Бигъл
Публикувано: 17 December 2009 - 06:07 PM

Поздрави от нас и до нови срещи.

Публикувано: 17 December 2009 - 10:16 PM

В предния пост забравих да кажа нещо за дрешките. Сега се появяват и такива с крачоли на задните крачета, но да ви кажа не е удобно, особено за момченцата, защото тези крачоли им пречат да вдигат краче и да пишкат. Говоря от собствен опит - Рони има мушама за дъжд с предни и задни крачоли, предните са ок, но задните така му ограничаваха движението, че се отказах да са му на крачетата и тъй като не са свалящи се, просто му оставаха отстрани и покриваха крачетата като пелеринка.
Публикувано: 20 December 2009 - 04:46 PM

BEAT ME IF YOU CAN . . . SURVIVE IF I LET YOU !
Публикувано: 20 December 2009 - 04:51 PM

Публикувано: 20 December 2009 - 06:59 PM
Аз мислех че в развъдниците ги развъждат (т.е. кученцата се раждат там), а не ги карат, ама щом сте чули такива неща

Моят съвет е не си вземайте кученце от зоомагазин, борса, ферма, но все пак вие си решавате. А за развъдниците - все ще се намери някой, който да не препродава, а да е произвел кученца

пп. Доколкото знам в България има 2 или 3 развъдника за бигли. За подобен във Варна съм чувал, ама според мен не му е читава работата - щом продава кученца от породата минибигъл

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 21 December 2009 - 10:45 AM
Що бре Вано? Не се ли произвежда вече този модел

Публикувано: 21 December 2009 - 01:42 PM
Що бре Вано? Не се ли произвежда вече този модел

Спряха го от производство - последния произведен е някъде от времето на Елизабет I-ва

Е в някоя частна работилничка може и да се сглобяват подобни, но най-вероятно частите ще да са менте.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 22 December 2009 - 09:45 AM

Най-добре се обърни към клуба - мисля че от там най-добре ще те насочат, кои са развъдниците и дали има кученца в тях.
София, ул. "Опълченска", бл. 42А, вх. А, ет. 7, ап. 21
Председател: Станислава Николова
тел.: (+359) 888 65 93 92
Отговорник по развъдната дейност: Елка Байлова
тел.: (+359) 877 43 78 40
е-mail: bkkbeagle@gmail.com
www.bkkbeagle.hit.bg

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 23 December 2009 - 11:30 AM

Най-добре се обърни към клуба - мисля че от там най-добре ще те насочат, кои са развъдниците и дали има кученца в тях.
www.bkkbeagle.hit.bg
Здравейте и от нас с Мик!
Да споделим и ние опит, тъй като много скоро беше, когато издирвахме малко кученце. С г-жа Станислава Николова се свързахме, но от няколкото разговора, които проведохме с нея, преживяхме едно леко разочарование. Тя ни свърза с р-ка в Търговище - вярно е, че надълго и нашироко ни обясняваха колко изкл. чисто и невероятно прецизно е селектирането и създаването на нови кученца, но в следващия момент като разбрахме за какви цени става въпрос, ни се изправи косата. После трябваше да осъзнаем и какви отговорности ни се падат по това да взимаме участие в конкурси изложби, посещение на у-ще, ходене НЕПРЕМЕННО
Публикувано: 23 December 2009 - 11:30 AM

www.bkkbeagle.hit.bg
Здравейте и от нас с Мик!
Да споделим и ние опит, тъй като много скоро беше, когато издирвахме нашето малко кученце. С г-жа Станислава Николова се свързахме, но от няколкото разговора, които проведохме с нея, преживяхме едно леко разочарование. Тя ни свърза с р-ка в Търговище - вярно е, че надълго и нашироко ни обясняваха колко изкл. чисто и невероятно прецизно е селектирането и създаването на нови кученца, проследяване на родословието им до 109 коляно и т.н и т.н. Но в следващия момент като разбрахме за какви цени става въпрос

А този в Пловдив, за да има по-често поколения и много производства май прави кръвосмешения.
Не знам, преценете сами! Има достатъчно добри хора, които просто свързват своите кучета с техните половинки, от което се раждат нови поколения и така човек може да се сдобие просто с домашен любимец

Весели празниици и поздрави на всички!!!

Публикувано: 23 December 2009 - 12:49 PM

Весели празници на всички Бигълчета и стопаните им от нас!

Vanity of vanities....
Публикувано: 23 December 2009 - 01:57 PM
Не знам, преценете сами! Има достатъчно добри хора, които просто свързват своите кучета с техните половинки, от което се раждат нови поколения и така човек може да се сдобие просто с домашен любимец
И кой е този в Пловдив?
В крайна сметка не разбрах откъде е взет Mick Jagger?
А иначе е ясно че впуснем ли се в темата ще се изпокараме, но аз лично никога не бих препоръчал зоомагазин на някой. Вземайки си куче без родословие, си взимаш просто породоподобно, това е? Много по-добре ще е да си вземеш едно бездомно от улицата и да си го отгледаш - така ще направиш и едно добро дело. Просто това е моето мнение.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 23 December 2009 - 07:13 PM

Във връзка с поста на Mick Jagger едно много интересно четиво от Apso http://forum.dog.bg/-t29897.html
Публикувано: 26 December 2009 - 01:23 AM