"За" и "Против " кастрацията
Публикувано: 18 November 2010 - 12:54 PM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 18 November 2010 - 03:37 PM
Успокои малко топката бе човек,ще вземеш да си докараш някои инфаркт...Направо ме притесни...
Чудя се...
Какво чете?!Какво прочете?!Какво разбра?!Какво анализира така емоционално?!
Но едно е сигурно...Така не се бях смяла от доста време,за което ти Благодаря най откровенно.

P.с...Иначе да си призная се чувствам поласкана...
Толкова не ме бяха цитирали от доста време...

P.С.2...Деси sory,ма мене повече ме цитираха...

Като оставим шегата на страна ми се искаше да споделя,че лично в момента мисля и претеглям вариантите,Кой от 2-та ми супер родословни ротвайлери да бъде цъкнат?!
Просто след доста сериозен размисъл си дадох сметка,че не съм дорасла още да се занимавам,а и само ще си усложня живота...В типичен мой стил...И по този повод,Отказвам да си мъча животинките,докато евентуално Някога се наканя...
Проблемът ми е ,че и двамата се оказаха доста добри екземпляри и това ми затруднява окончателното решение.Както и да е...Всеки с грижите си.
Иначе Деси това за кардиналните мерки,доста отговаря и на моя начин на мислене,ама щот съм Европеейка нЕма да си кажа(поне за сега

Но в общи линии надушвам ,че сме от една порода.

P.s.3..

И Моля те следващият път не ми кради тактиката с емоционалните взривове и изперквания...Това си е Моя запазена мaрка и патент...

Лек ден на всички...

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 18 November 2010 - 03:55 PM
Публикувано: 18 November 2010 - 06:11 PM
(archy), в 18 November 2010 - 03:00 PM, написа:
Уф , аз пък я изчетох

И невидях някой да е написал нещо отрицателно за кастрацията, освен че се бъркаме в майката природа. ОК така е !
НИкой не може да ме убеди, че едно рагноване не побърква животинчето. И защо да му го прочиняваме.
Кое е по-хуманно според вас?

Публикувано: 18 November 2010 - 07:28 PM

Няма лошо куче,има лош стопанин.
Публикувано: 18 November 2010 - 07:32 PM

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 18 November 2010 - 07:39 PM
Колкото по-малко стават тези случаи, толкова повече щастливи дами ще има

Публикувано: 18 November 2010 - 07:48 PM
John, в 18 November 2010 - 04:47 PM, написа:

Факт!Мъжете само чешем глави и недоумяваме.

Публикувано: 18 November 2010 - 07:53 PM
alexy, в 18 November 2010 - 05:37 PM, написа:
Еееее то е ясно,че Няма да престанеме и сега какво правим?!
Ти имаш ли жена всъщност???

Иначе ,ако искаш за спорт да си говорим....Няма никакъв проблем...

Обаче да те питам мислиш ли ,че всичко това е за спорта?!
Както и да е...
Отивам да си храня децата...

А тук е ясно ,че е нужно време...А и не е това начина...
Лека вечер на всички...

Публикувано: 18 November 2010 - 08:01 PM
Damond, в 18 November 2010 - 04:44 PM, написа:
Като резултат от кое?
п.п.Мислех ,че всички са разбрали защо мъжете се отъждествяват с топките на кучетата(което е малко неправилно формулирано ,ама нейсе)ЗАЩОТО ТОВА Е ИНСТИНКТИВНО.И стига сте се повтаряли като латерни,явно само аз не съм гледал прословутия мексиканец от който тръгва тази простотия.Кото машинки за копи/пейст сте.

Публикувано: 18 November 2010 - 08:05 PM
grigo009, в 18 November 2010 - 04:58 PM, написа:
Както и да е...
Лека вечер на всички...
Все още приятелка,ама догодина живот и здраве може и съпруга да я наричам.Обаче какво значение има това ,че ме питаш?Имам някакви съмнения накаде биеш,ама се обърка доста. Ако е така де.

Нямам намерение за спорт да говорим ,но и за това съм готов да говоря,само не съм особенно компетентен в човешките спортове,за съжаление мога само за кучешки да говоря.

Публикувано: 18 November 2010 - 08:23 PM

Няма лошо куче,има лош стопанин.
Публикувано: 18 November 2010 - 08:24 PM
DessyD, в 18 November 2010 - 11:59 AM, написа:
Айде спри се ,бе жена.Ти като се разприказваш си като ЛУД С КАРТЕЧНИЦА.Сега подпука и федерациите!
Ти от какво си доволна?Моля те,спри да кастрираш родословните кучета.Тази твоя теза НЕ СЕ ПРИЕМА.
"Като обясняват на някого, че има родословно куче, да му обяснят и какво следва от това, а не "Хубаво е да роди".
Такова нещо няма!!!"-сама си отговарящ ТАКОВА НЕЩО НЯМА
"Знаеш ли колко хора ще предпочетат да не си усложняват живота? Ами поне половината ще решат да си кастрират
сами родословните животни"-Коя сте вие,че да казвате кой как ще предпочете да си усложнява живота.
Извинявайте,да сте чували какво е това "ТОКСИЧЕН ЧОВЕК"Май,че всичко ви пречи.
grigo009 Валерян все още не употребявам,но ако закъсам ще се възползвам.Благодаря!!
Е,как не си дорасла да махаш топките на ротвайлерите!!Даже умуваш кой от двата да избереш да....!
Е,нали в Италия е било модерно,"позитивно" кво се чудите,кръцкайте и на двамата "гадове"Те ще бъдат щасливи!.
"И Моля те следващият път не ми кради тактиката с емоционалните взривове и изперквания..."Тази тактика има следната логика-"Нищо не разбирам какво ми говориш,но ми харесва стила ти на писане"
Не съм крадец,само ползвам тактиката ви!!

Публикувано: 18 November 2010 - 08:36 PM
alexy, в 18 November 2010 - 09:06 AM, написа:
Damond, в 18 November 2010 - 04:44 PM, написа:
Като резултат от кое?
п.п.Мислех ,че всички са разбрали защо мъжете се отъждествяват с топките на кучетата(което е малко неправилно формулирано ,ама нейсе)ЗАЩОТО ТОВА Е ИНСТИНКТИВНО.И стига сте се повтаряли като латерни,явно само аз не съм гледал прословутия мексиканец от който тръгва тази простотия.Кото машинки за копи/пейст сте.
От непрекъснати раждания - възпаления, усложнения и прочие.
От изхвърляне на новородените, преди да са отбити - мастит, виждала съм го с очите си неведнъж.
Приемаш ли го или трябва да се заровя в медицински справочници и да дам библиография? Щото не ми е проблем :)
Инак това за отъждествяването го казах, за да покажа и другата страна на монетата. Забравяте, че жените са емпатични създания и могат да почувстват страданията на една майка, дори и от друг животински вид. Аз не се отъждествявам с яйчниците на женското си куче, но знам какво е да имаш проблеми с репродуктивната система и ако мога да й ги спестя, ще го направя с радост.
Публикувано: 18 November 2010 - 08:47 PM
alexy, в 18 November 2010 - 06:10 PM, написа:
grigo009, в 18 November 2010 - 04:58 PM, написа:
Както и да е...
Лека вечер на всички...
Все още приятелка,ама догодина живот и здраве може и съпруга да я наричам.Обаче какво значение има това ,че ме питаш?Имам някакви съмнения накаде биеш,ама се обърка доста. Ако е така де.

Нямам намерение за спорт да говорим ,но и за това съм готов да говоря,само не съм особенно компетентен в човешките спортове,за съжаление мога само за кучешки да говоря.

Ееееее явно още те финтира девойката....

След време ще разбереш ,какво исках да кажа...

Хайде ,че децата ми не са толкова търпеливи,колкото го докарвам Аз...
Та в този смисъл...
Дерзай и до нови срещи...

Аз лично приключих тук ,като 'женско преставане'....
Доколкото може да се вярва на една жена обаче...

Публикувано: 18 November 2010 - 09:16 PM
grigo009, в 18 November 2010 - 05:52 PM, написа:

След време ше разбереш ,какво исках да кажа...

Хайде ,че децата ми не са толкова търпеливи,колкото го докарвам Аз...
Та в този смисъл...
Дерзай и до нови срещи...

Аз лично приключих тук ,като 'женско преставане'....
Доколкото може да се вярва на една жена обаче...

Абе да финтира,да финтира колко да финтира? Като има любов,уважение и здраво поколение,другото е преходно и незначително.Пари се изкарват и харчат ,имоти има достатъчно,кученцата живи здрави ,към нова година чакаме ново попълнение,ко му трябва на човек освен да се" зачека" с някого в някой форум.

Публикувано: 18 November 2010 - 09:31 PM

П.С. Надявам се, че някоя дама/жена/момиче няма да приеме думите ми дълбоко :)

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.