Чистокръвно без родословие?
Публикувано: 25 September 2012 - 08:40 PM
Като винаги е имало улични кучета, ти какво предлагаш с това, хората да купуват само родословни? Да няма породоподобни улични? Но все пак ще има улични. То все тая.
Публикувано: 25 September 2012 - 08:44 PM
Амин.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 25 September 2012 - 08:46 PM

Публикувано: 25 September 2012 - 08:52 PM
Цитат
Амин.
Furia_S, в 25 September 2012 - 04:02 PM, написа:
Фурия, какво стана? Като нямаш какво повече да кажеш по същество, започваш с разни твои измишльотини? Така ли?
Valnata, няма никакво значение кучетата по улиците как изглеждат. Те са се появили отнякъде, нали? Ако една порода в България не е популярна, то и приличащи на нея бездомници няма по улиците. Като се популяризира, и такива гени вече със сигурност има в уличните. Ако породата е непопулярна, значи няма махленски скачки на такива породоподобни. Първите внесени кучета, предполагам, ще са родословни. И ... как после се стига до породоподобни неродословни такива? Явно някой, който си е купил родословно, не е бил много съвестен и го е заплодил някак. Та после и махленските скачки на тези породоподобни, и т.н.
Публикувано: 25 September 2012 - 08:58 PM

Публикувано: 25 September 2012 - 09:01 PM
Ето пример http://forum.dog.bg/...page__st__17240
Фурия тези са основните източници, не хората с подобия, като теб и мен.

Публикувано: 25 September 2012 - 09:14 PM
при нас по улиците има булоноподобни, пекинезоподобни, пинчероподобни, питоподобни и други подобни, породите на които не разпознавам. Някой беше дал някъде пример за едно богровско куче, осиновено в чужбина - гени на какви породи имало в себе си, след като новата стопанка направила ДНК тест. Как тези гени се озовават в улично куче?
Освен това такива дребни, захвърлени на улицата, по-бързо се осиновяват дори и тук. Имахме една мини-пекинезка - 3 кг, стара, с разложени зъби, с рани, натирена в полето, където я намерих - дори и нея осиновиха тук, но после, като се оказа, че разви тумор, ми я върнаха, че те нямали сили да я заведат за евтаназия - много я обичали... Просто всичко зависи от човека. Ако този човек е недобросъвестен, множи за здраве или да припечели поне парите, които е дал за кучето, дори и да има родословно куче, пак ще допринася за бездомните популации. Ако пък е съвестен и си е взел куче от "съседска скачка", няма да множи, няма да допринесе пряко за бездомните ...

Историята й - последната в долния линк. Сигурно има много подобни истории, просто не всички кучета виждаме. Тази какво правеше в полето?
My link
Фурия - коментирам само по същество. Другото е под достойнството ми

Публикувано: 25 September 2012 - 09:26 PM

Който иска да развъжда при свръх популация трябва да плаща големи такси, не щото се води кинолог да се скатава и плоди на воля. Мен какво ме интересува, че някой си дал 200 лева за антибиотик за кучката си, сякаш съм го карал да я запложда.

Аз искам да заплодя моите кучета за здраве

Публикувано: 25 September 2012 - 09:29 PM
valnata, в 25 September 2012 - 07:11 PM, написа:
Цитат

Не, разликата не опира до търговията и до цената, писано хиляди пъти: не принизявайте развъждането до нивото на махленските скачки. Прочети назад за кое иде реч, да не въртим отново в кръг като гламави.

Публикувано: 25 September 2012 - 09:40 PM
valnata, в 25 September 2012 - 07:36 PM, написа:

Как да няма нужда от породите? Ти у ред ли си? Ти лично може да нямаш нужда от определена порода, ама има хора които са пряко зависими, като слепите от своите водачи например.
Мче прочети темата за кучета терапевти и виж какви успехи правят децата с церебрална парализа благодарение на тях.
Не се излагайте бре, хора.А и като нямаш нужда от порода вземи си уличник отвънка, само че не щеш, нали?

Публикувано: 25 September 2012 - 09:40 PM
valnata, в 25 September 2012 - 09:26 PM, написа:

Който иска да развъжда при свръх популация трябва да плаща големи такси, не щото се води кинолог да се скатава и плоди на воля. Мен какво ме интересува, че някой си дал 200 лева за антибиотик за кучката си, сякаш съм го карал да я запложда.

Аз искам да заплодя моите кучета за здраве

Аз не казвам, че едните могат, а другите не могат да плодят. В интерес на истината, за мен няма никакво значение породата или родословието. Важното е да няма кучета по улиците, а и в приютите да няма, за да не се евтаназират, защото това са живи същества, които са се появили на бял свят заради нас, хората, това не са диви животни (не говоря само за Бг). Ако има начин, чрез който се успее да се въведе такъв ред, че да няма излишни и нежелани кучета, без значение от порода, родословие и т.н. - нищо против никого няма да имам, абсолютно. Писах вече, че е заблуда, че само родословните кучета са здрави и т.н. То това на всеки му е ясно.
Публикувано: 25 September 2012 - 09:43 PM
Furia_S, в 25 September 2012 - 09:40 PM, написа:
valnata, в 25 September 2012 - 07:36 PM, написа:

Как да няма нужда от породите? Ти у ред ли си? Ти лично може да нямаш нужда от определена порода, ама има хора които са пряко зависими, като слепите от своите водачи например.
Мче прочети темата за кучета терапевти и виж какви успехи правят децата с церебрална парализа благодарение на тях.
Не се излагайте бре, хора.
фурия, че наскоро имаше линк към фейсбук страница, където точно такива хора с такива кучета (лабрадори) търсеха женско куче за "сватба". Така че и те не държат на родословие. А за работните качества на родословните се коментира вече. На човек, на когото му е нужно работещо куче, няма да държи на родословие, а ще се обърне към познати или хора, които имат такива кучета от работещи родители. За какво му е родословие, ако кучето работи идеално?
Публикувано: 25 September 2012 - 09:49 PM
Цитат
Фурия много удобно залиташ към нуждаещите се хора.. не съм казал, че няма нужда от породите. Нека си въдят кучета водачи и др. работни породи, които обаче наистина служат за нещо, не за да спят по диваните. Или да се развъждат отлични доказали се кучета по света.. Няма нужда всеки втори да внася и да плоди, сякаш от него зависи спасяването на породата. Прави се това за пари, не за друго.
Аз съм взел подобие, щото навремето ми трябваше малко куче с къс косъм, не повече от 4 килограма. Нещо против подобието ми? Не искам кучето ми да "работи", да копа или да пие кафе, затова избрах по-обикновено, иначе щях да избера някое безсмъртно с родословие.

Публикувано: 25 September 2012 - 09:54 PM
спрете да плюете и осъждате нещата за които нямате ни най- малка представа, грозно е.
Вълната,
Взел си го от "един приятел" то все тая, ти кой си мислиш че е основен доставчик на тия по моловете? Именно махленските скачки, които са масово явление. Не се самозалъгвай, той Аспидов змиите си ги хранеше като не купуваше животни от развъдници а по обяви.

Публикувано: 25 September 2012 - 09:59 PM
Furia_S, в 25 September 2012 - 09:54 PM, написа:
спрете да плюете и осъждате нещата за които нямате ни най- малка представа, грозно е.
bushkata, в 12 September 2012 - 08:47 PM, написа:
Цитат
Публикувано: 25 September 2012 - 10:01 PM
valnata, в 25 September 2012 - 07:57 PM, написа:
Ти ако мислиш че развъдчика е забогатял от кучилата си, жестоко бъркаш. Ей от там идва неразбирането - аз от години обикалям из развъдници и съм наясно че чистопородно развъждане пари не носи, когато се прави както трябва.
Уинд,
Нямам фейс, не ми се отваря. Фондацията търси партньор за скачка на кучето си ли? Каква е драмата?
Някой твърди че кучето е от там ли? Сефте.

Публикувано: 25 September 2012 - 10:02 PM
Цитат
Взел си го от "един приятел" то все тая, ти кой си мислиш че е основен доставчик на тия по моловете? Именно махленските скачки, които са масово явление. Не се самозалъгвай, той Аспидов змиите си ги хранеше като не купуваше животни от развъдници а по обяви.
Не позна Фурия, не е приятел. Кучето си го бяха оставили за тях, но живееше с майка си и сигурно се сещаш защо се наложи да го взема. И не, не зареждат борси, не зареждат молове и др.

Ако се върши както трябва НО не се върши.. Не те знам откога обикаляш, обаче виждам, че нищо не знаеш и не сваляш розовите очила.