И като казвам "нисък праг на болка" не се шегувам. Моето куче вече разпознава термина "дай да видя" и го адаптира с болка. Толкова е воден по лекари, и е толкова страхлив, че направо умира отвсякъде при този израз. Почва да се зъби, ръмжи, посяга... Просто не е истина!!! Ми то за 3 години, толкова ходене при ветеринари, толкова безпрецедентно "обгрижване", тоест обработване...той си изгради имунитет. Няма ветеринарен кабинет, дето да не влизаме " на опън" и с ръмжене... Горкото ми жувотно..ама нейсе, знае си лимита, обучен е, знае за какво иде реч като му се сложи намордника.
Една смешна случка: В нашия вход, на нашия етаж сме кучкари. Тоест и 3-те апартамента имаме кучета. Освен това и други апартаменти, естествено имат кучета. Познаваме ги, харесваме ги, не им се ерчим, щот са от нашето стадо. ОБАЧЕ. Извеждам го на разходка (преди 20-на дни) рано сутрин, и се засичаме със съседа ни по апартамент. Те имат женска (обаче на 11-12 години) черен сетер. И съседът седнал до нея в градинката, а тя с НАМОРДНИК!!! Нашия, по инерция отива, обикаля я, като видя намордника и даде на заден... Собственикът, за който по принцип умира, понечи да му се порадва, а нашия се дръпна 3 метра назад, като опарен от огън! Аз не повярвах на очите си! Както и съседът, който естествено е по-спокоен от мен, по-ларж и по-компромисен. Той споделил, че никога не е виждал Хачи в такова състояние! Е, сега ми кажете, как да не се възхищавам от ума на това животно???

Просто изтълкува, че кучката е наказана за нещо, и не облагодетелства с вниманието и радостта си, тези които са я наказали. Така мисля аз. Това биха могли да забележат и други хора от форума, ако решат просто да следят поведението на любимеца си. Съжалявам, отново се впуснах в празнословия може би. Но това за мен са части от характера на АКИТА, тези части, които не познавах, тези части, които АКО ПОЗНАВАХ навремето, никога нямаше да си взема такава порода куче! Не го казвам за първи път, и го мисля! Но тъй като вече съм "ГОРД" собственик на акита, просто ще продължа да споделям проблемите си с него и техните решения, за да имат възможност всички новопридобили акити, да се взаимстват и облагодетелстват от това!

Сори, че пунктуацията може да не ми е на ниво, но според новите правила даже нямам идея къде да я поставям! Поздрави от мен! Бъдете живи и здрави! Продължавайте да споделяте проблемите си тук, тъй като тук точно те ще намерят решение! Първо може да бъдете изядени с парцалите, естествено, както направиха с мен, както АЗ направих с Байо, но впоследствие всичко си идва на мястото, тъй като всички мислим наравно и еднакво по отношение на кучетата си!! Така поне се надявам!