Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 289
  • 290
  • 291
  • 292
  • 293
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#5801 Потребителят е офлайн   joryvk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 April 2008 - 09:28 AM

Цитат

ехооо кандидат родител точно тук  ;D ;D ;D ;D ;D joryvk  аз ти писах на ЛС

Здрасти, и аз ти отговорих на ЛС :-)

#5802 Потребителят е офлайн   joryvk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2008 - 09:36 AM

Здравейте, ще ви пусна снимки на родителите, ето и кратка автобиографична справка :-)
Каспър е роден на 3 октомври 2004 г. За Сандра - майката - не знам кога точно е родена - но е с половин година по-голяма.
Сегашните бебоци са второ котило. Първото бяха 3 бебока, сега са 5 бебока - три момиченца и две момченца.
Каспър е с много интересна "линийка" на носа - на снимката можете да видите - по средата на муцунката козинката му се обръща така, че да оформи една линийка - все едно е от плюш и там е ръба на зашитите части... супер е сладък с тази муцунка, не съм виждала досега кокери с такава - обикновено муцунката на повечето кокери е изцяло гладка. Има рус перчем, жена му също. Каспър е по-набит, по-якичък (не знам дали е от поохранване или от гени), но не смятам, че е дундьо..
Досега не сме боледували от нищо сериозно - да чукам на дърво.
С моя профил съм качила снимки на Каспър във фото галерията.

Дали успявате да ги отворите?

http://dog.bg/forum/...;cat=1349;u=183

Друго какво ви интересува?

#5803 Потребителят е офлайн   Gesi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2008 - 09:49 AM

Снимките са супер.Мерси за инфото  :wub: и успех на малките в новите им домове  ;)
Аз искам да Ви попитам вас собствениците  на Английски кокери, защо като доиде това време(пролетта) и започвате да бръснете кокерите навсякъде?)който си го бръсне де ;))Че те нямат много козина,пък това им е чара.Сетих се просто за едни хора в клиниката на който ветеринарите им обръснаха буквално кокера навсякъде, не само ушите примерно.И то горкото толкова стресирано, ама и цялото "наръфано", от всякъде стърчи ту късо ту дълго... грозна картинка беше.Та ме хвана чак жал.А май и от машинката се изменя камата структора на козината, не знам как е при вас.Но ми изглежда различна козината на стриганите кокери и на тези с едтествените им размери козина.

#5804 Потребителят е офлайн   joryvk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2008 - 09:57 AM

Здравейте, всъщност аз чак сега се зачетох за Бебка. А не е ли възможно просто майката да си е изпуснала нервите и всъщност да няма намерение да изхвърля бебока на улицата. Не вярвам да има човек, който първо е позволил да бъде взето това бебоче а после да поставя ултиматуми на детето си да изхвърли кутрето.. Не че не е възможно, но ми звучи крайно... Според мен ако е такъв случаят - тоест майката да не иска кученцето - те ще му намерят ново семейство - като поразпитат насам-натам за някой, който си търси кученце...
Истината е, че доста ме притесни тази случка, защото както виждате и на нас ни предстои да раздадем нашите бебоци и не ни е все едно къде ще попаднат. Първите три бебета на Каспър и Сандра - от преди година и половина - не всички от тях имаха късмет. Едното го сгази кола и на нас ни беше много мъчно, като разбрахме. Сега стопаните на сгазеното кутре май пак искат да вземат кученце - те може и да не са били виновни за конкретната ситуация - и на мен Каспър ми е бягал през улицата...-там аз си бях виновна, че го държах без каишка! - но все пак ми се свива сърчицето, като си помисля дали пак да им дадем кученце...Дано новите бебоци имат по-голям късмет в живота. Да можехме да ги задържим всичките...  :(

#5805 Потребителят е офлайн   joryvk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2008 - 09:59 AM

Цитат

Снимките са супер.Мерси за инфото  :wub: и успех на малките в новите им домове  ;)
Аз искам да Ви попитам вас собствениците  на Английски кокери, защо като доиде това време(пролетта) и започвате да бръснете кокерите навсякъде?)който си го бръсне де ;))Че те нямат много козина,пък това им е чара.Сетих се просто за едни хора в клиниката на който ветеринарите им обръснаха буквално кокера навсякъде, не само ушите примерно.И то горкото толкова стресирано, ама и цялото "наръфано", от всякъде стърчи ту късо ту дълго... грозна картинка беше.Та ме хвана чак жал.А май и от машинката се изменя камата структора на козината, не знам как е при вас.Но ми изглежда различна козината на стриганите кокери и на тези с едтествените им размери козина.

Аз също съм чувала, че не трябва да се бръснат :-) Ние на Каспър към април-май му остригваме ушите максимално късо - заприличва на подострен молив в главата. Но по тялото леко само поорязваме козинката и му правим триминг - не го остригваме първи номер... Чувала съм, че така козинката порасва много дълга в последствие - а ние не искаме супер рунтаво куче.. Не знам дали е вярно.

#5806 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2008 - 10:16 AM

При нас Каричка като беше съвсем бебе т.е преди месец беше много смешна-гръбчето й беше гладко,все едно бръснато ,а отстрани козинката й стърчеше,ще кажеш че има страшно голямо коремче.Сега й изпопада бебешката козинка и е толкова гладка само ушите й са къдревки.Смятам като порасе да си й поддържаме една дължина на козинката че нали в това е чара на кокерчетата (и не само  ;D )
User's Signature

Качена снимка

#5807 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 07 April 2008 - 11:16 AM

Цитат

Цитат

аз скоро може да се сдобия със пекинез...но ще видим,няма да казвам нищо повече за да не възкликне bushkata: пак ли :huh: или някой друг..."не отново" и тем подобни :)
Много поздрави!

Аз ще поизчакам и ще кажа много по-лоши неща, мога да чакам, аз съм лош, лош човек.
Сигурна бях, че това куче няма да се задържи при теб и точно това имах предвид. Само си мислех, че сценария ще е друг - първо ще си намериш друго, после ще махнеш Бебка. Ех, Жол... Защо са толкова предивидми хора като теб. Дано Бебка намери нормален дом и тъй като знам, че няма да се откажеш - дано някак попаднеш на куче, от което да не те е срам и да не е поредното...
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#5808 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 07 April 2008 - 11:29 AM

За Йолето няма да коментирам!!! Толкова съм разочарована и така ми е мъчно за Бебз, че...сигурно ако продължа ще кажа нещо нецензурно :angry:! Не мога да не кажа обаче - дано се намерят добри стопани за кученцето, а тя НИКОГА да не да не забрави до къде докара горкото животинче! Не може 16 години да живееш с някого и да не знаеш какво можеш да очакваш от него. А ако знаеш, че нещата ще стигнат до "на улицата", просто няма да вземаш НИЩО, докато не станеш самостоятелен човек и не живееш отделно. А пък като й чета писанията в другите теми...майко мила!Толкова :huh:!!!

На Рудо му подстригвам лапите (с голям зор - много мърда и го е гъдел ;D), от вътрешната страна на ушите ( почти до кожа - заради осилите и гадовете ) а останалата козинка - само това което стърчи. Много му харесвам русата козинка и бялото жабо и просто не мога да си го представя по ниско подстриган, а и какво ще реша :P? Сложих малко бебешки снимки на дивчото в галерията и в snimka.bg
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5809 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 April 2008 - 11:47 AM

Комплексарска работа, дори не заслужава да се пише повече по въпроса, очаквах това да се случи и ето че за съжаление се случи.  :(

joryvk, споко, няма как да порасне по-дълга от колкото е в момента, само че от машинката се променя структура на козината и става малко по-мека. Каспър е много смешен с тази черта на носа, като при риджбека по гърба!  ;D  Много е готин така, няма как да се сбърка, има си собствен чар!  ;)
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#5810 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 April 2008 - 12:03 PM

Жолето,моля те пиши какво става с Бебз?Никой ли не я иска?Аз бих могла да я взема за няколко дни,ако можем да и намерим дом,но съм от Монтана и не мога да отида чак до Русе.Има ли някой т форум,който да е от Русе и да се свърже с това момиче.Много ми се иска да помогна на кученцето.Хайде да направим нещо за да не отиде на улицата... :sos: :sos: :sos:. .Жолето,ао четеш това-моля те-пиши какво решихе за Бебка-ще я давате ли или не.Ние няма повече да те нападаме.Нека направим нещо за доброто на кученцето.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#5811 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2008 - 12:09 PM

Цитат

Жолето,моля те пиши какво става с Бебз?Никой ли не я иска?Аз бих могла да я взема за няколко дни,ако можем да и намерим дом,но съм от Монтана и не мога да отида чак до Русе.Има ли някой т форум,който да е от Русе и да се свърже с това момиче.Много ми се иска да помогна на кученцето.Хайде да направим нещо за да не отиде на улицата... :sos: :sos: :sos:. .Жолето,ао четеш това-моля те-пиши какво решихе за Бебка-ще я давате ли или не.Ние няма повече да те нападаме.Нека направим нещо за доброто на кученцето.

Страхотно би било ако стане. Кучето е малко все още и супер сладко. С подходящи хубави снимки ще има доста кандидати. Ще помогна (макар и само с това) - ще пусна обяви навсякъде, където е възможно.
Ще остане трудното - подбирането на свестен стопанин, кандидати има, но трябва да се "цедят" много внимателно.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#5812 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 April 2008 - 12:18 PM

И аз мисля,че лесно ще намерим добър стопанин на Бебка.Само се надявам това да не е поредната измислица на Жолето и като намерим стопанин да се окаже,че няма да даде кученцето.
Жолето,пиши какво мислите да правите с Бебка,за да можем да ти помогнем.И нека решението ти бъде окончателно. :rolleyes:
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#5813 Потребителят е офлайн   tigyrcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 April 2008 - 12:19 PM

:huh: И сега какво?  :huh:
Какво станас с малкия бебок? Намерихте ли му дом? А котките? Аз много държа да разбера за котките.... Те какво,...? Тъй като нямат нужда да се разхождат, все пак си имат WC,... те милите,... само им оставяте храна и вода за около 5-6 дни и докато им стигне ли? Че защо не я вземете в Плевен (нали там беше)? Какво като там където ще бъдете не искат куче,... бебето е малко, може и в колата да спи, само лекинко така прозореца, че да му влиза свеж въздух (много крайно решение давам и аз), а през деня,... е то е топло така, че непрекъснато с теб на разходка. И в крайна сметка навсякъде има хотели,... доста от тях са много гадни и мизерни, но поне няма да е на улицата и да стои гладно и жадно. Това е бебе... Как ще го метнете в контейнера, едва ли не?!  :o :rolleyes: :o Когато си взимаш куче, ти все едно си взимаш бебе, което никога няма да порасне. Човешките бебета,... и те акат и пишкат, където сварят. И ти си правила големи мизерии на майка си, но тя те е научила да ползваш гарненцето, нали? Сега трябва да научите и Бебка! Много е лесно да се елиминира проблема по този начин, като захвърлите съществото. Но теб не са те метнали на поляната. По същия начин, заради теб майка ти не е ходила на кафета, гости,... и т.н. Ако наистина проблема е само защото ака и пишка,... значи няма проблем. Просто трябва да обясниш на майка си как стоят нещата,... и наистина, ама наистина да и помагаш. Има ли локвичка или тортичка, ТИ да я почистиш! А не горката женица, която предполагам е избесняла от твоето нехайство и безотговорност.
Когато взех Памела (на почти 3 год.) си казах, ей това куче няма да се научи... Голямо куче, на нови номера немога да науча,... На моменти изпадах в лек нервна криза,... исках да я връщам на предните и стопани,... но в момента в който си помислех, че една сутрин ще се събудя и няма да има какво дя ме ядоса и какво да почистя...  ;) Е,... след месеци борба (около 6) и доста голям инат от моя страна всичко си дойде на мястото  :yahoo:
Само мога да ти пожелая УСПЕХ със стирката!!! Тя трябва да се превърне в твоя втори, най-добър приятел, след Бебз.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5814 Потребителят е офлайн   joryvk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2008 - 01:49 PM

Това за снимките на Бебка е добра идея! Ако Жолето публикува снимки на Бебка ще мога и аз да се включа, като ги разпратя на мои познати от Русе - с питане ще намерим добри родители.

#5815 Потребителят е офлайн   joryvk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2008 - 02:16 PM

Здравейте отново-отново-отново, като гледам призива отгоре на заглавната страница - чист парк за децата и кучетата... или нещо подобно - ама наистина ми се иска да призова всички стопани на кучета - излизайте с две-три-четири найлонови торбички на разходка! Вижте какво време се задава - децата започват да играят в тревите - а изненадите там и по улиците са толкова много! Нека да не допринасяме за мръсотията по улиците с повече акита! :-)
Първият път, когато започнах да събирам на Каспърито акитата ми беше малко гнусно... но реших, че ми е доста по-гнусно да виждам чуждите акита по пътя... затова вече не излизам без торбичка! Не коства кой знае колко... а на всички ни е приятно да се движим по чисти улици! :yahoo:

#5816 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2008 - 02:30 PM

Цитат

Това за снимките на Бебка е добра идея! Ако Жолето публикува снимки на Бебка ще мога и аз да се включа, като ги разпратя на мои познати от Русе - с питане ще намерим добри родители.

Някъде имаше нейно албумче, но все пак трябва да се каже - това окончателно ли е или не, да не подлъгваме хората с обяви.
User's Signature

#5817 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 April 2008 - 02:33 PM

А знаете ли Рея в какво се овъргаля онзи ден зад блока...В човешки л....а. :huh:Абе какво да ви кажа-мизарията си я съсдават хората,дето с....т на улицата,пък кучетата им пречат,че се разхождат...Има една побъркана в моя вход,която онзи ден се беше изс--ла пред мазето. :huh: :huh:.А мен от хората честно казано ме е гнус много повече от колото от кучетата.След тази инициятива за кучетата,предлагам да се организира една и за хора-подробно да се обясни къде се вършат разни работи... :-
User's Signature

#5818 Потребителят е офлайн   joryvk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2008 - 03:04 PM

Ооо, това за хората не го коментирам - много е гнусно! Но тъй като ние не можем да влияем върху действията на другите хора, но можем поне нашите си действия да определяме - затова е добре поне на нашите кучета акитата да събираме! Всеки път, когато в квартала ме срещне някой, който ме види, че събирам на Каспър работите... се изумява! Но ако ме види, че не му обръщам внимание - сигурно няма да се впечатли изобщо! Помислете си - кофи за боклук има почти навсякъде! Почти нищо не ни коства - запушваш носа... навеждаш се и готово! улицата е чиста.

Ако с тези коментари поне един собственик на куче се замисли - ще е напредък!

#5819 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2008 - 04:06 PM

Още не е сигурно,но майка ми иска да я даде на едни братовчеди,а аз и предлагам да остана в Русе 6 дена,за да не я дава на никой или да я захвърли на улицата...ще кажа ако се реши нещо!

#5820 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2008 - 05:14 PM

Цитат

Много се радвам че Лъки е добре!
Сигурно е невероятно да имаш 2 кучета в един апартамент и 2те от една и съща порода :yahoo: :yahoo:
Аз още обмислям варианта да си взема американски кокер и се надявам в най-скоро време да го направя :yahoo: :yahoo: :yahoo:

Ето още нещо от Джолето  :-

Цитат

Айде няма да го папкам :wub: ще го нацелуваш от мен нали :wub: :wub: :wub:
я Аз имам кокерче,но да споделя...
Моята беба до 2 месеца ми "опика" живота(извинете за израза)...нямаше отърване...хвърлихме 1 мокет,ламината се наду...дюшека на леглото го спукахме от пране-изгни,купихме нов... :-........

Тука не ми е ясно защо и ти го използваш този израз, а беше толкова разочарована от майка си, че го е казала  :huh:

Цитат

IcAkaa прав си,всички си обичаме кучетата,просто е гадно като някой ти каже:
"Ако те питат на улицата каква порода е кучето ти,не му казвай коя порода е,кажи че е минало покрай нея" след като няма родословие...
е много гадно...аз се обидих защото моята беба трябваше да е кокер,дадох пари за кокер,а не прилича на кокер,аз я обичам защото си я купих сама,събирах паричките пак сама...сега си я гледам ПАК САМА...и е супер гадно да ми кажат нещо подобно...да съм се замислела какво куче гледам в къщата си....може да не е ставало на въпрос за мен,но за когото и да било е обидно и понякога хората трябва малко да си мерят приказките и преди да кажат нещо обидно да го обмислят няколко пъти!!
Кучетата ни са нечистокръвни...да,защото българите немогат току така да извадят 2000лв за чистокръвно куче от полу-празния си джоб,от който пестят всяка стотинка!!
Изках да си взимам померан,но не се бях замисляла че първо ще ми излезе толкова солено...да си го купя и за скъпите предмети за поддръжка на козината и какво ли още не...
Защото цените на едно родословно куче са главоломни,с нетърпение чакам момента в който родословието ще е задължително и кучетата ще са на невероятно ниска цена...за жалост няма да има такъв момент,затова ще продължават да се развъждат нечистопородни,евтини кучета за бедни българи,ще продължат да се дават на невероятно ниска цена и ще се лъжат хората че всимат нещо качествено,а се оказва ''хвърлени пари на вятъра''!
Вместо да даваме пари за нещо,което "е минало покрай породата" защо не се наемем да си купим някое куче за 1000лв дето ще бъдем гладни месеци наред за да е добре на кучето или направо да осиновим едно гладно,тъжно и бездомно кученце от улицата или от приют!

Възмущаваш се Яничка,знам,и аз се възмущавам...но е изгодно за нас българите,затова според някой е хубаво,според други не!
Ще зависи до само чистокръвните кучета...ако нямаше такива нечистокръвни,може би никога нямаше да имам сега Беба,а и котките ми можеше да не са сега тук...и папагала ми ще се окаже нечистокръвен...какво ще правя тогава???
......

1.Защо казваш, че обичаш кучето си за това, че си си го купила сама? Не го ли обичаш заради самото него?  :huh:
2.Какво значи "качествено"? Може някоя стока да е качествена, например-кола, дреха, електроуред и т.н... Куче да е "качествено"??? Кучето породисто или непородисто си е куче и едното не е по-куче от другото. Каквото и да е кучето, то може да те обича и да ти бъде приятел. Моето куче е породисто, но котето ми е взето от улицата "мелезче" и двете животни си ги обичам еднакво и двете ме обичат и мен.

Мога още много материал да сложа по темата но вече става много.
Това е моето мнение...  B)

Стискам палци Беба да си намери дом, подходящ за нея и да е щастлива  :wub:
User's Signature

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 289
  • 290
  • 291
  • 292
  • 293
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема