Бигъл
Публикувано: 31 January 2009 - 03:04 PM
Публикувано: 31 January 2009 - 03:48 PM
При нас положението беше подобно както го описва liberty, т.е. си бях харесала доста имена все с готини значения. До последно не знаех как ще го кръстя ;). И когато го избрахме- неговото име по паспорт е wilbur weinlinie и ми дойде идеята за Блу. Харесва ми по няколко причини. Първо, наистина отива за бигъл, а доста от имената , които бях избрала изглеждаха смешно за бигъл, по-скоро биха отивали за по -сериозно куче, като немска овчарка напр., B)
Също така синьото е любимия ми цвят, винаги е бил. Синьо като небето, морето и все любими неща. Друга немаловажна причина беше , че и аз като Лола , гледах един филм, където главният герой-малко момченце се казваше Блу. А един бигъл винаги ще си остане малко момченце... :blink:
И понеже Блу по паспорт си има две имена и ние решихме да си има две и в живота. И за това често му викаме Blue Prince. той каот чуе този начин на обръшение към него, знае, че някой е решил да го гали и целия се разтапя, ляга с дупето нагоре-много смешен-бурно размахва опашка и издава сладки бебешки звуци:)
Целувки на всички от Блу :wub:
Публикувано: 31 January 2009 - 04:00 PM

'Smile makes happiness and sunshine every day.'
Публикувано: 31 January 2009 - 04:49 PM
Цитат
Ами да......, нали за това споменах имената му по паспорт...това, че има нещо общо с това име, че даже и може да бъде възприето като галената форма. Направо си дойде с името Блу той :P Даже развъдчицата много лесно възприе новото му име и започна да му вика така. Обаче беше интересно, че когато преди около 2 седмици, Блу имаше проблем с едно зъбче, тя толкова се притесни, че започна да му вика Wilbur пак ;D
Публикувано: 31 January 2009 - 05:15 PM
С Уилбър го е кръстила обаче развъдчицата му, не аз ;) Заслугата е нейна. На мен ми звучи малко смешно- малък, дяволит и гризещ непрекъснато нещо бигъл, да има сериозното име Уилбър ;D. Както предполагам като и викаш на Лолка - Долорес :yahoo: и избива на майтап неусетно :P
Публикувано: 31 January 2009 - 05:49 PM
Вижте този сайт, със топ 100 имена на домашни любимци-отгоре са котки и отдолу кучета.
http://www.babynames.com/Names/Pets/
При по-общ поглед виждам , че Софи и Лола ги има при котките, ама те нашите лигли като котенца ;)
Блу също го има при кучетата ;).Аз пък мислих, ако кучето е мъжко да го кръстя Лукас.Сега обаче мисля , че името Блу е много сладко ;). Да ти е жив и здрав малкия-пу-пу.
П.П. Относно Витоша, ние не бяхме със Софи тогава, тя е изнеженка и не я водиме в студовете................За това не сте видели бигъл ;D
Публикувано: 31 January 2009 - 06:25 PM
Страхотно има ни и в кучета и в котета :blink:. Аз като ги видях на едно място реших, че не се повтарят, но явно сме много популярни ;D Има много сладки имена този списък, но определено има и такива, с които никога не бих си кръстила кучето ;D
Публикувано: 31 January 2009 - 10:09 PM
Много хубаво предложение за имената :->) - толкова е интересно, предполагам всеки се е питал защо Ейра е Ейра или Лола е Лола и т.н. Супер идея. :blink: Нашия Рони още не беше дошъл и ние вече мислехме за име. Искахме да има "Р" в името си. Мъжа ми даде идеята за Рей или Рони, но Рей ми се стори каратко а и твърдесериозно за такова мишонче и затова се спряхме на Рони, а той наистина си стана Рони-бонбони :wub:
Хееей, Фредката е такова сладурче, как се е гушнал, напълнил коремчето и готов за спинка сладко.Бебешонче :wub:
Блу, кажи как е малкия?
Публикувано: 31 January 2009 - 10:44 PM
Димани а при вас повръщане имаше ли?Аз се опасявам да не е хапнал и малко плат, че това наистина май може да заседне......ох този Блу......утре ще пиша пак.....
П.С. мисля че всичките ни бебета тук имат прекрасни имена :wub:
Публикувано: 01 February 2009 - 08:30 AM

'Smile makes happiness and sunshine every day.'
Публикувано: 01 February 2009 - 07:30 PM