Джак Ръсел териер
Публикувано: 29 October 2008 - 02:09 PM
А сега един въпрос за тези които искат да отговорят, как Ви се отразява новото време?? На нас ни открадна голяма част от свободата на хубавите ни вечерни разходки :'(.
Публикувано: 29 October 2008 - 02:25 PM
Цитат
Не ме напуска някаво съмнение, че зад тези пуритански мнения стоят дълбоко користни и търговски цели.
Публикувано: 29 October 2008 - 02:29 PM
Цитат
Цитат
Не ме напуска някаво съмнение, че зад тези пуритански мнения стоят дълбоко користни и търговски цели.
Е не съм вярвала, че ще прочета нещо такова за Бушката. Абе хора Вие откачихте ли бе? Кво става в този форум не мога да разбера
Публикувано: 29 October 2008 - 02:56 PM
Цитат
Цитат
Имаш прекрасно мислене за някой, който не вижда по далеч от носа си и от своето. търговските цели са именно там където влагаш мининум /пари за кучета, изследвания, здраве, документи, отговорности/ за да получиш максимум - просто пари от родени кученца.
Знам много доббре мнението на такива хора, но никога не спирам да се очудвам, как може да си вярват.

JulyVell Siberians
Публикувано: 29 October 2008 - 03:18 PM
Какво са породите? Кой ги е създал? Как ги е опазил? Защо ги има и днес?
какво са кучетата? Тяхното здраве не е ли важно? Как се развъждат кучета? Какви познания трябва да имаш за да го правиш? Кои са болестите, от които можем и трябва да се застраховаме? Каква отговорност носим? Какво е генетика? Как се използва?
Някои хора четат и се развиват, други четат и емоционално не приемат фактите, защитавайки кучето, което толкова обичат, все едно някой го е обидил или оплюл, че не ставало за разплод, и че не трябвало да се развъжда. Абе това обидно ли е ? ? ?
Който има желание ще разбере, който няма желание ... няма да кажа нищо добро за подобна безотговорност. Даже да не знаят какво е "СПИН при кучетата", даже да не са чували за бруцелоза ... Кое е проблема, парите или безотговорността?
Че кучето, което имаме и толкова обичаме, и толкова се грижим за него, не може да носи вредни гени... как така?!? Ами ето така - егоистично и емоционално плюем по другите, за да защитим себе си, търсим оправдания и причини.
Каква агресия от ежедневието - когато става дума за здравето на кучетата? Ами за породите?
Аз принципно не виждам нищо лошо в това да си имаш кученце и ако имаш необходимите познания да го разплодиш, като поне се погрижиш да избегнеш здравословните проблеми и да намериш добър дом за всяко едно новородено. Защото тогава притежанието на куче и живота с него съвсем не е това "радост която ни носят" Само че, не виждам особен смисъл в това вече. Защото всеки после решава така и всеки си мисли, че знае може и ще се справи. А личните ми наблюдения от това как нещата се случват в дийствителност, сочи, че това ама изобщо не е така.
Да, може да си развъдиш кученца, но имаш ли познанията за породата? Лични емоции попъпкват създаденото от човека и пазено с много труд. Това се прави предимно от търговците на кучета, това се прави от хората със стремеж да вложат минимум, за да вземат максимум. Елементарно е. Виждам в ежедневието си доста такива хора.
Ако не, защо го правят? Да имат сладки кученца ли? И аз съм имала някога кученца от безпородно куче, не ме е срам. Но ако сега имам такова, ще го кастрирам да си живее щастливо живота, без да влагам лични емоции, без да правя драма. Няма да го пускам да ражда или запложда все едно е застрашен изчезващ вид. Няма да търся причини за това, колко хубаво е то, колко е добричко, сладичко, здравичко, как е хубаво за здравето му да се множи. Такива кучета има много. Много да и на улицата. :huh: Който иска куче за развъждане, взима го от място, където има такива кучета. Развъждат се, следят се поколенията им и т.н. Не от битака, пазара или улицата. Който ще развъжда, преди това се образова, чете, учи се от опита на другите, за да е в час и да знае какво прави, или поне какво има идея да направи. Мисля, че така е редно. Лесно е нищо да не знаеш и да плюеш по хората. Защо има различни специализирани професии по света? Защо хората учат преди да практикуват нещо? Ама как го учат - по свое усмотрение и мнение, или има някакви правила, закони, образование, което получават, или елементарни курсове посещават. Като че ли всяко куче става за разплод, само защото е наше, обичаме си го и е сладичко! :huh: :mazohist:

JulyVell Siberians
Публикувано: 29 October 2008 - 05:48 PM
Цитат
Е, как няма да се препоръчват .. нали са в един бизнес.. :mazohist: :samoubiec:
Буш, Huskypower - шапка ви свалям за търпението, за похабените нерви и за това, че не се отказвате!

Публикувано: 31 October 2008 - 11:08 PM
Цитат
Цитат
Това е резултат от липсата на възпитание и никакъв контрол. Освен това предполагам, че кучето е купено от магазин. По-скоро съм сигурна на 100 процента. Само ми е интересно колко време е прекарало там, ще попитам. Докато са затворени в аквариумите и имат единствената възможност да вършат физиологичните си нужди на същото място, на което ще легнат после - инстинктите се притъпяват и да цапаш се превръща в навик. Поредния минус за куче от борса/зоомагазин.
Но все пак всичко това е преодолимо - трябва желание, после информация и после търпение и време.
М да, познах. Днес разбрах - кучето е купено от магазин, на възраст 5 месеца, което е много. А поведението му е резултат от толкова дълго седене в клетка/аквариум. Освен това е била и тоталано асоциална в началото, не е искала изобщо да стъпи, камо ли да ходи по земята. Умирала е от ужас при всяко излизане, независимо, че са я носили на ръце.
Тъжно.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 04 November 2008 - 06:01 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Имаш прекрасно мислене за някой, който не вижда по далеч от носа си и от своето. търговските цели са именно там където влагаш мининум /пари за кучета, изследвания, здраве, документи, отговорности/ за да получиш максимум - просто пари от родени кученца.
Знам много доббре мнението на такива хора, но никога не спирам да се очудвам, как може да си вярват.
Публикувано: 04 November 2008 - 11:44 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 06 November 2008 - 10:51 AM
Публикувано: 06 November 2008 - 02:02 PM
Цитат
Аз търся човек точно като теб, защото нямам намерение да бъде от зоомагазин , а развъдниците въобще не ги знам къде са и как стоят нещата при тях. [/tt]
Публикувано: 06 November 2008 - 03:00 PM
Знам ги и твърденията от сорта "моето отговаря на всички изисквания"
А кои са тези всички изисквания, и според кого отговаря ... абе чудо!

JulyVell Siberians