Dog.bg Форуми : Хигиенни навици - обучение

Към съдържанието

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хигиенни навици - обучение Оцени темата: ***** 9 Гласове

#581 Потребителят е офлайн   crime Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 September 2010 - 07:39 AM

Ако я пусна на земята си ходи на правилното място, но ако не се събудя и не я усетя мноого рядко слиза сама, повечето пъти си намира място на леглото!
User's Signature

Качена снимка

#582 Потребителят е офлайн   nevidim_ Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 October 2010 - 01:16 PM

Здравейте на всички
Ето и моята история:
Имаме ми голдънче на 4 месеца и малко, докато беше по-малък и трябваше да му свършат ваксините не излизаше и така да се каже пишкаше навсякъде(простено), веднага след като всичко беше наред и можеше да излизаме навън семейството ми и малкият заминахме на море и от тук започва историята:
След като се настанихме отидохме на морето на нашият му беше много интересно, малкият се изпишка и се започна с наградките и похвалите, че си е свършил работата навън след което се прибрахме в хотела,почивки, хапване и т.н - той си седи спокойно в стаята и когато го изведа навън и му кажа
- Хайде да пишкаме нашият си свършва работата и отново наградки, похвали-всичко което съм изчел тук го правя. Първата нощ пишна малко в стаята, но аз станах и му казах - НЕ, след което го изведох навън и отново се изпишка, от тук нататък за всичките 5 дни той веднъж не се изпишка в стаята, стискаше и чакаше да станем да се оправим и когато го изведа ООООООК отново. Следва най-интересното: Прибираме се у дома и мястото, което е определено да бъде неговото място(царство) нашият започва да си пикае в целият коридор- където спи, храни се, играе и т.н, но интересното е, че пикае по наколко пъти за един час. Когато го изведа малка разходка с мисълта да се изпишка и той го прави, но веднага щом се приберем веднага се изпишква.
Та въпросът ми е защо докато бяхме на почивката си правеше (дори може да се каже повече отколкото трябва за едно мъничко кутре), а когато се прибрахме пишкането е по всяко време и където му падне?
Ще ви бъда много благодарен за някаква помощ.

User's Signature

Разликата между английските, руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос, отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
Качена снимкаКачена снимка

#583 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2010 - 05:56 PM

Както обясняваше Сизър Милън, кучето възприема, че на всяко място, където пребивава, се спазват определени правила. И е важно да се пренесат правилата от едното място на другото. Тоест сега ще трябва по същите методи да го научите и вкъщи да се стиска.
User's Signature

Качена снимка

#584 Потребителят е офлайн   dslpowr Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 October 2010 - 02:35 PM

Показване на мнениетоМил@, в 09 July 2010 - 01:17 AM, написа:

Ми ако си свършва работата и скимти да се прибира, значи си обяснил достатъчно добре на кучешки, че излизането е за пиш и чиш :ae_085: И да, наистина се придобива с практиката - ако си наблюдаваш кучето и опитваш разни неща. Гледал ли си серии на Сизар Милан? Той е доста добър в "кучешкия" и го обяснява хубаво. :af_089:

Колко време не съм влизал в тоя форум, не е истина. Черна точка печеля.
Сизар Милан се гледа в къщи нон-стоп :) Лошото е че май нас не ни бива в курса по кучешки :) Сега след вече колко месеца резултата е следния: Като сме в къщи обикновенно се стиска или излиза на терасата. Обаче ако ни няма <ние на работа, щерката на даскало>... леле-мале :) Поне на 2 места е мокро. От друга страна, "торти" и "пасти" има само на терасата. И най-лошото е че от време на време гледам и на слалнята има петна... Направо откачам. Като сме в къщи, не припарва до спалнята- това поне я научихме. Най-много на дивана <винаги в единия край. Не застава в средата и то ако има вече някой на дивана> или не единия фотьойл да се качи. Като си легнем по някое време идва при нас и ляга в долу в краката. От време на време се изпуска и когато сме там. И даже и след като сме се прибрали и е вършила там каквото трябва навън.
Няма толкова каране, викане, игнориране,друсане за врата, сваляне на земята, щипане на уши... дано по някое време да свърши всичко това :) И защо, да го ева, не излезне? На 1 метър от спалнята е вратата към терасата. И като се изпусне като сме там- хич и не се овърта да души- направо си кляка, вдига опашката и .... И лошото е че, сякаш опашката й е някак си по-ниско разположена и вместо да си седне на дупето, тя кляка. И понякога трудно се разбира дали кляка да "сяда" или кляка да мокри терена :)
User's Signature

По-лесно е да получиш прошка отколкото разрешение
Този,който живее със “защо”, може да се справи с почти всяко “как”

#585 Потребителят е офлайн   crime Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 October 2010 - 03:01 PM

Забелязала съм, някой път кученцата (бебета) си мислят, че имат толкова неотложна работа - да вървят по теб за храна, да хапят и играят, че просто забравят, че им се пишка и когато ти им посечеш желанието за парче от твоя шоколад или сандвич се сещат, "... А то ми се пишкало" иииии дали са на дивана или на земята или на леглото или където и да е ... просто си го правят :db_046:

Моето куче има доста напредък макар да е само на 5 месеца :) Докато ни няма не прави бели, просто защото няма да спечели нищо с това... (сигурна съм, че е така), прибера ли се и не я изведа веднага кляка пред мен и ме гледа в очит "Ето, ти си виновна, аз си стисках цял ден, ти дойде, аз се зарадвах и не можах да се сдържа!", за това първото нещо е разходка!

Сега в студените сутрини, дори не иска да ходи, изтичва кляка, става и пак на бегом пред входа, нодуши ли хубаво време излиза кипра кипра за социални контакти!

И статистиката: максимум 2 инцидентни изхождания на ден в къщи! Просто незнам как се научи толкова бързо за месец и половина! Или не е бързо, а аз се гордея напразно!? :wb_052:
User's Signature

Качена снимка

#586 Потребителят е офлайн   kacarova_bs Икона

Публикувано: 06 October 2010 - 07:48 PM

Здравейте на всички! Имаме доста сериозен проблем с кучето ни, и от една година се опитвам да я превъзпитам(ако мога да се изразя), но без никакъв резултат. Когато заживях с мъжа ми, кученцето вече беше на 2-3 годинки,сега е на 4-5 и както можете да се досетите, си вършеше работата в къщи. Аз се ангажирах с това, да я науча да се изхожда навън, въпреки че кучето вече си е възпитано по този начин и тъй като съм имала куче(същата порода, а именно кръстоска между пинчер и чихуахуа) си мислех, че ще се справя, но за голямо мое разочарование не успях :(
Започнахме да я изкарваме навън сутрин много рано, вечер след хранен също я изкарваме навън и разходките продължават около 30-40 минути, но тя продължаваше да си върши работата в къщи и то все около масата! Купих от тези хартиените тоалетни(памперси), обиколих целия под около масата с тях, но тя се изхождаше на малкото място между памперсите, пода съм го търкала с оцет(така знам от предното ми куче) и въпреки това тя си ходеше там. Преместихме се в нов апартамент(естествено не заради този проблем :) ) и съответно филма си продължи по същия начин-пишка си на пода около масата....................незнам какво да правя, как да постъпя, сами разбирате че нещата не могат да продължат така.............. наказвахме се, карахме се, е не, все едно прави напук! Лятото изкара на терасата(имаме голяма тераса и стая към терасата, където са и купичките и легълцето), но идва зима и все пак трябва да я приберем в къщи, а с това изхождане............. МОЛЯ ВИ ДА МИ ДАДЕТЕ НЯКАКЪВ СЪВЕТ-вече чак си мисля да търся Говорещия с кучета :):):)

#587 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 October 2010 - 09:19 AM

Показване на мнениетоkacarova_bs, в 06 October 2010 - 05:53 PM, написа:

Преместихме се в нов апартамент(естествено не заради този проблем :) ) и съответно филма си продължи по същия начин-пишка си на пода около масата....................незнам какво да правя, как да постъпя, сами разбирате че нещата не могат да продължат така.............. наказвахме се, карахме се, е не, все едно прави напук! Лятото изкара на терасата(имаме голяма тераса и стая към терасата, където са и купичките и легълцето), но идва зима и все пак трябва да я приберем в къщи, а с това изхождане............. МОЛЯ ВИ ДА МИ ДАДЕТЕ НЯКАКЪВ СЪВЕТ-вече чак си мисля да търся Говорещия с кучета :):):)

Помислете дали сте успели да "обясните" на кучето "по кучешки", че да се пишка вкъщи вече е нежелателно. И ако сте имали един-два успеха, дали сте успели да ги закрепите в навик. По резултатите - това още не е станало, но няма място за отчайване - просто трябва да се почне отначало.

Ако кучето по принцип ви слуша, т.е. йерархията у вас е правилна, хората са на първо място, а кучето е номер 3 (ако вкъщи има 2-ма души), значи ще иска да прави това, което вие кажете, за да слуша лидерите. Тогава следва ефективно "обяснение". Няма полза от каране и наказване 10 минути след пишкане до масата - кучето не може да направи връзка, дори ако му се мушка муцуната там - това е просто свойство на паметта му. При нас нещата станаха бързо, обаче с непрекъснато следене. Ха се нагласи да пишка/ака вкъщи - викове "не", грабване и извеждане моментално - като викнех или го грабвах, той спираше каквото е започнал да прави (понякога вече по средата на пишкането) и като го изнесях, тогава си допишкваше - следваха бурни похвали и награди. С акането беше по-лесно, защото преди да почне, се върти и души мястото няколко пъти, след което заема поза "клек" - а това се вижда и може да се реагира, преди да е почнал да прави нещо.

Използвахме думичка, докато пишка - нашата е " гоу чиш", демек, отивай да чишкаш. Първо - докато пишка, после, за да го подканим да пишка. Сега вече думичката изгуби точното си значение, защото той порасна и пишка не наведнъж, а маркира територия, сега по-скоро значи - отивай да си се занимаваш с твои работи, защото като сме навън, особено на по-непознато място, той все си се вре в нас, особено ако е гладен.

И така - постоянство. Знам, че е трудно да се следи куче, като ходиш на работа, но го правете поне в почивните дни и ако можете, се редувайте. Аз си идвах вкъщи на 4 часа от работа, когато беше бебе, за да го извеждам навън... вашето вече може да стиска поне.

Успех!
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#588 Потребителят е офлайн   Юлито Икона

Публикувано: 16 October 2010 - 11:18 AM

Аз имам същия проблем на 3 м бигълчие пишка където му падне и аз не мога да му надвея вече започвам да се притеснявам нещата са извън контрол не мога да се справя.ПОМОЩ!!!!!!!

#589 Потребителят е офлайн   lagunano1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 12:08 PM

Когато вземах моето куче то беше на 5м и половина. Нямаше хигиенни навици,беше живял на тераса,където си е вършил всичките нужди. Изненадващо за мен само първия ден направи бели вкъщи,след това само като го извеждах пишкаше и акаше.Мина седмица и се появи проблем като при вас,започна да пишка в коридора и то много често. карах се,извеждах го всеки път като направи беля,но не,пак си пишкаше и вътре. Това продължи около седмица и изведнъж спря. Незнам как и защо. Вече чака да го изведа и тогава. Даже снощи за първи път си свали каишката от мястото и където е закачена,за да ми покаже,че иска да излезе навън. Аз мисля,че и при вас ще стане така,не се тревожете,просто изчакайте малко,кученцето само ще разбере къде може да се пишка!

PS: И все пак е индивидуално за всяка куче,имам приятели на които кучето не спира да пишка вътре,но те го бият като направи беля,и според мен кучето го прави защото не иска да ги слуша. Боят дори с весник не е решение за мен
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#590 Потребителят е офлайн   Desislava_Andreeva Икона

