Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 340
  • 341
  • 342
  • 343
  • 344
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#6821 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 February 2012 - 07:54 AM

Може да е и генетично заложено.Споко-блондинките още са на мода! :ab_041:
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#6822 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 17 February 2012 - 10:40 AM

Ако я гледаш на сняг може да ти изглежда жълта, въпреки че ме съмнява в Лондон да имате много сняг. Понеже и на мен Зина уж ми е бяла, но в сравнение с белия сняг си е сиво-жълтичка и доста си личи писюранката ми.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6823 Потребителят е офлайн   ISAYLA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2012 - 11:25 AM

Здравейте отново! Един мой приятел иска да си вземе също сибирско хъски. Търсих из Google,както и тук,но намирам само кученца,които са родени например 2009(т.е. вече не са малки :D ).
МНОГО ЩЕ СЪМ ВИ БЛАГОДАРНА,АКО СЪДЕЙСТВАТЕ! :)

#6824 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 17 February 2012 - 01:12 PM

Показване на мнениетоISAYLA, в 17 February 2012 - 11:25 AM, написа:

Здравейте отново! Един мой приятел иска да си вземе също сибирско хъски. Търсих из Google,както и тук,но намирам само кученца,които са родени например 2009(т.е. вече не са малки :D ).
МНОГО ЩЕ СЪМ ВИ БЛАГОДАРНА,АКО СЪДЕЙСТВАТЕ! :)

Следете тази тема.
http://forum.dog.bg/...0/page__st__920
Ето няколко сайта на лицензирани развъдници :
http://goldennicol.com/bg/home
http://nylabell.webs.com/
http://dog.bg/husky/
http://forum.dog.bg/...07/page__st__80
Ето този потребител http://forum.dog.bg/...aoy-edhunoaaaa/ има бебета в момента.
Може да пропусна някой развъдник, не ги знам всички. Ако има още който иска може да допълни списъка.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6825 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 17 February 2012 - 01:20 PM

Зависи какво търси като куче вашия приятел, в момента няма клубно кучило с родословие ( доколкото ми е известно ) има само едно клубно кучило, което ще бъде със справка за произход.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#6826 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2012 - 02:03 PM

Показване на мнениетоNorth face, в 17 February 2012 - 11:20 AM, написа:

Зависи какво търси като куче вашия приятел, в момента няма клубно кучило с родословие ( доколкото ми е известно ) има само едно клубно кучило, което ще бъде със справка за произход.

Да, зависи вашият приятел дали иска куче за домашен любимец, или изложбен екземпляр.........

Това за "справките за произход" или "непълните родословия" звучи доста различно и го използвате при различните ситуаций различно - моля Ви колеги влезте в час :ab_041: Аз каква такса ще плащам за издаване на "справка" или на "родословие"?!?!?! Все пак официално по правилата развъждам и възнамерявам да развъждам!!! Развъдника ми ще се казва KENTA или KATSU KENTA, зависи кое име ще бъдо удобрено!!! В превод от японски kenta - значи благороден, велик, силен - katsu kenta е победа на по-силния. Развъдника ще е лицензиран!!! Ще има и официална интернет страница! Като основно ще се насоча към развъждането на акита ину - ще продължа да внасям екземпляри от различни страни, но не изключвам и развъждането от породтата сибирско хъски!

Та, ако вашият приятел иска хубаво куче за домашен любимец спокойно може за си купи и от последното клубно кучило чийто снимки може да разгледате в темата "Бебета регистрирани в "Северни кучета"! Има свобдни две женски бебета!
Ако иска да се занимава и да ходи по изложби трябва малко да изчака - до колкото знам към края на месеца се очаква клубно кучили от "Голдън Никол"!
Поздрави и успех! :ab_041:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#6827 Потребителят е офлайн   ISAYLA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2012 - 02:33 PM

Благодаря! Аз влизах вече в Golden Nicol и дори пише,че април ще развъждат(дори има снимки на бъдещите родители!).
Само,че никъде не пише цени. Сигурно трябва да се обади и да попита?

#6828 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2012 - 04:44 PM

Saika, спрете морковите! От тях ще да е сигурно! Аз дори за Еди избягвам някои марки гранули, точно заради състава, който може да оцвети козината.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#6829 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2012 - 04:49 PM

Показване на мнениетоАриел, в 17 February 2012 - 05:54 AM, написа:

Може да е и генетично заложено.Споко-блондинките още са на мода! :ab_041:

Цитат

Ако я гледаш на сняг може да ти изглежда жълта, въпреки че ме съмнява в Лондон да имате много сняг. Понеже и на мен Зина уж ми е бяла, но в сравнение с белия сняг си е сиво-жълтичка и доста си личи писюранката ми.

Цитат

Saika, спрете морковите! От тях ще да е сигурно! Аз дори за Еди избягвам някои марки гранули, точно заради състава, който може да оцвети козината.

Нямаме сняг,ама колкото да 'оцапа' заваля преди седмица, 2 :ab_041: :ab_041: Ще опитам от днес малко лимон и спираме морковите, после ще ви кажа резултати.
User's Signature

Качена снимка
Поединок Добра и Зла происходит каждую секунду в сердце каждого человека, ибо сердце и есть поле битвы, где сражаются ангелы и демоны. :zz_214:

#6830 Потребителят е офлайн   zebri4kata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2012 - 06:25 PM

Искам да ви попитам,как обезпаразитявате външно вашите хайвани?Криста от няколко дни взе да се чеше и то със зъбки,явно някоя бълха я мъчи и днес я заведохме на вета.Капнаха и някакви капки на врата със спринцовка.Знаете ли колко време траят тия капки?Защото взимахме калций и хапчета за вътр.паразити и направо изключих да питам.Едно време като имах куче го пудрих или къпех в разни разтвори.Нямаше по това време такива модерни работи :)
User's Signature

Качена снимка

#6831 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2012 - 07:19 PM

Аз Сайка я капя всeкu месец с капки Advocate Bayer и това е по-предписание на вета, който беше препоръчал и хапчета за вътрешни паразити всеки месец да се дават, но другите собственици на кучета в парка ме съветваха да я третирам вътрешно и външно на 3 месеца.
Някой дава ли добавки (витамини и минерали и омегите 3 и 6) на кучето си и прави ли почивки?
User's Signature

Качена снимка
Поединок Добра и Зла происходит каждую секунду в сердце каждого человека, ибо сердце и есть поле битвы, где сражаются ангелы и демоны. :zz_214:

#6832 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 17 February 2012 - 07:33 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 17 February 2012 - 12:03 PM, написа:

Да, зависи вашият приятел дали иска куче за домашен любимец, или изложбен екземпляр.........

Това за "справките за произход" или "непълните родословия" звучи доста различно и го използвате при различните ситуаций различно - моля Ви колеги влезте в час :ab_041: Аз каква такса ще плащам за издаване на "справка" или на "родословие"?!?!?! Все пак официално по правилата развъждам и възнамерявам да развъждам!!! Развъдника ми ще се казва KENTA или KATSU KENTA, зависи кое име ще бъдо удобрено!!! В превод от японски kenta - значи благороден, велик, силен - katsu kenta е победа на по-силния. Развъдника ще е лицензиран!!! Ще има и официална интернет страница! Като основно ще се насоча към развъждането на акита ину - ще продължа да внасям екземпляри от различни страни, но не изключвам и развъждането от породтата сибирско хъски!

Та, ако вашият приятел иска хубаво куче за домашен любимец спокойно може за си купи и от последното клубно кучило чийто снимки може да разгледате в темата "Бебета регистрирани в "Северни кучета"! Има свобдни две женски бебета!
Ако иска да се занимава и да ходи по изложби трябва малко да изчака - до колкото знам към края на месеца се очаква клубно кучили от "Голдън Никол"!

Добре след 15г. развъждане може би още не съм в час все пак не съм имала кучета с непълни родословия. Как трябва да използвам израза " справката за произход " ??? Бяло родословие, непълно родословие или.... то в крайна сметка резултата е един и същ - кучета с непълен произход но с допуснати до разплод родители, покрили нужните изисквания на стария клуб за да влезнат в разплод.
В Голден Никол, няма да има кучило февруари. Аз все пак препоръчвам на всеки да вземе своя домашен любимец от проверено място и от клубно кучило независимо какво му е родословието.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#6833 Потребителят е офлайн   zebri4kata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2012 - 08:29 PM

Показване на мнениетоSaika, в 17 February 2012 - 07:19 PM, написа:

Аз Сайка я капя всeкu месец с капки Advocate Bayer и това е по-предписание на вета, който беше препоръчал и хапчета за вътрешни паразити всеки месец да се дават, но другите собственици на кучета в парка ме съветваха да я третирам вътрешно и външно на 3 месеца.
Някой дава ли добавки (витамини и минерали и омегите 3 и 6) на кучето си и прави ли почивки?

За външните паразите не попитах,но за вътрешните,казаха на месец,месец и половина.Ако на месец и половина от последното даване не е изакала нищо смущаващо,да пробваме на два месеца.Но аз смятам всеки месец да и давам хапче.Два месеца ми се струва твърде много време,а три месеца съвсем,но все пак с времето ще видим :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#6834 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2012 - 08:37 PM

Вътрешно обезпаразитяване - на два месеца /Drontal или Cestal/
Външно обезпаразитяване - на три месеца с Frontlain или Advantix. За пояснение - на Еди не съм му слагала Адвантикс от 5 месеца. Нямаме проблем, но малко като се затопли времето ще му сложа.
Естествено има и други продукти, но аз лично тези съм ползвала. Доволна съм от Дронтал-а и Адвантикс-а.
Всеки месец хапче - мисля, че е доста начесто. И какви са тея капки със спринцовка? Той ли ги е приготвял?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#6835 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 17 February 2012 - 09:13 PM

За външно обезпаразитяване, аз слагам капки на врата от рода на Фипрекс, Фронтлайн и др. когато се затопли -> април началото на май. Тези пипети предпазват 1 месец от кърлежи и 3 от бълхи, но колкото по-често го къпете толкова повече се намалява действието им. Не че не може да се къпе след капките, но дефакто си е така. В зависимост с какви животни контактува моето куче и дали има инвазии от бълхи и кърлежи на около преценявам дали да сложа втора пипета след месец и половина или два, два и нещо. Май, юни са едни от най-неприятните месеци - гъмжи от кърлежи. За това избягвам да ги извеждам на места къдео може да има - поляни с висока трева и необработени против паразити. Там където живея въобще никой не коси или обработва против кърлежим, а даже хората си гледат селскостопански животни и за това през тези месеци обикновенно се ограничаваме само с разходки в двора а ако изляза след това съжалявам защото свалям по 10 -20 кърлежа от всяко животно. Обикновенно ако са слагани пипети намирам по някой изъхнал кърлеж по козината на Зина, това значи че предпазват!!! Но да слагам всеки месец пипети на трите кучета ми излиза доста солено, за това миналото лято пробвах с Килтикс пудрова каишка. И съм много доволна - 7 месеца я носи Зина и нито бълха нито кърлеж!!! А и покрай нея другите намазаха. Бях взела една голяма и тя стигна за две кучета. Третото го пудря с Тапилан, но май вече не я продават тази пудра. Незнам до колко помага, но си мисля че и Нира се влияе от каишките на другите понеже спинкат в една колиба трите и постоянно са заедно, като едно цяло са :wub: Лошото на тези каишки е че миришат лошо, не трябва да се мокри и все пак е видима. Иначе препоръчвам! Сега зимата с нищо не ги третирам външно то във този студ няма и от какво да се боя.... Иначе не ти препоръчвам да пудриш хъски с пудра - трудна работа. То едно че не стои мирно друго че многооооо козина!!! Нира и Чарли ги пудря понеже в сравнение със Зина са плешиви и си умират от кеф някой да им прави прически и да ги мачкоти.
За вътрешно и аз си мисля че 1 месец е доста натоварващо за черния дроб, но пък това е периода на развитие на червеите и ак ое погълнало нещо по време на разходка със сигурност няма да се развие, а ще го изхвърли. То е по скоро профилактично даване. Всеки сам си преценява, все пак кучето живее вътре. Моите са на вън и аз има давам по нарядко от 3 месеца даже. Ако са яли нещо съмнително извън двора...
Ужас ...колко съм подробна :ab_041:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6836 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2012 - 10:03 PM

Да се обезпаразитява вътрешно всеки месец не е ли много? Иначе аз се плаша всеки месец да и давам хапчета и да и слагам капки, в смисъл, не е ли много химия всеки месец?? Тоя Адвокат на Bayer е много добър никога нищо на нея не съм виждала, а за вътрешно и ние сме с Дронтал +
User's Signature

Качена снимка

#6837 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2012 - 10:57 PM

Показване на мнениетоNorth face, в 17 February 2012 - 05:33 PM, написа:

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 17 February 2012 - 12:03 PM, написа:

Добре след 15г. развъждане може би още не съм в час все пак не съм имала кучета с непълни родословия. Как трябва да използвам израза " справката за произход " ??? Бяло родословие, непълно родословие или.... то в крайна сметка резултата е един и същ - кучета с непълен произход но с допуснати до разплод родители, покрили нужните изисквания на стария клуб за да влезнат в разплод.
В Голден Никол, няма да има кучило февруари. Аз все пак препоръчвам на всеки да вземе своя домашен любимец от проверено място и от клубно кучило независимо какво му е родословието.

Аз за 15 години ръзвъждане бих създала своя линия кучета започвайки от начало "справка за произход, или бяло родословие, или непълно родословие..."! :ab_041: Много е лесно да дадеш някакви си там пари и да закупиш куче с родословие - но да създадеш нещо твое с години работа е това според мен е достойно за уважение!!! :ab_041:

Както и да е - утре има събрание и правилата на новият клуб ще ми бъдат разяснени! :ab_041:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#6838 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 February 2012 - 10:13 AM

Като говорим за обезпаразитяване: някой може ли да направи сравнение на тези два продукта Kiltix Bayer-противопаразитна каишка http://zoomagazin.eu...ishka-68sm-1064 и този Scalibor - противопаразитна каишка http://zoomagazin.eu...hka-60-sm-18089
Този на Скалибор може ли да се мокри? Понеже в описанието пише че трябва от време на време да си избърсва с влажна кърпа за по добър ефект.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6839 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2012 - 10:38 AM

Аз лично съм доволна от килтикс-а,ползвам го вече няколко години,махам го само когато отидем на море,като в този период слагам адвантикс или фронтлайн.Подозирам,че една от причините да работи (килтикс-а) добре е факта,че е пудрова каишка и успява да се разпредели равномерно по тялото.Не съм сигурна има ли друга на този принцип на пазара в Бг в момента (изключвам болфото,която е същата,просто с по-кратък срок на действие). Преди доста време се внасяха противопаразитните каишки hartz - още един вариант на пудрови каишки,работеха добре и се замислям дали тази година да не си поръчам от вън.Излизат значително по-евтино от килтикс-а( с доставката ще се дойдат до 10$ за седем месечния вариант).За скалибора съм скептична - не виждам нищо интересно в него,но нямам преки наблюдения.
П.п.Кучетата ми живеят на двор,на село,където има и селскостопански животни (не в нашия двор,но на поляната до нас редовно пасат овце,крави,кози с придружаващите ги овчарки кучета)
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#6840 Потребителят е офлайн   zebri4kata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 February 2012 - 11:18 AM

Сигурно сам си приготвя капките и един вид си ги дозира със спринцовката.На село имаме много бълхи.От сега се чеше,а за лятото незнам.Имаме и друг двор с животни,тя няма достъп до него,но все пак бълхите си ги има навсякъде.Преди имахме кози,които убираха бълхите,но вече нямаме.За вътр.паразите ще и дам след месец и половина,а след това ще пробваме и на 2 месеца както препоръча вета.
User's Signature

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 340
  • 341
  • 342
  • 343
  • 344
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема