Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#1041 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 March 2007 - 01:51 PM

Цитат

...., но сега пред нас стои въпросът как да дезинфектираме апартаментът си абсолютно сигурно, така че да не остават следи от Паровироза.

Ако знаете нещо повече за това как поне да  му осигурим безопасна и здрава среда, моля да ни дадете някакви съвети

Здравей horhe и добре дошла!
Във връзка с този проблем, мисля, че мога да ти дам няколко съвета!
Вирусът на парвовирозата не е устойчив на висока температура, така че, можеш да пуснеш всички дрехи на 90 градуса, цветните такива ще трябва да ги дадеш на химическо чистене, а всички панички, легло и кучовски предмети ще трябва да изхвърлиш. За почистане на помещенията в които е било кученцето най-добре да използваш дезинфектант, който убива вируса. Трябва да почистваш ежедневно с него в продължение на две седмици. За тези дезинфектанти питай твоя ветеринарен лекар. Като направиш всичко това мисля, че ще успееш да унищожиш този гадин вирус и след това да си вземеш отново кученце!
Успех!
User's Signature

Beagle
[br]БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ - bkkbeagle@gmail.com

#1042 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 01 March 2007 - 02:29 PM

Цитат

Twoofo, доколкото съм чела, казаното от теб е абсолютно така! Но, проблемът произлиза от при неговото практическо приложение. Даже мислех да се консултирам с професионален възпитател на кучета, но не незнам как да намеря такъв, а за тази порода в България едва ли има.Незнам.

За практическото приложение на това как да се справяме с доминантни кучта ли става въпрос или за възпитание на кучето принципно?

Добре е че мислиш за професионална помощ, не мисля че е нужно да е при специалист конкретно за тази порода, макар че е добре да се имат предвид някои особености. чети и форума за възпитание, ще ти даде базисно насоката която да поддържаш при отношеията си с кучо.

Има неделно училище, водено от Mил, нашият пес ходи там с цел социализация най-вече, че той е сложен пък в този аспект. Има и други училища, но аз не мога да препоръчам конкретно. От София ли си?

Така или иначе ходенето на училище няма да помогне много ако през останалото време не спазвате неотклонно базисни неща в отношението си с него. Като да си постоянна и неотклонна, той трябва да знае че думата ти е закон и няма да отстъпиш. За това даваш ли команда трябва да изискваш изпълнение, ако няма да изискваш изпълнение не подаваш команда.

Твоят доминант не го допускай да минава пред теб през праговете. Kато го храниш е добре да го слагаш да седне, ако трябва придържаш с едната ръка пред гърдите в началото, след кратко задържане даваш команда да хапва. Постепенно задържаш повече след като виждаш че не се бунтува и може да седи пред храната. Така ще затвърдиш позицията си, той се храни когато ти разрешиш. Това се постига ак при всяко хранено го правиш, а лесно да накараш кучето да седне докато си с купа в ръка.

Не е добре да спи в твоето легло, най-доброто място за спане се полага на шефа така да се каже, но ти си преценяваш, не всеки издържа на това да не се сгуши с кучето в леглото. Не го гали или поощрявай докато е в нестабилно състояние като страх или агресия например...аз такива съвети бих ти дала. Не знам това ли имаше предвид под конкретни?!

Тук във форума има доста информация, щом се интересуваш ще се справиш!
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#1043 Потребителят е офлайн   Yolka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2007 - 03:26 PM

Twoofo[B], отново благодаря за отделеното време. Досега бях във форума Възпитание, обучение на кучето. Имаше практическо ръководство или по-скоро направления как да се справим с доминантното поведение на кучето. Може би при моят храненик това е основният проблем, а не самото възпитание, защото той за относително кратък период усвои и изпълнява най-популярните команди. От софия съм. Четох и за цитираната от тебе Мил, която всъщност не знам каква се явява, но разбраф от бързото четене, че организира училище пред х-л Хилтън / може да ми кажеш нещо повече за това, ако не е проблем/.

#1044 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2007 - 03:57 PM

Ами аз лично не съм ходила по простата причина че не съм в БГ за момента, но приятелят ми води Макс (нашето куче).
Мил може да ти даде добри съвети, оттренират се основни команди там в група, в зависимост от това колко човека са отишли въпросния уикенд, обикновено са малко. Специално за обучението на това училище не мога да кажа колко е застъпено, нямам лични наблюдения за сега, нашия го водим за да се среща с други кучета предимно.
Можеш да пишеш съобщение на Mил и да я попиташ какво те интересува за да не те подведа аз. Доколкото знам зимата е нямало желаещи и съответно и група за обучение. Последния път а били 4/5 кучета. Аз имам интерес и желание да се занимавам с кучето и мисля като се прибера скоро да сме редовни на подобни сбирки.

Надявам се да съм била от помощ.
User's Signature

Качена снимка

#1045 Потребителят е офлайн   Yolka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2007 - 04:09 PM

O да, Twoofo, радвам се, че обменихме мисли! Някъде даже и мернах тел., като имам време ще се разтърся подробно и ще осъществя контакт с нея. Желая ти скорошно прибиране в България! /Моят син / 11 годишен/ учи във Виена, но желанието му е да бъде тук./

#1046 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 March 2007 - 04:13 PM

Въпросната мил съм аз ;)
Не съм професионалист, а стопанин, който е ходил с кучето си при професионалисти.
Сбирките са в парка пред стадион Славия в събота и неделя от 10:00, в темата за училището има карта. Целта на сбирките е именно да покажа практически на стопаните какво да правят.
Заповядайте, в момента освен Макс идват три бебета сладури.

#1047 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2007 - 04:14 PM

Ами аз съм в Германия, но скорошното завръщане е планувано за следващата седмица b) а от април-май съм си в БГ в дългосрочен план, така че може да се видим по училищата.

Хах, ето ти и информация от учителя herself b)
User's Signature

Качена снимка

#1048 Потребителят е офлайн   Yolka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2007 - 04:25 PM

О, Мil, каква изненада! Просто невероятно! Благодаря за включването! Естествено че ще дойда! А с теб Twoofo, когато окончателно си пристигнеш в БГ надявам се да сигнализираш и да се видим на кучешкото обучение! Мil, удобно ли е да оставиш и тел. за връзка?

#1049 Потребителят е офлайн   Yolka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2007 - 05:08 PM

Стадион Славия ми е малко отдалечен s) Не съм шофьор и не знам как да се добера до там с бебето. Не знам дали таксита биха ме взели с него? Аз живея в кв. Иван Вазов до Южния парк s)

#1050 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2007 - 05:12 PM

Yolka всяка събота има училище и в градинката от ляво на х-л Хилтън, там май ти е по-близо. Не знам, обаче от колко часа се провежда, аз като ходя на разходка там към 13ч., понякога виждам как се разотиват хората с кучетата си.
User's Signature

Beagle

#1051 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2007 - 05:18 PM

Имаше едни таксита които возят с куче и то на нормалната цена, записала съм си тел. 02/91114 но никога не съм ползвала услугите им. Може да попиташ. И на мен ми е интересно.

Иначе в градския транспорт е позволено куче, трябва паспорта да е с вас, билетче и май наморник но при вашия дребчо може би той не е задължителен. Не съм сигурна...
User's Signature

Качена снимка

#1052 Потребителят е офлайн   Yolka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2007 - 05:26 PM

Много сте милички и отзивчиви и двете!! Ще пробвам да се обадя на този номер на таксита и ще подам съответната информация за общо ползване./Не съм грандоманка, но в градски транспорт не пътувам/. А ако разберем кой и в колко води кучешкото училище пред хилтън, ще се ползваме и от друга алтернатива.

#1053 Потребителят е офлайн   Yolka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2007 - 05:30 PM

Тази фирма - Рикард такси - превозва и кечета. Само трябва да се предупреди предварително. Това поне разбрах.

#1054 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2007 - 05:36 PM

Ако това са такситата, които се набират от мобилния-114, да ви кажа те не искат да возят кучета. Аз една неделя си отвисях при майка ми. Първо дойде едно такси и като ме видя / аз бях с йоркито/, каза-"а, с куче няма да стане" и си замина. Обадих се пак............и няма да ви разказвам натам, че е дълго за разказване, но отговора беше-"щом не ни предупреждавате, че сте с куче......" Така и не пратиха такси! s)
User's Signature

Beagle

#1055 Потребителят е офлайн   Yolka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2007 - 05:42 PM

Аз сега се обаждах не от мобилен , аот стационарен тел и диспечерката ми отговори, че може, стига само да предупредиме, че сме с куче. Питах дали колегите извършват такива услуги, но тя не знаеше. Всъщност на всеки се налага и може би трябва да проучиме нещатаV

#1056 Потребителят е офлайн   sladyr4eto_tedi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2007 - 06:54 PM

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА сладки дългоухи бигълчета пожелавам на всички тук много здраве адски много щастие и успехи на всички ви w) 1super

Относосно такситата до сега не съм имала никакви проблеми(можеби нахалството ми ги смощава)но аз се качвам в таксито и казвам на къде да карат, и те хората какво да правят bl) Още не съм попаднала на някой който да ми откаже, но пък и мойто куче е мъничко...
Можеби ако сте с кутия няма да има проблеми r)

Yolka наистина това че му позволявате дори и на игра на дребосъка да хапе не е хубаво от личен опит ви казвам.Имах ме немска овчарка и брат от малък се си играеше с нея с ръце, даваше да го хапе и да си играят по този начин, но след време Сайман (овчарката) порасна и като видеше братми го буташе директно на земята и почваше да го хапе по ръцете уш на игра...
Виждам че вече си взела решение да промениш това 1super
Поздрави от мен салдки бигъли w)

Прикачени файлове

User's Signature

TOTALLY ADDICTED KENNEL
*Колкото Повече Опознавам Хората, Толкова Повече Обиквам Кучето си*
тел. +359 878 292 441 ; e-mail: totally.addicted.kennel@gmail.com

Facebook
Панделки

#1057 Потребителят е офлайн   Yolka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2007 - 10:30 AM

Да ,взела съм решение и вече на практика го изпълнямам. Навих едно паралели на руло и като започне да ме хапе, го тупам по муцуната или по дупето. Има ефект, защото той започва да скимти , да джавка недоволно и спира. Естествено след минута е пак в пълна бойна готовност, и аз пак с рулото. Много е упорит и инат, но няма да му се дам. Може и смешно да звучи въпросната проблематика, или именно как един 4-месечен дребосък се опитва да се налага, но за мен това е проблем, който с търпение и пошляпване трябва да реша. Боря се и с упорития му навик да се качва па масата и да ми скача по дрехите, пак по същия метод.

#1058 Потребителят е офлайн   sladyr4eto_tedi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2007 - 03:14 PM

Браво на Вас, трябва да му се покаже, че вашата глудница си има шеф и това не е той, защото реши ли че той е шефа много лошо s)
Нека от малък разбере че трябва да слуша всички, с постояннство всичко става... 1super

Поздрави от мен бигълчета b)
User's Signature

TOTALLY ADDICTED KENNEL

Facebook
Панделки

#1059 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2007 - 11:30 PM

w)

Прикачени файлове

User's Signature

Beagle

#1060 Потребителят е офлайн   sladyr4eto_tedi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2007 - 10:51 PM

Специално поздрави за днесшното първо представяне на сладура Монти, аз бях малко отнесена така че четстито на сладкия бебок, много победи от тук нататак.
Представи се отлично както се и очакаваше при такава добра хендлерка 1super victoryVVV
User's Signature

TOTALLY ADDICTED KENNEL

Facebook
Панделки

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54