Dog.bg Форуми : Боксер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (164 Страници) +
  • « Първа
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Боксер

#1841 Потребителят е офлайн   STOYANOVA5504 Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Боксери

Публикувано: 06 June 2008 - 11:06 PM

преди 7 дни някои щеше да качва снимки да ги видим....
аиде може и да не са в стоика или прочие
но поне да ги видим прехвалените кучета на ниакои хора тук в форума.
и не обвиняваите телефона си че не снимал добре,проблема не е в телефона.
ще помоля експертите в областа на боксерите да ми кажат каде във Варна да намеря немска боксерка та като я

#1842 Потребителят е офлайн   STOYANOVA5504 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 June 2008 - 11:14 PM

та като я видя на мен да ми хареса ,за да не мешим породите.
родословие имам
но не е за всеки такова куче,както казаха по-горе.

#1843 Потребителят е офлайн   BoXeR_ss Икона

Публикувано: 07 June 2008 - 05:49 PM

Здравейте,  търся си мъжко боксерче с цена около 250лв. някой може ли да ми помогне? Мерси предварително

#1844 Потребителят е офлайн   coolice Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Dogo Group
  • Interests:dogo argentino , agility

Публикувано: 12 June 2008 - 08:27 AM

Темата замря! Причината е ясна.Може би повечето от вас прочели истините казани тук решават да се оттеглят вместо да влизат в спорове, но както казах в един по горен мой пост трябва да се говори.Така че не спирайте макари нашите кучета да не отговарят на стандарта ,макари правилата да са ни ясни неспирайте да показвате интереса си.Боксерите са уникални сами по себе си и заслужават и в България да имат своите любители и хора които да ги уважават!
Благодаря за подкрепата Дебси, аз каквото мисля си го казвам. :blink:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1845 Потребителят е офлайн   debsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2008 - 05:14 PM

Здравей,coolice! Аз съм майката на debsi и отново се включвам,въпреки неговото нежелание.Темата замря,защото някой тук-визирам STOYANOVA5504-реши да избива комплекси на гърба на останалите любители на боксерите.Не бих желала да я коментирам,само бих я посъветвала -при това професионално-да поработи върху правописа,граматиката и пунктуацията си.Все пак е срамота-ако наистина е на 27 години.Толкова за нея.Мисля,че не заслужава повече внимание.
Бих ви предложила да разкажете как и кога сте се срещнали за първи път с вашето любимо куче.На мен Тара ми е подарък от  debsi  и брат му за рождения ми ден.Двамата са я намерили от един сайт и в пълна конспирация са се уговорили със собствениците.Така големият ми син отива до Бургас и я взема.Ние бяхме на почивка и връщайки се вкъщи ,бях посрещната от една 19 дневна скимтяща топка.Сърце не ми даде да я върна обратно :blink:.Минахме през всички етапи на хранене с биберон и мляко през два часа,с приучаването на хигиенни навици и...така.Сега тя е глезлата вкъщи и се радва на най-голямо внимание.Е,според мнението на някои тук,щом не е с родословие е по-нисша,но в крайна сметка ние няма да ставаме развъдчици.Грижите и любовта,които и даваме ,едва ли са по-малко,отколкото тези,давани на породистите кучета :blink:.Радвам се,че успяхме да я отгледаме от толкова малка и си мисля,че може би ни приема като своята глутница-едва ли има спомен от майка си.
  Би било интересно да разкажете и вие.С добри чувства към всички вас:майката на debsi.
User's Signature

Качена снимка

#1846 Потребителят е офлайн   coolice Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 June 2008 - 09:57 AM

Докато още не е отшумял заформилия се тук спор би ми се искало да купрам едно изказване на "big boss" на този форум.
В него изключително интелигентно и вярно е обяснено всичко от създаване на породите ,до тяхното признаване като такива, както и защо небива да бъдат развъждани не родословни кучета.
На мен лично много ми хареса и искам да го споделя и с тук пишещите макари този негов пост да е отнесен в една доста разгорищила се тема в съседна до нас форум , но според мен е доста актуална и за нас.Дано имате търпението да го прочетете до край, ЗАСЛУЖАВА СИ.

Цитат

Гореща тема ...

Близко родствени връзки винаги са съществували. В чистопородното развъждането често те са и търсени. Не са една и две породите, които са възникнали именно благодарение на такива връзки. Нещо повече - дори и породи, които се считат за аборигенни, са запазени или възстановени благодарение на такива връзки, днес това е използван инструмент в чистопородното развъждането, нарича се инбрийдинг. Ако вземем и при аборигенното развъждане - ако възобще можем да говорим за развъждане тогава, тези връзки са факт. Кучето е куче, за него най силния в глутницата е този, които ще заплоди женската и ще продължи рода, без да го интересува дали му е сестра или майка. Тук възниква и проблема - гените се предават, но никога няма еднозначно натрупване. Как да се направи така, че това куче да запази определени качества ? Давам пример - някой си пуска баща и майка, брат и сестра, после отново и отново - ако оцелее някое от малките, то ще бъде примерно чау, но дали ще прилича на чау ? Давам пример с чау, защото темата е тук, но същото важи за всички породи. В крайна сметка търсим отговора - защо развъждаме и какво искаме да постигнем ? Как да запазим сега съществуващото ? Как да запазим  стабилност на възпроизводството ? За да си отговорят на този въпрос, хората започнали да се обединяват в клубове по породи,водейки отчетност за връзките и описвайки резултата. Днес се счита, че необходимата популация от кучета, за да се поддържа една порода, необходимия минимум за нейното съществуване и запазване е осем независими семейства - това е един от критериите, по който Международната федерация по кинология признава дадена порода за съществуваща. В всяка една порода съществуват различни типове, следствие на различно развъждане. Това не означава, че не може да се развъжда с инбрийдинг, но означава, че са налице достатъчно на брой кучета, които нямат близкородствени връзки и по този начин обуславят запазването на основната цел на развъждането - устойчиво възпроизводство.

Наследствени болести и аномалии винаги ще съществуват. Идеята е не те да се отстранят - това е практически трудно изпълнимо. Кучето все пак е живо същество, не е робот, а жив организъм с неговите предимства и недостатъци.Целта е те да се сведат до минимум възможност за появяване. Факт е, че ние променихме кучето, защото и ние, хората се променихме. Промени се начина на живот, околната среда. В повечето случаи кучето е повече домашен любиОмец, а не куче, което изпълнява своето предназначение. Ако поставите кучето в друга среда, тези болести не биха се проявявали толкова често поради причината, че куче, което не върши работа не оцелява и няма да може да заплоди женска. Естествен подбор, наложен от друга среда за кучето, движение, начин за набавяне на храна. Днес ... ние ги разхождаме в парковете. За да бъдем контролния орган, подобен на естествената среда в миналото с цел здравето на кучето се правят изследвания, които да помогнат и да намалят риска от предаване на наследствени болести. Да, има ги. Факт е, че развъдниците и клубовете са единствените, които се борят с това - няма как това да се прави без да се води племенна книга, отчетност и регистрация на връзките.

Отклонения от стандарта винаги ще има. Това е идеята на стандарта - да бъде идеал. Но той е човешко творение, изменя се в времето. Ако все пак някой прочете FCI стандарта на чау чау, ще види че последните промени са през 1999 година.А породата има още три стандарта - на Американския кенел клуб, Английския келнел клуб и Канадския. Дано някой от вас се интересува защо се е наложила промяната и какво се търси с нея. Почти всички стандарти на отделните породи кучета са променяни с течение на времето и натрупването на информация. А и всички кучета, развъдени при племенното развъждане дори и с отклонения в стандарта са от същата порода,въпроса е по скоро къде е границата на допустимост при развъждане.

За да достигнат до вас кученца от тази порода, някога те са имали родословни родители. По една или друга причина тези кучета са отпаднали от чистопородното развъждане. Ползвани "междусъседски" или в някоя кучешка ферма и оттам в борсата - да, те ще приличат на породата, от която са произлезнали. Нещо повече - хората са странни, те казват - твоето е такова, моето е такова, хайде да ги съберем и да имаме бебета. Оставям настрана чисто човешкия аспект на отъждествяване на кучето като детенце, но в повечето случаи това е решението. Да не говоря за комерсиалния интерес - това е скъпа порода, хайде да има малки, така и така я гледаме, в зоомагазина са по 800 лева, те пет, даже и по 400 да ги дадем, ще сменим дограмата, догодина колата. Това е произхода им, за съжаление, в по голямата си част.

Доколкото до медицински проблеми при раждане - моля ви, не си правете шеги. Всяко едно куче, независимо дали е с родословие или не, може да има трудно раждане.

Накратно - единствено и само племенното развъждане поддържа и прави устойчива и жива една порода. Разбира се, и любовта на хората към нея - без хора, които да работят с нея, тя няма да съществува. Породата - това са кучета с ясен произход и потекло. Всички кучета, които са извън породни регистри по една или друга причина, отпадат от племенно развъждане. Бях го писал някъде - това не прави нито едно куче по малко от друго куче, нито трябва да бъде определящ фактор за любовта на стопанина. Както и не трябва да бъде фактор за човешки взаимоотношения на тази основа. Всяко едно кученце, вече родено, трябва да има шанс да живее, да има добри стопани. Въпроса е преди да направите това, да помислите - защо ? Няма да е заради породата.

Тогава не се сърдете, че има хора, които искат да я запазят и да я има.

Стана дълго. 

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1847 Потребителят е офлайн   boxerfan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 June 2008 - 06:55 PM

Браво :blink:

#1848 Потребителят е офлайн   bubeto333 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 June 2008 - 06:54 PM

темата нещо гледам че замира никакви снимки никакви нови приключение с бксерчетата  :( само нянакъв ''важен'' спор :rolleyes:
User's Signature

AnImAl LoVeEr

#1849 Потребителят е офлайн   debsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2008 - 10:08 PM

Чакаме снимки на собственичката на истинския Боксер да пише и да разказва за приключенията на Боксера й ;) Родословният й Боксер, който преди време по телефона като говорих с нея ми каза, че Боксера няма родословие, не знаели да има... Няма да разказвам история на Боксера й, тя да си го каже и да си признае или да признае, че лъже по-добре ;)
    Хайде, само защото знам, че ти е интересно да четеш за Боксерчетата, ще пиша :) Много нови приключения сме нямали скоро. Едно от малкото беше, нахапване от една Ротвайлерка, но след бързото реагиране от моя страна - Тара си е в перфектно физическо и психическо състояние ;) Събота или неделя( май беше събота ) бяхме на плаж с Тара, 19:30 часа горе-долу, бяхме на плажа :) Влязохме във водата, не се уплашихме, че беше хладничко  :rolleyes: !!! Интересно защо, но Тара влезе 1 път, защото май й стана студено и излезе, после не й се влизаше много навътре и бягахме по пясъка, също така - гонихме и носихме 1 пръчка. Игра, игра и пак игра, както винаги :) И 3 пъти я цопнах вътре във водата да поплува, ама не много навътре, плуваше много малко като куче и после започна да подскача във водата като зайче(еленче,делфинче)  ;D ;D ;D Беше ми много забавна, абе беше си хубаво преживяване ;) Студената вода не ни уплаши, нито времето, но ще чакаме по-хубава вода за следващото ни морско приключение заедно ;) :yahoo: :yahoo: :yahoo: :P :P :P :P :P :P :P
User's Signature

Качена снимка

#1850 Потребителят е офлайн   coolice Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 June 2008 - 10:58 PM

Debsi , май лъжците в темата ще се окажат повече отколкото ти си мислиш , но хайде да не се заяждаме нека бъдем приятели.
Междо другото идеята ти да се показват истински или по-скоро титолувани кучета не е лоша, аз също смятах да пололя boxerfan да ни запознае със шампионите на породата, разбира се ако той няма нищо против.  :blink:
Иначе завиждам ви благородно за това че живеете до морето. Голямао предимство е това: паж, плуване, тичане по пясака...А ние само чакаме да настъпи момента за отпуск и да потеглим на там, макари само за кратак период от време. :blink:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1851 Потребителят е офлайн   boxerfan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 June 2008 - 08:42 AM

Галерия на победителите в света през годините

Галерия на българските победители

Приятно разглеждане!

#1852 Потребителят е офлайн   tinita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2008 - 09:14 AM

Цитат

Темата замря! Причината е ясна.Може би повечето от вас прочели истините казани тук решават да се оттеглят вместо да влизат в спорове

А може би НЕ предпочитаме Безмислени спорове относно стойката на любимимото кучe!
Нищо чудно въпросния фен/фенка да е някоя кака, която работи за новоткрит развъдник , който нещо не върви !"На запад" това вече е доста популярно.... хора от "бранша "се регват по форуми като нормални потребители и подгряват обстановката, като разправят колко е велика дадена порода  и видиш ли, как може това иначе толкова красиво животно да се смесва с простосмъртни !!!Обаче...има една съществена разлика между "на запад" и " на изток"... Тук също сме овце и със стадно чувство, но не толкова, колкото братята хамериканци, които ако Хилари Клинтън се изпърди докато държи реч, всички ще решат, че вече е модерно да си пръцкаш на воля пред широка аедитория - тук обичаме да обичаме и го правим безрезервно спрямо боксерите и "боксерите" B)

#1853 Потребителят е офлайн   coolice Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 June 2008 - 10:28 AM

Тinita, ако визираш мен в това твое изказване ще ти кажа че жестоко се лъжеш!
За да бъде човек развъдчик трябва да претежава женска от дадена порода,но и трябва да има доста голям опит и знания натрупани за нея.Развъдника му трябва да е регистриран както в клуба на породата която развъжда тъка и на по-висока изтанция като БРФК, МФК.
Факт е че част от потребителите тук се издразнихме от прехвалването на едно Софийско-Пловдивско куче , което се опитаха да го представят едва ли не като "шампион на България", от там почна и целия спор...Да и тук вече си права: "НЕ ЯДЕМ ДОМАТИТЕ С КОЛЦИТЕ"!

Цитат

Благодарим за галерията , определено  беше интересно да се запознаем с най-добрите представители на породата.Интересно ми е как стоят нещата при женските:по-скоро възможно ли е да се направи някаква класация при женските екземпляри на породата?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1854 Потребителят е офлайн   tinita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2008 - 11:40 AM

Цитат

Тinita, ако визираш мен ...

В никакъв случай :'(

Цитат

Факт е че част от потребителите тук се издразнихме от прехвалването на едно Софийско-Пловдивско куче , което се опитаха да го представят едва ли не като "шампион на България", от там почна и целия спор...Да и тук вече си права: "НЕ ЯДЕМ ДОМАТИТЕ С КОЛЦИТЕ"!...

Именно!!!

#1855 Потребителят е офлайн   debsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2008 - 12:23 PM

Аз в поста си визирах Стоянова ... А за лъжците, аз си признавам, че си мислех да имаме кученца от Тара, защото исках да преживея пак няколко мъника да ми щъкат. Това може да го потвърди и майка ми,но родителите ми бяха съгласни ;) Може да го потвърди и г-н Великов (Божидар - boxerfan), с него съм говорил и му благодаря, че беше търпелив, вярно е, че младото поколение сме малко по-големи инати ;) Все пак осъзнах преди време, че май няма да я заплождаме и да имаме малки ;) Няма да обяснявам как стигнах до това решение, но г-н Великов е отговорен за това ;) А в тези Галерии има много хубави кучета, все пак са утвърдени, много пъти съм ги разглеждал абсолютно всички снимки една по една, доста ми беше интересно.
User's Signature

Качена снимка

#1856 Потребителят е офлайн   betray Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2008 - 02:43 PM

Артур,който е почти на 3 месеца вече.Тук е на разходка с любимите си дакели Бети и Стинки:) :yahoo: :->)

#1857 Потребителят е офлайн   betray Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2008 - 02:48 PM

Ето още няколко  :blink:

#1858 Потребителят е офлайн   STOYANOVA5504 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 June 2008 - 04:49 PM

Ако се върнесх по-нагоре в редовете сте разбереш че никога не съм казвала нещо относно родословието на моето куче.Аз съшто съм на принципа  че кучето е всеотдайно животно и да е родословно не е най вайното за мен.През живота си съм имала 3 кучета.Едното беше кръстоска между ирлански сетер и улично,беше много умно и всеотдайно,разбираше всяка моя дума дори бих казала че беше по-умно и от боксера.Дугите две съшто бяха мелези но това не е променило отношението ми към тях.Ядосах се повечето лично на теб,заштото ти беше този който търсише родословието на моя боксер,и след като видях твоя,дори небих познала че е боксер на улицата ако го видя.И второто което вече наистина ме ядоса беше това,че даваш акъл на другите да си взимат родословни кучета,като твоето със сигурност не е.Аз по принцип съм любителка на кучетата а мъжът ми на боксерите.
А що се отнася до това как го взех.Харесах го в една къща и попитах стпанина дали няма да го пуска на женска да си взема куче от него защото по всичко личеше че е хубаво(както съм го виждала по списанията) и дядото,около70 годишен ми предложи да ми го подари.Тогава той каза"Кучето го купиха за 350 лв за внучката ми,но ми дадоха на мен да го гледам че прави много бели в апартамента".И едва след като мъжа ми го видя го взехме.Съмнявам се че биха дали толкова пари за помияр.А дядото ми го даде скршом от внучката за да не плаче в противен случай бих попитала за родословност,а дядото си нямаше представа.И въпреки че по кучето няма една забележка не съм казвала че е родословно като не знам на 100% .А кучето е приятел на човека и е тъпо да си избираш приятел по потекло.

#1859 Потребителят е офлайн   debsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2008 - 09:08 PM

Цитат

Ако се върнесх по-нагоре в редовете сте разбереш че никога не съм казвала нещо относно родословието на моето куче.Аз съшто съм на принципа  че кучето е всеотдайно животно и да е родословно не е най вайното за мен.През живота си съм имала 3 кучета.Едното беше кръстоска между ирлански сетер и улично,беше много умно и всеотдайно,разбираше всяка моя дума дори бих казала че беше по-умно и от боксера.Дугите две съшто бяха мелези но това не е променило отношението ми към тях.Ядосах се повечето лично на теб,заштото ти беше този който търсише родословието на моя боксер,и след като видях твоя,дори небих познала че е боксер на улицата ако го видя.И второто което вече наистина ме ядоса беше това,че даваш акъл на другите да си взимат родословни кучета,като твоето със сигурност не е.Аз по принцип съм любителка на кучетата а мъжът ми на боксерите.
А що се отнася до това как го взех.Харесах го в една къща и попитах стпанина дали няма да го пуска на женска да си взема куче от него защото по всичко личеше че е хубаво(както съм го виждала по списанията) и дядото,около70 годишен ми предложи да ми го подари.Тогава той каза"Кучето го купиха за 350 лв за внучката ми,но ми дадоха на мен да го гледам че прави много бели в апартамента".И едва след като мъжа ми го видя го взехме.Съмнявам се че биха дали толкова пари за помияр.А дядото ми го даде скршом от внучката за да не плаче в противен случай бих попитала за родословност,а дядото си нямаше представа.И въпреки че по кучето няма една забележка не съм казвала че е родословно като не знам на 100% .А кучето е приятел на човека и е тъпо да си избираш приятел по потекло.

А какво е това :

Цитат

та като я видя на мен да ми хареса ,за да не мешим породите.
  родословие имам
но не е за всеки такова куче,както казаха по-горе.

Извинявай, но не съм сляп, дори ти го болтнах !!! И не ми обиждай кучето, какво ще кажеш, явно не разбираш от Боксери... Много хора познават, че е Боксер, не се хваля, да има отклонения от стандарта, ама ... Искам г-н Великов да се включи за този спор :) И пак ти казвам, не ми обиждай кучето, че вече стана лично !!! И няма да ми държиш ти сметка, която не си ми никаква, че  давам "акъл на другите да си взимат родословни кучета" !!! Ей за това могат да те упрекнат всички !!! Какво искаш да ме убедиш, че като кучето ти няма родословие, не трябва да препоръчваш на любителите на породата да си вземат родословни кучета ли ?! Ей такова мислене, не го разбирам ! Нали целта на г-н Божидар Великов, ПРЕДСЕДАТЕЛ на Боксер Клуба и на целият клуб е популяризирането на породата(родословните боксери, чистокръвни, от племенни родители-както искаш го разбирай), как ще стане като в България повечето Боксери са без родословия ?! Извинявам се на боксерфен, но Стоянова виж това

Цитат

Във Варна например има три родословни женски, членуващи в клуба и с нито една Лазар не е имал скачка, не са искали.
Сама си прави изводите ! Не разбра ли мисълта на всички ни, че в момента съм млад, има много живот пред мене, имам Боксер без родословие, виждам и разбирам много неща за породата, от 1 година имам Тара и вече съм се ориентирал, че след години ще си взема родословен Боксер, ако мога по-рано, здраве да е, идеално ! А за тази година, само да ти кажа, че благодарение на хора като pe4eniq, coolice, boxerfan и още няколко човека - разбрах много за породата и вярвай ми, много е ! Не съм специалист, но като си спомня колко неща не знаех, а сега ги знам, чак се радвам :) Но има още много да уча и след години, живот и здраве, ще знам какво да гледам при избирането на Боксерче ;) И най-важното, интересно ми е всичко това и се интересувам още и още ! От този форум научих много за Боксера, най-вече от горе споменатите хора, както и от сайта на Боксер клуба ;) Така, че няма да ме убедиш, че ти искаш да популяризираш породата и че си много голям привърженик на същата тази порода, поне не колкото аз съм !!! И като много знаеш и искаш да популяризираш тази порода, май не си схванала, че кучета(Боксери) без родословие не е желателно да се развъждат, което го осъзнах аз, малко или много. Макар да си мисля, че и от това развъждане, малко или много се популяризира породата ;)
User's Signature

Качена снимка

#1860 Потребителят е офлайн   coolice Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 June 2008 - 09:27 PM

Цитат

Все пак осъзнах преди време, че май няма да я заплождаме и да имаме малки ;) Няма да обяснявам как стигнах до това решение...

Ако наистина сте взели това решение ти и семейството ти, следва и още по-доброто решение- кастрация! ;)

Цитат

А кучето е приятел на човека и е тъпо да си избираш приятел по потекло.

STOYANOVA5504,
да съгласна съм с теб, че кучето е най-верния приятел, именно заради тази взаимна любов не се отричам от моята Астра.Аз я отгледах от третия ден след като майка и почина , гледах я като бебе и не случайно казвам, че тя е нашата "по-голяма дъщеря", тя е най- верния приятел на семейството ни.Но усещаме че в скоро време ще се разделим с нея, в момента тя е на медикаментозно лечение за което не ми се говори...
Ние може би малко по-егоистично за самите нас, смятаме да си вземем още един любимец , но този път избора който ще направим със сигорност ще бъде "правилен".Какво имам в предвид запознаваме се с породата която сме избрали , започваме да се интересуваме от характера, начина на гледане и възпитание, какви кучила има в момента и пр...Защото както каза един потребител тук, грижите са еднакви, както за породисто, тъка и за не породисто куче ,но е от значение и това какво ще гледаш.А аз знам за себе си че искам и ще имам в скоро време куче с доказан произход.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (164 Страници) +
  • « Първа
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема