Dog.bg Форуми : Смесени породи

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (67 Страници) +
  • « Първа
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Смесени породи

#1141 Потребителят е офлайн   sinioku4e Икона

• >:-D
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 October 2009 - 01:30 PM

samanta, освен впечатления, аз много ще се зарадвам и на снимки (само да имаш млако време!). Сигурно е станал грамаданчо кучо. А да си призная, слабост са ми едрите кучета! Не че другите не ги харесвам... Ето от днес една есенна. Пак си е загубила медальона от вета тая Ларка dog.gif
Прикачена снимка
User's Signature

Фондация "ШАРКО"

Лара си отиде на 1 година, 7 месеца и 26 дни.

#1142 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 October 2009 - 02:10 PM

sinioku4e, мн гадно преживяване сте имали. Дано повече да не се повтаря. И аз съм била свидетел на такава жестокост eg_033.gif Хората са големи изроди!!!

#1143 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2009 - 03:04 PM

Цитат(sinioku4e @ Oct 27 2009, 12:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
. Ето от днес една есенна.

Тази последната снимка на синьокуче е отново страхотна
другите ми любими нейни са:
Синьокуче на син фон ( пост 11 окт.)
Синьокуче в синя лунна нощ ( също 11 окт)
Синьокуче гледа залеза ( пост 5 септ)

Е , те (снимките) сигурно си имат други имена smile.gif:)

#1144 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2009 - 12:58 PM

Здравейте !

sinioku4e, снимката отново е супер, направо ми доставя удовослтвие да гледам твои снимки. А аз се надявам скоро да насмимам и моя, в момента нямам фотоапарат у дома, разбира се едва ли ще мога така добре да се справя, но ще направя една фотосесия.

Писах в една друда тема , сега ще споделя и тук. В парка , където излизаме има едно по- агресивно куче, което директно напада моето, но не по познат начин за игра , а определено да го наръфа, сдуши и дави. Води го малко дете, на килограми под тези на кучето. Кучето не слуша и не приема команди и детето едвам го удържа. От начало си мислех, че тази агресия е само към моето "безпородно " куче и бях решила да не ходя там.Снощи обаче минахме , кучето го нямаше и като заговорих с другите кучкари и те са възмутени от това поведение. Оказа се , че наръмжава и други кучета и детето не може да го контролира. Оглеждах се като престъпник да не дойде от някъде. Разхождаха го наоколо, но не дойдоха при нас. Вероятно някои им е направил забележка, но не знам дали това е решение за момента. Лично аз се чудя как хората пускат малки деца с куче, което определено не слуша и е по-агресивно. Ако е обучено и послушно няма да има проблем или ако се държи само на повод, но детето го пуска, на кучето му се играе, но играта му е малко по-груба и застрашаваща. Добре , че предната вечер един мъж го хвана, когато затискаше моето, иначе не знам какво щеше да се случи. Това исках да споделя като наблюдения, но вчера видях тема тозно по този повод и се оказа , че доста кучета с изявено агресивно поведение се водят свободно.

Лек и успешен ден на всички и да нагушкате кучовците!
User's Signature

Качена снимка

#1145 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2009 - 02:10 PM

Samanta, твоят сладур много ми прилича на нашата Кари като малка. Прави същите сладки глезени физиономии.
И още по-смешно ми става , че и диванът, на които е сниман, малко прилича на ншия - все едно че съм се върнала в миналото
Ето снимка на Кари с единия ми котарак, само че тук тя вече е на няколко години.

Прикачена снимка

,
gngpaint,
Рита за красота ли има чорапки или функционалност някаква?
Питам най сериозно, защото на Кари през зимата често и влиза заледен сняг между пръстите и понякога просто спира и вдига едното краче , защото я заболява. Все се заканвам да и купя ботушки, обаче вкъщи никoй не иска.
Иначе съм виждала в много кaлно време хора да разхождат кучетата си с ботушки. А също прочетох че полицията в Германия въвела ботушки за кучетата си, защото при акции чето ходели в разни мизерни квартали с натрошени стъкла и всякакви остри боклуци и си порязвали лапите

http://images.google...&...=18&ndsp=18

http://www.nowpublic...-dogs-get-boots

При нас в целия град е забранено да се пускат кучета без повод. Има един парк , където обаче често ги пускаме - само дружелюбните кучета. Ако някои пусне агресивно и подстрада човек или животно глобите са жестоки, а може и затвор да има.
Kакто и да е, понякога през парка минава конна полиция и види ли кучето без повод, веднага те кара да си го вържеш.
Ако някои води куче , с което не може да се справи, хората отдавна да са извикали полицията.
Хем ми е тъжно, хем ме е яд през колко перипетии минава човек за да си има домашен любимец в България.

#1146 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Рисуване
Икона за мнението  Публикувано: 30 October 2009 - 09:23 AM

Цитат(greeneyed @ Oct 29 2009, 01:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Samanta, твоят сладур много ми прилича на нашата Кари като малка. Прави същите сладки глезени физиономии.
И още по-смешно ми става , че и диванът, на които е сниман, малко прилича на ншия - все едно че съм се върнала в миналото
Ето снимка на Кари с единия ми котарак, само че тук тя вече е на няколко години.

Прикачена снимка

,
gngpaint,
Рита за красота ли има чорапки или функционалност някаква?
Питам най сериозно, защото на Кари през зимата често и влиза заледен сняг между пръстите и понякога просто спира и вдига едното краче , защото я заболява. Все се заканвам да и купя ботушки, обаче вкъщи никoй не иска.
Иначе съм виждала в много кaлно време хора да разхождат кучетата си с ботушки. А също прочетох че полицията в Германия въвела ботушки за кучетата си, защото при акции чето ходели в разни мизерни квартали с натрошени стъкла и всякакви остри боклуци и си порязвали лапите

http://images.google...&...=18&ndsp=18

http://www.nowpublic...-dogs-get-boots

При нас в целия град е забранено да се пускат кучета без повод. Има един парк , където обаче често ги пускаме - само дружелюбните кучета. Ако някои пусне агресивно и подстрада човек или животно глобите са жестоки, а може и затвор да има.
Kакто и да е, понякога през парка минава конна полиция и види ли кучето без повод, веднага те кара да си го вържеш.
Ако някои води куче , с което не може да се справи, хората отдавна да са извикали полицията.
Хем ми е тъжно, хем ме е яд през колко перипетии минава човек за да си има домашен любимец в България.

По принцип и ги сложихме само за малко,но тя още е малка и никога не е виждала сняг.Ако се наложи през зимата ще и вземем някакви обувки.И бебешките ботуши стават ab_041.gif Вчера на Рита и дойде за първи път и незнаем какво да правим.Някакви съвети?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#1147 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 October 2009 - 01:16 PM

Можеш да й сложиш обикновенни гащи само изрежи една дупка за опашката. В зоомагазините има прециални кучешки превръзки. ab_041.gif Дано съм помогнала. Иначе как сте? В Пловдив времето е студено и дъждовно. dry.gif

#1148 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 October 2009 - 01:57 PM

И в Бургас е същото.Преди малко се прибрахме от разходка целите мокри.И ние и сложихме обикновени гащи,но първият път ги свали.Сега има малко по-стегнати и вече не и падат.Комбинирахме ги с една бебешка дрешка. ab_041.gif Сега спи с жълтото костюмче на черни точки и зелените гащи.Много смешна беше когато го закопчахме и вървеше все едно е вкосмоса.Сега и го откопчахме и си спи на леглото.Направих снимки,по-късно ще ги кача.
User's Signature

#1149 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 30 October 2009 - 03:00 PM

Не е първа красавица,но все пак... md_064.gif Притеснява ме това,че когато и свалим гащите все са мокри.Дали не се изпуска?Разхождаме я 3 пъти на ден.Мнения?

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#1150 Потребителят е офлайн   sinioku4e Икона

• Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 October 2009 - 05:07 PM

Здравейте! Много благодарности отново за похвалите.
Тук времето е същото! Мътно и валящо. На мен обаче ми харесва, защото е безлюдно. Тази сутрин дори не се наложи да й слагам каишката (живея на края на града и я вързвам за 20-30 метра, докато излезем на поляните). Нямам търпение да завали сняг - голяма веселба е. Миналата година Лара беше бебе, но много му се радваше :) (ще потърся снимки после)
gngpaint Красавица е Рита! :) Има страхотна мутричка и очички. Аз нямам никаква идея и съвети за разгонването. Ларка я кастрирахме като беше на 7 месеца, а преди сигурно 15 год. имах мъжко куче (вечно разгонен).
greeneyed я, ни покажи още някоя картинка на тази хубва Кари :)
samanta Май няма кой какво да направи (нали сме в БГ), освен вие самите да разговаряте със собствениците на кучето - възрастните собственици! Един културен разговор, за лошите последствия от неуправляемо, агресувно куче предполагам ще ги вразуми. Още повече, че не си сама и може с някой от другите кучкари да сте доста убедителни, че кучето може да нарани някого и да има лоши последствия.
Поздрави от нас, сега отиваме на разходка!

User's Signature

Фондация "ШАРКО"

#1151 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 30 October 2009 - 05:34 PM

На мен ми бяха казали,че след кастрацията на женска трябва да се бият инжекции в продължение на месец.Вярно ли е? unsure.gif Не знам,някак си ме е е жал да я кастрирам.Операцията не е ли тежка?
User's Signature

#1152 Потребителят е офлайн   HRISI_1084 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2009 - 05:54 PM

gngpaint преди половин година кастрирах кучето си ,макар и мъжко,но да ти кажа направо се родих.Иначе то не беше душене,оглеждане и търсене,бой с мъжкари,а сега въобще да не го занимават. ab_041.gif .Така че бих ти препоръчала да го направиш,операцията не е толкова тежка и страшна,е вярно,че има малко дискомфорт,но това е за ден-два.После ще си е същата лудетина и сладурана.Така че не се притеснявай и аз в началото докато се навия,голям зор ми беше,но прочитайки всички положителни страни,си казах:"Решено!".Но за инжекции незнам zz_218.gif .
User's Signature

