Dog.bg Форуми : Чистокръвно без родословие?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (23 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чистокръвно без родословие? Оцени темата: -----

#381 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 September 2012 - 08:40 PM

Именно, че е така в обществените приюти на така "развития" запад ме навява към тъга и песимизъм. Защото. Хората са виновни за нежеланите кучета. Хората ги убиват, когато са нежелани. Проблемът е в хората, дори и в развитите страни. Т.е. човечествето е далеч далеч от хуманност и повечето хора са далеч далеч от представите, че могат да правят нещо малко, за да помогнат.
Като винаги е имало улични кучета, ти какво предлагаш с това, хората да купуват само родословни? Да няма породоподобни улични? Но все пак ще има улични. То все тая.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#382 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 25 September 2012 - 08:44 PM

Пак почнахме да опяваме човечеството. Казах ти - иди медитирай в някоя пещера край реката Ганг, за да постигнеш вътрешната си хармония, а нас, обикновените бачкатори, ни освободи от веганските си извисени мисли. Не се коси, обещаха ни армагедон ся 12.12 таз година, тъй че човечеството ще загине за благото на вселената.
Амин.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#383 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2012 - 08:46 PM

Офф, на улицата все породисти щъкат.. Днеска ме нападна глутница чихуахуа, а до тях тичаха 5 померана, няколко НОК, добермани и др. породи имаше.. :ab_041: Аз мисля, че подобията падат от небето? :ab_041: Не съм съгласен с тезата, че пишман развъдници си пускат сръбските "шампиони" на неродословни кучки.

#384 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 25 September 2012 - 08:52 PM

Цитат

Пак почнахме да опяваме човечеството. Казах ти - иди медитирай в някоя пещера край реката Ганг, за да постигнеш вътрешната си хармония, а нас, обикновените бачкатори, ни освободи от веганските си извисени мисли. Не се коси, обещаха ни армагедон ся 12.12 таз година, тъй че човечеството ще загине за благото на вселената.
Амин.

Показване на мнениетоFuria_S, в 25 September 2012 - 04:02 PM, написа:

-гъди гъди, някой май си изпуска нервите, защото към лични обиди прибягват баш когато няма какво повече да се каже по същество:-)))))

Фурия, какво стана? Като нямаш какво повече да кажеш по същество, започваш с разни твои измишльотини? Така ли?

Valnata, няма никакво значение кучетата по улиците как изглеждат. Те са се появили отнякъде, нали? Ако една порода в България не е популярна, то и приличащи на нея бездомници няма по улиците. Като се популяризира, и такива гени вече със сигурност има в уличните. Ако породата е непопулярна, значи няма махленски скачки на такива породоподобни. Първите внесени кучета, предполагам, ще са родословни. И ... как после се стига до породоподобни неродословни такива? Явно някой, който си е купил родословно, не е бил много съвестен и го е заплодил някак. Та после и махленските скачки на тези породоподобни, и т.н.
User's Signature

#385 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 25 September 2012 - 08:58 PM

Мила моя, по същество ти е казано тук от различни хора по най-различен начин. Не почвай пак с оплюването върху чистопородното развъждане, самоосъзнаването на човечеството, превъзнасянето на западняците и други глупости. Отегчително е вече.
User's Signature

#386 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2012 - 09:01 PM

wind, защо да няма значение? Колко породисти си видяла из Варна? аз нито пинчер съм срещал, нито чихуахуа, тук там по някой НОК се мярка.

Ето пример http://forum.dog.bg/...page__st__17240

Фурия тези са основните източници, не хората с подобия, като теб и мен. :ab_041:

#387 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2012 - 09:11 PM

Цитат

Не почвай пак с оплюването върху чистопородното развъждане

:ab_041: Ти що плюеш съседските кучета? Кой може да върти търговийка и кой не? :ab_041: И едните и другите произвеждат кучета. и едните и другите продават, разликата е в цената.

#388 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 25 September 2012 - 09:14 PM

Valnata,
при нас по улиците има булоноподобни, пекинезоподобни, пинчероподобни, питоподобни и други подобни, породите на които не разпознавам. Някой беше дал някъде пример за едно богровско куче, осиновено в чужбина - гени на какви породи имало в себе си, след като новата стопанка направила ДНК тест. Как тези гени се озовават в улично куче?
Освен това такива дребни, захвърлени на улицата, по-бързо се осиновяват дори и тук. Имахме една мини-пекинезка - 3 кг, стара, с разложени зъби, с рани, натирена в полето, където я намерих - дори и нея осиновиха тук, но после, като се оказа, че разви тумор, ми я върнаха, че те нямали сили да я заведат за евтаназия - много я обичали... Просто всичко зависи от човека. Ако този човек е недобросъвестен, множи за здраве или да припечели поне парите, които е дал за кучето, дори и да има родословно куче, пак ще допринася за бездомните популации. Ако пък е съвестен и си е взел куче от "съседска скачка", няма да множи, няма да допринесе пряко за бездомните ...
Качена снимка
Историята й - последната в долния линк. Сигурно има много подобни истории, просто не всички кучета виждаме. Тази какво правеше в полето?
My link

Фурия - коментирам само по същество. Другото е под достойнството ми :md_064:
User's Signature

#389 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2012 - 09:26 PM

wind има то няма как да няма, но не може да искаме едните да нямат права а другите да си плодят на воля.. Развъдниците касова бележка дават ли? Гаранция дават ли? Че взимат кучета от приюти, че произвеждат брак, кой го е.е.. :ab_041: Обаче аз имам един пинчер и плащам данък, трябвало да го кастрирам, освен това някой си ще ми обяснява как трябва да дам 2000 за чихуахуа, щото било по-здраво(пълна глупост).. :ab_041: Глупости са това.

Който иска да развъжда при свръх популация трябва да плаща големи такси, не щото се води кинолог да се скатава и плоди на воля. Мен какво ме интересува, че някой си дал 200 лева за антибиотик за кучката си, сякаш съм го карал да я запложда. :tb_195: Който иска да въди и да търгува трябва да си плаща и да си носи последствията. само така ще се въведе ред тук. Не може човек с едно женско куче да се зове развъдник и да запложда ей така..само щото има кетап и от лИбов към породата.

Аз искам да заплодя моите кучета за здраве :ab_041: Каква е разликата..

#390 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2012 - 09:29 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 25 September 2012 - 07:11 PM, написа:

Цитат

Не почвай пак с оплюването върху чистопородното развъждане

:ab_041: Ти що плюеш съседските кучета? Кой може да върти търговийка и кой не? :ab_041: И едните и другите произвеждат кучета. и едните и другите продават, разликата е в цената.

Не, разликата не опира до търговията и до цената, писано хиляди пъти: не принизявайте развъждането до нивото на махленските скачки. Прочети назад за кое иде реч, да не въртим отново в кръг като гламави.
User's Signature

#391 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2012 - 09:36 PM

Фурия, и в двата случая имаме хора, които развъждат и продават, въпреки, че няма нужда. :ab_041:

#392 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2012 - 09:40 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 25 September 2012 - 07:36 PM, написа:

Фурия, и в двата случая имаме хора, които развъждат и продават, въпреки, че няма нужда. :ab_041:

Как да няма нужда от породите? Ти у ред ли си? Ти лично може да нямаш нужда от определена порода, ама има хора които са пряко зависими, като слепите от своите водачи например.
Мче прочети темата за кучета терапевти и виж какви успехи правят децата с церебрална парализа благодарение на тях.

Не се излагайте бре, хора.А и като нямаш нужда от порода вземи си уличник отвънка, само че не щеш, нали?
User's Signature

#393 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 25 September 2012 - 09:40 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 25 September 2012 - 09:26 PM, написа:

wind има то няма как да няма, но не може да искаме едните да нямат права а другите да си плодят на воля.. Развъдниците касова бележка дават ли? Гаранция дават ли? Че взимат кучета от приюти, че произвеждат брак, кой го е.е.. :ab_041: Обаче аз имам един пинчер и плащам данък, трябвало да го кастрирам, освен това някой си ще ми обяснява как трябва да дам 2000 за чихуахуа, щото било по-здраво(пълна глупост).. :ab_041: Глупости са това.

Който иска да развъжда при свръх популация трябва да плаща големи такси, не щото се води кинолог да се скатава и плоди на воля. Мен какво ме интересува, че някой си дал 200 лева за антибиотик за кучката си, сякаш съм го карал да я запложда. :tb_195: Който иска да въди и да търгува трябва да си плаща и да си носи последствията. само така ще се въведе ред тук. Не може човек с едно женско куче да се зове развъдник и да запложда ей така..само щото има кетап и от лИбов към породата.

Аз искам да заплодя моите кучета за здраве :ab_041: Каква е разликата..

Аз не казвам, че едните могат, а другите не могат да плодят. В интерес на истината, за мен няма никакво значение породата или родословието. Важното е да няма кучета по улиците, а и в приютите да няма, за да не се евтаназират, защото това са живи същества, които са се появили на бял свят заради нас, хората, това не са диви животни (не говоря само за Бг). Ако има начин, чрез който се успее да се въведе такъв ред, че да няма излишни и нежелани кучета, без значение от порода, родословие и т.н. - нищо против никого няма да имам, абсолютно. Писах вече, че е заблуда, че само родословните кучета са здрави и т.н. То това на всеки му е ясно.
User's Signature

#394 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 25 September 2012 - 09:43 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 25 September 2012 - 09:40 PM, написа:

Показване на мнениетоvalnata, в 25 September 2012 - 07:36 PM, написа:

Как да няма нужда от породите? Ти у ред ли си? Ти лично може да нямаш нужда от определена порода, ама има хора които са пряко зависими, като слепите от своите водачи например.
Мче прочети темата за кучета терапевти и виж какви успехи правят децата с церебрална парализа благодарение на тях.

Не се излагайте бре, хора.

фурия, че наскоро имаше линк към фейсбук страница, където точно такива хора с такива кучета (лабрадори) търсеха женско куче за "сватба". Така че и те не държат на родословие. А за работните качества на родословните се коментира вече. На човек, на когото му е нужно работещо куче, няма да държи на родословие, а ще се обърне към познати или хора, които имат такива кучета от работещи родители. За какво му е родословие, ако кучето работи идеално?
User's Signature

#395 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2012 - 09:49 PM

Цитат

А и като нямаш нужда от порода вземи си уличник отвънка, само че не щеш, нали?

Фурия много удобно залиташ към нуждаещите се хора.. не съм казал, че няма нужда от породите. Нека си въдят кучета водачи и др. работни породи, които обаче наистина служат за нещо, не за да спят по диваните. Или да се развъждат отлични доказали се кучета по света.. Няма нужда всеки втори да внася и да плоди, сякаш от него зависи спасяването на породата. Прави се това за пари, не за друго.

Аз съм взел подобие, щото навремето ми трябваше малко куче с къс косъм, не повече от 4 килограма. Нещо против подобието ми? Не искам кучето ми да "работи", да копа или да пие кафе, затова избрах по-обикновено, иначе щях да избера някое безсмъртно с родословие. :ab_041: Не съм го купил от зоомагазин или от борса както направи ти, това е важното.

#396 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2012 - 09:54 PM

Кои "такива" хора? Слепите с водачи ли? Мче теб водачите се кастрират - женските и мъжките на една година, което значи мнооооогоооо преди да попаднат при сляп стопанин. Не те знам на кои клюки от фейсбук вярваш. Как ще му търсят партньор на кастриран водач? Айде стига с тези свободни съчинения, фантазираш и говориш наизуст, спри се малко де.
спрете да плюете и осъждате нещата за които нямате ни най- малка представа, грозно е.

Вълната,
Взел си го от "един приятел" то все тая, ти кой си мислиш че е основен доставчик на тия по моловете? Именно махленските скачки, които са масово явление. Не се самозалъгвай, той Аспидов змиите си ги хранеше като не купуваше животни от развъдници а по обяви.
User's Signature

#397 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2012 - 09:57 PM

Грозно е да опитваш да оправдаеш бизнеса като ползваш хората в нужда.

#398 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 25 September 2012 - 09:59 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 25 September 2012 - 09:54 PM, написа:

Кои "такива" хора? Слепите с водачи ли? Мче теб водачите се кастрират - женските и мъжките на една година, което значи мнооооогоооо преди да попаднат при сляп стопанин. Не те знам на кои клюки от фейсбук вярваш. Как ще му търсят партньор на кастриран водач? Айде стига с тези свободни съчинения, фантазираш и говориш наизуст, спри се малко де.
спрете да плюете и осъждате нещата за които нямате ни най- малка представа, грозно е.

Показване на мнениетоbushkata, в 12 September 2012 - 08:47 PM, написа:

:ud_009:

https://www.facebook...&type=1&theater - представител на Фондация "Очи на четири лапи".

Цитат

Отвори очи Добавям и инфо - октомври месец става на 5 години, няма дисплазия и е взет от училището за кучета-водачи. Развъден е там, но няма родословна карта. Не държа и женската да има. Просто да е здрава и жълта като за начало:)

User's Signature

#399 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2012 - 10:01 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 25 September 2012 - 07:57 PM, написа:

Грозно е да опитваш да оправдаеш бизнеса като ползваш хората в нужда.

Ти ако мислиш че развъдчика е забогатял от кучилата си, жестоко бъркаш. Ей от там идва неразбирането - аз от години обикалям из развъдници и съм наясно че чистопородно развъждане пари не носи, когато се прави както трябва.

Уинд,
Нямам фейс, не ми се отваря. Фондацията търси партньор за скачка на кучето си ли? Каква е драмата?

Някой твърди че кучето е от там ли? Сефте.
User's Signature

#400 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2012 - 10:02 PM

Цитат

Вълната,
Взел си го от "един приятел" то все тая, ти кой си мислиш че е основен доставчик на тия по моловете? Именно махленските скачки, които са масово явление. Не се самозалъгвай, той Аспидов змиите си ги хранеше като не купуваше животни от развъдници а по обяви.

Не позна Фурия, не е приятел. Кучето си го бяха оставили за тях, но живееше с майка си и сигурно се сещаш защо се наложи да го взема. И не, не зареждат борси, не зареждат молове и др. :ab_041:

Ако се върши както трябва НО не се върши.. Не те знам откога обикаляш, обаче виждам, че нищо не знаеш и не сваляш розовите очила. :re_037: Пускат и на безпородни, плодят на всяко разгонване. освен това развъдник с едно сръбско женско куче за мен не е никакъв развъдник и не се различава по нищо от Иван, който има два пекинеза.

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни