Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#3091 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 November 2012 - 11:05 AM

Лили е изчерпателна,но на мен ми се струва,че прекалено високо е поставен Хачи едва ли не на някакъв пиедестал.Да не забравяме ,че преди всичко е куче и след това притежава специфични черти както на породата Акита така и на доста други породи.Много хора отглеждат по няколко екземпляра заедно,а не в клетки от така наречените доминантни породи и единствено отношението на водача прави съжителството им възможно без инциденти.Агресивността към хора по принцип при кучетата е недопустима при която и да е порода.Естествено,че само любов не е достатъчна.Прекалената емоционалност и несигурност на Лили според мен пречи на техните взаимоотношения и от там идва и неговото държание и агресивност.Повечето кучета не само от тази порода при съзряване имат поносимост или непоносимост към други кучета.Въпросът е доколко стопанина може да контролира положението.
Относно физическото развитие на "апартаментните кучета" пак всичко опира до стопанина.Ако се ограничава до трите разходки в парка няма как едно куче да развие гръден кош и мускулатура.Аз например съм си намерила рядко посещаем маршрут и тъй като физически ми е невъзможно да пробрягвам километри с кучетата съм ги научила да бягат след колата.Влагам малко време,но така пробягват голямо разстояние.Естествено ,че на две три години да учиш куче на това не е лесно,но имайки идея още при взимането как искаш да изглежда кучето го привикваш от малко.Има помагала на пазара като пътеки за хора ,които нямат време или възможност .
Пожелавам ви приятна разходка момичета :smile:
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#3092 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2012 - 03:39 PM

Здравейте!
Разходката ни мина чудесно - Хачи не изяде Ками :smile: В началото беше с наморник докато свикне с чуждото присъствие, а след това го махнахме и нямаше никакъв проблем :smile: На маменти въобще не объщаше внимание на такива страхливи бебешори като Ками :ab_041:
desi79, ако имаш някакъв снимков материал на тренировката с бягство по автомобила ще се радвам да ги споделиш? Също така и как си ги научила, може да е интересно за някой ....
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#3093 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2012 - 04:46 PM

Здравей Петя,имам някъде снимки на първото ми куче,но не ги намирам за сега.Събота ще взема дъщеря ми с мен и ще направя едно видео на трите.
Относно ученето- учила съм само първото ми куче,сега другите две определено свикнаха много бързо явно гледайки от него или изпитвайки някаква сигурност със него. В началото бяха много кратки равни отсечки бавничко на първа със свален прозорец и подвиквайки "хайде,до мен,давай ,давай" Спиране и подаване на саламче през прозореца.Инстинктивно да не те изпусне е плътно до вратата съответно . чувайки гласа ми не се е отделял да души по храстите. И така всеки път по малко увеличавах разстоянието преди да дам саламче.Около две седмици всеки ден съм го правила.Постепенно увеличавах скоростта и той вече нямаше как да тича до вратата.В началото бягаше зад ауспуха,но го коригирах пак викайки и потропвайки от външната страна на вратата. Преди да достигна по-голямо увеличение на скоростта минаха едно два месеца. Маршрута ни е първо набиране на горе,после равно,после спускане.На равно карам много бавно,за да могат да разпуснат мускулите,похвалвам го винаги.Спускането е при средна скорост,а при изкачването вече вдигам около 40-50км.Правим такива две обиколки,винаги завършваме на равно,като никога не спирам от веднъж.Темпото се намалява постепенно и после ходим още малко.Тренира само зимата,тук лятото е невъзможно.Преди да започнем ходим няколко поредни дни на плажа пак със доста хвърляне на топка,за да може малко тялото да се настрои на по-интензивни тренировки. С другите две ми е по-лесно,защото гледат от него.Все още не са толкова интензивни и дълги,едното ми куче е на 10м и е рано да се натоварва,а другото сме го взели на две години и е ново за нея,няма голям тренинг.
Това е общо взето,най гадно е стопанина да се отпусне,че няма да згази кучето и ,че не го мъчи така.За тях е кеф :)
User's Signature

Елинор Рузвелт

#3094 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 05 November 2012 - 09:26 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 05 November 2012 - 02:46 PM, написа:

Това е общо взето,най гадно е стопанина да се отпусне,че няма да сгази кучето и ,че не го мъчи така.За тях е кеф :)

Уфф права си.Аз и затова спрях този род тренировки.Става ми жал,защото си мислят,че ще ги зарежа(нали са били изоставяни) и най ме е страх да не ги бутна.Иначе сами се научиха да бягат отстрани на колата,но понякога не ги виждам.В интерес на истината не сме вдигали повече от 30км.Пробвах същото със скутерче и с бъги и ми е по лесно-защото ги виждам до мен.
А пък най си е хубаво и с колело или бегом(за мене :ab_041: ама ме мързи)
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#3095 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2012 - 09:53 PM

При началното обучение именно наградките и бавното каране показват на кучето ,че когато съм в колата ,а то от вън е нещо хубаво.Даже сега и не слизам от колата,отварям вратата и те изскачат.С колело най много аз да не мога да се върна,все пак терена си е сериозен баир -спускания,качвания...Просто нито имам достатъчно време,нито сили а и желание ми липсва.А и с колело поне аз скорост от сорта на 20/30км в час няма как да развия :ab_041:
User's Signature

Елинор Рузвелт

#3096 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2012 - 09:58 PM

:ab_041: :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#3097 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2012 - 04:09 PM

Здравейте!!!

Това с разходката на куче с автомобил съм го виждала на живо в София :ab_041: И ми беше жал за жувотното....:ab_041: Относно велосипеда - кучето трябва първо да е обучено да изпълнява команди, и второ да се съобразява с околната среда (тоест велосипеда). Многократно съм се замисляла да разходя Хачи с велосипед. И многократно съм стигала до извода че най-малкото ще ме пребие....:ab_041: За което, естествено, не съм права. Защото кучето тотално се съобразява (ВЕЧЕ) с това къде се намирам и какво правя.

desi79: Права си, че Хачи е поставен на пиедестал. За съжаление.:ae_085:Жалкото е, че кучето ще страда от това (не че страда много, повярвайте ми, няма такъв лигльо :ab_041: и такъв темерут)

А по повод срещата на поляната: Ако не беше Чарли (на когото му предстоеше урок) Хачи изобщо нямаше да отчете присъствието на Ками. Ками е НЕВЕРОЯТНА, ЧАРОВНИЦА!!! Това кученце ми взе акъла просто!!! Хачи не беше такъв на тази възраст. Беше нахален, нагъл и си изпроси няколко нахапвания поради тази причина. Тази малка дама е УНИКАЛНА!!! Хем любопитна (като всяко бебе), хем страхлива, хем ИЗКЛЮЧИТЕЛНО КРАСИВА!!! :ae_085: Това чудо ще обере наградите още в следващите изложби, Пете!!! Хачи винаги лае и се притеснява когато стопаните му говорят с други хора. Това е притеснително като цяло, но той сигурно си мисли, че по този начин те предупреждава. Проблемът и при нас беше средата. Той отдавна не е ходил на този парк и на тази поляна, където много добре знае, че го подчиняват и това не му изнася. Трябваше да го видиш, ако там беше Калина...:ab_041:

И Чарли адски ми хареса...изключително дружелюбно животно, страхотна форма, осанка и изобщо....++++отвсякъде! Чарли е американец, но е адски готин!!! Ще се радваме, ако стопанката му пише тук (или вече е писала, пък аз не я познавам...:eg_033:)

Поздрави от УЛЕГНАЛИЯ Хачи и от още по-улегналата стопанка!

BAYO не знам дали ни четеш още, дали си още в кралството на крал Артур, или си се върнал, но липсваш на всички!!! Пиши и пусни нови снимки на Кили, че ни липсва!!!
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3098 Потребителят е офлайн   MartinaV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 November 2012 - 05:25 PM

Здравейте,

Преди месец приятел на баща ми ми подари Хачи, който сега е на близо 4 месеца. Нямам още акт за раждане и т.н., но тези дни ще отида и ще поискам - той няма да ми откаже. Видях майката и бащата на Хачи, които са донесени от Япония - тя е бяла, бащата прекрасен рижко :Р Искам да ви попитам обаче, има ли проблем с факта, че живеем с коте? Четох, че акитковците се водят примитивна порода кучета и е възможно да са по-агресивни към други кучета/животни. Нашият котарак(Чико :D) е много добричък, не съска, не хапе. На този етап си играят и даже си правят партия да отмъкнат пилето докато ни няма :D Майка ми и баща ми имат 2 други котки, с които Хачи ще трябва да свикне също. Също така, не съм гледала куче и изпитвам трудност да го науча да не ходи до тоалетна у нас. Пишка и ака абсолютно навсякъде нон стоп. Нямам против 1-2 локвички на ден, но те са по 20. И както яде по 3 пъти на ден - 3 акита. Изрично избягвам да го побийвам с чехъла (както ми казват), тъй като ми знам, че не трябва да си груб с акитите, защото можели да се озлобят. Също така забелязвам, че не яде изобщо суха храна (Royal Canin, Pro-Plan) и от 1 седмица си му варя ориз с пилешко, което харесва. (За сметка на това си хапва акитата, с което също не знам как да се справя :? ) Бихте ли ми дали някакъв съвет, като далеч по-опитни от мен как трябва да процедирам? :S

Снимката, където е изправен е от снощи, а другите 2 са от преди 2-3 седмици.

Благодаря предварително,
Мартина

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3099 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2012 - 08:52 PM

Здравейте, ето ни и нас с проскубани одежди =)

https://fbcdn-sphoto...688484506_n.jpg

https://fbcdn-sphoto...480254900_n.jpg

https://fbcdn-sphoto...773393317_n.jpg

https://fbcdn-sphoto...899179576_n.jpg

https://fbcdn-sphoto...328559348_n.jpg

https://fbcdn-sphoto...683347071_n.jpg

https://fbcdn-sphoto...328610631_n.jpg

https://fbcdn-sphoto...235928435_n.jpg

Обаче го реши брата много, щото иначе козината му ще се сплъсти, както и живее на открито ...
В никакъв случай обаче не е станал по-грозен, напротив =) Липсва ми, много!
User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#3100 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2012 - 10:29 PM

BAYO! Страхотен е, същия като моя Хачи! Разкошен просто! Благодаря за снимките, липсваш ни!!!

Мартина, ДОБРЕ ДОШЛА В УЛУКА НА АКИТИТЕ!!!:wub: АЗ лично много се радвам, че имаш Хачи за подарък!!! РАЗКОШЕН Е!!! Малките кучета са истинска НАПАСТ!!! :ab_041: Малките кучета в този период от възрастта си пикат и акат навсякъде, и ти ПРОСТО ТРЯБВА ДА СЕ ПРИМИРИШ!
Един съвет: Ако кучето ти е ВАКСИНИРАНО ЗА ВСИЧКО , тоест - бяс, сърдечни глисти и вътрешни паразити,и е на възраст над 3.5 месеца, не се безпокой да го извеждаш навън!!!
Треньорите ще ти обяснят най-важното в случая на малкото куче, а то е: Ние излизаме навън, за да свършиш работа, разходката след това е бонус! (Поне за апартаментските кучета говоря, къщните са ясни!)
С котките ще продължи да се разбира, тъй като са от "неговата глутница". След като на тази възраст е зарибен с тях, то не би следвало да има проблем. (Божее, пак се изявявам кат некъв върл учител, я някой друг да си даде мнението, моля....че ще изпадна в самозабрава...:ab_041:) Извинете ме, не ме бива да давам меродавно мнение, след като съм искала да умъртвя кучето си!
И трябва да го привикнеш на суха храна, спор няма!! Ветът ще ти каже каква да бъде!(Не че ние не можем, но си е друго от професионалист!
Да е жив и здрав, радваме се на всички НОВИ ПОПЪЛНЕНИЯ В ТОЗИ ФОРУМ!:rc_036::wub:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3101 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2012 - 10:00 AM

MartinaV, включвам се само, за да те успокоя, защото съветите, които са ти дали са просто един път :ab_041:

Не е нужно да се примиряваш с пишкането и акането навсякъде. Взимаш пелени или вестници и започваш да го учиш да ходи само на тях. След като свикне, преместваш пелената на място, което ти избереш. Моето куче научи много бързо, че трябва да си върши нещата само в банята. Това става по следния начин - когато видиш, че кученцето се готви да се изпишка(това обикновено става непосредствено след сън, ядене или игра), го хващаш и го поставяш на пелената. Ако видиш, че тръгва да пишка или ака на друго място, му казваш "Не" и отново го слагаш на пелената(в банята, например). Когато отиде на пелената, го награждаваш с лакомство и му казваш "Браво". Много бързо ще схване, просто трябва да му отделиш малко време докато се научи.

Кученцето е хубаво да започне да се извежда 10 дни след третата ваксина. През това време може и да не му е сложена ваксината за бяс)при някои се слага на 6ти месец). Важното е останалите ваксини да са поставени. Ако се чудиш какво са "сърдечни глисти".. :ab_041: , това е т.нар дирофилария/дирофилариоза. Кучнцето може да се зарази, ако бъде ухапано от заразен комар. Но не се притеснявай, защото при вас всякакви превантивни мерки на този етап не са необходими. До 6тия месец кученцето няма как да се зарази, а още по-малко в зимните месеци.

Колкото до това, че акитите като примитивна порода са агресивни, недей да тръгваш с тази нагласа. Единствено от теб зависи какво ще стане кученцето като порастне! Така че започвай да се занимаваш с него и да го обучаваш и социализираш колкото се може по -рано!
Успех :smile:

#3102 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2012 - 10:13 AM

Боже, как ви се радвам на всички.... :af_089:

lilianas, никога не си помисляй да спираш със съветите си :ea_103: Благодарение на теб и на това, че имаш смелостта да споделяш дори и моментните си настоения тук, много хора вече са наясно, че да си собственик на акита хич не е лесна работа :ab_041:

BAYO, много ни липсваше.....Кили е страхотен и наистина е копие на Хачи - очи, стойка, излъчване....всичко! Имате страхотни кучета... :dog:

MartinaV, добре дошла тук :ab_041: както ти писах във фейса Хачи е страхотен сладур, има много хитър поглед :wub:

Относно хигиенните навици е необходимо много търпение. Аз правя така - извеждам ги в началото често навън през 30 минути. След това през час....Те са умни животни и веднага разбират, че извеждането им е индикация за физиологичните им нужди. Ками, която е на 5 месеца и полувина вече се извежда така : сутрин 6,00 до 7,00 часа е голямата ни разходка, обяд (изчезвам от работа :ab_041: и не казвам къде отивам, защото няма да ме разберът :ab_041:) 12,30 часа само за 10 минути, вечер между 18-19 часа е също голямата разходка и преди лягане към 22 часа е последната десет минутна разходка. При този график не се изхожда вътре, но ако го наруша се случва....но е още малка, ще свикне!
Изяждането на фекалийте се нарича Копрофагия и при малките кучета най-честата причина е недостиг на микроелементи. Случвало ми се е само при Химера, която беше много слабичка като бебе. Започнах да и давам витамините за които съм писала и друг път - Топ 10 и всичко отшумя :smile:
Гледай обаче да не го отказваш от качествената суха храна, може да я овкусяваш със верено и обезкостено бяло месце от пиле или телешко. Може и да я накиснеш във бульон от вереното месо....След 5-тия месец може да му даваш и по-няколко сурови копърки :smile: Моите обожават суровата риба :smile:
Ще се радвам, ако продължиш да споделяш тук :smile:

Ще се радвам и ако собственичката на Чарли, мъжката американска акита, с която се запознахме в парка да се включи тук - не само да чете :ab_041: Чакаме и негови снимки - Чарли е много красива американска акита :wub:

Поздрави!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3103 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2012 - 10:51 AM

marin4eto, не разбирам защо влизаш с намерение за заяждане....изкажи си мнението, дай си съвета и толкова....

Ако ще се заяждаме, аз съм готова да те опонирам.

Кучета, които са научени да се изхождат върху пелени привикват по-трудно да се изходжат навън :smile: Кучетата ми, които съм отгледала в апартамент имат железни навици и знам как съм го постигвнала - с схемата посочена по-горе. Никакви вестници, пелени...и т.н.

И още съм готова да споря с теб. Относно извеждането на кучето навън - извеждала съм куче 14 дни след поставяне на втората ваксина и 14 дни след поставяне на 3-тата ваксина. Това куче което стриктно го изведох след 3-тата ваксина се разболя от парвовироза на шест месеца .....В подробности няма да изпадам за различните щамове на заболяването и т.н. Масово развъдчици си извеждата кучетата две седмици след втората ваксина и проблеми няма. Според мен е въпрос на личен избор...

Относно дирофиларията: за съжаление климатичните условия в БГ доста се промениха и процента на заболяемост сред кучетата през последните години се увеличи доста. Има регисрирани доста заболели кучета в София и районите където има водоеми - тази статистика може да се провери! Ваксинацията против дирофилария трябва да се прави от специалист, като тук особеното е, че кучето трябва да се изследва преди да се сложи ваксината!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3104 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2012 - 11:20 AM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 07 November 2012 - 10:51 AM, написа:

marin4eto, не разбирам защо влизаш с намерение за заяждане....изкажи си мнението, дай си съвета и толкова....

На така изказаното мнение от lilianas е трудно човек да не подходи малко иронично. Не се заяждам, по-скоро са ми забавни съветите й :ab_041:

Ако ще се заяждаме, аз съм готова да те опонирам.

Включих се само, за да успокоя MartinaV и да й дам адекватни съвети.Никой не се е обръщал към теб, но явно трябва винаги да се чуе и твоята дума...това няма да го коментирам.

Кучета, които са научени да се изхождат върху пелени привикват по-трудно да се изходжат навън :smile: Кучетата ми, които съм отгледала в апартамент имат железни навици и знам как съм го постигвнала - с схемата посочена по-горе. Никакви вестници, пелени...и т.н.

В случая говоря за куче отглеждано в апартамент, което все още няма необходимите ваксини и съответно не би следвало да бъде извеждано. Ако на някой му се рискува да извежда кученцето си и да го подлага на опасност, то това си е негово решение и отговорност.

И още съм готова да споря с теб. Относно извеждането на кучето навън - извеждала съм куче 14 дни след поставяне на втората ваксина и 14 дни след поставяне на 3-тата ваксина. Това куче което стриктно го изведох след 3-тата ваксина се разболя от парвовироза на шест месеца .....В подробности няма да изпадам за различните щамове на заболяването и т.н. Масово развъдчици си извеждата кучетата две седмици след втората ваксина и проблеми няма. Според мен е въпрос на личен избор...

Това изобщо не е аргумент. Всяко правило си има изключение, нали така? Говорим за куче, което се е разболяло на 6-месечна възраст. Това може да стане и в двата случая. Никой не е застахован на 100%, но вероятността кученце да се разболее от нещо когато се извежда след 2ра ваксина, е в пъти по-голяма. Ще посъветвам Мартина да се консултира с ветеринар, да видим какво ще каже той по въпроса.
Колкото до развъдчиците, за които говориш - предполагам живеят в къщи и разполагат с добре заградени дворове, в които няма опасност да влезе животно и да пренесе някаква зараза. Тук обаче става въпрос за извеждане навън, сред бездомни кучета и мръсотия. Мисля, че има известна разлика.

Относно дирофиларията: за съжаление климатичните условия в БГ доста се промениха и процента на заболяемост сред кучетата през последните години се увеличи доста. Има регисрирани доста заболели кучета в София и районите където има водоеми - тази статистика може да се провери! Ваксинацията против дирофилария трябва да се прави от специалист, като тук особеното е, че кучето трябва да се изследва преди да се сложи ваксината!

Това пък съвсем не оборва моето твърдение...всеки поне малко информиран е наясно с данните, които си дала. И ние четем, не се притеснявай.
Аз мисля, че казах нещо съвсем различно, ти просто допълваш. Много ясно, че преди да се дават каквито и да е превантивни препарати, трябва да се направи изследване. Това е от изключително значение, защото в противен случай може да се стигне до смърт. НО в момента сме ноември месец, превенцията се извършва от април до октомври...И пак казвам, до 6 месечна възраст, кученцето не може да се зарази. И отново ще посъветвам за консултация с ветеринар!

#3105 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2012 - 12:14 PM

Показване на мнениетоmarin4eto, в 07 November 2012 - 09:20 AM, написа:

Включих се само, за да успокоя MartinaV и да й дам адекватни съвети.Никой не се е обръщал към теб, но явно трябва винаги да се чуе и твоята дума...това няма да го коментирам.

Нещо май пак си объркала човека, не случайно не и отговорих веднага - исках други да се включат!

За другите неща може много да говоря, но все пак си има ветеринари за тази работа. Моите са лични наблюдения, грешки и опит...

Иронията ти към Лили хич не ми харесва и няма да допусна (поне доколкото зависи от мен)темата да се превърне отново в помия. Доколкото разбрах си около 18 годишна, а ние с Лили сме доста над твоите години, че ще те помоля да имаш ужавение! Давай съвети, изказвай си мнения, включвай се кагато искаш, но без заяждания и обиди!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3106 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2012 - 12:38 PM

Не знам откъде черпиш информация за годините ми, но източниците са ти грешни. Намери си по-достоверни.
Ще се включвам когато сметна за добре, и най-вече когато виждам некомпетентност и объркване на потребителите с грешни съвети.
Твоят опит и грешки мен лично не ме интересуват. След години, ако наистина си изветсно и доказано име в кинологията, и не на последно място - уважавана от други развъдчици, може и да се позачета в мненията ти, Дотогава има много по-доказани, компетентни хора, заслужаващи уважението ми, към които бих се обърнала за съвет.

А вие като намесвате възрастта, ще ви кажа, че наистина не ви отива на годините подобно държание. Към хора като вас никога няма да изпитвам уважение, защото то не е правопропорционално на годините, а на личността, която стои зад тях.

Вие сте тези, които съсипвате форума за акита. Неслучайно сте останали 2ма-3ма човека и най-често си говорите сами. Това е форум за кучета, а не за емоционалните състояния и настроения на някакви хора.
Специално вие двете не залужавате никакво внимание.
НО можете да бъдете сигурни, че когато видя написани откровени глупости, с които заблуждавате новите потребители, няма да замълча.

#3107 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2012 - 09:33 AM

Относно работата на развъдника искам да споделя, че вече кучетата в него хич не са малко :smile: До Нова година се очаква внос на две много скъпи акити, с който ще бъдем конкурентни на световния пазар. Едното /женското/ ще бъде от едно от най-добрите кучета в цял свят, а мъжкото ще е "черешката на тортата" с АКИХО родословие. Живот и здраве да е, но това ще ни изтреля много високо като развъдник в Европа. Говоря в множествено число, защото както казах и в предишен пост не съм сама в това начинание - определено мога да кажа, чe има цял екип зад мен.....Тъй като кучетата не са малко се отглеждат на две /три/ места - едното е около Перник, другото в гр.Роман, където имам собствена къща и в София :smile: Работя съвместно с М. Заркова, която не желее да се афишира и да е обект на подобни нападки на каквито аз съм подложена. Контактите ни с развъдници са само извън страната.
Само преди няколко дена в развъднка дойде EIKO, която също е от много добри родители. Покрай тези нападки тук не можах да я представя.
Прикачена снимка
А относно MINORI тя е с чиста японска кръв, но освен красотата и, която е неуспорима се оказа много хитро и "проклето" същество :ab_041: Голяма биткаджийка e :ab_041: постоянно влиза в конфликти с другите кучета :ab_041:
Прикачена снимка

Та, така...."кучетата си лаят - кервана си върви" имаше една поговорка :ab_041:

Искам да се извиня на новият потребител MartinaV ...... Съжалявам, че стана свидетел на тази помия тук, но нали знаеш - живеем в България! Ще се радвам, ако продължиш да споделяш проблемите си и да качваш снимки на Хачи...

Мод: Редакция от мод.
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3108 Потребителят е офлайн   MartinaV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 November 2012 - 11:41 AM

Хаха, няма проблем. :) Моята сутрин започна с огромно пишко на леглото от г-н Хач. Опитвам се да свикна, но вече повече от месец мина. Преди 3 дни си беше изял акито и го беше повърнал пак на леглото. Набутах муцунката там и го наплясках с чехъла по дупето ми се разсърди и очаквах да не го направи тва до тази сутрин. Не искам да го уча в банята, защото котката ходи там и достатъчно понамирисва от нея. Искам да се научи навън, но на него изобщо не му минава на акъл да спира го прави у нас. Той е обезпаразитен вътрешно и външно и сега мина 1ва ваксина. Живял е в един бая голям заграден двор. Извеждала съм го 2-3 пъти, щото нямаше ваксини и то за малко и предимно по улицата да върви. :?

#3109 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2012 - 11:57 AM

Цитат

Набутах муцунката там и го наплясках с чехъла по дупето ми се разсърди и очаквах да не го направи тва до тази сутрин.

Здравейте има раздел за възпитанието на малкото кученце-където можете да намерите много полезни съвети за създаване на хигиенни навици.
Това,което сте направила само може да влоши нещата,а не да ги оправи.Избягвайте да удряте кученцето с каквото и да е ръка,чехъл,вестник-тези методи отдавна са отживелица.
Може и да им трябва твърда ръка,но под това не се разбира да удряте кученцето.Навирането на муцуната вътре не постига нищо.Кученцето се коригира и трябва да му се скарате само ако го хванете в момента на местопрестъплението.
Кученцата ходят по нужда веднага след сън,хранене и игра.Водете го до мястото му за тоалетна веднага след тези действия.
Успех и търпение :ba_025:

http://forum.dog.bg/...BD%D0%B8%D0%B5/

http://forum.dog.bg/...83%D1%87%D0%B5/
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#3110 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2012 - 02:07 PM

Показване на мнениетоMartinaV, в 08 November 2012 - 09:41 AM, написа:

Хаха, няма проблем. :) Моята сутрин започна с огромно пишко на леглото от г-н Хач. Опитвам се да свикна, но вече повече от месец мина. Преди 3 дни си беше изял акито и го беше повърнал пак на леглото. Набутах муцунката там и го наплясках с чехъла по дупето ми се разсърди и очаквах да не го направи тва до тази сутрин. Не искам да го уча в банята, защото котката ходи там и достатъчно понамирисва от нея. Искам да се научи навън, но на него изобщо не му минава на акъл да спира го прави у нас. Той е обезпаразитен вътрешно и външно и сега мина 1ва ваксина. Живял е в един бая голям заграден двор. Извеждала съм го 2-3 пъти, щото нямаше ваксини и то за малко и предимно по улицата да върви. :?

ShiBumi_GirL, е прав прочети малко повече в раздела за възпитанието на малко куче и избери вариант, който ще е най-подходящ за теб и кучето. Аз никога не наказвам, а стимулирам :ab_041: Даже моите от малки съм ги научила като се изходят навън започвам да им се радвам, галя по главата с думите "Бравооо" и започвам да тичам все едно си играем :ab_041: :ab_041: :ab_041: Всичките съм ги научила по този начин. При големи вече кучета ми действа много събуждащо сутрин :ab_041: защото забравям понякога на куче с изградени вече навици да казвам "Бравооооо" и да тичам като луда......и знаеш ли какво се получава :ab_041: Сънена съм - в 6.00 сутринта навън, Норта се изаква както винаги и ме чака да и кажа познатат дума и да започваме да тичаме, а на мен ми се спи.....тогава започва едно тичане и обикаляне в кръг, че направо свят ми се завива :ab_041: :ab_041: :ab_041: Всички, които като малки съм ги гладала в апартамента ми правят тези номера сутрин.....Изхождането на желаното от мен място е повод за игра - това при мен действа безотказно. Ками също вече е с изградени навици отскоро /вече е на 6 ненавършени/...Така, че имай търпение, всичко ще е наред, дай му време на сладура.....
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158