Качена снимка

#1153 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 October 2009 - 05:59 PM

Цитат(HRISI_1084 @ Oct 30 2009, 04:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
gngpaint преди половин година кастрирах кучето си ,макар и мъжко,но да ти кажа направо се родих.Иначе то не беше душене,оглеждане и търсене,бой с мъжкари,а сега въобще да не го занимават. ab_041.gif .Така че бих ти препоръчала да го направиш,операцията не е толкова тежка и страшна,е вярно,че има малко дискомфорт,но това е за ден-два.После ще си е същата лудетина и сладурана.Така че не се притеснявай и аз в началото докато се навия,голям зор ми беше,но прочитайки всички положителни страни,си казах:"Решено!".Но за инжекции незнам zz_218.gif .

На от това се притеснявам.Дано някой да ми отговори. dh_188.gif

User's Signature

#1154 Потребителят е офлайн   sinioku4e Икона

• Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 October 2009 - 07:29 PM

Има дъъълга тема по въпроса - КАСТРАЦИЯТА. Даже и аз се бях включвала в нея. Малко е досадно да се изчете цялата... Няма никакви инжекции след операцията (поне когато всичко мине нормално). На кучицата й е зле първия ден, на втория гледа главно да лежи, а нататък вече е забравила. Поболява я от време на време (демек не тича и не скача много), но след седмица и това е минало. При нас не беше със саморазграждащи се конци и след 7 дни й ги махнаха (стана за секунди, без упойки и т.н.). Вече няма белег и си е същото диване. :) Ако се решиш, ползвай услугите на доктор с опит или поне такъв на когото имаш доверие. Не е страшна операцията, но все пак си е операция.
Ето малко зимни снимки :) ЦЪК

User's Signature

Фондация "ШАРКО"

#1155 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 October 2009 - 08:17 AM

Зимните снимки са страхотни! Браво! Ръфи си е голям пакостник. Бях оставила на масата един кремвирш, отидох до другата стая и като се върнах го нямаше ab_041.gif Не мога да го отуча да не взима от масата. Като съм при него не смеи ама в момента в който ме няма е изял всичко.

#1156 Потребителят е офлайн   sinioku4e Икона

• Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 November 2009 - 06:45 PM

Скоро си мислех, че може би ни е време да си поискаме цял раздел само за нас, ама тия дни май всички са доста заети... Е, няма начин, трябва и да се работи/учи и всякакви други задължения :) Все пак да повдигна малко темичката...

Прикачена снимка
User's Signature

Фондация "ШАРКО"

#1157 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 November 2009 - 07:08 PM

Браво!Отново страхотна снимка ba_025.gif Напоследък не съм пускала нови снимки,но по-късно ще постна една от преди минута и една от хелуин.Отново ни следваха уличните братовчеди ab_041.gif Вчера щеше да изяде една лапа.Като види котка маха с опашка и ходи да я души.Не е най-интелигентният екземпляр. ab_041.gif
User's Signature

#1158 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 November 2009 - 08:59 PM

Снимка №2:Рита поблизваше тиквата,след което грабна капачето и и в продължение на 15 минути я гоних из апартамента. af_089.gif
Снимка №1:Изненадана от фотоапарата Рита възмутено си закрива очите. ab_041.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#1159 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2009 - 11:26 AM

Здравейт приятели !

Бях доста заета последните дни, нямах възможност да пиша. Виждам отново красиви снимки и сладки кучовци af_089.gif Ритка явно е празнувала Хелоуин ab_041.gif

При нас всичко е наред, надявам се довечера или утре да кача на Макси снимки от тези дни. Все така палав си е, но вече енергията изразходва навън. Един ден се случи да не мога да го изведа за "дългата разходка" ,/така наричме времето му навън за повече от час и в парка на игра с другите кучета/ и вечерта беше мнооооого сърдит, в галоп препускаше из целия апартамент повече от половин час из стаите. Ще гледам да не правя такава грешка повече ab_041.gif .

Това е за сега от мен , лек и успешен ден ви желая !

User's Signature

Качена снимка

#1160 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2009 - 01:33 PM

Аз пък изчетох цялата тема "Как не трябва да се работи .... "
Ужас!
Някакви сплетни, обвинения, намесени са пари и т.н. И накрая изпитвах огромно съжаление към т.нар. породисти кучета, защото имаше някои споменати по име, които всички ги мразят, защото били с фалшиво родословие или рождена дата или кой знае какво. Горките кучета!
Дано да не е така с другите клубове и породи.

След всичко прочетено там, искам да ви кажа колко се радвам , че нашите кучета тук са обичани заради самите тях, а не заради славните им предци. И че сме приели, че всяко е красиво само по себе си и няма нужда да ги сравняваме.

Исках само да споделя как се почувствах.

Да нагушкате и нацелувате сладурковците!

• (67 Страници) +
  • « Първа
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни