И аз както mil_ ще кажа - изумявате ме! Вие наистина сте пропуснали часовете по биология..
Пример мога да дам и с изложбените кучета. Има огромна разлика между кученце от родители и предци, постоянно ходещи на изложби и от такива, гледани като домашни любимци. Първите .. човек, на три месеца няма още, слагаш го в стойка и стои, не мърда, пъчи се ... това е трудно за кученце от предци, гледани като домашни любимци и заведени няколко пъти на изложба.
По твоя пример - 5-тото поколение кученца сами ще застават в стойка, а 10-тото (да речем 15-тина години инбридинг) - ще тренират сами стойките си по цял ден, ще си решат сами козината и ще се усмихват на съдиите..
Идеята с трикраките кучета много ми хареса. Според вас, в един момент куче с 4 крака ще почне да ходи на 3 и само ще си пригрезе излишният, защото неговите предци така са се родили? Айде бе, сякаш не виждаме достатъчно мутации в света около нас..
И искам да изкажа благодарности към navar - заради теб, драги, ние всички се радваме на невероятните луксове като телешки котлет, сирене и мляко. Хора като теб ни изхранват нас, мързеливците от 'големия град', докато вие (или по-скоро 'твоите') се мъчите там. Благодарности! (мерси и за салама де!)
И аз, както повечето интелигентни хора участвали в тази дискусия, ще спря да я следя, защото няма смисъл да говориш с хора, които не се оповават на теорията, науката и законите, а се опитват да обяснят теорията си, базирайки се изцяло на своето мнение. Това, господа, е много погрешно. И е особено кофти, че хора като администратора го правят.
Няма смисъл, наистина, след като нито един от вас не отговаря директно на въпроси и мнения писани от други. Никой от вас не отговори директно на това защо хората, които отглеждат най-добрите каракачански овчарки (които освен че печелят изложбите изпълняват и така хвалените от вас функции да пазят стадоро) имат уши и опашки? Не разбирам и защо в поколения с перфектни родители се раждат такива, които нямат добри работни качества.. Защото родителите им са имали уши?
И бих добавил, че в закона ясно е написано какво е 'животно компаньон'. Щом на вас, група хора в един форум, не ви харесва и смятате, че хората писали закона бъркат - обърнете се към тях. До тогава, всички ваши животни гледани в домакинството остават
компаньони! А междувременно - научно доказаните теории за еволюцията и предването на гените са особено интересни. Предлагам ви да им хвърлите по едно око :)
п.с.
navar - в момента пак пия прясно мляко. Ако ми кажеш как - бих ти пратил някаква храна за кучетата, които пазят кравите ви, от които аз сега пия мляко. Сериозен съм.
фех - аз ще отговоря на въпроса ти. Това, че един човек споделя опит в никакъв случай не означава, че той е прав и че това правило важи за всички кучета. Аз няколко пъти написах - има хора, достатъчно известни в обществото, които имат кучета, винаги печелещи награди, с уши и опашки! И тези кучета живеят, за да пазят стадата си. Собствениците им именно, за да запазят характера на породата, живеят в такива условия и обучават кучетата си за това. И те, с всичкото познание и опит в развъждането и отглеждането на кучета.. не купират!!!