Ротвайлер(стара тема)
Публикувано: 19 April 2006 - 09:24 PM
искренно ваш Г.Ефтимов
Публикувано: 19 April 2006 - 09:47 PM
Цитат
Тревогите ти за кученцето са понятни на всеки, който обича и отглежда домашен любимец. Това, че има разстройство не е много добре. Трудно ми е да гадая какви са причините. Най-добре повикай лекар вкъщи, те ходят, за да не го разнасяш. Пък от друга страна, щом яде и е весел, може и да не е толкова сериозно, но най-добре е лекар да го види и да определи. d)

прочети правилата за подписите
Публикувано: 19 April 2006 - 10:51 PM
Цитат
Благодаря ви предварително r)
Кученцето има ли опашка?Много малко си го взел a) Съветвам те да купиш поне един чувал Роял Канин - стартер и сухо мляко за кучета от Роял канин,малко е скъпичко но е много важно как ще го захраниш в началото.Стартера е 114лв.за 20кг. а сухото мляко е към 30лв. за 2кг.ще му забъркваш гранулите със сухото мляко и можеш да му даваш към храната витаминен комплекс - SA-37.За калций според мен е много рано.Ако храниш с качествени гранули Роял Канин,Юкануба или Проплан по принцип се внимава с калция.Можеш да му даваш и по малко пресна телешка кайма- след като навърши поне 60 дни.На 4 месеца те съветвам да направиш кръвна картина - калций - фосфор,за да знаеш какви количества да даваш.Аз лично на подрастващи кучета им правя пълна кръвна картина на 4,6 и 12мес.за да знам какво става с дзвера.Давай също сирене и извара.На кученцето му трябва и слънце за да усвои калция ,но умерено за да не го прегрееш.Винаги се отнасяй сериозно към разстройството защото много бързо обезводнява кучето.За консервите направо забравяй,има доста добри сухи храни на умерени цени.
И на тази възраст кучето повече на ръце и никакви стълби,пускане от високо и скачане,ще го следиш да не е дебел за да не изкриви ставите.
успех
Публикувано: 19 April 2006 - 10:58 PM
Цитат
По нагоре четох нещо за подварено мляко,което е пълна тъпотия.Имай впредвит,че кучетата не могат да усвояват напълно краве мляко,и се разтройват задължитерно от него,може да се дава но разредено с вода.Както ти написах има сухо мляко за кучета,ако не можеш да го намериш ще ти изпратя от София,или ако идваш насам ще те заведя да си купиш всичко каквото ти трябва. b)
Публикувано: 20 April 2006 - 08:11 AM
Цитат
Да, и аз съм чувала преди време докато Рик беше подрастващ съвети-да му давам прясно мляко. bl) Разстройство е гарантирано!Да не говорим за попари с прясно мляко. a) В началото като лаик съм му давала веднъж-дваж, но като видях рядкото щастие-абсурд.
Комуникирайки с познати кучкари виждам, че митът за прясното мляко все още важи, за съжаление. s)

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.
Публикувано: 20 April 2006 - 08:56 AM
Цитат
Дръж се прилично, моля.
Sorry ако съм попрекалила малко, но ме дразнят разни надути типове, които си мислят, че знаят всичко.
Имам питане към всички. Как чистите зъбите на вашите кучовци? За нашия взех четка и паста за зъби ама ми се струва доста трудно да му измия зъбите като на човек. Моля дайте съвет.
Публикувано: 20 April 2006 - 08:59 AM
Цитат
Ми аз не мия зъбите на кучето си:))Давам и кокали ,а също така сега и купувам от тези кокалчета- кожените,който имат една дебела заелна,ментова линия:))Те са точно за това.Има ги в магазина на ул.Алабин,аз поне от там ги взимам,предполагам,че ги има навсякъде вече:)
Публикувано: 20 April 2006 - 09:11 AM
Цитат
Да, виждала съм ги по зоомагазините ама не знам дали имат добър ефект. А днес сутринта установих, че на наш лигльо горните зъби са много жълти. Та не знам дали с тези ментови кокалчета ще успея да ги изчистя. При вас как е? Добре ли се чистят зъбите с тези кокалчета?
Публикувано: 20 April 2006 - 09:23 AM
Цитат
Ще си позволя да ви дам няколко съвета,без претенции,че знам всичко. b) Първо се намазват венците и зъбите с домат,изчаквате 10 мин.и почиствате всичко в устата със памук и сода за хляб,след това може да минете и с лимонов сок.Ако кучето има натрупан зъбен камък се почиства от ветеринар механично или най добре с машина за почистване на зъбен камък.Желателно е да не се приспива кучето за тази манипулация,особенно по възрастните.Поне моите песове дават да им се чистят зъбите от ветеринар без приспиване.Ако свикнете от малки кучетата си да им се бърка в устите,после нямате проблеми за най различни манипулации.
Извинявам Ви се предварително ако съм Ви засегнал с тези съвети. b)
Публикувано: 20 April 2006 - 09:30 AM
Цитат
Оо, за ефект, незнам, освен, че има дъх на мента после:))хахаха:)Иначе,нейните зъби са белички все още и нямам такъв проблем:)Но за зъбен камък и аз знам,че се чисти с машинка:(((Имаше и едни спрейчета ,с които се пръска по зъбите и венците,престоява и после се избързва- нещо като съвета с домат и сода,но това е спрай.И за него не знам дали има ефект:)Аз лично бих купила кокали от тези,с яблъчната кост(кръглата какрая).Знам,че те чистат добре.
Публикувано: 20 April 2006 - 09:42 AM
Кучето ти е малко но ще порасне,а доколкото видях има проблем с показване на зъбите.Затова започвайте различни хора да му ровите в устата за да си спестиш проблемите после.Приучването става елементарно и много бързо,ако няма кой да ти покаже как да решиш този проблем,питай някой път на поляната ще ти покажа какво да правиш. b)
Публикувано: 20 April 2006 - 09:50 AM
Цитат
Благодаря за съвета. Такъв тон по- ми се нрави. Чак до зъбен камък не сме го докарали все още. По принцип нямаме и проблеми с бъркането в устата. То ръцете ни почти през цялото време са там! Нашия много обича да се закача и апетита му за игри е много голям. Така, че ще опитам с домата (и без това много ги обичаме!), но със содата не знам как ще се справим. Наш лигльо е много придирчив към нещата, които яде и предполагам, че щом усети содата ще има голямо дърпане и борба.
Публикувано: 20 April 2006 - 11:34 AM
[span style='color:red']Мод: alanvi, снимките, които пускаш във форума трябва да бъдат не по-широки от 500 пиксела. Съобразявай се, моля.[/span]
Прикачени файлове
-
ROTT.JPG (23.38K)
Брой сваляния: 114

[B][U][COLOR=blue][SIZE=3][FONT=Arial]ако не можеш да помагаш на другите,поне не им пречи
Публикувано: 20 April 2006 - 12:57 PM
Цитат
Домата е за да разяде налепите а содата мие,кучешките зъби се търкат,като примерно стара монета,а всички останали като движите памука напред и назад.Мокрите памука във вода и следтова го топите в содата и без нея няма да стане.Не е лесно но се получава.Колкото за тона ми,вие се набъркахте в неща които имат дълга предистория с която не сте запозната и не ви засяга.Въпреки малкият ми умствен багаж според вас,никъде не ви убидих или нагрубих,ако все пак се чуствате убидена или засегната, и най вече защото сте дама Ви се извинявам. b)
Публикувано: 22 April 2006 - 09:53 AM
Прикачени файлове
-
post.jpg (51.98K)
Брой сваляния: 110

[B][U][COLOR=blue][SIZE=3][FONT=Arial]ако не можеш да помагаш на другите,поне не им пречи

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +