Публикувано: 06 November 2006 - 01:15 PM
Shery, BebyB го е обяснила много добре :"Аз лично ще ви посъветвам веднага да се консултирате със специалист-не си правете майтап с тия работи защото в един хубав ден кучето ще порасне и вече ще ви бъде много по-трудно да го контролирате.Коригирайте нежеланото поведение и особено хапането много сериозно-ама така,че то НАИСТИНА да разбере,че го коригираш -и ако изръмжи след това пак и пак-без да ви омръзва на вас докато не изградите правилни отношения.Кучето не е човек,не се обижда,не ви се сърди-то просто търси реда от неговия си свят и ако не му покажат кой е лидера се стреми той да застане начело-допуснете ли това не се чудете ако изпонахапе всички в къщи.Това може да се случи със всяко едно куче,да не говорим за ротвайлерите,които са си доминантни по природа.
Не казвам да го пребивате от бой-има най-различни начини за корекция и именно затова съветвам да се консултирате с някой,който разбира.Същевременно -много занимания всеки ден-с лакомство и играчка учете елементарни команди-нека то знае,че с вас е много забавно ако спазва правилата. "
Ако кучето ми ме изръмжи,моментално,без да чакам и секунда ще го зграбча за врата,ще го сваля на земятаи ще го задържа така притиснато в поза на подчинение,докъто спре да се съптотивлява, и естесрвено прес това време може и няколко пъти да се каже команда НЕ с много строг глас:)))
Е,дано съм помогнала,дадох тио пример,защото и аз,когато само четях се чудих какво са тези корегции,какво да направя:)Успех