Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#441 Потребителят е офлайн   valmar Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 June 2006 - 08:14 PM

Здравейте,
От жегите е,моят Бруно и той се назландисва,не яде както преди,хапне малко,после се върне и си доизяде,но като му смеся гранулите с мляко или бульон и всичко омита,чуди се къде да се скрие на хладно.Сега на 6 юли ще стане на 4 месеца,много е умен,разхождаме го всеки ден по 4-5 километра,научил е доста команди.Само дето не мога да го спра дя дъвче каквото му падне,като го изтърава от поглед и е налапал нещо да дъвче.Ама и това ще премине. 1super

#442 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2006 - 09:51 AM

С Ротвайлер на море :))

Качена снимка

Качена снимка

#443 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2006 - 10:07 AM

Супер снимки от морето w)
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#444 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2006 - 11:44 AM

Ей Дидооо твоето кученце има ли опашка. Много са чудя дали да му я оставя или да му я отрежа, ама май ще я махам че в Германия ротвайлер с опашка не видях oleeee

#445 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2006 - 12:32 PM

Цитат

Ей Дидооо твоето кученце има ли опашка. Много са чудя дали да му я оставя или да му я отрежа, ама май ще я махам че в Германия ротвайлер с опашка не видях  oleeee

В цял свят е приет стандарта Ротвайлера да е с опашка от близо 7-8 години(не знам точно кога).Ако си видял в Германия Ротвайлер без опашка има 2 възможности- 1. Да е бад 8 години и да е бил приет новия стандарт след като са му я отрязали. 2. Да не е бил с родословие.

#446 Потребителят е офлайн   BOXER Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 July 2006 - 07:31 PM

Здр. на всички аз с16то имам ротвайлер и пикенез с16то според мен един ротвайлер ако с без одрязана опа6ка то прилича на някои мастия неми харесват ротвайлерите с неодрязани опашки b) b) b) b) b) b) b) b)

#447 Потребителят е офлайн   didoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2006 - 11:34 PM

Здравейте отново,
Отговарям направо на въпроса r) Не моето кученце няма опашка.Не сам му я махал аз така го взех .По стандарт ако не се лъжа от2003г насам трябжа да са с естествени (не купирани) опашки.Но в интерес на истината аз също си падам по кучета без опашки w) Абе нали си е моето ако ще и без глава да е пак ще си е най-хубаво за мен l) Също така за доберманите и боксерите си ми харесват както си бяха преди време с купирани уши и опашки.Разбира се това си е мое лично мнение щом стандартите се променят би било добре и ние да ги спазваме(да не кажа че е и задължително даже).Според мен ако няма да ходи по изложби кученцето и ще си бъде само домашен любимец направи така както би ти харесвало на теб .
Приятна вечер на всички . r) Чао 1super

П.П. Опа извинявам се .Не съм видял поста на Morti сигурно е така .Това за опашката може и да е от 7-8 години
Аз това за 2003г.не съм много сигурен.Някъде го бях чул ама може и да не е вярно. 1super

#448 Потребителят е офлайн   danissa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2006 - 08:03 AM

Ех, Морти, страхотни снимки!! w) Къде бяхте на моренце, гледам няма хора/или са избягали като си видели едрия красавец b) /.
User's Signature

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.

#449 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2006 - 08:30 AM

Бяхме на неохраняемия плаж на Дюни,защото на плажа на ММЦ не ни пуснаха скуче във водата:(((Хората се оплаквали s)

#450 Потребителят е офлайн   lunabg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2006 - 11:01 AM

"Според мен ако няма да ходи по изложби кученцето и ще си бъде само домашен любимец направи така както би ти харесвало на теб."
Ехоооооо Дидооооооо какви са тези неща, които пишеш. Извинявай много, но въпроса не е кое ти харесва на теб, а кое е най-добро за кучето. NNN
Ако на мен ми харесва да ти отрежа малко носа понеже ти е по-дълъг от обикновенно, дали това ще те направи по-щастлив или по красив или знам ли и аз още какво. bl)
Защо хората си мислят че са богове и се бъркат там където не им е работата. Щом са се родили с опашки кучетата, кои сме ние че да им ги режем NNN
И за сведение да ти кажа, че няма нищо по красиво от ротвайлер с опашка. w)
Впрочем ако си със стърчащи уши, мини през някой вет и ще ти оправи проблема за минута.
Нищо лично!
User's Signature

Качена снимка

#451 Потребителят е офлайн   danissa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2006 - 11:31 AM

Цитат

"Според мен ако няма да ходи по изложби кученцето и ще си бъде само домашен любимец направи така както би ти харесвало на теб."
Ехоооооо Дидооооооо какви са тези неща, които пишеш. Извинявай много, но въпроса не е кое ти харесва на теб, а кое е най-добро за кучето. NNN
Ако на мен ми харесва да ти отрежа малко носа понеже ти е по-дълъг от обикновенно, дали това ще те направи по-щастлив или по красив или знам ли и аз още какво. bl)
Защо хората си мислят че са богове и се бъркат там където не им е работата. Щом са се родили с опашки кучетата, кои сме ние че да им ги режем NNN
И за сведение да ти кажа, че няма нищо по красиво от ротвайлер с опашка. w)
Впрочем ако си със стърчащи уши, мини през някой вет и ще ти оправи проблема за минута.
Нищо лично!

Аз мисля, че Дидоо е имал предвид, че ще си го обича всякакъв рота.Все пак не той му е отрязал опашката.
Отговорът на постинга му от твоя страна е меко казано-хаплив.
User's Signature

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.

#452 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 06 July 2006 - 11:43 AM

d)

#453 Потребителят е офлайн   lunabg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2006 - 12:02 PM

Не съм искала да звуча хапливо. Просто като прочетох, че куче с опашка прилича на мастия и ако ти харесва си му режи опашка, уши и каквото ти е кеф още, нали няма да го водиш по изложби - реагирах първосигнално. ouu
Съжалявам няма да се обаждам повече.
Все пак това е мое мнение и не задължавам никого с неко и не искам да обидя никого.
User's Signature

Качена снимка

#454 Потребителят е офлайн   danissa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2006 - 12:32 PM

Цитат

Не съм искала да звуча хапливо. Просто като прочетох, че куче с опашка прилича на мастия и ако ти харесва си му режи опашка, уши и каквото ти е кеф още, нали няма да го водиш по изложби - реагирах първосигнално. ouu
Съжалявам няма да се обаждам повече.
Все пак това е мое мнение и не задължавам никого с неко и не искам да обидя никого.

Обаждай се ;) ,Лунабг, пиши, ;) , просто на мене ми се стори малко дръпнато изявлението ти.Това е , извини ме, че се намесих- не съм координатор и разпределител b) във форума. Нали всички тука/хайде-поне по-голямата част/ обичаме много животните. w) И това е общата ни черта... b)
User's Signature

#455 Потребителят е офлайн   lunabg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2006 - 01:05 PM

Данисса, cheers , drink , super best
User's Signature

Качена снимка

#456 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2006 - 02:39 PM

Актуална информация кога е приет стандарта 1super

от 19.06.2000г. FCI - стандартът на породата бе променен.
От тази дата е забранено купирането (рязането) на опашките.

Не се допуска участието в изложби и селекционна дейност на ротвайлери с отрязани опашки, родени след тази дата.

bravoS bravoS bravoS super best

#457 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2006 - 07:19 PM

Мии то май и аз се отказах от купирането на Неровата опашка ;) . Не че ще участва в изложби, той няма родословие, но просто е вече на 3 месеца и половина и опашката му е доста голяма. Вет. лекар каза, че ако искаме ще му я отреже, но щом това не е направено още на 4-5 ден сега ще е много по-трудно. Ще трябва да е под пълна упойка и ще трябва после да прави вътрешен и външен шев.... Та за това може би вече съм почти решен да не му махам опашката. Пък и гледам тука много снимки на ротвайлери с опашки. b) Между другото вие от къде сте защото аз лично не съм виждал ротвайлер тука във Варна с опашка. Та така.

Обаче на последък много ме ядосва. С каишката свикна не му прави впечатление вече. Само по някога е малко борба докато му я сложа, защото аз му я слагам само когато го извежда и после му я махам. Обаче когато му сложа повод не го търпи. Първата му работа е да го захапе (добре че синджира е железен) и да тръгне да се дърпа a) . От време на време като му писне го пуска и аз гледам да вървя до него за да не му опъва и да не се дразни докато свикне. Но след малко пак го захапва. Поне сега не се мята и тръшка както правеше първия ден. И искам да попитам нормално ли е това. Все пак днес беше трети ден когато го пробвам на повод. Естествено и го откачам да бяга и играе. Аз ли нещо бъркам или и при други кучета е така. Ако ми помогнете ще съм ви благодарен. b)

#458 Потребителят е офлайн   didoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2006 - 11:54 PM

Здравеите отново,
И моят пич до скоро си хапеше каишката но вече свикна d) Според мен (лично мнение)пробваи с текстилен или кожен повод да не му извадиш някое зъбче или да не му разраниш венеца.Ако не го прави на инат бързо ще свикне с повода .Поне при мен така стана.
Относно отрязването на опашката-Повтарям моят приятел така си го купих.Второ това че с опашки приличат на мастии не са мои думи.Никога не мога да кажа подобно нешто защото и на мен с опашки ми харесват (все пак моето си е най-хубаво естествено)И не на последно място моят куч си е най добрият ми приятел и си го обичам пък ако ще .....................и с 5 крака да е .За мен най-важно да е здрав и щастлив и да ме радва(да не си губи никога блясъка в очите който има в момента).Между другото доста хора вече са наясно по въпроса с опашките, защото чувам зад гърба си подмятвания от рода на `Тоя пък защо му е одрязал опашката не знае ли че вече са позволени` или нещо от рода.Даже не си правя труда да им се обяснявам че така съм го взел и т.н.защото би прозвучало като оправдание пък аз мисля че не го дължа на хора които си позволяват да ми говорят зад гърба.
По-горният пост не съм го приел лично няма проблем 1super
Поздрави на всички и приятна вечер

#459 Потребителят е офлайн   BOXER Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 July 2006 - 10:52 AM

Didoo аз когато си взех ротвайлера беше на два месеца и веднага му одрязахме опашката тожа със закона него знаех нау4авам го сега от вас.

#460 Потребителят е офлайн   BOXER Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 July 2006 - 10:56 AM

Моят ротваилер е женски сега ште направи една година и имаме много голям проблем със нашийниците сега миналата седмица взехме кожен нашийник двоен но и него скъса вчера.И тази седмица ште му правим клетка вече най добре ште е така според мен.Лек ден на всички

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни