Furia_S, в 25 November 2013 - 06:23 PM, написа:
Как за "какво"? За реална всекидневна работа, обектна, най-малко. Персонално към вас въпросът ми е следния: разделяте ли НОК на шоу и работни линии и с кои точно кучета работите? Интересно ми е, без майтап, би ми се искало да се сдобия със сивак с прав гръб от стар добър тип ГДР, а не със сплескан заек, с уши до земята, и трафаретен като шаран, оплитащ задните си лапи докато стигне фигуранта)))
Бихте ли ме ориентирали към развъдник с родословни хем красиви хем стабилни животни?
Или е по-почтено да се откажа от индустрията на НОК и да се ориентирам към ИЕО и малинуа?
Furia Реална работа изпълняват кучета които са зачислени на такава.Ако искаш да ставаш милиционер или можеби митничарка там ще ти дадат служебно куче.
Колкото до разделението то наи вероятно присъства в нечии болен мозък,аз лично не търся разлика.
А това за сивака с правия гръб много ми напомня на магарето на дядоми на село то изглеждаше горе долу така и беше с прави уши на характер го догождаше и даже хапеше добре.Furia харесва или не харесва немската овчарка има стандарт на които трябва да отговаря,и това дали на мене или тебе ни харесва няма никакво значение .Германците са тези които могат да решават как да изглежда породата.А това накаде ще се ориентираш ти си е лично твое решение.Мисля че с любовта към дадена порода човек се ражда.