Мил@, в May 29 2009, 12:00 PM, написа:
Кая, тук съм оф-топик, но според Сизар Милан, хъскитата са едни от най-трудните за отглеждане в градски условия, защото изискват МНОГО движение, т.е. тичане... Моето куче е също от порода, изискваща движение (не колкото хъскито), затова сме се нагърбили да му го осигурим - бягане по 30 минути до час сутрин преди работа (аз или мъжът ми с колело, а той тича - или пуснат на голф игрището, което е наблизо до нас), отделно от това разходки и следобяд и вечер. Иначе е раздразнителен, гризе, дъвче или е хиперактивен, муши се при нас, бута се, иска да играем, а не винаги имаме възможност и време. Може би това е причината да ти гризе и постелките. Нашият Шаро също изяде 2-3 постелки, преди да се научи, че не може да гризе тях, а само играчките си или парчета дърво в двора. Но когато се върне изтощен от сутрешното препускане, нито му се гризе, нито нищо - ляга и спи, дреме или гледа пред вратата към двора, или се просва на тревата и наблюдава оттам. Много малко се сеща да вършее, а когато е вкъщи - хич. МОже би да засилиш движението сутрин - то, освен всичко друго, стимулира отделителните реакции - като е акал сутрин на сутрешния крос, после не се сеща до късен следобед, понякога вечер.
Мил, с какво, според теб, ще помогне хотела? Не изразявам съмнение в съвета ти, просто питам, защото не зная.
Не знам дали е офф-топик, и да е , благодаря за коментара :). Тя наистина иска много тичане, и при разходките не се спира, определено като се приберем е капнала, особено ако тича с друго толкова енергично куче, даже по време на разходката се просва някъде за кратък отдих. А у нас не прави бели от известно време насам, имам предвид изгризани неща, търчи и гони котките най-често. Тези постелки бяха от този тип памперс с капки за кученца, и започна да ги прави на дреб още на 3 месеца и нещо, когато все още офиса ни беше в центъра и пътя беше наполовина, да не кажа една трета

и си бях повече време вкъщи. После естествено изяде където каквото можеше, не без съдействието на котките обаче - те събарят отнякъде нависоко и после си правят общ купон

Но напоследък не пипа нищо, даже чехлите ми оцеляват през нощта, растем и поумняваме явно. Та това за офф-топика. Сега ще имам възможност да поостана вкъщи, така че ще разбера и горе долу колко време е спокойна и кога започва да нервничи. И се надявам за 2 седмици да има подобрение.
А идеята за хотела е да стои там през деня само или и през нощта?
И пак офф-топик, да ви покажа калпазанката :)