Dog.bg Форуми : Регистрирахте ли своето куче - мисията възможна

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (22 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Регистрирахте ли своето куче - мисията възможна

#261 Потребителят е офлайн   shidzune-sama Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 17 August 2007 - 12:35 PM

здравейте!аз да се похваля,че след дълго тичане по различни общини(естествено след изтичане на всички крайни срокове)всички кучета от Глутницта ми са пегистрирани и чипирани и вече си имам една Европейска Глутница super best искам обаче да попитам,ако кучетата са регистрирани на един адрес,а после се преместят на друг,трябва ли да се пререгистрират та да се запише новият има адрес или нещо такова bl) щото ако тръгнат на проверки(макар че там където ще са кучетата едва ли някой от общината подозира че живеят хора l) ) и ако се окаже че тряа да плащам глоби за 13 кучета oleeee oleeee oleeee
а да запитам,откъде мога да си купя четящо остройство?то кой знай дали ше ми потрябва за нещо сериозно,но си мисля че няма да е зле да се намира вкъщи едно такова.примерно ако изгубя някое куче и някой да го прибере,как ще докажа че е моето bl) щото вече ми се е налагало да ходя да се обяснявам,че моето куче били прибрали и така на татака,че големо тичане беше oleeee или по-ъпсурдният вариант-да се опитват да ми пробутат някое куче,с обяснението че било мое.аз им показвам че мойто си е тук,ама те не! oleeee та такива ми ти работи,май се отплеснах много,ще ме прощавате r) ouu

#262 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 August 2007 - 01:50 PM

Ама то не е просто да си платиш данъка. Трябва да се регистрира в клуба.. това е трудната част. Поне така разбрах.

#263 Потребителят е офлайн   sa6ik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2007 - 02:06 PM

Как става регистрацията на кучето освободени от данък?

#264 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 31 August 2007 - 02:19 PM

По същия начин, само че в декларацията се подчертава причината за освобождаване от данъка и към документите се прилага доказателвто за причината.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#265 Потребителят е офлайн   sa6ik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2007 - 02:23 PM

Ама трябва ли да ходя в данъчното?

#266 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 31 August 2007 - 02:40 PM

Еми да, те там се подават декларациите за регистрация. Вече не е в отдел екология в общината, а в данъчното към общината. Нищо, че данък няма да плащаш.
User's Signature

#267 Потребителят е офлайн   sa6ik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2007 - 02:48 PM

Благодаря ти много super best

#268 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2007 - 06:35 PM

Цитат

Ама то не е просто да си платиш данъка. Трябва да се регистрира в клуба.. това е трудната част. Поне така разбрах.

За клуба не е задължително,само в РВМС,ама това го правят ветеринарните лекари,след като им събереш копия от всички документи.Аз лично се отказах вече да проверявам какво е станало,дано до догодина най-сетне всички се съгласуват какво да правят и всичко да е по-лесно-сега съм дала копия от документите и толкова,в РВМС ми отказаха сама да го регистрирам,каквото можах направих!

#269 Потребителят е офлайн   sa6ik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2007 - 07:52 PM

А защо ти отказаха?

#270 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2007 - 07:22 AM

Трябвало ветеринарния доктор да го направи-всеки месец давали отчет на колко кучета са сложили чип,ама нашия чип е от преди повече от година-беше на 3 месеца като му го сложихме.А докторката се беше ядосала от неуредиците и така-има ни при тях като им поискат данни ще ги дадат-това за сега.Отказах се да досаждам и всеки ден да питам дали сме регистрирани,което зависи от мен съм го направила,то и без това дали и една трета от кучетата са с данък,за чип да не говорим,аз имам и бележка от общината дето се е изисквала по стария закон.Явно вичко хубаво става бавно,наистина ще е добре да се създаде регистър на всички кучета,ама да дадат тая задача на нас дето сме загрижени,тъпите чиновници на които не им пука сигурно още 5 години няма да смогнат защото не ги засяга,на тях си им тече заплатката и защо трябва да се преработват?!Иначе са много дейни някои-като се беше оплакал съседа веднага дойдоха,после като отишъл при шефа им пак дойдоха и съставиха съвсем неправомерно предписание за намордник-като си е у дома кучето как решиха,че нямам намордник и как видяха дали с него го извеждам,за лошо могат да действат,ама за хубаво...!

#271 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2007 - 08:00 PM

Нали се освобождаваха от данък кучетата дето ходят на лов - как се разбира ,че е ловно...ветеринаря да дойде с нас и да фотографира после да сложи кървав подпис и да се закълне ,че не е измама!?Как?!Щото нащо е ловно ,а досега такъв данък не е плащан...да знам дали пребиваваме извън закона n) или сичко си ни е наред ;)

#272 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 06 September 2007 - 09:37 AM

Цитат

Нали се освобождаваха от данък кучетата дето ходят на лов - как се разбира ,че е ловно...

Ловните кучета са на членове на Ловно-рибарския съюз. Доказва се с членска карта и име на собственика на кучето, вписано в паспорта му. Поне така беше преди години r)
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#273 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 November 2007 - 03:08 PM

С риск да се повторя с разни постинги, въпреки че изчетох цялата тема... водейки си записки на лист...

Въпросът ми е за регистриране на куче, плащане на данък, получаване на документи (и медальон евентуално?) в СОФИЯ, община Студентска или Триадица

1. Кучето ми е родено на 12.08.2007- трябва и за 2007 да платя данък, нали?
2. Кучето ми има поставен микрочип и има издаден европейски (син) паспорт.
3. Кучето има родословие и в него като собственик съм вписана аз- това достатъчно ли е като документ за собственост или трябва да се прави някакъв договор за придобиване?!

Какво е следващото, което трябва да направя? Доколкото разбрах, да го регистрирам с паспорта в общината- така ли?
След което да платя данъка в някоя Общинска банка, така ли?
След това, в крайна сметка, ще ми дават ли медальон или не? Ако да- къде?

Като цяло, имам чувството, че щом съм получила синия паспорт и кучето е чипирано, може би част от тези неща вече са извършени? Но май не... ще попитам и хората, от които е взето кучето.
User's Signature

Качена снимка

#274 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2007 - 03:41 PM

Когато аз регистрирах моето зверенце медальони правеха в Регионалната ветеринарна... ала-бала в Банишора. Медальон, който се разпада след седмица. Това вече знам, че отпадна. Сега в общината по местоживеене отиваш, разпитваш с доста нерви, докато те ориентират (и ти тях своевременно) къде, какво да попълниш. Също знам че и там се плаща. Поне аз там - където си плащаш данъците, освен ако за новата година няма ново двадесет. В общи линии това е регистрацията - малко здрави нерви в общината по местоживеене. Може да носиш паспорта, но ти гарантирам, че едва ли ще го погледнат. За всеки случай си го снимай и на ксерокс - може пък да поискат да се приложи - знам ли. А родословието нищо няма да им говори, не ги и интересува. Надявам се да съм помогнала и да няма нови промени.

#275 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 30 November 2007 - 10:21 PM

Nickey, отивате в данъчното към общината. Казвате, че искате да си регистрирате кучето и да си платите данъка. Носите си синия паспорт и негово копие. Попълвате декларация /собственика попълва/ плащате данъка в самото данъчно и с бележката за платен данък и декларацията ви вписват кучето в регистъра, т.е. в компютъра. Дават ви една бележчица, под кой номер е кучето и че става дума за едно куче. С тази бележка и копие пак на синия паспорт отивате при ветеринарите, които се грижат за кучето и им казвате, че сте го регистрирали в данъчното и сте платили данъка и искате те /както е по закон/ да го регистрират в РВМС. Медальон вече не се получава.
User's Signature

#276 Потребителят е офлайн   emetic Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2007 - 12:14 AM

Малък съвет. Ако все пак толкова държите да правите глупости, изчакайте 1 месец, че да платите за 2008.

#277 Потребителят е офлайн   desislava97 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2007 - 08:38 PM

Цитат

Малък съвет. Ако все пак толкова държите да правите глупости, изчакайте 1 месец, че да платите за 2008.
:wub:

#278 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 May 2008 - 02:25 PM

Здравейте!
Напоследък ме мъчи някои въпроси относно регистрацията на кучета
Вие регистрирали ли ли сте своите любимци,каква е процедурата и каква е таксата?
Чудя се дали ако повече хора регистрират своите кучета ще има по-добро отношение към нашите любимци...? :-
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#279 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 May 2008 - 03:01 PM

Здравей първо да те попитам за каква регистрация става въпрос ако е за общината тази такса отпада но само за собствениците чиито кучета членуват в съответния породен клуб!Ако са безпородни отиваш до общината и там се започва едно голямо ходене по мъките отдели си един или два дена свободни за да можеш да се справиш,на мен ми беше по лесно да запиша кучетата си към породните клубове съответно - мопс и нок,и по този начин си спестяваш много главоболия а и ти издават съответния документ за платена такса и членство този документ е официален
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#280 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2008 - 03:21 PM

Цитат

Здравей първо да те попитам за каква регистрация става въпрос ако е за общината тази такса отпада но само за собствениците чиито кучета членуват в съответния породен клуб!Ако са безпородни отиваш до общината и там се започва едно голямо ходене по мъките отдели си един или два дена свободни за да можеш да се справиш,на мен ми беше по лесно да запиша кучетата си към породните клубове съответно - мопс и нок,и по този начин си спестяваш много главоболия а и ти издават съответния документ за платена такса и членство този документ е официален

Ами ние членуваме в БГРК (Български голдън ретривър клуб) но си я плащаме таксата  ;) Но тя не е толкова голяма и непосилна-10лв. и е за цялата година  ;) За да регистрираш кучето си трябва да отидеш в общината и там става  ;)
User's Signature

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема