Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#3021 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 January 2009 - 03:04 PM

наистина е интересно кой как е ре6ил за името....  :blink: на6ата история не е кой знае какво.... принципно много харесвам името Аляска  но преди6ното ми ку4е се казва6в така и ре6их 4е всяко си идва с името и така запо4на мислене как 6те бъде о6те преди да ни е донесът майка ми държе6е да е Нанси... не 4е е ло6о име но... това утива на по друг тип ку4е ако бе6е 6пиц.... да но бигъл не ми допадна много исках името да е по нестандартно а не като и кажа името и 10 ку4ета да се обръ6тат после се 4удех за Абигейл и една приятелка ми вика един ден аз преди имах ку4е и се казва6е Чезар и аз и викам яко е ама е мъжко.. :- и така дойде идеята за Чезара майка ми се нацупи  ;D но все пак аз установих 4е това е нейното име и така.......

#3022 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2009 - 03:48 PM

Много са ви готини имената на всички :blink:
При нас положението беше подобно както го описва liberty, т.е. си бях харесала доста имена все с готини значения. До последно не знаех как ще го кръстя ;). И когато го избрахме- неговото име по паспорт е wilbur weinlinie и ми дойде идеята за Блу. Харесва ми по няколко причини. Първо, наистина отива за бигъл, а доста от имената , които бях избрала изглеждаха смешно за бигъл, по-скоро биха отивали за по -сериозно куче, като немска овчарка напр., B)
Също така синьото е любимия ми цвят, винаги е бил. Синьо като небето, морето и все любими неща. Друга немаловажна причина беше , че и аз като Лола , гледах един филм, където главният герой-малко момченце се казваше Блу. А един бигъл винаги ще си остане малко момченце... :blink:
И понеже Блу по паспорт си има две имена и ние решихме да си има две и в живота. И за това често му викаме Blue Prince. той каот чуе този начин на обръшение към него, знае, че някой е решил да го гали и целия се разтапя, ляга с дупето нагоре-много смешен-бурно размахва опашка и издава сладки бебешки звуци:)
Целувки на всички от Блу :wub:

#3023 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2009 - 04:00 PM

Винаги съм си мислила че Блу просто е галено от Уилбър, ама явно има повече замисъл в името :) На мен ми се искаше да измисля на Ейра някакво галено от нейното си име с което си дойде, но не можах да измисля нищо.... и затова си и измислих ново име :P
User's Signature

'Smile makes happiness and sunshine every day.'

#3024 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2009 - 04:49 PM

Цитат

Винаги съм си мислила че Блу просто е галено от Уилбър

Ами да......,  нали за това споменах имената му по паспорт...това, че има нещо общо с това име, че даже и може да бъде възприето като галената форма. Направо си дойде с името Блу той :P Даже развъдчицата много лесно възприе новото му име и започна да му вика така. Обаче беше интересно, че когато преди около 2 седмици, Блу имаше проблем с едно зъбче, тя толкова се притесни, че започна да му вика Wilbur пак ;D

#3025 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2009 - 05:01 PM

На Блу името му много му отива,обаче сега като прочетох за Уилбър...жестоко име  :blink: Досега най много си харесвах име на мъжко куче Джаспър,но от днес и Уилбър ми е в списъка  :P

#3026 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2009 - 05:15 PM

Лола, благодариме ти много :wub:
С Уилбър го е кръстила обаче развъдчицата му, не аз ;) Заслугата е нейна. На мен ми звучи малко смешно- малък, дяволит и гризещ непрекъснато нещо бигъл, да има сериозното име Уилбър ;D. Както предполагам като и викаш на Лолка - Долорес  :yahoo: и избива на майтап неусетно :P

#3027 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2009 - 05:29 PM

Така си е  ;D Наричам я така уж като й се карам,но винаги ми става смешно  ;)

#3028 Потребителят е офлайн   valeria_sofie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 January 2009 - 05:49 PM

Аз я кръстих на любима моя актриса :blink:- София Буш.
Вижте този сайт, със топ 100 имена на домашни любимци-отгоре са котки и отдолу кучета.
http://www.babynames.com/Names/Pets/
При по-общ поглед виждам , че Софи и Лола ги има при котките, ама те нашите лигли като котенца ;)
Блу също го има при кучетата ;).Аз пък мислих, ако кучето е мъжко да го кръстя Лукас.Сега обаче мисля , че името Блу е много сладко ;). Да ти е жив и здрав малкия-пу-пу.

П.П. Относно Витоша, ние не бяхме със Софи тогава, тя е изнеженка и не я водиме в студовете................За това не сте видели бигъл  ;D

#3029 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2009 - 05:57 PM

Много сладък списък  :yahoo:  и определено много полезен,ако закъса човек откъм имена  :blink: и то не само на кучета и котки,стават и за рибки  ;D
Лола и София ги има и при кучетата,спокойно ;)

#3030 Потребителят е офлайн   valeria_sofie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 January 2009 - 06:25 PM

Къде ли блея аз!! ;D
Страхотно има ни и в кучета и в котета :blink:. Аз като ги видях на едно място реших, че не се повтарят, но явно сме много популярни ;D Има много сладки имена  този списък, но определено има и такива, с които никога не бих си кръстила кучето ;D

#3031 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2009 - 06:48 PM

Току-що Блу повърна някакви парченца гума и продължава да се мъчи да повръща :rolleyes:
Знаете ли дали парченца гума има риск да заседнат някъде или ще си се изхвърлят?

#3032 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2009 - 07:29 PM

Щом са малки няма страшно,ще излязат и по двата начина

#3033 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2009 - 07:30 PM

Но разбери все пак от какво са и виж дали дали не е глътнал друго покрай тях,което да е раздразнило стомахчето му

#3034 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2009 - 10:09 PM

Blu, ако можеш виж колко е голямо това гумено нещо, от където е дъвкал. Така можеш да добиеш представа колко е сдъвкал и колко трябва да излезе и по двата начина. Рони беше "смлял" една опаковка от стереопор  :rolleyes: и 2 дни изакваше стереопорчета, но и аз си бях изкара акълите. :(

Много хубаво предложение за имената  :->) - толкова е интересно, предполагам всеки се е питал защо Ейра е Ейра или Лола е Лола и т.н. Супер идея. :blink: Нашия Рони още не беше дошъл и ние вече мислехме за име. Искахме да има "Р" в името си. Мъжа ми даде идеята за Рей или Рони, но Рей ми се стори каратко а и твърдесериозно за такова мишонче и затова се спряхме на Рони, а той наистина си стана Рони-бонбони :wub:

Хееей, Фредката е такова сладурче, как се е гушнал, напълнил коремчето и готов за спинка сладко.Бебешонче :wub:

Блу, кажи как е малкия?

#3035 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2009 - 10:44 PM

Оказа се, че диването доста си е похапнало..........от чехлите на брат ми....а бяха прибрани, коеот значи , че се е промъкнал в шкафа. Повърна страшно много, поне 5-7 пъти и се надявам да го е изповръщал. Аз понеже съм си паника млако и звъннах на нашия лекар, каза, че за момента няма нищо обезпокоително и да следя състоянието му и най-вече дали ходи по голяма нужда.....Да се надявам ,че няма да има проблем. Иначе преместихме вече и този шкаф на недостъпно за него място преди малко.
Димани а при вас повръщане имаше ли?Аз се опасявам да не е хапнал и малко плат, че това наистина май може да заседне......ох този Блу......утре ще пиша пак.....
П.С. мисля че всичките ни бебета тук имат прекрасни имена :wub:

#3036 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2009 - 10:58 PM

Блу, при нас нямаше повръщане, а и големите нужди си ги свърши както обикновено, само че беше по-рядко, просто стереопорчетата бяха влязли и излизаха на траншове. Стискам палци всичко да е ок.  :kuchence:  :wub:

#3037 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2009 - 08:30 AM

леле Ейра веднъж беше добарала една играчка за елха (коледна), от тези стъклените... или каквито и да са...чупливите.. можете да си представите какъв беше резултата  :rolleyes: Надявах се да не е глътнала само някое парченце да и раздере корема .. ама нищо не и стана.. не повръщаше,... май само я беше 'сдъвкала'
User's Signature

'Smile makes happiness and sunshine every day.'

#3038 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2009 - 02:57 PM

Това дето Блу повръща ми се вижда странно,защото досега винаги съм чувала,а и при нас е така,излизането става от другата страна.Нещо друго е имало според мен или гумата е била с някакъв химикал...Всичко наред ли е вече?

#3039 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2009 - 07:30 PM

Благодаря на вички за съпричасността! Ние вече сме добре!Малкия ни измъчи цяла нощ от притеснение- повръщаше още няколко пъти, отидохме на лекар и в градинката пред лекарския кабинет се изака-доста големи парченца гума :o. Лекарят каза, че щом сме свършили голямата работа всичко ще е ок, няма запушване. Сега сме на диетична храна, доста скъпа, но...само да се оправя.Иначе е жизнен и готов за нови подвизи ;).Ами това е от нас, надявам се вашия уикенд да е минал по-весело ;D

#3040 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2009 - 08:37 PM

Милата душичка!С мъжа ми чакахме новини от вас и толкова се радваме, че сте по-добре! Браво щом е изакал парченцата!  :wub: Стискаме палци да му мине още по бързо! :kuchence:

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

4 потребители четат тази тема
0 потребители, 4 гости, 0 анонимни