Регистрирахте ли своето куче - мисията възможна
Публикувано: 17 August 2007 - 12:35 PM
а да запитам,откъде мога да си купя четящо остройство?то кой знай дали ше ми потрябва за нещо сериозно,но си мисля че няма да е зле да се намира вкъщи едно такова.примерно ако изгубя някое куче и някой да го прибере,как ще докажа че е моето bl) щото вече ми се е налагало да ходя да се обяснявам,че моето куче били прибрали и така на татака,че големо тичане беше oleeee или по-ъпсурдният вариант-да се опитват да ми пробутат някое куче,с обяснението че било мое.аз им показвам че мойто си е тук,ама те не! oleeee та такива ми ти работи,май се отплеснах много,ще ме прощавате r) ouu
Публикувано: 17 August 2007 - 01:50 PM
Публикувано: 31 August 2007 - 06:35 PM
Цитат
За клуба не е задължително,само в РВМС,ама това го правят ветеринарните лекари,след като им събереш копия от всички документи.Аз лично се отказах вече да проверявам какво е станало,дано до догодина най-сетне всички се съгласуват какво да правят и всичко да е по-лесно-сега съм дала копия от документите и толкова,в РВМС ми отказаха сама да го регистрирам,каквото можах направих!
Публикувано: 01 September 2007 - 07:22 AM
Публикувано: 05 September 2007 - 08:00 PM
Публикувано: 06 September 2007 - 09:37 AM
Цитат
Ловните кучета са на членове на Ловно-рибарския съюз. Доказва се с членска карта и име на собственика на кучето, вписано в паспорта му. Поне така беше преди години r)

Публикувано: 30 November 2007 - 03:08 PM
Въпросът ми е за регистриране на куче, плащане на данък, получаване на документи (и медальон евентуално?) в СОФИЯ, община Студентска или Триадица
1. Кучето ми е родено на 12.08.2007- трябва и за 2007 да платя данък, нали?
2. Кучето ми има поставен микрочип и има издаден европейски (син) паспорт.
3. Кучето има родословие и в него като собственик съм вписана аз- това достатъчно ли е като документ за собственост или трябва да се прави някакъв договор за придобиване?!
Какво е следващото, което трябва да направя? Доколкото разбрах, да го регистрирам с паспорта в общината- така ли?
След което да платя данъка в някоя Общинска банка, така ли?
След това, в крайна сметка, ще ми дават ли медальон или не? Ако да- къде?
Като цяло, имам чувството, че щом съм получила синия паспорт и кучето е чипирано, може би част от тези неща вече са извършени? Но май не... ще попитам и хората, от които е взето кучето.
Публикувано: 30 November 2007 - 03:41 PM
Публикувано: 30 November 2007 - 10:21 PM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 01 December 2007 - 12:14 AM
Публикувано: 04 May 2008 - 02:25 PM
Напоследък ме мъчи някои въпроси относно регистрацията на кучета
Вие регистрирали ли ли сте своите любимци,каква е процедурата и каква е таксата?
Чудя се дали ако повече хора регистрират своите кучета ще има по-добро отношение към нашите любимци...? :-

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 04 May 2008 - 03:01 PM
Публикувано: 04 May 2008 - 03:21 PM
Цитат
Ами ние членуваме в БГРК (Български голдън ретривър клуб) но си я плащаме таксата ;) Но тя не е толкова голяма и непосилна-10лв. и е за цялата година ;) За да регистрираш кучето си трябва да отидеш в общината и там става ;)