Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#3161 Потребителят е офлайн   xaosinc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 February 2009 - 08:39 AM

Може ли някой да ми даде съвет. От скоро Бари започна много да ни хапе. Като беше по-малък пак хапеше, но на игра, а сега особено като се прибираме от работа посрещането освен с трескаво махане на опашка е придружено с настървено хапане по ръцете, краката, дърпа и ръфа крачолите на панталоните ни и ръкавите. Опитахме с каране, бой по носа, но нищо не помага а става по-настървен и започва и неистово да лае и ехти цялата махала като побеснял е. След час два кротва и почва да се умилква. Как да се справя?
П.П. Чезара не разбрах да ти купувам ли гранули?
User's Signature

url=http://www.minidog.info]Качена снимка[/url]

#3162 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2009 - 10:23 AM

xaosinc имаме о6те доста от тия и трябва да се изядът ина4е като ги изяде може и да се възползваме от предложението  :blink: ти с бари 6те идва6 ли към градинката събота и неделя?
п.п да прати6 много  :wub: на големия маник  :P

#3163 Потребителят е офлайн   xaosinc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 February 2009 - 11:16 AM

Чезара смятам да дойдем в парка дори и да вали сняг. Към 16-16,30ч. нали?
User's Signature

url=http://www.minidog.info]Качена снимка[/url]

#3164 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2009 - 11:37 AM

еми дам някаде там аз нямам претенции принципно за 4ас  :blink:

#3165 Потребителят е офлайн   Арлекина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 February 2009 - 01:02 PM

Правенето на колажи от тези сайтове се оказа много забавно. :blink: Ето няколко снимчици:
Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Последните две корици са от този сайт
http://www.magmypic.com/upload
Ако някой има желание да си играе, ще се радвам да видя още колажчета.
User's Signature

Качена снимка

#3166 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2009 - 01:31 PM

Арлекина, яко е станало :->)

Оооооооооо, моля ви се вижте тези сладурковци, толкова много сладкиши на 1 място!!!Разтопиха ме направо :wub:

http://video.westmin...videoid=1001383

#3167 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2009 - 04:52 PM

blu  наистина са нмого готинки и толкова нмого на едно място..... :wub:
Арлекина  и според мен са станали много сполу4ливи колаж4ета :wub:

#3168 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2009 - 04:17 PM

Здравейте приятели :blink: Следващия пост ще е молба към всички вас, които имате бигълче и го обичате много. Молбата ми е да запазиме форума, като място , където да си помагаме, споделяме конкретни проблеми отнасящи се до породата и толкова ;)Моля без обидени, без драми.На лични съобщения ще толерирам само такива които напр се уточняваме място и час за среща, за да не става все пак чат тука.. Моля всеки, чието мнение ще се различи от моето да не го приеме за лична обида.Не искам да се чувствам пълна глупачка от факта кой как разбрал нещо и как го интерпретирал и накрая как ще го представи. Изразявайте си мненията тук, пред всички и без обидени...та това е форум за домашни любимци, а не сапунка ;D
На мен всички сте ми безкрайно симпатични, в мене си не тая никакъв негативизъм към абсолютно никой( а би било странно да тая при такъв сорт неличностни контакти ;) )
целувки на всички :wub:

#3169 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2009 - 05:55 PM

Цитат

От скоро Бари започна много да ни хапе. сега особено като се прибираме от работа посрещането освен с трескаво махане на опашка е придружено с настървено хапане по ръцете, краката, дърпа и ръфа крачолите на панталоните ни и ръкавите.

xaosinc, не знам дали има нещо общо с твоя случай, но ще разкажа кога Рони прави нещо подобно и как се справяме ние. Дано ти даде идеи. След вечерната разходка /към 22.30/ той пак се разлудява и след известно време вече му се спи и аз буквално "го слагам да спи" - водя го до креватчето и той ляга, но понякога прави опити да хапе. Напомня ми за малко дете,което като му се спи и е кисело, но не иска да си легне. Започвам да му говоря успокояващо и да го галя. Ако продължава, му хващам муцуната и я затварям, задържам я за малко и я пускам. Ако пак продължава, го обръщам по гръб, казвам му нещо строго, после пак го пускам и ако се е успокоил, погалвам го, изчаквам малко при него и го остаям да спи.

#3170 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2009 - 06:35 PM

Цитат

От скоро Бари започна много да ни хапе. сега особено като се прибираме от работа посрещането освен с трескаво махане на опашка е придружено с настървено хапане по ръцете, краката, дърпа и ръфа крачолите на панталоните ни и ръкавите.

xaosinc, Блу също като беше на около 2 месеца така при силна радост или когаот много му се спи така правеше , че сбръчкваше муцунка и аха ще ухапе с неговите карфички.Това в никакъв случай не бива да го позволяваш, особено при мъжко куче.Когато мъжкото куче израства то се опитва да се "налага".И колкото по -рано са изяснени отношенията и какво му е позволено, толкова по-уравновесено ще израства кучето.По-приятно ще е общуването и за двете страни, а и кучето се чувств апо-уверено знаейки ясно какво е позволено и кое не е. Подходът, който ще избереш, за да коригираш поведението му ще трябва да прецениш сама. Дали ще е по-мек- (само с по-строга интонация), или по-строг-повишаване на гласа, леко пошляпване с вестник и т.н. зависи от самата психика на кучето.Ако е по-лабилен- избери по-меко въздействие, ако е по-уверен и доминантен избери по-строг начин.

#3171 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2009 - 07:33 PM

Цитат

Здравейте приятели :blink: Следващия пост ще е молба към всички вас, които имате бигълче и го обичате много. Молбата ми е да запазиме форума, като място , където да си помагаме, споделяме конкретни проблеми отнасящи се до породата и толкова ;)Моля без обидени, без драми.На лични съобщения ще толерирам само такива които напр се уточняваме място и час за среща, за да не става все пак чат тука.. Моля всеки, чието мнение ще се различи от моето да не го приеме за лична обида.Не искам да се чувствам пълна глупачка от факта кой как разбрал нещо и как го интерпретирал и накрая как ще го представи. Изразявайте си мненията тук, пред всички и без обидени...та това е форум за домашни любимци, а не сапунка ;D
На мен всички сте ми безкрайно симпатични, в мене си не тая никакъв негативизъм към абсолютно никой( а би било странно да тая при такъв сорт неличностни контакти ;) )
целувки на всички :wub:

аз съм на 100% съгласна с вси4ко тук и не за6тото имам някаво спецялно отно6ение към Блу  а просто в слу4ая сме на едно мнение  :samodovolen: целувки на ВСИ4КИ  :wub:

#3172 Потребителят е офлайн   Арлекина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2009 - 09:08 PM

По въпроса с хапането и при нас се наблюдава това /възраст - 3 месеца/, също и скачане по краката на хората, дърпане за крачолите или опит да се захапе крака. И аз имам наблюдение, че хапането го прави като му се спи /сравнението на Dimani с кисело дете е много точно/, а скачането като че ли го прави при силна радост /например като се прибера от работа/ или при опит за привличане на вниманието. Като хапе ожесточено съм пробвала това: хващам го за мъртвата кожа, вдигам във въздуха, разтърсвам и казвам "не", или вариант две - леко пошляпване с вестник...Обаче за съжаление разтърсването във въздуха поне при нас не върши работа, а точно напротив - ожесточава се и налита да хапе още повече. Вестник и "не" върши работа, ако не е прекалено кисел...Та установих, че по тези два начина не съм особено доволна от резултата/не знам, може и аз нещо да не правя както трябва/ и започнах да правя така: игнорирам го напълно. Обикновено спира, а ако продължава - излизам от стаята и го оставям сам за 5-10 минути. Като се върна или е заспал, или е кротнал и идва да ми се гали, което завършва с настаняване в скута ми и заспиване. Общо взето това е най-ефективният подход.  :blink: Много не разбирам и се чудя дали моят хубостник не е с доминантен характер, или е рано на тази възраст да се каже.... :kisel:
П.П. Радвам се, че колажчетата са ви харесали. Да знаете, че очаквам да видя още бигльовци-звезди. ;)
User's Signature

Качена снимка

#3173 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2009 - 09:40 PM

И на мен ми се иска да пробвам с игнориране, но Рони много често драска по вратата като иска да влезе в някоя стая. Ние тук  сме под наем и хазайката няма да е много весела, ако издере всички врати. Иначе това е добра тактика  :palec:

Исках да ви питам: вие колко често къпете малчовците си? сега е мръсен сезон и те стават като малачета, ние мием крачетата с вода след всяка разходка, но за къпането ми е интересно да споделите.

#3174 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2009 - 11:52 AM

Честит Свети Валентин на всички!!!
Много любов с с малките ви бигълчета!!! :wub:
Качена снимка

#3175 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 14 February 2009 - 01:25 PM

Намерен.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#3176 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2009 - 07:05 PM

здравейте 4естити празници и от нас бъдете живи и здрави и нека любовта ви носи само хубави моменти  :wub: пра6там ви снимка с подаръка на 4езара за  дне6ния празник (няма6е как да не и подаря не6то нали съм си влюбена в нея  :P ) и другата снимка е  да ви се похвалим каква клетка си зехме понеже ядем всевъзможни не6та и затова като е сама ве4е в къ6ти 6те прекарва времето си там сложих и една моя дома6на блуза уж да и мири6е на мен да не протестира много но ефекта не е кой знае какъв :blink:
това е клеката о4евидно  B)
Качена снимка
а това ни е медальона  B)
Качена снимка
а ето и как недоволстваме от къпането  ;D
Качена снимка

#3177 Потребителят е офлайн   garcha Икона

Публикувано: 15 February 2009 - 01:57 PM

Здравейте ние в къщи сме влюбени в тая порода особенно малкият искаме много да си имаме но разбрахме че в България трудно се намират ние нямаме претенции за изложби и така нататък просто искаме домашен любимец независимо дали мъжки или женски но да е Бигъл не разполагаме и с големи финансови възможности че да търсим от чужбина така че много ви молим помагайте

#3178 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2009 - 03:51 PM

garcha, ние купихме Рони за 300 евро + още 40 за микрочип. Той е унгарче, като ни го докараха безплатно до Букурещ, където живеем в момента. Чака се 1 или 2 седмици. Не знам какви са цените в БГ, но ако това ви устройваи можете да пътувате до тук, с радост ще помогнем за кученце. Нашият Рони е от по-малките бигъли, тук има негови снимки:). Успех!

#3179 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2009 - 05:29 PM

Чезара е много сладка  :blink:
Снимката с клетката ме наведе на мисълта, че съм решила да продавам наща клетка, нещо не я ползваме много.. като се преместихме даже остана в апартамента на родителите ми и от тогава съм я забравила съвсем, та ако някой мисли да си взима... ето такава е
Качена снимка
размер 91/61/71 взех я за 170 някъде , продавам я за 130... ако някой мисли да си взима може да се възползва
User's Signature

'Smile makes happiness and sunshine every day.'

#3180 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2009 - 05:57 PM

да ви  кажа наистина ако имате проблемно кутре това е прекрАсно ре6ение клетката като излизам не се притеснявам като се върна какво може да е изяла........ в на4алото е голямо скимтене но е за доброто на животинката 

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни