Dog.bg Форуми : "За" и "Против " кастрацията

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (31 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

"За" и "Против " кастрацията

#181 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 November 2010 - 12:54 PM

navar, аз те подкрепям не само за това, което пишеш, аз съм против още други неща, ама веднага ще ми наскачат колко съм кардинална. Затова когато обяснявах, че вместо да ми искат такси за всякакви глупости в тази федерация (а предполагам, че положението и в другите е такова) и да правят по 100 САСІВ-а да си оправят контрола по развъждането. Затова писах - да кажат с колко женски кучета има право да работи един развъдник. Да приемат колко пъти се допуска да се заплоди и роди едно женско куче и колко пъти в годината да запложда мъжко куче. Като ще работят с кучета в съсобственост - кой за какво е отговорен в тази съсобственост. За да се знае после кого да плюем и кого да наказваме. Да дефинират какво знами "професионално" и "хоби"-развъждане, а не всеки да си го тълкува както му дойде добре. Като обясняват на някого, че има родословно куче, да му обяснят и какво следва от това, а не "Хубаво е да роди". Такова нещо няма! Да им правят семинари, обучения и прочее, за да знае всеки с такова родословно куче какви рискове и задължения поема. Знаеш ли колко хора ще предпочетат да не си усложняват живота? Ами поне половината ще решат да си кастрират сами родословните животни. Като ще ми защитават правата да го направят реално, а не да ми говорят как творят кинология.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#182 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 November 2010 - 03:37 PM

–Sasho–
Успокои малко топката бе човек,ще вземеш да си докараш някои инфаркт...Направо ме притесни...
Чудя се...
Какво чете?!Какво прочете?!Какво разбра?!Какво анализира така емоционално?!
Но едно е сигурно...Така не се бях смяла от доста време,за което ти Благодаря най откровенно. :ae_085:

P.с...Иначе да си призная се чувствам поласкана...
Толкова не ме бяха цитирали от доста време... :md_064:

P.С.2...Деси sory,ма мене повече ме цитираха... :db_046:
Като оставим шегата на страна ми се искаше да споделя,че лично в момента мисля и претеглям вариантите,Кой от 2-та ми супер родословни ротвайлери да бъде цъкнат?!
Просто след доста сериозен размисъл си дадох сметка,че не съм дорасла още да се занимавам,а и само ще си усложня живота...В типичен мой стил...И по този повод,Отказвам да си мъча животинките,докато евентуално Някога се наканя...
Проблемът ми е ,че и двамата се оказаха доста добри екземпляри и това ми затруднява окончателното решение.Както и да е...Всеки с грижите си.
Иначе Деси това за кардиналните мерки,доста отговаря и на моя начин на мислене,ама щот съм Европеейка нЕма да си кажа(поне за сега :ab_041: ).
Но в общи линии надушвам ,че сме от една порода. :ae_085:

P.s.3.. :ab_041: –Sasho–....Имам валерян достатъчно,ако имаш нужда можеш да разчиташ...Ще услужа...
И Моля те следващият път не ми кради тактиката с емоционалните взривове и изперквания...Това си е Моя запазена мaрка и патент... :md_064:

Лек ден на всички... :rc_036:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#183 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2010 - 03:55 PM

Не четох цялата тема, но искам да попитам едно. Какво означава да се кастрира само когато има нужда? Когато животното вече е със някакво заболяване и е неизбежно или...? Ако приемем, че е първият вариант... Интересно ми е, защото съдейки по моят опит от това кастриране когато има нужда е доста рисковано... При мен ако случайно не бяхме завели животинката на контролен преглед можеше а забележим, че не е добре твърде късно... Та интересно ми е според вас това не е ли един вид излагане живота на животинката ви на опасност? То вярно, че самата кастрацията си е операция, но стреса е доста по- голям когато става въпрос за здравословен проблем, който не търпи отлагане. Аз поне разсъждавам така... Съжалявам ако е отговаряно на върпоса ми по- назад, но нямам възможност да изчета всичко.

#184 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 18 November 2010 - 06:11 PM

Показване на мнението(archy), в 18 November 2010 - 03:00 PM, написа:

Не четох цялата тема, но искам да ......

Уф , аз пък я изчетох :db_046:
И невидях някой да е написал нещо отрицателно за кастрацията, освен че се бъркаме в майката природа. ОК така е !
НИкой не може да ме убеди, че едно рагноване не побърква животинчето. И защо да му го прочиняваме.
Кое е по-хуманно според вас?
User's Signature

Качена снимка

#185 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 November 2010 - 07:28 PM

За съжаление темата май,се измести.От безобидният въпрос "За или против кастрацията"в който аз виждах само медицинската страна"се получи такова приключение ,просто не си е работа.Прав е navar,трябва обучение на стопаните ,но не на едрите породи а,на Всички бъдещи собственици на кучета.Да,разберат какво е куче ,каква отговорност е и т.н..А,такива крайни изказвания да ги "кастрираме всичките "в момента ги намирам за смешни.Хората които,трябва да спазват някакви правила при развъждането ги приемат като врата в полето.Извинявай DessyD,но твоето е по-скоро вик на отчаяние,та Вие /развъдчиците/ не може да се справите с непозволеното развъждане от "развъдчици".А викате,по кварталните скачки /това не значи че,ги одобрявам/.Аз,не виждам разлика м/у двете.Самите федерации се правят на ощипани,а,те точно трябва да въведат правилата и да следят за стриктното им спазване.Съжалявам но,не съм съгласен с теб.Не може да наказваш някой че не е породист с кастриране пр условие че стопанина си го пази .А,псевдородистият,отхвърлен за разплод , да се разхожда като полова шпага из квартала.
User's Signature

Няма лошо куче,има лош стопанин.

#186 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2010 - 07:32 PM

Моля ви драги дами ,престанете!!!То не бе кастрация за физическо здраве,сега пък и за психическо.Абе хора(жени) вие май мислите с някой коремен орган ,не с мозъците си. Кой е тоя тъпанар който ви накара да повярвате че кастрацията трябва едва ли не да е превенция за добро здраве?Разгонването е абсолютно естествен процес както и' побъркването" на мъжкия.Ако вярвате наистина ,че да търпиш поведението на мъжкия е нехуманно а кастрацията е хуманно нещо,вие наистина не мислите с главите си.Честно! Говорите сякаш някой ви е зомбирал и вменил,че кастрацията е едва ли не панацея за всичко.Ехооо,опомнете се!"Кастрация за здраве",звучи толкова безумно колкото и " да роди за здраве".Очаквайте скоро и "да ухапе за здраве" и "да му извадим очите за здраве".Някои дори демонстрират удоволствие от кастрацията на колкото се може повече индивиди.Скоро може и в спорт да се превърне.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#187 Потребителят е офлайн   Damond Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2010 - 07:39 PM

Забрави кастрация за ограничаване на популацията...което всъщност е основната теза. И наистина ще е удоволствие да няма раждащи всяка година женски и изхвърлени, удавени и т.н. кученца. Ако мъжете се отъждествяват с топките на питомците си, аз изпитвам съчувствие към тези нещастни животни, принудени от нагона да стават майки, да губят поколението си по най-жесток начин и развиват всякакви заболявания като резултат.

Колкото по-малко стават тези случаи, толкова повече щастливи дами ще има :smile:

#188 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 November 2010 - 07:42 PM

Не ми се преглежда,цялата тема отново,ама ако,само дами говорят за кастрация,нещо ми звучи зловещо.. :ab_041:
User's Signature

#189 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2010 - 07:48 PM

Показване на мнениетоJohn, в 18 November 2010 - 04:47 PM, написа:

Не ми се преглежда,цялата тема отново,ама ако,само дами говорят за кастрация,нещо ми звучи зловещо.. :ab_041:

Факт!Мъжете само чешем глави и недоумяваме.
User's Signature

#190 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 November 2010 - 07:51 PM

Ако,някой разбере какво мислят жените ,ще разбере Вселената и Всичко останало :db_046:
User's Signature

#191 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2010 - 07:53 PM

Показване на мнениетоalexy, в 18 November 2010 - 05:37 PM, написа:

Моля ви драги дами ,престанете!!!То не бе кастрация за физическо здраве,сега пък и за психическо.Абе хора(жени) вие май мислите с някой стомашен орган ,не с мозъците си. Кой е тоя тъпанар който ви накара да повярвате че кастрацията трябва едва ли не да е превенция за добро здраве?Разгонването е абсолютно естествен процес както и' побъркването" на мъжкия.Ако вярвате наистина ,че да търпиш поведението на мъжкия е нехуманно а кастрацията е хуманно нещо,вие наистина не мислите с главите си.Честно! Говорите сякаш някой ви е зомбирал и вменил,че кастрацията е едва ли не панацея за всичко.Ехооо,опомнете се!"Кастрация за здраве",звучи толкова безумно колкото и " да роди за здраве".Очаквайте скоро и "да ухапе за здраве" и "да му извадим очите за здраве".Някои дори демонстрират удоволствие от кастрацията на колкото се може повече индивиди.Скоро може и в спорт да се превърне.

Еееее то е ясно,че Няма да престанеме и сега какво правим?!
Ти имаш ли жена всъщност??? :ab_041:
Иначе ,ако искаш за спорт да си говорим....Няма никакъв проблем... :ae_085:
Обаче да те питам мислиш ли ,че всичко това е за спорта?!
Както и да е...
Отивам да си храня децата... :wub:
А тук е ясно ,че е нужно време...А и не е това начина...
Лека вечер на всички... :rc_036:
User's Signature

#192 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 November 2010 - 07:59 PM

Лека вечер на всички... :rc_036:

Е,все пак имаме някакъв напредък :rc_036:
User's Signature

#193 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2010 - 08:01 PM

Показване на мнениетоDamond, в 18 November 2010 - 04:44 PM, написа:

развиват всякакви заболявания като резултат.

Като резултат от кое?

п.п.Мислех ,че всички са разбрали защо мъжете се отъждествяват с топките на кучетата(което е малко неправилно формулирано ,ама нейсе)ЗАЩОТО ТОВА Е ИНСТИНКТИВНО.И стига сте се повтаряли като латерни,явно само аз не съм гледал прословутия мексиканец от който тръгва тази простотия.Кото машинки за копи/пейст сте.
User's Signature

#194 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2010 - 08:05 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 18 November 2010 - 04:58 PM, написа:

Моля ви драги дами ,престанете!!!То не бе кастрация за физическо здраве,сега пък и за психическо.Абе хора(жени) вие май мислите с някой стомашен орган ,не с мозъците си. Кой е тоя тъпанар който ви накара да повярвате че кастрацията трябва едва ли не да е превенция за добро здраве?Разгонването е абсолютно естествен процес както и' побъркването" на мъжкия.Ако вярвате наистина ,че да търпиш поведението на мъжкия е нехуманно а кастрацията е хуманно нещо,вие наистина не мислите с главите си.Честно! Говорите сякаш някой ви е зомбирал и вменил,че кастрацията е едва ли не панацея за всичко.Ехооо,опомнете се!"Кастрация за здраве",звучи толкова безумно колкото и " да роди за здраве".Очаквайте скоро и "да ухапе за здраве" и "да му извадим очите за здраве".Някои дори демонстрират удоволствие от кастрацията на колкото се може повече индивиди.Скоро може и в спорт да се превърне.

Ти имаш ли жена всъщност???
Иначе ,ако искаш за спорт да си говорим....Няма никакъв проблем...
Както и да е...
Отивам да си храня децата...
Лека вечер на всички...

Все още приятелка,ама догодина живот и здраве може и съпруга да я наричам.Обаче какво значение има това ,че ме питаш?Имам някакви съмнения накаде биеш,ама се обърка доста. Ако е така де. :ab_041: Нищо де пак ти казвам,и аз съм бил наивен.Зобай валериан и са не бой :ae_085:

Нямам намерение за спорт да говорим ,но и за това съм готов да говоря,само не съм особенно компетентен в човешките спортове,за съжаление мога само за кучешки да говоря. :dog:
User's Signature

#195 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 November 2010 - 08:23 PM

То,проблема не е само в мъжките.Запитвал ,ли се защо кучето прилича на стопанина си?Ами,защото приема психологически неговичт профил..Затова,написах по-рано че,зависи от манталитета на стопанина.Просто имаме едно отъждествяване ,на родовата функция със себе си.Но,това не оправдава Никой,особено господа развъдчиците които не,подлежат на контрол. :eg_033:от собствените си киноложки федерации.
User's Signature

#196 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2010 - 08:24 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 18 November 2010 - 11:59 AM, написа:

Затова когато обяснявах, че вместо да ми искат такси за всякакви глупости в тази федерация (а предполагам, че положението и в другите е такова) и да правят по 100 САСІВ-а да си оправят контрола по развъждането. Затова писах - да кажат с колко женски кучета има право да работи един развъдник. Да приемат колко пъти се допуска да се заплоди и роди едно женско куче и колко пъти в годината да запложда мъжко куче. Като ще работят с кучета в съсобственост - кой за какво е отговорен в тази съсобственост. За да се знае после кого да плюем и кого да наказваме. Да дефинират какво знами "професионално" и "хоби"-развъждане, а не всеки да си го тълкува както му дойде добре. Като обясняват на някого, че има родословно куче, да му обяснят и какво следва от това, а не "Хубаво е да роди". Такова нещо няма! Да им правят семинари, обучения и прочее, за да знае всеки с такова родословно куче какви рискове и задължения поема. Знаеш ли колко хора ще предпочетат да не си усложняват живота? Ами поне половината ще решат да си кастрират сами родословните животни. Като ще ми защитават правата да го направят реално, а не да ми говорят как творят кинология.

Айде спри се ,бе жена.Ти като се разприказваш си като ЛУД С КАРТЕЧНИЦА.Сега подпука и федерациите!
Ти от какво си доволна?Моля те,спри да кастрираш родословните кучета.Тази твоя теза НЕ СЕ ПРИЕМА.
"Като обясняват на някого, че има родословно куче, да му обяснят и какво следва от това, а не "Хубаво е да роди".
Такова нещо няма!!!"-
сама си отговарящ ТАКОВА НЕЩО НЯМА
"Знаеш ли колко хора ще предпочетат да не си усложняват живота? Ами поне половината ще решат да си кастрират
сами родословните животни"-Коя сте вие,че да казвате кой как ще предпочете да си усложнява живота.
Извинявайте,да сте чували какво е това "ТОКСИЧЕН ЧОВЕК"Май,че всичко ви пречи.

grigo009 Валерян все още не употребявам,но ако закъсам ще се възползвам.Благодаря!!
Е,как не си дорасла да махаш топките на ротвайлерите!!Даже умуваш кой от двата да избереш да....!
Е,нали в Италия е било модерно,"позитивно" кво се чудите,кръцкайте и на двамата "гадове"Те ще бъдат щасливи!.
"И Моля те следващият път не ми кради тактиката с емоционалните взривове и изперквания..."Тази тактика има следната логика-"Нищо не разбирам какво ми говориш,но ми харесва стила ти на писане"
Не съм крадец,само ползвам тактиката ви!! :ab_041:

#197 Потребителят е офлайн   Damond Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2010 - 08:36 PM

Показване на мнениетоalexy, в 18 November 2010 - 09:06 AM, написа:

Показване на мнениетоDamond, в 18 November 2010 - 04:44 PM, написа:

развиват всякакви заболявания като резултат.

Като резултат от кое?

п.п.Мислех ,че всички са разбрали защо мъжете се отъждествяват с топките на кучетата(което е малко неправилно формулирано ,ама нейсе)ЗАЩОТО ТОВА Е ИНСТИНКТИВНО.И стига сте се повтаряли като латерни,явно само аз не съм гледал прословутия мексиканец от който тръгва тази простотия.Кото машинки за копи/пейст сте.

От непрекъснати раждания - възпаления, усложнения и прочие.
От изхвърляне на новородените, преди да са отбити - мастит, виждала съм го с очите си неведнъж.
Приемаш ли го или трябва да се заровя в медицински справочници и да дам библиография? Щото не ми е проблем :)

Инак това за отъждествяването го казах, за да покажа и другата страна на монетата. Забравяте, че жените са емпатични създания и могат да почувстват страданията на една майка, дори и от друг животински вид. Аз не се отъждествявам с яйчниците на женското си куче, но знам какво е да имаш проблеми с репродуктивната система и ако мога да й ги спестя, ще го направя с радост.

#198 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2010 - 08:47 PM

Показване на мнениетоalexy, в 18 November 2010 - 06:10 PM, написа:

Показване на мнениетоgrigo009, в 18 November 2010 - 04:58 PM, написа:

Ти имаш ли жена всъщност???
Иначе ,ако искаш за спорт да си говорим....Няма никакъв проблем...
Както и да е...
Отивам да си храня децата...
Лека вечер на всички...

Все още приятелка,ама догодина живот и здраве може и съпруга да я наричам.Обаче какво значение има това ,че ме питаш?Имам някакви съмнения накаде биеш,ама се обърка доста. Ако е така де. :ab_041: Нищо де пак ти казвам,и аз съм бил наивен.Зобай валериан и са не бой :ae_085:

Нямам намерение за спорт да говорим ,но и за това съм готов да говоря,само не съм особенно компетентен в човешките спортове,за съжаление мога само за кучешки да говоря. :dog:

Ееееее явно още те финтира девойката.... :af_089:
След време ще разбереш ,какво исках да кажа... :md_064:
Хайде ,че децата ми не са толкова търпеливи,колкото го докарвам Аз...
Та в този смисъл...
Дерзай и до нови срещи... :ae_085:
Аз лично приключих тук ,като 'женско преставане'....
Доколкото може да се вярва на една жена обаче... :af_089: :ab_041:
User's Signature

#199 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2010 - 09:16 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 18 November 2010 - 05:52 PM, написа:

Ееееее явно още те финтира девойката.... :af_089:
След време ше разбереш ,какво исках да кажа... :md_064:
Хайде ,че децата ми не са толкова търпеливи,колкото го докарвам Аз...
Та в този смисъл...
Дерзай и до нови срещи... :ae_085:
Аз лично приключих тук ,като 'женско преставане'....
Доколкото може да се вярва на една жена обаче... :af_089: :ab_041:

Абе да финтира,да финтира колко да финтира? Като има любов,уважение и здраво поколение,другото е преходно и незначително.Пари се изкарват и харчат ,имоти има достатъчно,кученцата живи здрави ,към нова година чакаме ново попълнение,ко му трябва на човек освен да се" зачека" с някого в някой форум. :zz_216:
User's Signature

#200 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 November 2010 - 09:31 PM

Всъщност май схванах защо жените се бутат толкова много за тази кастрация. Това наистина е доста болна тема за тях. Именно за тях! Някой да е чувал мъж да каже, че не иска да прави дете? А жени? Но те като кажат, че не искат да правят дете. Със извинения от сорта ,че ще им се развали фигурата и т.н. Не могат да да искат кастрация за себе си и за това го налагат на кучетата си! ЛОЛ как го измислих само :db_046:

П.С. Надявам се, че някоя дама/жена/момиче няма да приеме думите ми дълбоко :)
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни