Бигъл
Публикувано: 11 March 2006 - 08:41 PM
Публикувано: 11 March 2006 - 08:59 PM
пробвай с лакомствата Фролик, но не му давай повече от 1-2 на ден, защото после няма да иска да яде друго.
кучетата ги обожават, но някъде четох че на Запад напълно отричали тези бисквитки, защото имали много химия.
другия вариант е месценце /телещко например- сварено и без подправки/, морковчета...пробвайте. сега какво яде? r)
d) d)
Публикувано: 11 March 2006 - 09:03 PM
Цитат
По въпроса с изказването на Алюр , се подразних от думичката "тъпо" иначе всички сте много готини .
Между другото на Оззи му стана много дебела опашката изведнъж.
Аз не знам дали съм ви казвала , но много скоро ще го оперират за да му махнат аналните жлези . Има големи проблеми с тях . Лекарката казва че операцията е тежка но после бързо се въстановява, ама аз съм много преитеснена . Освен това трябвало да се оперира и едното око , понеже едната ципа е възпалена и не може да се излекува . Абе какво да ви кажа , ако съм знаела колко много ще изстрада това животинче , ужасна работа .
Надявам се до лятото вече всичко де е наред .
Поздрави на всички
Нели и Оззи
Здрасти Ози, Нели,
не съм много наясно с размерите и стандартите. Някъде бях чел за 2 - ама дали са размера или вида, ще те излъжа. май това което казват преди това е до размерите.
Иначе съм чувал, че за аналните жлези - се изстискват първо и второ, получавали се от неправилно хранене и малко разходки.
Ама какав е твоя случай не знам.
На Фреди само вднъж му се налагаше да му изстискват жлезите, ама не беше нищо страшно.
Толкова с моя опит.
А за бигълите - 2 размера или 2 вида, ще те излъжа. Май Фредката е от по-едрите.
Иначе Ози е супер. И той е май от по-едрите. Чувал съм на по-малките да им викат "елизабет бигъл".
Но май ти си чела повече по този ?. Ние Фреди просто го взехме, да ни е дружка.
Чао!
Фреди, Панета и семейство.
1super
Публикувано: 11 March 2006 - 10:40 PM
Цитат
Тайра даже като иска да й дам нещо, а аз се правя че не й обръщам внимание, започва да ме лае и да ме подсеща l)
и ние поспряхме с глезотиите - то не бяха бисквитки, кокалчета от кожа, фролик и не знам какво още b) сега по-рядко ги яде, дори се опитваме да наложим режима ядене 2 пъти на ден, ама е малко трудно.
Ози яде ли зеленчуци? защото Тайра обожава морковчета, зеле, краставици, ябълки, киви...всичко w)
не знам дали е калорично, чувала съм че в малки количества плодовете и зеленчуците са полезни за кучето /без банани/.
вие какво похапвате? r)
Оххх какво да ти кажа , тои Ози няма нещо което да не иска да яде . Аз понеже имам и два папагала и всяка сутрин им режа различни заленчуци , нещо като саладка им правя. Та Ози всяка сутрин седи под клетките и чака нещо да изпадне dribble . Просто е всеяден , няма нещо което да не иска да яде. Последната изцепка беше че му дадох да опита брюкселско зеле и разбира се , на него много му хареса 1super .

Dushko dobrodushko
Публикувано: 11 March 2006 - 10:44 PM
Цитат
Цитат
По въпроса с изказването на Алюр , се подразних от думичката "тъпо" иначе всички сте много готини .
Между другото на Оззи му стана много дебела опашката изведнъж.
Аз не знам дали съм ви казвала , но много скоро ще го оперират за да му махнат аналните жлези . Има големи проблеми с тях . Лекарката казва че операцията е тежка но после бързо се въстановява, ама аз съм много преитеснена . Освен това трябвало да се оперира и едното око , понеже едната ципа е възпалена и не може да се излекува . Абе какво да ви кажа , ако съм знаела колко много ще изстрада това животинче , ужасна работа .
Надявам се до лятото вече всичко де е наред .
Поздрави на всички
Нели и Оззи
Здрасти Ози, Нели,
не съм много наясно с размерите и стандартите. Някъде бях чел за 2 - ама дали са размера или вида, ще те излъжа. май това което казват преди това е до размерите.
Иначе съм чувал, че за аналните жлези - се изстискват първо и второ, получавали се от неправилно хранене и малко разходки.
Ама какав е твоя случай не знам.
На Фреди само вднъж му се налагаше да му изстискват жлезите, ама не беше нищо страшно.
Толкова с моя опит.
А за бигълите - 2 размера или 2 вида, ще те излъжа. Май Фредката е от по-едрите.
Иначе Ози е супер. И той е май от по-едрите. Чувал съм на по-малките да им викат "елизабет бигъл".
Но май ти си чела повече по този ?. Ние Фреди просто го взехме, да ни е дружка.
Чао!
Фреди, Панета и семейство.
1super
Здрасти Панета ,
за аналните жлези да ти обясня, при Озко от много ранна възраст има проблем, понеже има страшно много секрет и съответно направо започва да се стича по ануса му , а не искам да ти кажа как мирише. И това нещо може да се оправи само с тяхното премахване .
Поздрави

Dushko dobrodushko
Публикувано: 12 March 2006 - 03:07 AM
l)
Биги е капризна , ама папа- май наистина ще се разорим с това пилешко филе - днес яде цял ден и непрекъснато се моли за още нещичко dribble , а любимото ядене след филенцето е намазана филия със саламче и кашкавал и то поизпеченка на скарата dribble , ако не е направен сандвича и се опитам да и дам само съставките - не ги ще.
Абе капризни сме до немай къде bl) , но иначе трупаме коремче, а какви бомби само събирам .....ужасия!
Дано Озко бързо се оправи след намесата на докторите. Стискаме му палци.
А утре сигурно ще ходим на ваксина.
Нещо да ви питам- малката като се наспи и стане куцука със едното задно краче , а после се оправя- Какво може да е?
Поздрави и много целувки от нас.
Ние се опитваме да ги настигнем тези сладури по килца l) l) l)
Прикачени файлове
-
Kerry_Beagle.jpg (11.01K)
Брой сваляния: 212
Публикувано: 12 March 2006 - 09:32 AM
Лошото е че ще вали още два дена s) , не знам какво ще правим , ако не е разходен е като див петел b) .
Поздрави
Нели и Оззи

Dushko dobrodushko
Публикувано: 12 March 2006 - 10:21 AM
браво на жените първо. Ама глезене пада, ама нека, заслужи си го малката, само после не знам как ще я отучиш. Ама нали е здрава.
Озко, ох дано се оправи всичко. Знам, че е много неприятно. дано всичко се оправи. Добре е, че са здрави кучета и лесно им минава всичко.
Да Ви разкажа една интересна работа: моята съпруга да земе да мести разни снимки на Фреди на компа и хоп, част от тях се загубили. И реве по телефона, къде ми е Фредката... Голям смах падна после, щото вчера му направи поне 20 снимки, за да има и да не го изпусне.
Ха, такива ми ти работи.
Ози, независимо от времето, мисля, че трябва да го разхождате. Аз и преди малко се върнах с Фреди, целите в кал. Ама не знам, Вие си следите тези неща и знаете най-добре. Аз поне за Фреди гледам да е минимум 1 час, сутрин и вечер на вън.
Но всяко куче си е отделно, както и хората между другото.
поздрави. Приятна почивка. 1super
Публикувано: 12 March 2006 - 11:09 AM
За снимките при нас се получи същото , без да искаме сме изтрили снимките му като бебе , и просто бяхме в траур n) , обаче днес му направих ножи които еи сегичка ще ви покажа l)

Dushko dobrodushko
Публикувано: 12 March 2006 - 12:31 PM

allure&Jack Ray
Публикувано: 12 March 2006 - 12:50 PM
новите снимки на Озко също са страхотни, много е чаровен r) d)
как сте - Биги, Ози, Фреди? l)
вярно, времето е лошо, но настроението трябва да ни е на 6! 1super
Тайра също не обича да се разхожда като вали навън, мрази да й е мокро и студено и като види кал - сяда и не ще да мръдне повече. госпожица и половина! angelpik
затова за следващите 2 дни препоръчваме интензивен курс на домашни упражения- хвърляне на кокал в коридора, дърпане на въженце /играчка, чехъл.../, качване и скачане от леглото, ръфане на възглавници и късане на вестници на малки парченца l)
за победителите- нека има и награда cheers
поздрави на всички ви и много усмивки в дъждовния ден от нас с Тайрислава victoryVVV
d) d) d)
Публикувано: 12 March 2006 - 05:47 PM
относно аналните жлези, и тоз мои хубостник имаше проблеми и сядаше д се "пързаля " по килима кто оставяше една воня...абе не беше гледка но след време се оправи и сега периодично го водим да му ги изтискват Озко изглежд много чаровен напомня ми на едно детско друпи то ми беше любимото и въпреки че породата маи не беше бигъл самият Друпи беше голям сладур b)

Beauty always comes with Dark Thoughts!
Публикувано: 13 March 2006 - 02:20 PM
Цитат
Гледат те странно защото много малко хора биха направили такъв жест.Аз също много пъти съм давала на кучета каквото имам под ръка , я закуска я нещо друго .
Така че бравос за постъпката ти victoryVVV 1super , само така .

Dushko dobrodushko
Публикувано: 13 March 2006 - 03:50 PM
2. Сертификат за здравословно състояние за износ - това се издава на базата на теста за бяс, струва малко по-малко от 6 лв. и се прави за половин ден b)
3. Потвърждение от германска страна, че бигълът не им влиза в списъка с "опасни" и "забранени" породи.
Казано с други думи, няма как за 1 месец да се справите с теста и да вземете Биги с вас s)
Ще трябва да помислите за поотсрочване на пътуването или за подходящ хотел.. например у bushkata...

Публикувано: 13 March 2006 - 03:53 PM
най-първо може да се свържеш с Германското посолство и да питаш за нужните документи.
Второ - в София зад Исул, в партера на един дълъг блок е един офис на незнам какво за ветеринарно беше. Аз на Фреди от там му изкарах документ за излизане в чужбина.
За съжаление нямам телефон, но лесно ще го намериш. Там се минава на преглед и си получаваш документ.
Много важно е да питаш, защото това е държава от ЕС, дали ще се налага карантина за малката. В някои страни е ужасно, чувал съм, че в Англия ги държат 6 месеца и чак след това може да го вземеш.
Питай също така и в Син кръст, където си я водила, за да те упътят за кой кабинет и къде може да получиш тапия за излизане на кучето в чужбина, а също така и какви такси се плащат.
"Ти ще се връщаш ли?" - по познатата фраза на Тодор Колев от един филм.
One way ticket?
Da sta viwi i sdrawi i gospod da e s Was.
Paneta, Fredy and Family 1super
Публикувано: 13 March 2006 - 04:37 PM
Та аз не съм се разделяла с нея дори за минута.
Панета, ще отида до там дано не отнеме наистина толко дълго време за тези документи. А по въпроса за връщането- То се знае! Всеки българин се връща рано или късно- малко е смешно , но от вън България не изглежда толкова ужасна, но само от вън l)
поздрави от нас