Ротвайлер(стара тема)
Публикувано: 15 May 2006 - 04:50 PM
Публикувано: 15 May 2006 - 08:55 PM
Цитат
За всички интересуващи се от обявеното кучило на - майка Fara Kalacberg и баща - Xaver vom Haus Rumpel,
Всички кученца вече си имат стопани,които ги чакат. b)
Публикувано: 15 May 2006 - 10:45 PM
Публикувано: 15 May 2006 - 11:03 PM
Цитат
Благодаря ви за хубавите думи,надявам се,че с нашето развъждане ще успея да зарадвам и много други хора.
В момента преработвам сайта ми защото не съм сложил всички кучета,които притежаваме и развъждаме с моя приятел Тони.
Още веднъж ви благодаря,че отценявате нашите усилия.
Публикувано: 23 May 2006 - 09:16 PM
имам малко ротвайлерче(мъжко), което ще живее навън във заграждение. Скоро ще му поръчваме къщичка, обаче не знам колко трябва да е голяма. Моля ако някой знае или е поръчвал да ми каже размерите, защото не искам да стане така че когато порасне да му е тясно или да се чувства депресирано. r)
Публикувано: 24 May 2006 - 11:12 PM

Ротвайлерът е много добър пазач,но лъвът е по добър!(animal planet)
Публикувано: 25 May 2006 - 10:15 AM
Цитат
Здрасти мисля че е нормално на 5 месеца да е 25 - 27кг моя е на 6месеца и тежи 33кг
Не съм голям специалист но според мене е нормално все пак има да расте доста още.
Но нека да каже някой по запознат с породата
1super
Публикувано: 25 May 2006 - 04:46 PM
Цитат
В какви ситуации искаш да изпитва агресивност?Не е добре кучето да е много агресивно. хората ще ти създават проблеми!

[br]_____________www.virtualtown.forumup.com_______________
Публикувано: 25 May 2006 - 05:01 PM
Цитат
Да, според мен плахостта не трябва да е черта от характера на един рот.
Ниро: При какви ситуации точно се появява плахостта и липсата на гресивност?Моля те изясни какви са ти очакванията, а каква е реакцията на кучето ти.Благодаря.

[br]_____________www.virtualtown.forumup.com_______________
Публикувано: 26 May 2006 - 09:04 AM
Публикувано: 30 May 2006 - 09:21 PM
радвам се че има форум като вашия.От 2 седмици имам ротвайлерче,казва се Бруно.Много е див,красив и умен,на 6 юни ще стане на 3 месеца.Купих го от зоомагазин,знам че не се препоръчва,но като го видях там и се влюбих в него и си го купих.Още от първият ден имаше разстройство,мина на антибиотици,мина му,храних го с роял канин,после минах на чикопи и сега пак има разстройство.Доктора каза че няма проблем,защото е мн игрив,няма никакви симптоми да е болен,няма температута.Явно проблема е и в това че яде всичко,ама всичко,много е лаком,пускам го и на двора,който е затворен.Надявам се това разстройство да премине,давам му сулфагванедин,танинови таблетки,оризова вода,смесвам храната с ориз.Иначе вече е научил команди като,"не,ела тук,седни,мирен,вземи,дръж,дай,"ходи си сам по нужда в градината(е понякога се изпуска вкъщи oleeee ,много си играе и все хапе),понякога се улива и захапва по-силничко,ама все като си играе и все трябва да хапе dribble .
Публикувано: 31 May 2006 - 10:06 AM
Игрив или не - разстройството не е нормално състояние на храносмилателния тракт. Съветвам те да отидеш при друг лекар за второ мнение. Възможни причини са - вирус, непоносимост към храната, паразити... и какво ли още не. Кутрето ти е твърде малко, за да рискуваш да се обезводнява постоянно.
По-добре не му давай тази каша от средства, а го излекувай. Ако си от София ти препоръчвам нашия лекар - д-р Стоев, ул.Бигла №15А (0888 744 726). Иначе, ако нямаш възможност, дръж го гладен един ден, дай му по едно пакетче Smecta сутринта и вечерта, а на следващия ден захранвай по мъничко от сутринта - 4 хранения в нарастващо количество (от много малко до нормално). Разбира се, моментално трябва да спреш да даваш каквото и да е друго освен гранула - никакви странични хапвания, рискуваш с тях да му докараш проблем.
Hipo, не е нормално и говори за слаба социализация. Лошото на това състояние на духа е, че може в даден момент да избие на агресия. Прочети това и изобщо се запознай с темите за социалиацията в подфорум Възпитание, обучение, етология. Имаш сериозно куче, по-добре коригирай този проблем докато е време.
vorros, малко са нещата, които можеш да направиш с 5-месечно кутре, за да го "накараш да порасте". Общо взето изчерпват се с добра храна, игри и обич. Малка е още за големи натоварвания. Всяко куче е различно - възможно е твоята да е по-дребна, а е възможно и да се развива по-бавно от другите. Най-добре виж как изглеждат другите в кучилото, за да знаеш дали само тя е такава и да свериш часовника си със стопаните на кутретата, които ти допадат като развитие и размер.