедно две мъжки догота. Едното на 5г, а другото на 1г 7м. Не беше лесно, но успяхме.
Готов съм да Ви помогна по всякакъв начин, дори и да го осиновя. Помислете си още веднъж преди да предприемете каквото и да било.
Здравейте!
Предполагам сте съпругът на Катя, с коята разговарях по телефона?!? Предала съм на Лили желанието ви за осиновяване на Хачи. Лили е много уморена и разтроена от всичко, което се случи...Цял ден не смеех да и се обадя, разчитайки на сутринта да премисли всичко.....Но състоянието и не е под афект! Въпреки това Хачи не е приспан. Моля оставете си координати на Лили на лични - тя ще ви се обади като се успокои.
Поздрави!

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 26 September 2012 - 08:52 PM
marinov, в 26 September 2012 - 06:47 PM, написа:

Не само го "мисли" или "казвай" - бъди сигурен в това!

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 26 September 2012 - 08:54 PM

Публикувано: 26 September 2012 - 08:56 PM

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 26 September 2012 - 09:27 PM
Публикувано: 26 September 2012 - 09:42 PM
Петя, бездомни в Лондон = 0. Има кучета с просяци по стейшъните, милите, много са жални. Иначе времето е много кофти, само вали, и е студено... Домашни любимци има, но предимно британски булдоци, булдоци, абе едри породи.

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)
Публикувано: 26 September 2012 - 09:55 PM

Публикувано: 26 September 2012 - 10:53 PM
lilianas, в 25 September 2012 - 09:32 PM, написа:

E, неее.....просто ще взема да си кажа....Тез измислени филмови истории на някой друг Моля

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 27 September 2012 - 09:16 AM

Публикувано: 27 September 2012 - 09:46 AM
lilianas, в 10 June 2012 - 09:48 PM, написа:
Девойката е твърде емоционална, и си мислеше, че може да озапти и вълк. В същото време Хачи пък си е в къщи, дъвче саламка, и си мислеше, че никой не може да му пипа главата.

Дали правилно съм разбрала - Хачи си е вкъщи, дъвче саламка, а чужд човек го пипа по главата?..Момичето е ухапано?
Аз тук агресия от страна на кучето не виждам...
Публикувано: 27 September 2012 - 09:59 AM
Това, което се случва с Хачи е заложено във всяка една акита - виждам го и в моите кучета. Затова и друг път съм казвала, че акитата не е куче за всеки и не се препоръчва на хора без опит в отглеждането на кучета. Ако се взрете в очите на моят Кирей, когато види друго мъжко куче ще видите желанието му за доминатност, мъст, агресия.......Той е способен от убие друго куче само и само да се докаже като лидер. Който не е виждал бой между акити, само той не знае за какво става въпрос. Това е недостатък на породата и всичко се корени в миналото - това е порода, която навремето е селектирана за бой на кучета. Ето и малко история :
"В епохата Мейхи (1868-1912) на мода били кучешките боеве, започнали да кръстосват акита отначало с шикоку ину, бойна порода, от която впоследствие произлязла тоза ину. Едновременно протичало дейно преливане на кръв от молосоидни кучета – санбернари, английски мастифи, немски догове, чийто внос от Европа станал все по-усилен."

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 27 September 2012 - 10:03 AM
Хора,ако някой знае какво става нека да сподели.Не е честно към останалите да пуснеш бомбата и до там.Не става въпрос за любопитство,аз поне го мисля този непослушен Хачи.Разрешение винаги има.Трима треньори по общо послушание явно не са разрешили проблема.Има хора занимаващи се с поведението и реално помагащи при такива проблеми.
lilianas, сигурна съм ,че четете.Понякога повече глави мислят по-добре от една,а и все пак няма да има емоционално обвързани.Не спирайте да пишете.

Елинор Рузвелт