Публикувано: 16 October 2010 - 12:19 PM

Здравейте на всички вас :re_037: , тъй като съм нова тука от вчера и не знам какво точно да ви пиша, как да е подредено, но прекрасно съм отчаяна и богска ядосана, заради моето 6 годишно куче. Така, ще ви разказа от начало !!! Кучето ми е Малтийска болонка и се казва Ерика, сега скоро на 23 октомври ще направи на 6 години :af_089: , тя е моето слънце и по душата ми, много си я обичкам :wub: , глезя я много само на вънка, рядко у дома, защото исках да я науча от бебе какви са правилата у дома. изпълнила е абстолютно всичко, много е културна и знае в кой стай се влиза и в кой не се влиза, освен ако е повикана тогава изпълнява иначе си седи в детската ми стая, там си има собствено кучешко легло, не обича нощем там, само денем и усеща кога вече съм заспала и айде насутрин я заварвам до мен как спи :ab_041: :ab_041: :ab_041: , разбира се това ме радва. Обаче, от 6 години има един нерешен проблем, на която много съм разочарована и много отчаяна :dh_188: , проблема е, че ходи по нужда, където не трябва, пикае само на едно и също място в коридора на 50 см от пералнята и на 30 см от банята, на нея и трябва сааааамооо 2-3 крачки напред и вече ще е в банята, ама не го прави, вечно на едно и също място :eg_033: :eg_033: , какви ли неща не направих, просто тя не ме послуша. Като в начало на живота и, напикава ли се, само съм му се карала леко, казвах му ( лошо куче, защо тука, лошо куче, не бива тука, а в банята и направиш ли го там ще бъдеш добро куче) и 1-2 листа от вестника го сгънах на руло, много е лек и леко го удрям по главата, защото кучета много чува от този шум и много се дразни, такава задача ми даде нейната ветеринар, в продължение на половин година и беше такава задача, нямаше ефект. и ветеринаря ми препоръча да направя така, със същата задача вестник и караница, ама не тих караница, а силна караница и наказване в банята да седи по 30-40 мин. не стана дълго време. като вече по голяма 2-3 години прекали.........големи локви ми създава, Сираков (така се казва ветеринаря) той ми препоръча такава задача. да му дам пиле и да му кажа добро куче, и като направи пак пиклина да кажа на Ерика "лошо куче, за лошите кучета пиле няма, само на добрите има, за теб няма, отсега нататък си на сух хляб", направих го няколко пъти и вече ми писна, спрях да му давам пиле, а хляб, прояде чак на четвърти ден, спря да пикае за 2 седмици, защото нещо разбира, че няма пиле заради белята, бях щастлива временно и му изненадах с пуйка на нова година, и на сутрин ме разочарова пак дълго време беше на такава задача и отвреме на време имаше ефект, пикаеше в банята, казвах му браво, добро куче и го награждавах с месо, не след дълго, пак престана в банята, и пак по строму караше и реших всякви задачи да напълня едновременно от бебе и така беше 2 години горе долу. няма ефект. Накрая научих от една приятека как е научила тяхно куче... купих си и аз кучешка тоалетна и памперси на което се постави върху кучешката тоалетна, капнах 3-4 капки Puppy Trainer върху памперса и позволих Ерика веднага да подуши това (тоалетната съм го оставила много навътре в банята) купих си и Anti Knabbel спрей (това кара кучето да се отдалечава, кара го да не гризи мебели,обувки и всякви неща и ветеринаря ми вика, че става и за пиклина да не се напикава там, но в указание това не го пише, все пак съм си го взела и много пръснах на мястото, всеки ден докато не е свършило. АМАН НЯМА ЕФЕКТ ПАК :dh_188: :dry: :eg_033: :eg_033: НИТО ВЕДНЪЖ НЕ СЕ Е ИЗПИШКАЛА ВЪРХУ ТОАЛЕТНАТА. Тя получава огромно внимание от мен, в повечето време сме на вънка, защото такава ми е професията, художник съм, ходихме по предимно в гората, защото там е много красиво, тя е неотлъчно до мен, прекарваме си на вън по 4-5 часа, но винаги, когато ставам от леглото веднага на вънка, тъкмо и аз да изпуша една цигара, докато тя си свършва естесвената и нужда (има моменти, в който вече беше се е напикала, наказвах го и за 15-20 мин затворена в банята) и след това излизаме на вънка за 30 мин, прибираме се, оправям се аз пак за работа, където ще трябва да рисувам и я взимам с мен , както вече казах. и като се прибираме в 5-6 часа следобед и вечер винаги винаги преди да си лягам я изкарвам за 30 мин същото и хайде сън дойде и вечна локва сутрин :eg_033: . Надявам се, да сте ме разбрали, защото не съм българка :md_064: . Дайте ми съвет какво да правя, каквото и да е било, спрей, капки...други видове, каквото и да е само не ми казвайте да го изхвърля, че няколко души ми го казват и на мен сърцето ми заболя......не мога да я изхвърля, тя е моята дъщеря. отгледана при мен още като бебе на 1 месец и ще остане до края на живота и до мен!!!

#591 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 16 October 2010 - 12:28 PM

Тази тема що е в " Без дом" ?

#592 Потребителят е офлайн   lagunano1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 12:29 PM

Наказвайте я на друго място,не в банята,кучето се страхува от това място,защото там си търпи наказанието.Не влиза да пишка там от страх. Сложете кучешката тоалетна на мястото където пишка вмомента и постепенно я местете към банята
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#593 Потребителят е офлайн   Desislava_Andreeva Икона

Публикувано: 16 October 2010 - 12:42 PM

Олеее, не съм се сетила, за това да поставям тоалетната на място където прави локва.................много ти благодаря за съвета мила, надали ще има успех, но задължително ще опитам първо това. totschica, както вече казах, че съм нова тука, не съм видяла това "Без дом", извинявай, в момента не съм опитни като вас. с течението на време ще науча този форум!!!

#594 Потребителят е офлайн   Desislava_Andreeva Икона

Публикувано: 16 October 2010 - 02:38 PM

Някой има ли още съвети да ми даде :dry:

#595 Потребителят е офлайн   Aleksandra Toni Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2010 - 02:50 PM

Здравейте всички ! :rc_111: Имам нужда от вашата помощ и съвет. Имам бебе момче чихуахуа на 2 месеца. Проблемът е, че често пишка и ака там където спи... :dh_188: И очевидно не му пречи...Когато беше по-малък го качвахме да спи на спалнята при нас, но повечето пъти сутринта заварвахме изненада . По-обезпокоителното е, че също така пишка и ака в къщичката си и после ляга да спи там без да му пречи ! Ползваме капки Puppy Trener но без особен успех ! :zz_218:
User's Signature

Нито едно човешко същество не знае цялата истина за друго човешко същество, ..дори за най-близките си и скъпи хора

#596 Потребителят е офлайн   lagunano1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2010 - 02:59 PM

ами то е много малко,още има нужда от майка си,кой и с какъв акъл Ви даде толкова малко куче,че и казвате,че като по-малко спяло при Вас? На колко го взехте на 10 дни ли?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#597 Потребителят е офлайн   Aleksandra Toni Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2010 - 03:06 PM

Показване на мнениетоlagunano1, в 17 October 2010 - 02:04 PM, написа:

ами то е много малко,още има нужда от майка си,кой и с какъв акъл Ви даде толкова малко куче,че и казвате,че като по-малко спяло при Вас? На колко го взехте на 10 дни ли?

Не, на 45 дни го взехме, на колкото се взимат обикновено. Ще помоля за конкретни мнения по темата, благодаря ! :mg_062:
User's Signature

Нито едно човешко същество не знае цялата истина за друго човешко същество, ..дори за най-близките си и скъпи хора

#598 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Веганство, животни, анатомия, мениджмънт, музика, природа, нощни разходки :) , кулинария , пътуване и други.

Публикувано: 17 October 2010 - 03:11 PM

Има едни спрейове за отблъскване и привличане , но не знам дали ще ви помогнат. Трябва да се справите с проблема по- бързо, защото като порастне и ще ги върши същите :wacko: Може да го следите и да му се карате, когато прави бели . Ако се изпуска е друг въпроса, но ако го прави съзнателно....тогава обучавайте го и така. Може да му слагате памперси, въпреки, че за чихуахуа ще е малко :biggrin: смешно. Не знам , може да пробвате и с наградки и такива неща, но определено трябва да се справите по - бързо с проблема.
User's Signature

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.

#599 Потребителят е офлайн   lagunano1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2010 - 03:22 PM

а какви методи използвахте за тези ЦЕЛИ 15 дни откакто е при вас? Имайте търпение
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#600 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2010 - 03:30 PM

Във форума има огромна тема за тези проблеми.Голяма е,но има много ценни съвети и в общи линии те са едни и същи и което мога да кажа от личен опит-Помагат!!!
Хората вече се умориха да повтарят едно и също нещо във всяка нова подобна тема,затова е възможно да не получите много отговори.Просто защото вече ги има.
ТЕМАТА

И нещо от мен кученцето е още съвсем малко и това което прави е съвсем нормално.Важното е да започнете веднага обучението му и то въоръжени с много търпение.
Успех!!! :ba_025:

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема