Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 17 February 2012 - 01:12 PM
ISAYLA, в 17 February 2012 - 11:25 AM, написа:
МНОГО ЩЕ СЪМ ВИ БЛАГОДАРНА,АКО СЪДЕЙСТВАТЕ! :)
Следете тази тема.
http://forum.dog.bg/...0/page__st__920
Ето няколко сайта на лицензирани развъдници :
http://goldennicol.com/bg/home
http://nylabell.webs.com/
http://dog.bg/husky/
http://forum.dog.bg/...07/page__st__80
Ето този потребител http://forum.dog.bg/...aoy-edhunoaaaa/ има бебета в момента.
Може да пропусна някой развъдник, не ги знам всички. Ако има още който иска може да допълни списъка.
Публикувано: 17 February 2012 - 01:20 PM
Публикувано: 17 February 2012 - 02:03 PM
North face, в 17 February 2012 - 11:20 AM, написа:
Да, зависи вашият приятел дали иска куче за домашен любимец, или изложбен екземпляр.........
Това за "справките за произход" или "непълните родословия" звучи доста различно и го използвате при различните ситуаций различно - моля Ви колеги влезте в час

Та, ако вашият приятел иска хубаво куче за домашен любимец спокойно може за си купи и от последното клубно кучило чийто снимки може да разгледате в темата "Бебета регистрирани в "Северни кучета"! Има свобдни две женски бебета!
Ако иска да се занимава и да ходи по изложби трябва малко да изчака - до колкото знам към края на месеца се очаква клубно кучили от "Голдън Никол"!
Поздрави и успех!

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 17 February 2012 - 04:49 PM
Ариел, в 17 February 2012 - 05:54 AM, написа:

Цитат
Цитат
Нямаме сняг,ама колкото да 'оцапа' заваля преди седмица, 2

Публикувано: 17 February 2012 - 06:25 PM
Публикувано: 17 February 2012 - 07:19 PM
Някой дава ли добавки (витамини и минерали и омегите 3 и 6) на кучето си и прави ли почивки?
Публикувано: 17 February 2012 - 07:33 PM
Петя Кръстева, в 17 February 2012 - 12:03 PM, написа:
Да, зависи вашият приятел дали иска куче за домашен любимец, или изложбен екземпляр.........
Това за "справките за произход" или "непълните родословия" звучи доста различно и го използвате при различните ситуаций различно - моля Ви колеги влезте в час

Та, ако вашият приятел иска хубаво куче за домашен любимец спокойно може за си купи и от последното клубно кучило чийто снимки може да разгледате в темата "Бебета регистрирани в "Северни кучета"! Има свобдни две женски бебета!
Ако иска да се занимава и да ходи по изложби трябва малко да изчака - до колкото знам към края на месеца се очаква клубно кучили от "Голдън Никол"!
Поздрави и успех!

Добре след 15г. развъждане може би още не съм в час все пак не съм имала кучета с непълни родословия. Как трябва да използвам израза " справката за произход " ??? Бяло родословие, непълно родословие или.... то в крайна сметка резултата е един и същ - кучета с непълен произход но с допуснати до разплод родители, покрили нужните изисквания на стария клуб за да влезнат в разплод.
В Голден Никол, няма да има кучило февруари. Аз все пак препоръчвам на всеки да вземе своя домашен любимец от проверено място и от клубно кучило независимо какво му е родословието.
Публикувано: 17 February 2012 - 08:29 PM
Saika, в 17 February 2012 - 07:19 PM, написа:
Някой дава ли добавки (витамини и минерали и омегите 3 и 6) на кучето си и прави ли почивки?
За външните паразите не попитах,но за вътрешните,казаха на месец,месец и половина.Ако на месец и половина от последното даване не е изакала нищо смущаващо,да пробваме на два месеца.Но аз смятам всеки месец да и давам хапче.Два месеца ми се струва твърде много време,а три месеца съвсем,но все пак с времето ще видим

Публикувано: 17 February 2012 - 08:37 PM
Външно обезпаразитяване - на три месеца с Frontlain или Advantix. За пояснение - на Еди не съм му слагала Адвантикс от 5 месеца. Нямаме проблем, но малко като се затопли времето ще му сложа.
Естествено има и други продукти, но аз лично тези съм ползвала. Доволна съм от Дронтал-а и Адвантикс-а.
Всеки месец хапче - мисля, че е доста начесто. И какви са тея капки със спринцовка? Той ли ги е приготвял?
Публикувано: 17 February 2012 - 09:13 PM

За вътрешно и аз си мисля че 1 месец е доста натоварващо за черния дроб, но пък това е периода на развитие на червеите и ак ое погълнало нещо по време на разходка със сигурност няма да се развие, а ще го изхвърли. То е по скоро профилактично даване. Всеки сам си преценява, все пак кучето живее вътре. Моите са на вън и аз има давам по нарядко от 3 месеца даже. Ако са яли нещо съмнително извън двора...
Ужас ...колко съм подробна

Публикувано: 17 February 2012 - 10:03 PM
Публикувано: 17 February 2012 - 10:57 PM
North face, в 17 February 2012 - 05:33 PM, написа:
Петя Кръстева, в 17 February 2012 - 12:03 PM, написа:

Поздрави и успех!

Добре след 15г. развъждане може би още не съм в час все пак не съм имала кучета с непълни родословия. Как трябва да използвам израза " справката за произход " ??? Бяло родословие, непълно родословие или.... то в крайна сметка резултата е един и същ - кучета с непълен произход но с допуснати до разплод родители, покрили нужните изисквания на стария клуб за да влезнат в разплод.
В Голден Никол, няма да има кучило февруари. Аз все пак препоръчвам на всеки да вземе своя домашен любимец от проверено място и от клубно кучило независимо какво му е родословието.
Аз за 15 години ръзвъждане бих създала своя линия кучета започвайки от начало "справка за произход, или бяло родословие, или непълно родословие..."!

Както и да е - утре има събрание и правилата на новият клуб ще ми бъдат разяснени!

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 18 February 2012 - 10:13 AM
Този на Скалибор може ли да се мокри? Понеже в описанието пише че трябва от време на време да си избърсва с влажна кърпа за по добър ефект.
Публикувано: 18 February 2012 - 10:38 AM
П.п.Кучетата ми живеят на двор,на село,където има и селскостопански животни (не в нашия двор,но на поляната до нас редовно пасат овце,крави,кози с придружаващите ги овчарки кучета)

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ
Публикувано: 18 February 2012 - 11:18 AM