Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#701 Потребителят е офлайн   direwolf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 November 2006 - 11:48 AM

Цитат

От доста време се опитвам да се регистрирам и да задам въпросите, които ме интересуват.Мисля,че най-накрая успях. bravoS

извинявам се за спама, ама...
тръшна ме b) b) b)
User's Signature

blood tells.

#702 Потребителят е офлайн   Youppie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 November 2006 - 12:07 PM

може ли някой да ми даде линкове или адреси за развъдници в Пловдив... ако има де s)

#703 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2006 - 12:10 PM

Пишете ми лична бележка ако искате-аз съм от Пловдив.
User's Signature

Качена снимка

#704 Потребителят е офлайн   Elha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2006 - 12:18 PM

Morti, какво да ти кажа за тренировките с клуб Сириус?! Оказа се, че тази работа, не е като онази работа... b) Всъщност направо ми разбиха представите за команди и т.н. Аз даже не съм имала правилни изисквания към изпълнението на командите. Нищо, ще се науча (предполагам). Другите стопани са по-опитни и е удоволствие да гледаш как се държат кучетата им. На мен ми беше много студено и двата дни, но ходих с градския транспорт и само докато се придвижа до там вече бях изстинала.
Лошото е, че май съм успяла да разсърдя всички с писането ми във форума, но какво да се прави хора много, мнения също. Разчитам, че въпреки, че присъствието ми не е приятно на другите, ще можем с куджо да посещаваме тренировките и да се учим.
А за настинката ти препоръчвам нарязан лимон с мед. wink

#705 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2006 - 12:29 PM

а от каква възраст се почва с тренировките ?
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#706 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2006 - 12:43 PM

Цитат

Morti, какво да ти кажа за тренировките с клуб Сириус?! Оказа се, че тази работа, не е като онази работа... b)  Всъщност направо ми разбиха представите за команди и т.н. Аз даже не съм имала правилни изисквания към изпълнението на командите....

Даа, така е.Само че,имай предвид,че обучението в Сириус (за мен поне) е на много по-високо ниво от нормално обучение за послушание.Не знам правилно ли обяснявам n) Значи,ако си обикновен стопанин и искаш да имаш послушно куче го учиш на команди и то него се изисква,като кажеш да седне -да седне.В Сириус като кажеш седни- се иска сядане на секунда и право(не накриво) сядане.За това там е много стриктно и детайлно всичко.За това не се плаши-всичко се учи на този свят:)))

jani4ka - кучто е най-добре да започне да се учи (на училище)веднага ,след като може да излиза от къщи.А до тогава - у дома с наградки:)

#707 Потребителят е офлайн   Shery Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 November 2006 - 12:59 PM

понеже никой не ми отговаря нормално ли се развива кучето ми ще попитам нещо друго - от няколко дни при команда да си отива на мястото кучето ми ръмжи.Какъв е начина да бъде коригирано това?Ясно е, че в момента на командата той не е на повод и не може да му се извърши корекция.Какво следва да се предприеме?

#708 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2006 - 01:15 PM

Shery, BebyB го е обяснила много добре :"Аз лично ще ви посъветвам веднага да се консултирате със специалист-не си правете майтап с тия работи защото в един хубав ден кучето ще порасне и вече ще ви бъде много по-трудно да го контролирате.Коригирайте нежеланото поведение и особено хапането много сериозно-ама така,че то НАИСТИНА да разбере,че го коригираш -и ако изръмжи след това пак и пак-без да ви омръзва на вас докато не изградите правилни отношения.Кучето не е човек,не се обижда,не ви се сърди-то просто търси реда от неговия си свят и ако не му покажат кой е лидера се стреми той да застане начело-допуснете ли това не се чудете ако изпонахапе всички в къщи.Това може да се случи със всяко едно куче,да не говорим за ротвайлерите,които са си доминантни по природа.
Не казвам да го пребивате от бой-има най-различни начини за корекция и именно затова съветвам да се консултирате с някой,който разбира.Същевременно -много занимания всеки ден-с лакомство и играчка учете елементарни команди-нека то знае,че с вас е много забавно ако спазва правилата. "

Ако кучето ми ме изръмжи,моментално,без да чакам и секунда ще го зграбча за врата,ще го сваля на земятаи ще го задържа така притиснато в поза на подчинение,докъто спре да се съптотивлява, и естесрвено прес това време може и няколко пъти да се каже команда НЕ с много строг глас:)))
Е,дано съм помогнала,дадох тио пример,защото и аз,когато само четях се чудих какво са тези корегции,какво да направя:)Успех

#709 Потребителят е офлайн   Shery Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 November 2006 - 01:21 PM

Morti,много благодаря за отгвора, но все пак става дума за 6 1/2 месечно куче с тегло 42 кг. и ми е доста трудно да го сваля на земята, хващйки го за врата и избягвайки оголените му зъбки.Учудва ме, че единствено на тази команда изразява така бурно неодобрението си r) Колко ли време ще продължи това?

#710 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2006 - 01:30 PM

Ако това не се корегира,ще продължи ВИНАГИ и ще става и по-лошо.Ако трябва сложи му строг нашийник и си закачи за него повода,да си стои с него и след извесно време му дай командата,ако пак оголи зъби яки корекции със сртрогия нашииник и команда НЕ.Ако сама не можеш да се справиш- някой по-силен от теб да го направи,което обаче не значи,че и ти не трябва да повториш.Всеки си гради индивидуален авторитет пред кучето,може всички да слуша,само теб не,ако види,че си по-слаб:)

#711 Потребителят е офлайн   Shery Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 November 2006 - 01:40 PM

[QUOTE]
трудна битка ще бъде...не,че досега беше лесно.Опитвам се да спазвам съветите на всички вас, но те не винаги сработват.Възникват доста различни и непривични ситуации.Колкото до строгия нашийник - вече има такъв.Иначе няма как да разучаваме команда "Редом" b)
А иначе е толкова лигавичък - обича постоянно да го почесват и мачкат.Това е другото, което ме притеснява-неправилно ли е да го лигавим така или с възрастта това ще отшуми?

#712 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2006 - 01:45 PM

Моето куче също е такова:))Само чака да дойда гости и отива да досажда,но опитай се да влезеш в къщи или ,ако е тъмно да се доближиш до нас:))Всичко с времето си,след годинка и нещо ще започне да се чувства силен:)А това,че е лигав не значи,че няма да ти и се наложи и той да те командва,а не ти него,ако не вземеш метки,докъто все още е на 6 м.:)

#713 Потребителят е офлайн   Shery Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 November 2006 - 01:59 PM

[QUOTE] Моето куче също е такова:))

знам,че постоянство му е майката... ;)
а от това,което съм изчела за глутницата:за водача, втория след водача и всички останали членове ми е доста непонятно.По принцип нашият красавец слуша повече мъжа ми и това е нормално,тъй като той се занимава повече с него т.е. приело си го е за водач.От съветите във форума разбрах,че ако кучето го приеме за водач или Алфа,то с него/с кучато/ трябва да се преборим - кой да е Бета-та?
За да може това да стана аз започнах да го извеждам по-често и аз и да го уча на това онова.До тук добре.Не получавам фантастични резултати, но все пак сме в началото.По мнение във форума,ако искам резултати трябва и Алфа да наблюдава нашите тренировки и при неподчинение да се намесва.Но...двамата с мъжа ми ли сме кучето е доста разконцентрирано и общо взето не се подчинява на никой.Защо се получава така?

#714 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2006 - 02:17 PM

"защо се получава така?"
защото за кучето явно нито единия,нито другия е над него.то ви смята за удобен обслужващ персонал,който го храни,води на разходки и почесва между ушите когато на него му е кеф.
защото не е реагирано навреме-когато е решил да изръмжи или захапе-и то така,че той НАИСТИНА да се притесни-всеки сам преценява какво е това,което ще има ефект върху неговото куче-дали да му изкрещи,да го удари-по-силно,да направи корекция с душач или строг нашийник-във всеки случай кучето трябва да разбере,че му се е случило нещо лошо и ще му се случва винаги когато прояви неподчинение от този вид.
за мен е абсолютно недопустимо кучето да ръмжи който и да е член на семейството-въпреки че само аз я разхождам и тренирам моята кучка се подчинява на всички в къщи,включително и на детето.
естествено всичко това е дълъг и сложен процес и не бива да се отчайвате,а да сте постоянни всеки ден.
User's Signature

Качена снимка

#715 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2006 - 02:18 PM

а кога се почва с тренировките?
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#716 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2006 - 02:20 PM

Морти ти е отговорила по-горе

"jani4ka - кучто е най-добре да започне да се учи (на училище)веднага ,след като може да излиза от къщи.А до тогава - у дома с наградки:) "
User's Signature

Качена снимка

#717 Потребителят е офлайн   Shery Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 November 2006 - 02:26 PM

BenyB, сигурно си права.
Ние не сме се отчаяли...просто търсим правилния подход и удоволствието от споделянето на проблемите ни. Освен това спазваме всички правила:хранене след команда, никакви легла и дивани,вървим преди него и т.н., но опитите да доминира си остават.Естествено,че ги коригираме,но все пак кученцето е още бебе и сме едва в началото на взаимното си обучение ;)
На колко годиние твоето куче и колко време ти отне да го научиш на командите?И все пак ние имаме мъжки рот - по-доминантен от женските.

#718 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2006 - 02:28 PM

Shery, не винаги важи правилото за това,че мъжкия е по-доминантен.Моята женка скри доста мъжки в малкия си джоб по доминантност и инат.Много ината и своенравна,много се борех с нея,докъто и покажа кой командва и все още ( тя е на 1.г и 8 м. )очаквам да прояви отново характер.Знам,че ще издебне удобен момент да се прбва пак.Но това,че твоето куче е на 6 м.не трябва никак да те успокоява.Трабваше вече да си знае мястото,и сега не е късно,но ще е много по-трудно.А и ако сега не се справите с твърда ръка за понататъка не ми се мисли,честно.За това се залавяи с проблема сериозно.Щом няма резултат до сега смени тактиката и корегциите.Но не се успокоявай,че е само на 6 м.!

#719 Потребителят е офлайн   Shery Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 November 2006 - 02:41 PM

ще излезе,че цялото ни съжителство ще е непрестанна борба wink

#720 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2006 - 02:46 PM

Цитат

ще излезе,че цялото ни съжителство ще е непрестанна борба wink

ЕЕ,ти пък:)))Аз с един подобен проблем се справих за около 10 мин:)))с помощта на строгия нашийник.от тогава нямам ядове.Така че,от теб зависи>

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни