Акита
Публикувано: 23 October 2012 - 09:42 PM
Публикувано: 24 October 2012 - 03:52 PM
marinov, в 24 October 2012 - 11:41 AM, написа:
Ще си позволя аз да отговоря на въпроса ти - Хечи е акита, не е "мелез".........при това е от много редкия цвят, който развъдчиците по света се мъчат да постигнат "сусам". Въпреки това той и моята Химера се различават, а отговора на въпроса ти е в историята - ето и малко история

"Считано до 1999 г. FCI и другите водещи световни организации признават само една порода: акита ину. Реално обаче историята на акита тръгва по два кардинално различни пътя още в края на Втората световна война, когато американските войници довеждат със себе си у дома японски "служебни" кучета. В последствие в Япония работата върху породата продължава, като се набляга върху ловните качества и изящния екстериор на акита; в САЩ вносът от Япония е забранен за над 20 г., а акита се развъжда най-вече с оглед на работните качества - за охрана и обучение. За развиването на "американската акита" са използвани кръстоски с немско овчарско куче и мастифи.
В резултат на това представителите на една и съща порода, внасяни в Европа от двата края на света, кардинално се различават както по екстериор, така и по характер. "Американските акита" в по-голямата си част остават подценявани на европейския шоу-ринг и получават ниски оценки. Същевременно развъдчиците им в Европа са очаровани от начина им на работа и специфичния им характер. Това в крайна сметка довежда до създаването на нов стандарт за "нова" порода, който да узакони съществуващото и бездруго различие между японската и американската акита."
Масово японските акити произведени в Европа имат американска кръв в предците си. Разбира се полагат се много усилия породата да се изчисти като се внася нова чиста кръв от Япония.

Преди време направих съпоставка между моята Химера и една извесна американска акита от Унгария, която се различава с по-нежната си костна структура от други американци

Ето отново малко снимки:

Химера си е с американска кръв и затова няма да се запложда, въпреки че много хора които ми идват на гости като видят кучетата първите думи са "искам бебе от Химера"

Надявам се, че съм била полезна

Поздрави!
Р.S. И само да допълня - родословието на кучето не винаги гарантира качество

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 24 October 2012 - 07:43 PM
Петя Кръстева, в 24 October 2012 - 02:52 PM, написа:
Химера си е с американска кръв и затова няма да се запложда, въпреки че много хора които ми идват на гости като видят кучетата първите думи са "искам бебе от Химера"

Поздрави!

Чудесно е,че има хора ,които мислят какво би дало неговото куче на породата и популацията в България,че имат ясни цели и идеи и са готови да се лишат от някое кучило в името на подобрението на дадена порода.
Петя ,

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 25 October 2012 - 10:26 AM

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 25 October 2012 - 01:25 PM

Публикувано: 26 October 2012 - 08:13 AM
The Dogs friend, в 25 October 2012 - 06:51 PM, написа:

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 28 October 2012 - 03:10 PM
Как сте тука, че нямам физическото време да ви обърна внимание (и да се отям на някой

Поръчах си Йосерата, и дойде. От понеделник-вторник започвам захранка с нея, да се надяваме, че ще я хареса, макар че Хачи е изключително "добро прасе" и не отказва на качествена гранула. Черната нутра си я зобим, ама ми прави впечатление, че малце му писна. Последно я смесвах с една бразилска (убийте ме не се сещам името) и плющеше като за световно!!!
НИЕ СМЕ ДОБРЕ!!! Само си разцепихме пръста до възглавничката онази вечер. Но днес вече е почти затворило. Промиваме с Йодасепт и мажем с Йодасепт и слагаме чорап, като ходим навън.
Dog's Friend: marinov мен вече ме "разстреля" с автомат и аз от будна кома ви пиша тук...

Петя, та тъй и не пусна снимки на Химерка, като не я видях на живо, поне тук да я видя отново!!! И кой каза, че не е ЯПОНСКА акита!? Тя е БЯЛА ЯПОНСКА АКИТА! За сведение - филмът от 1985г., оригиналът - японският е сниман ТОЧНО С БЯЛА АКИТА!!! Поне части от него, там, където професорът се къпе с кучето...

Сори, току-що осъзнах, че може би третата снимка е на ХИМЕРА... УНИКАЛНА Е, просто!!!

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 28 October 2012 - 03:12 PM
The Dogs friend, в 26 October 2012 - 10:40 AM, написа:

Без мъже - СТАВА! Но не и без вас - собственици на изключително уникални Акити! Ееех...мъже...

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 28 October 2012 - 04:17 PM
desi79, в 24 October 2012 - 07:43 PM, написа:
Петя Кръстева, в 24 October 2012 - 02:52 PM, написа:

Поздрави!

Чудесно е,че има хора ,които мислят какво би дало неговото куче на породата и популацията в България,че имат ясни цели и идеи и са готови да се лишат от някое кучило в името на подобрението на дадена порода.
Петя ,

Ето затова и аз не мисля да размножавам моя страхливец!!! Не искам други хора да патят от моите проблеми с породата!!! Защото агресията се наследява ГЕНЕТИЧНО.

Публикувано: 28 October 2012 - 06:34 PM
Ето малко снимки от мен

Благодаря на всички, които ме подкрепяха през цялото време - благодаря и на Господ, че ме дари с тези прекрасни същества - щастлива и горда съм, че ги имам..........
Kamiko

Kazumi

Himera

Kirei

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева