Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#781 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 29 October 2008 - 02:09 PM

Като чета и се питам от къде тръгнахте и кой знае докъде ще стигнете  :-. Явно агресията в ежедневието ни и желанието да наложим мнението си на всяка цена увлича, и забравяме за радостта, която домашните ни приятелчета носят. Не заемам ничия позиция, но така или иначе всеки един от нас вече е направил и ще продължава да упражнява правото си на избор. Аз може и да нямам опит, като повечето от Вас, но мисля че дори и той не Ви дава право да класифицирате нещата толково крайно. Пък и като Ви е толкова помярски този форум, защо не сравнявате изключителните си екземпляри във ВИП зоната. Аз не харесвам фантастика, но Ви препоръчвам да гледате ГАТАКА, мисля си, че за някои от Вас това бъдеще е настъпило, но дали е за добро само времето ще покаже.   
А сега един въпрос за тези които искат да отговорят, как Ви се отразява новото време?? На нас ни открадна голяма част от свободата на хубавите ни вечерни разходки :'(.
User's Signature

Качена снимка

#782 Потребителят е офлайн   JackMM Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 October 2008 - 02:25 PM

Цитат

М да, за втори път ме обвиняват във фашизиране (дали има таква дума?!), все хора, с "широки" възгледи и една, едничка цел - да плодим кучета...  :-

Не ме напуска някаво съмнение, че зад тези пуритански мнения стоят дълбоко користни и търговски цели.

#783 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2008 - 02:29 PM

Цитат

Цитат

М да, за втори път ме обвиняват във фашизиране (дали има таква дума?!), все хора, с "широки" възгледи и една, едничка цел - да плодим кучета...  :-

Не ме напуска някаво съмнение, че зад тези пуритански мнения стоят дълбоко користни и търговски цели.

Е не съм вярвала, че ще прочета нещо такова за Бушката. Абе хора Вие откачихте ли бе? Кво става в този форум не мога да разбера
User's Signature

Качена снимка

#784 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 October 2008 - 02:56 PM

Цитат

Цитат

Имаш прекрасно мислене за някой, който не вижда по далеч от носа си и от своето. търговските цели са именно там където влагаш мининум /пари за кучета, изследвания, здраве, документи, отговорности/ за да получиш максимум - просто пари от родени кученца.

Знам много доббре мнението на такива хора, но никога не спирам да се очудвам, как може да си вярват.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#785 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 October 2008 - 03:18 PM

Някак си не мога да се обидя от това, че кучетата ми имат документи за произхода си. Не разбирам само защо смесвате доказания произход с пари, снобизъм, защо слагате на кантар любовта към кучетата? От какво се пораждат тези мисли? Винаги ми е било странно. Защо хоратая които имат кучета без родословия, (тези така презряни хартии) оплюват и обиждат хората, които ги имат?
Какво са породите? Кой ги е създал? Как ги е опазил? Защо ги има и днес?
какво са кучетата? Тяхното здраве не е ли важно? Как се развъждат кучета? Какви познания трябва да имаш за да го правиш? Кои са болестите, от които можем и трябва да се застраховаме? Каква отговорност носим? Какво е генетика? Как се използва?
Някои хора четат и се развиват, други четат и емоционално не приемат фактите, защитавайки кучето, което толкова обичат, все едно някой го е обидил или оплюл, че не ставало за разплод, и че не трябвало да се развъжда. Абе това обидно ли е ? ? ?
Който има желание ще разбере, който няма желание ... няма да кажа нищо добро за подобна безотговорност. Даже да не знаят какво е "СПИН при кучетата", даже да не са чували за бруцелоза ... Кое е проблема, парите или безотговорността?
Че кучето, което имаме и толкова обичаме, и толкова се грижим за него, не може да носи вредни гени... как така?!? Ами ето така - егоистично и емоционално плюем по другите, за да защитим себе си, търсим оправдания и причини.
Каква агресия от ежедневието - когато става дума за здравето на кучетата? Ами за породите? 
Аз принципно не виждам нищо лошо в това да си имаш кученце и ако имаш необходимите познания да го разплодиш, като поне се погрижиш да избегнеш здравословните проблеми и да намериш добър дом за всяко едно новородено. Защото тогава притежанието на куче и живота с него съвсем не е това "радост която ни носят" Само че, не виждам особен смисъл в това вече. Защото всеки после решава така и всеки си мисли, че знае може и ще се справи. А личните ми наблюдения от това как нещата се случват в дийствителност, сочи, че това ама изобщо не е така.
Да, може да си развъдиш кученца, но имаш ли познанията за породата? Лични емоции попъпкват създаденото от човека и пазено с много труд. Това се прави предимно от търговците на кучета, това се прави от хората със стремеж да вложат минимум, за да вземат максимум. Елементарно е. Виждам в ежедневието си доста такива хора.
Ако не, защо го правят? Да имат сладки кученца ли? И аз съм имала някога кученца от безпородно куче, не ме е срам. Но ако сега имам такова, ще го кастрирам да си живее щастливо живота, без да влагам лични емоции, без да правя драма. Няма да го пускам да ражда или запложда все едно е застрашен изчезващ вид. Няма да търся причини за това, колко хубаво е то, колко е добричко, сладичко, здравичко, как е хубаво за здравето му да се множи. Такива кучета има много. Много да и на улицата.  :huh: Който иска куче за развъждане, взима го от място, където има такива кучета. Развъждат се, следят се поколенията им и т.н. Не от битака, пазара или улицата. Който ще развъжда, преди това се образова, чете, учи се от опита на другите, за да е в час и да знае какво прави, или поне какво има идея да направи. Мисля, че така е редно. Лесно е нищо да не знаеш и да плюеш по хората. Защо има различни специализирани професии по света? Защо хората учат преди да практикуват нещо? Ама как го учат - по свое усмотрение и мнение, или има някакви правила, закони, образование, което получават, или елементарни курсове посещават. Като че ли всяко куче става за разплод, само защото е наше, обичаме си го и е сладичко!  :huh: :mazohist:
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#786 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 October 2008 - 04:08 PM

Явно хората са прави Скромността наистина краси човека  :izcherven:
User's Signature

Качена снимка

#787 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 October 2008 - 05:48 PM

Цитат

При това положение недей да препоръчваш зоомагазини - по-горе беше писал, че ако видиш здрав "екземпляр" ще докладваш.

Е, как няма да се препоръчват .. нали са в един бизнес..  :mazohist:  :samoubiec:

Буш, Huskypower - шапка ви свалям за търпението, за похабените нерви и за това, че не се отказвате!
User's Signature

Качена снимка

#788 Потребителят е офлайн   meto_1009 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 October 2008 - 11:02 PM

поръчаите си в някои зоомагазин.не е вярно че в бг няма,аз познавам хора които имат и то внесени от вън,но това куче не е за апартамент или за вътре.самият нрав на кучето не го позволява.

#789 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 31 October 2008 - 11:08 PM

;DОбичам компетентни мнения...И що да не е за вътре?Аз не съм добре щом съм взела едно такова терористче в къщи за един месец/не е мой за съжаление/
User's Signature

Качена снимка

#790 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 31 October 2008 - 11:08 PM

Цитат

Цитат

В момента се боря с един такъв звяр. Акащо-пикаещ. Джак-ръсел на 8 месеца. Кучето не само няма елементарни навици, защото както каза стопанката "нямам време за него" - разбирай нямам време за възпитание и разходки, но и има направо противоестествени прояви. Като например да пишка/ака на мястото, на което до преди малко е спяло (включв кучешко легло, нашия диван, леглото ни). Това в кучешката психика не е нормално. Кучето има инстинкт да пази леговището си чисто.
Това е резултат от липсата на възпитание и никакъв контрол. Освен това предполагам, че кучето е купено от магазин. По-скоро съм сигурна на 100 процента. Само ми е интересно колко време е прекарало там, ще попитам. Докато са затворени в аквариумите и имат единствената възможност да вършат физиологичните си нужди на същото място, на което ще легнат после - инстинктите се притъпяват и да цапаш се превръща в навик. Поредния минус за куче от борса/зоомагазин.
Но все пак всичко това е преодолимо - трябва желание, после информация и после търпение и време.

М да, познах. Днес разбрах - кучето е купено от магазин, на възраст 5 месеца, което е много. А поведението му е резултат от толкова дълго седене в клетка/аквариум. Освен това е била и тоталано асоциална в началото, не е искала изобщо да стъпи, камо ли да ходи по земята. Умирала е от ужас при всяко излизане, независимо, че са я носили на ръце.
Тъжно.

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#791 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 31 October 2008 - 11:11 PM

Aaaa,разбрах.Ами то всяко животинче седяло с месеци в аквариум ще проблемно после.Ама не свършиха съветниците да поучават хората да си ги поръчват от зоомагазин.
User's Signature

Качена снимка

#792 Потребителят е офлайн   Jack daniels Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2008 - 07:48 AM

Дори и  декоративните риби се мъ4ат в аквариум,а какво остава за едно ку4е.......

#793 Потребителят е офлайн   distan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2008 - 06:01 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Имаш прекрасно мислене за някой, който не вижда по далеч от носа си и от своето. търговските цели са именно там където влагаш мининум /пари за кучета, изследвания, здраве, документи, отговорности/ за да получиш максимум - просто пари от родени кученца.

Знам много доббре мнението на такива хора, но никога не спирам да се очудвам, как може да си вярват.

Благодаря че се намесихте !!!И все пак това е форум за ПОРОДИТЕ-така че Ви подкрепям напълно !!!

#794 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 04 November 2008 - 11:44 PM

Изгубен.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#795 Потребителят е офлайн   Toppolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2008 - 02:32 PM

Ще ми препоръчате ли от къде да си купя Джак Ръсел ?

#796 Потребителят е офлайн   osama Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2008 - 10:51 AM

моят джак е купен просто от друг собственик на джак, и е вече на две години и отговаря на всички изисквания на породата. И е много забавна. така че не се притеснявай да си купиш куче от такъв като мен например. Е разбира се риски има, тъи като купувача вижда само майката, а не и бащата. Амо моята красавица е бременнна след месец че имаме бебета джакчета.

#797 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 06 November 2008 - 11:01 AM

Тя и една позната така твърдеше,че кучето и отговаря на изискванията на породата,въпреки,че е от зоомагазин.Даже я заведе на последната изложба...и кучето се оказа,че не Джак-ръсел,а носи белези на Пърсел.....
User's Signature

Качена снимка

#798 Потребителят е офлайн   Toppolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2008 - 02:02 PM

Цитат

моят джак е купен просто от друг собственик на джак, и е вече на две години и отговаря на всички изисквания на породата. И е много забавна. така че не се притеснявай да си купиш куче от такъв като мен например. Е разбира се риски има, тъи като купувача вижда само майката, а не и бащата. Амо моята красавица е бременнна след месец че имаме бебета джакчета.
[tt]Мога ли да ти видя мамето ?
Аз търся човек точно като теб, защото нямам намерение да бъде от зоомагазин , а развъдниците въобще не ги знам къде са и как стоят нещата при тях.
[/tt]

#799 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 November 2008 - 03:00 PM

Не се притеснявай да си купиш куче от мен, защото моето е бременно и ще ражда. Това откровение не знам как ви звучи  :mazohist:

Знам ги и твърденията от сорта "моето отговаря на всички изисквания"
А кои са тези всички изисквания, и според кого отговаря ... абе чудо!
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#800 Потребителят е офлайн   Toppolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2008 - 05:45 PM

[tt]Може ли някой да ми каже как стоят нещата с купуване на Джак Ръсел от чужбина ?
Предпочитам да го вземеме от БГ  :kisel:

Може би досаждам с постоянните си въпроси, но няма към кого другиго да се обърна за информация.
[/tt]

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема