Dog.bg Форуми : German Sieger Show KASSEL 2013

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (33 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

German Sieger Show KASSEL 2013

#161 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 November 2013 - 07:03 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 25 November 2013 - 06:23 PM, написа:

Yerom
Как за "какво"? За реална всекидневна работа, обектна, най-малко. Персонално към вас въпросът ми е следния: разделяте ли НОК на шоу и работни линии и с кои точно кучета работите? Интересно ми е, без майтап, би ми се искало да се сдобия със сивак с прав гръб от стар добър тип ГДР, а не със сплескан заек, с уши до земята, и трафаретен като шаран, оплитащ задните си лапи докато стигне фигуранта)))

Бихте ли ме ориентирали към развъдник с родословни хем красиви хем стабилни животни?

Или е по-почтено да се откажа от индустрията на НОК и да се ориентирам към ИЕО и малинуа?

Furia Реална работа изпълняват кучета които са зачислени на такава.Ако искаш да ставаш милиционер или можеби митничарка там ще ти дадат служебно куче.
Колкото до разделението то наи вероятно присъства в нечии болен мозък,аз лично не търся разлика.
А това за сивака с правия гръб много ми напомня на магарето на дядоми на село то изглеждаше горе долу така и беше с прави уши на характер го догождаше и даже хапеше добре.Furia харесва или не харесва немската овчарка има стандарт на които трябва да отговаря,и това дали на мене или тебе ни харесва няма никакво значение .Германците са тези които могат да решават как да изглежда породата.А това накаде ще се ориентираш ти си е лично твое решение.Мисля че с любовта към дадена порода човек се ражда.Качена снимка

#162 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2013 - 07:17 PM

Лично аз препоръчвам на всички кандидат стопани на кученца преди да закупят кутре, да посетят няколко развъдника и да решат от къде точно да си вземат.
А що се отнася до тестването на характера на кученцата препоръчвам на хората да си водят специалист със себе си който на място да тества това което го интересува . Българина по природа е мнителен и недоверчив и дори когато искаш да му помогнеш с добър съвет той смята , че целиш да го измамиш .
Нормално е когато едно кучило расте пред очите на развъдчика си той да знае кое кутре с какви данни е и ако някой от кандидат стопаните се интересува от нещо специално той да го насочи към правилното кученце .
Аз практикувам по следният начин : Разговарям с хората и според това какви очаквания имат те , в какви условия ще живее кутрето и какъв опит притежават самите те с породата им подбирам подходящо кученце. Смятам , че само това е начина да се постигне хармонична връзка ... когато куче и водач си паснат вероятността един ден да се наложи раздяла е минимална . А моята цел е моите кученца да не се подхвърлят от ръце на ръце , а да попаднат на място на което да изживеят времето което им е писано и всички да са доволни и щастливи . Макар да звучи доста идеалистично за сега успеваемостта ми е над 95% .

#163 Потребителят е офлайн   vonpav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2013 - 07:28 PM

https://www.youtube.com/watch?v=BB5qNY5zj0A#t=61 отвори адреса :ba_025:
Не е от световно...обикновена тренирока на чешка група :af_089:

Furia_S
Не се оставяѝ да те заблудат :ea_103:

http://nemskaovchark...wforum.php?f=22

#164 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2013 - 08:09 PM

Те са бъдещето на немската овчаркаКачена снимка Качена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#165 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 25 November 2013 - 08:10 PM

Показване на мнениетоvonpav, в 25 November 2013 - 05:28 PM, написа:

https://www.youtube.com/watch?v=BB5qNY5zj0A#t=61 отвори адреса :ba_025:
Не е от световно...обикновена тренирока на чешка група :af_089:

Furia_S
Не се оставяѝ да те заблудат :ea_103:

Трудно ще ме заблудят, след като от години търся нужните ми кучета, дори теглих майната на окраската - дори тези зайци-шарани с черен гръб бих ги разгледала, интересуват ме най-вече психика и тестови изпитания.

След лично наблюдение на тестови изпитания на реално работещи НОК в граничарски и полицейски служби, как ги биеха фигурантите със пръчката (не размахваха, а удряха, бях на най-горните радове на стадиона, но чух ударите по ребрата на кучето) и как работеха в тила (задържане на бягащ престъпник в гръб, със скок по команда и нападане в тил зад врата) и на ръкав с прехващане, а не само в обучаем ръкав. Великолепни бяха реално действащи тези животни........какво да ви кажа? Имаше и черни тогава, имаше и вълко-шери (зонарна окраска), нито едно куче не пускаше ръкава и не бягаше от пръчка, дори когато го удряха в ребрата, та пукаше през целия стадион звука от удара.

Благодаря ви за видеото! Ама как свалят "ръкава"...
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#166 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2013 - 08:34 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 25 November 2013 - 08:10 PM, написа:

Показване на мнениетоvonpav, в 25 November 2013 - 05:28 PM, написа:

https://www.youtube.com/watch?v=BB5qNY5zj0A#t=61 отвори адреса Качена снимка
Не е от световно...обикновена тренирока на чешка група Качена снимка

Furia_S
Не се оставяѝ да те заблудат Качена снимка

Трудно ще ме заблудят, след като от години търся нужните ми кучета, дори теглих майната на окраската - дори тези зайци-шарани с черен гръб бих ги разгледала, интересуват ме най-вече психика и тестови изпитания.

След лично наблюдение на тестови изпитания на реално работещи НОК в граничарски и полицейски служби, как ги биеха със стика и как работеха в тила и на ръкав тези животни........какво да ви кажа? Имаше и черни тогава, имаше и вълко-шери (зонарна окраска), нито едно куче не пускаше ръкава и не бягаше от пръчка, дори когато го удряха в ребрата.

Благодаря за видеото! Ама как свалят "ръкава"...

Furia ако беше търсила от много отдавна да беше намерила .

Твоито лично наблюдение е било върху вълча порода ,милиционерски и граничарски кучета по това време НОК не беше НОК такава порода нямаше.Качена снимка Качена снимка

#167 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 25 November 2013 - 08:48 PM

Добре, кажете ми, Yerom , ЗДРАВО физически кутре от интересуващо мен кучило със всички изследвания и добра скачка кой ще ми продаде?
И ще искам ДТБС снимки на родителите, и родословия със кинологически тествания на кучилата, ако претендирате че произвеждате кутрета от доказани работещи родители. Е...........?В БГ такива няма. И не ме правете на глупачка.
User's Signature

#168 Потребителят е офлайн   blackburn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:German Shepherd Dog

Публикувано: 25 November 2013 - 09:07 PM

Е, те така, като почне някой "разбирач" да пише глупости за зайци, шарани, вълци, жирафи :eg_033: , пък грозни били, криби били и не знам си какви още..... :zz_020: То тези сивите-правите и красивите, видиш ли сами "свалят" ръкава, 'щот били родени така... :ud_009: .
Аз съм свидетел, как шарано-заек сваля ръкав...аре де :ab_041:
User's Signature

Днес някой седи на сянка, защото преди много време някой друг....... е посадил дърво.
http://www.nuadarits.net

#169 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 25 November 2013 - 09:18 PM

Furia_S,

ето ти един "гърбат"... My link аз не разбирам, но може би ти ще кажеш тежката си дума !
Започнала си да слагаш всички под един знаменател без дори да имаш преки наблюдения ... здраве да е.
В България има не един човек който притежава Българско производство куче което е обучено и успешно е преминало всички нужни изпити в Германия .
Тези хора до един притежават "гърбати" кучета .... странно как ли са покрили изпитите си ?
Мога да ти дам данни за част от хората които имат такива кучета...кучета закупени тук в България които с помощта на професионални треньори са покрили своите изпити в Германия.
Имаш ли желание да се срещнеш с такива хора и техните кучета ? Част от тях живеят в София , ако това ще те улесни !

#170 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2013 - 09:21 PM

blackburn

Добре, големи разбирачовци, убедете ме мен, човек, който е готов да се влюби в НОК, че трябва да се доверя на вашата порода? Само не ми започвайте истериите че човек или се влюбва или не, виждам колко са ви "работни" кучетата. Защо да не се ориентирам към ротвайлери, например?

mik
Не ме интересуват взети изпити и покрити нормативи, само реална работа.
User's Signature

#171 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 25 November 2013 - 09:24 PM

Според мен има разлика и как е обучавано едно куче.
Дали за спорт или за реална защита.Според разликата е огромна.
В нашия клуб има гърбаци,които не отстъпват на правогърбите и обратното правогърби прекалени истерици,трудно водими и тн.
Зависи и за какво ще се ползва кучето.
Ако примерно те кефи просто да спортуваш.
Правилника за спорт е доста различен от една реална ситуация.
Kакво ще правиш ти с кучето,което желаеш да си купиш?

Но просто е обидно да влезеш в подфорум за дадена порода и да кажеш,че били зайци и шарани.
Най-малкото обиждаш собствениците и любителите на тази порода. :md_064:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#172 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2013 - 09:27 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 25 November 2013 - 08:48 PM, написа:

Добре, кажете ми, Yerom , ЗДРАВО физически кутре от интересуващо мен кучило със всички изследвания и добра скачка кой ще ми продаде?
И ще искам ДТБС снимки на родителите, и родословия със кинологически тествания на кучилата, ако претендирате че произвеждате кутрета от доказани работещи родители. Е...........?В БГ такива няма. И не ме правете на глупачка.

Furia Качена снимка веднага ви давам имформация.Милицията ще свърши работа само в милиционерския развъдник има това качество което търсите .
Търсете Берковица или Обрадовци Качена снимка

#173 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2013 - 09:28 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 25 November 2013 - 08:48 PM, написа:

Furia Качена снимка веднага ви давам имформация.Милицията ще свърши работа само в милиционерския развъдник има това качество което търсите .
Търсете Берковица или Обрадовци Качена снимка

#174 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 25 November 2013 - 09:28 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 25 November 2013 - 07:21 PM, написа:

blackburn

Добре, големи разбирачовци, убедете ме мен, човек, който е готов да се влюби в НОК, че трябва да се доверя на вашата порода? Само не ми започвайте истериите че човек или се влюбва или не, виждам колко са ви "работни" кучетата. Защо да не се ориентирам към ротвайлери, например?

mik

Какво разбираш ти под реална работа ?

Не бих имала нищо против да се опиташ да навлезеш в имота ми в мое отсъствие и присъствието на един от "гърбаците" ми !
Ти определено не знаеш какво искаш !
Може би е редно да си останеш заедно с "перфектните" чау - чау или както там се изписва... нищо,че те си страдат от дисплазия , сърдечни проблеми , кожни проблеми и проблеми с очите ... да не забравя и супер нетипичният характер :)
Явно това е което търсиш и си го намерила !

#175 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2013 - 09:37 PM

ShiBumi_GirL
Никого не съм искала да обиждам, търся моя тип кучета който го НЯМА от години.

ТОВА ще го отречете ли? http://forum.dog.bg/...ost__p__1125370

Прикачена снимка

анимирана деградация.

Хора, аз и в нашата порода го виждам. Просто търся обективност.

Yerom
Аре стига глупости на търкалета, нали видях отбракувани истерици от полецейски развъдник, дето се криеха храбро под масата, когато влизаше в апартамента непознат човек. Нямаше любопиство, спокойен интерес - веднага истерично облайване и при по-рязко движение беж под дивана. Егати и полицайското куче. Вярно че бе бракувано от цялото кучило, ама........ненормална работа.

mik
Търся куче за обектна работа, но явно НОК вече не стават за това. Ще се ориентирам към ротвайлери или черни териери.

Не исках да засегна или обидя никого. Съжалявам.
User's Signature

#176 Потребителят е офлайн   vonpav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2013 - 09:38 PM

Показване на мнениетоblackburn, в 10 September 2013 - 12:03 PM, написа:

Страхотни снимки, на супер кучета! Един уникален Омен, много добри представители на групата и един Енош, който много ме разсмива. :)

щом куче класирало се VA5 ENOSCH Amasis- ти е смешно,явно си голем разбирач на породата :af_089:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#177 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 25 November 2013 - 09:46 PM

Фурия може би някои чешки линии биха оправдали очакванията ти.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#178 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2013 - 09:53 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 25 November 2013 - 07:46 PM, написа:

Да, ама......... не е ли по-лесно да се ориентирам тогава към черен руски териер, ротвайлер или друга служебна порода? Ризеншнауцер примерно също не го комерсиализираха и не го съсипаха, щото е забравен вече.
Просто........Жалко е за НОК........
User's Signature

#179 Потребителят е офлайн   vonpav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2013 - 09:56 PM

Показване на мнениетоmik, в 25 November 2013 - 09:28 PM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 25 November 2013 - 07:21 PM, написа:

blackburn

mik

Какво разбираш ти под реална работа ?

Не бих имала нищо против да се опиташ да навлезеш в имота ми в мое отсъствие и присъствието на един от "гърбаците" ми !
Ти определено не знаеш какво искаш !
Може би е редно да си останеш заедно с "перфектните" чау - чау или както там се изписва... нищо,че те си страдат от дисплазия , сърдечни проблеми , кожни проблеми и проблеми с очите ... да не забравя и супер нетипичният характер :)
Явно това е което търсиш и си го намерила !

АКО НЕ БЕШЕ ЖАЛКА ЩТЕШЕ ДА СИ СМЕШНА
:fa_067: Виж се само каква трагедия си ...бегаѝ на лекар :zz_226:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#180 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2013 - 10:02 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 25 November 2013 - 09:53 PM, написа:

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 25 November 2013 - 07:46 PM, написа:

Да, ама......... не е ли по-лесно да се ориентирам тогава към черен руски териер, ротвайлер или друга служебна порода? Ризеншнауцер примерно също не го комерсиализираха и не го съсипаха, щото е забравен вече.
Просто........Жалко е за НОК........

Furia ориентираи се по добре е ,правоухите нестават да носят службата.Качена снимка

• (33 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни